Είμαι κάτοχος ενός ελληνικού ποιμενικού και τις τελευταίες μέρες αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Πριν 4 μέρες άρχισε να κουτσαίνει στο αριστερό μπροστινό πόδι, θεώρησα ότι είναι τα συνήθη μουδιάσματα που μου εμφανίζει σαν μεγαλόσωμος σκύλος όταν μένει πολύ ώρα ξαπλωμένος. Αφού τον βλέπω να παραπονιέται και να το γλύφει του ρίχνω μια ματιά και βλέπω ότι του είχε πρηστεί το μαξιλαράκι. Κοίταξα καλά τη περιοχή δεν παρατήρησα κάτι πρόσεξα για αντικείμενα κάποιο νύχι τίποτα. Ο σκύλος πονούσε μόνο στο άγγιγμα του μαξιλαρακίου. Την επόμενη μέρα συνέχιζε να το έχει άλλα κινούμασταν κανονικά οπότε είπα να του δώσω ένα φουλ 24ωρο από τότε που το ξεκίνησε και μετά να επικοινωνήσω με κτηνίατρο. Όπως και έγινε όταν στο δεύτερο 24ωρο η κατάσταση του άλλαξε τελείως προς το χειρότερο. Δεν μπορούσε να σηκωθεί καθόλου. Για ένα περίεργο λόγο το πρησμένο μαξιλαράκι στο αριστερό πόδι στήριζε το βάρος όλου του σώματος επειδή τα υπόλοιπα τρία είχαν κλατάρει από το πρώτο 24ωρο. Χωρίς να μπορώ να τον μετακινήσω και μετά από βίντεο και φωτογραφίες η μια η κτηνιατρος του μου λέει να προχωρήσω με movatec για 3 ημέρες να δούμε πως θα πάει όπως και έκανα. Την επόμενη μέρα συνέχιζα να είμαι στο ίδιο έργο θεατής. Οπότε επικοινώνησα με το δεύτερο κτηνίατρο του όπου συμφώνησε με τη πρώτη και μου πρόσθεσε και Augmentin για το πρήξιμο με τη προϋπόθεση να το δει οπωσδήποτε γιατρός από κοντά την επόμενη. 4η μέρα λοιπόν ο σκύλος να μη μπορεί να κινηθεί, να έχει να κάνει τσίσα 48 ώρες και κακά να κοντεύει τις 72. Έρχεται κτηνιατρος στο σπίτι και διαπιστώνει ότι ένα αντικείμενο είχε μπει στο μαξιλαράκι του αριστερού ποδιού και έκανε μόλυνση. Καθαρισε τη πληγή, έβγαλε υγρό, τσέκαρε τα υπόλοιπα πόδια όλα κομπλέ απλά υπήρχε καταπόνηση από τις κινήσεις που έκανε για να σηκωθεί και μου είπε να συνεχίσω τα φάρμακα. Χάρηκα και εγώ επειδή όλες αυτές τις ημέρες ήμουν με κλάματα γιατί πίστευα πως έφτασε το τέλος του ώσπου μετά ήρθε ένα πελώριο ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ. Ο σκύλος συνεχίζει να μη μπορεί να σηκωθεί, την ανάγκη του συνεχίζει να μη μπορεί να την κάνει, όταν πάει να κουνηθεί συνεχίζει να πονάει. Έχω φτάσει σε σημείο να ψάχνω τρόπους ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ: να του βγάλω τα κακά με γάντι και λάδι, με μπατονέτα και βαζελίνη, με μωρομαντηλα και κυκλικες κινήσεις, να του πιάνω τη κύστη (λες και ξέρω που και ποια είναι η κύστη) και πως μπορώ να σηκώσω και να κουμαντάρω ένα σκύλο 50+ κιλών για να τον κάνω να σταθεί στα πόδια του ή πως να τον παρω αγκαλιά για να τον παω μεχρι το μπαλκόνι για την ανάγκη του. Κανένας δεν έχει πει ότι 72 ώρες χωρίς να ενεργηθεί μπορεί να πας σε επείγον περιστατικό εντέρου, κανένας δεν έχει πει ότι πάνω από 48 ωρες με γεμάτη κύστη δημιουργούνται βακτήρια και θα υπάρχει σοβαρό θέμα, κανένας δε σου λέει τι να κάνεις για να βοηθήσεις το σκύλο να πάει να κάνει έστω την ανάγκη του. Και ξαφνικά για όλους η κορτιζόνη είναι θέμα ταμπού. Δεν πρέπει να μιλάμε για αυτή. Θα βοηθούσε η κορτιζονη να πάρει τα πάνω του το σκυλί για λίγες μέρες να σταθεί στα πόδια του να κάνει την ανάγκη του να λειτουργήσουν και τα φάρμακα και να γίνει καλά; "Θα βοηθούσε... αλλά όχι". Βρες εσύ τρόπους στη τελική τι θα κάνεις με το σκυλί. Υπάρχουν αμέτρητες κλινικές να πάρουν χοντρά τα λεφτάκια σου και να κάνουν ότι δεν μπορείς εσύ. Και στη τελική στο σπίτι μας πονάει ο σκύλος και κλαίει όλη μέρα και δεν μπορούμε να κοιμηθούμε και μας σπάει η καρδιά ακούγοντας τον; It's not my problem. Συγχωρέστε με για τον τόνο απλά έχω τρελαθεί. Κλινικές με τεράστιες τιμές για ακτινογραφιες που αυξάνονται λόγω βάρους. Και το θεϊκό φέρτο με πετ ταξί. Και πως θα το πάω στο ταξί καλή μου; με σλαλομ; Αύριο θα κάνω μια κρούση στους κτηνιάτρους. Απλά ρε παιδιά το θεωρείτε φυσιολογικό όλο αυτό; Δηλαδή όλοι όσοι έχουμε κατοικίδια πρέπει να έχουμε λεφτά που για ένα πρήξιμο θα πρέπει να τον πάμε για άνοιγμα και έλεγχο νεύρων μήπως έχει πρόβλημα στο νευρολογικο σύστημα επειδή δε σου κάθεται καλά το ότι βλέπεις το γοφό λίγο πιο ψηλά όταν ο σκύλος ΗΤΑΝ μια χαρά και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ από τότε που του εμφανίστηκε το πρήξιμο στο πόδι. Τι να πω. Δε ξέρω. Δεύτερη βραδυα αυπνος. Αυτή τη βραδιά όμως γνωρίζοντας ότι δε θα τον χάσω εξαιτίας του ποδιού αλλά ότι ίσως κινδυνεύει να φύγει από τόσα άλλα που φυσιολογικά θα έπρεπε το σκυλί να μπορούσε να κάνει 3 μέρες τώρα.