Το μονο σιγουρο είναι ότι δεν εχω καποιο οφελος από αυτά που ειπα. Ουτε σκοπευω να σε στειλω σε καποιον δικο μου εκπαιδευτη. Το αναφερω μονο για να μην νομισει κανείς κατι τετοιο.
Την γνωμη μου την ειπα ηδη μερικως. Την αποψη μου περι επιθετικοτητας την εχω επισης πει τελευταια σε διαφορα θεματα. Εν συντομια, η μιση ανθρωποτητα πιστευει αδικως ότι εχει επιθετικο σκυλο. Κατ’ αντιστοιχια με την άλλη μιση που πιστευει ότι εχει σκυλο φυλακα.
Το σκυλι σου αυτό που χρειαζεται αυτή τη στιγμη σε αυτή την ηλικα είναι η κοινωνικοποιηση με ανθρωπους (και όχι μονο – απλά με ανθρωπους είναι το «προβλημα» που αναφερεις).
Στησε μερικες συναντήσεις με κάποιους γνωστους για παιχνιδι ή δωσε μερικα κερασματα σε προθυμους ξενους και κανε το ΚΟΥΤΑΒΙ (κουταβι είναι κι ας είναι και 122 κιλα) να δει τον κοσμο θετικα. Οι τροποι είναι απειροι.
Σε αυτή την ηλικια επιβαλλεται, και αυτό δεν ερχεται σε αντιθεση με οσα ειπα πχ σε άλλο επιμαχο θεμα για την δικη μου σκυλα που είναι τριων χρονων.
Στο πρωτο ποστ ειπες για δειγματα επιθετικοτητας, τωρα μιλας για κουταβι αγριμι που ορμαει αδιακριτως. Αποφασισε.
«ορμαει σε οτι περπαταει», λες. Σε ο,τι περπαταει αλλα με ποιον τροπο? Σιγουρα δεν μπερδευεις την επιθετικη συμπεριφορα με κατι άλλο?
Εστω ότι ειναι αγριμακι. Πώς «δοκιμασε αλλιως στην αρχη», όπως λες? Με ποια μεθοδο, η οποία απετυχε? Πώς το προσεγγισε το σκυλι?
Πώς ανελυσε την υποτιθεμενη επιθετικη συμπεριφορα ο εκπαιδευτης? Πού οφειλεται? Πόσο σοβαρη λεει είναι?
Από πού πηρες το κουταβι? (δεν το πιστευω ότι κανω εγω αυτή την ερωτηση). Σε τι ηλικια?
Λες ότι «η βασικη ιδεα του πνιχτη ηταν να σπασει λιγο ο τσαμπουκας». Αυτό είναι το ζητουμενο σε ένα κουταβι? Εδώ δεν είναι ζητουμενο σε μεγαλο σκυλι και είναι σε κουταβι?
Τι ζητας από το σκυλι σου? Τι περιμενεις από αυτό? Πώς θελεις να γινει όταν μεγαλωσει? Ποιο απλά, τι σκυλι θελεις να φτιαξεις?
Καταλαβαινεις ότι το κουταβι μπορει να πεσει μονιμα με τετοια «φιλοσοφια» σπασιματος τσαμπουκα? Φοβασαι το σκυλακι? Φοβασαι μην γινει αγριμι?
Μιλας πιο πριν για «ξαφνιασμα». Είναι καλο για ένα κουταβι να ξαφνιαζεται? Ξαφνιαζεται απλά ή μηπως επισης φοβαται? Πώς δειχνει?
Ο λαιμος, οι μυες και η τραχεια, ακομα αναπτυσσονται. Σε μια ασχημη στραβοτιμονια τι μπορει να γινει?
Πόσο χρονο (χρονος = χρημα) εδωσες διορια στον εκπαιδευτη για να ΣΑΣ εκπαιδευσει?
Εγω δεν ξερω, ρωταω εσενα. Η τεχνη, λενε, είναι να κανεις ερωτησεις. Ελπιζω να τις εκανα σωστα. Και θα επρεπε να κανω άλλες τοσες.
Θα ηταν καλυτερα να σου πουμε μπραβο που ξεκινησατε και εχετε προοδο? Χρειαζεσαι επιβεβαίωση γι αυτό που κάνετε ή απλά ενθουσιάστηκες με την προοδο και ανοιξες ένα θεμα για να μοιραστεις τον ενθουσιασμο?
Μην υποστηριζεις τον εκπαιδευτη σου τοσο φανατικα. Εξαλλου εσυ τον πληρωνεις.