απορια!

maria

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2008
117
2
Κερατέα
καλημέρα σας!ειχα γράψει πριν καιρό οτι ήθελα να πάρω σκυλάκι.ακομα δεν εχω αποφασίσει τι ρατσα..αλλα το πιο πιθανον είναι να πάρω λαμπραντορ.Ειχα μιλήσει με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας για την απόκτηση σκύλου αλλα δεν τους αρεσε καθόλου η ιδέα.Σιγα σιγά αρχίζω και τους πείθω πιστεύω :)!!Αυτό που μου είπαν σε κάποια φάση είναι οτι αν πάρω δεν θέλουν να ασχοληθούν οι ίδιοι με τον σκύλο!Και σκέφτομαι εγω τώρα.... αν λείπω 8 ώρες απο το σπίτι που θα τον έχω τον σκύλο?Να γυρίζει μόνο του στο σπίτι αποκλείεται.Αν τον βάλω στο δωμάτιο μου χωρίς να κλείσω πόρτα και βάλω ένα πορτάκι σαν καγκελάκι που είναι..πιστεύεται οτι θα έχει πρόβλημα?Στο δωμάτιο έχω ένα σωρό καλώδια απο υπολογιστη,τηλεόραση και αλλα.Πιστεύεται οτι είναι επικίνδυνο?Απο την αλλη σκέφτομαι οτι θα βρωμάει το δωμάτιο αν τα κάνει εκει μέσα.Δεν ξέρω έχω μπερδευτεί!Αυτό που πιστεύω πάντως είναι οτι μπορεί να λένε οι γόνείς οτι δεν θέλουν σκύλο αλλα είμαι σίγουρη οτι θα τον λατρέψουν απο την πρώτη μέρα και θα βοηθήσουν λίγο!Πιστεύεται οτι είναι καλή ιδέα να τον έχω μέσα στο δωμάτιο για όσο λείπω?

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
μην εισαι και τοσο σίγουρη οτι θα το λατρεψουν

ειδικά αν κάνει και 2-3 ζημιές η λερώσει σε λαθος σημειο (που θα λερώσει μεχρι να μαθει)

αν το αφήνεις μονο του θα πρεπει να ξερεις οτι οτιδηποτε μασιέτε θα μασηθει.

αυτό σημαίνει οτι καλώδια - μπριζες κλπ που μπορουν να προκαλέσουν σοβαρό ατυχημα πρεπει να καλυφθούν.

μπορεις να εχεις το παρθυρο ανοικτο και να του βαζεις ειδικη πάνα που (ψιλο)αποροφάει τις μυρωδιες αΛΛΆ και πάλι μια εσάνς θα την εχεις.

ψιλοδύσκολη η περίπτωση σου

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Μαρία, από τη στιγμή που μένεις ακόμα με τους γονείς σου οι οποίοι δεν συμφωνούν με την ιδέα της απόκτησης σκύλου, θα σε συμβούλευα να μην πάρεις σκύλο.
Όταν μένουμε με τους γονείς μας είμαστε φιλοξενούμενοι στο σπίτι τους. Περίμενε λίγα χρόνια να πας σε δικό σου σπίτι και να παίρνεις εσύ τις αποφάσεις.

;):)

maria

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2008
117
2
Κερατέα
Αν πάρω θα το πάρω το καλοκαίρι στην άδεια της δουλείας ωστε να έχω χρόνο να ασχοληθώ πολύ με το θέμα τουαλέτας.Το δωμάτιο μου έχει μπαλκόνι αρα θα μπορώ να αφήνω την μπαλκονόπρατα ανοιχτη και να τα κάνει έξω!Στο δωμάτιο θα τον έχω μέχρι να μάθει να τα κάνει κάπου σιγκεκριμένα!
Το καλύτερο είναι αυτο που είπες Rottie.Αν δω οτι δεν το θέλουν με τίποτα δεν πρόκεται να πάρω γιατι τις φασαρίες θα τις έχουμε σίγουρα!!
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! :)

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Βάζεις κι εσύ νερό στο κρασί σου και πέρνεις ένα νεαρό ή ενήλιο ζώο ... μαθημένο σε σπίτι ... μία υποχώρηση στο "θέλω" από την μεριά σου,που μπορεί να φανεί σωτήρια, και στην απειρία σου αλλά και στην σχέση σου με τους γονείς, και στην καλοπέραση του σκύλου στην τελική ... ;)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Συμφωνώ κι εγώ με τους προλαλήσαντες... εγώ είμαι ενήλικη και μένω μόνη μου, και πάλι έδωσα μάχη για να σταματήσω να ακούω σχόλια του τύπου "ο σκύλος είναι δέσμευση" κτλ....

Πάντως η αρχή είναι δύσκολη! Δεν είναι απαραίτητο να το αγαπήσουν αμέσως!

Και κάτι τελευταίο: Γιατί θες σκύλο ράτσας? Υπάρχουν ατελειωτα αδεσποτάκια γλυκύτατα και πανέμορφα, που ψάχνουν για σπίτι..... σκέψου λίγο αν τελικά το αποφασίσεις, μήπως πάρεις κάποιο από αυτά.

YOTA

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2008
130
0
Thessaloniki
Επίσης, δεδομένης της κατάστασης, μήπως να σκεφτείς για καμία πιο μικρόσωμη φυλή? Και λιγότερο ενεργητική?

maria

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2008
117
2
Κερατέα
Ολα αυτα που είπατε τα έχω σκεφτεί!Το τί θα κάνω δεν ξέρω.Το μόνο σίγουρο είναι οτι θέλω έναν υγιή σκύλο και αυτό απο εκτροφίο!!:)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Λοιπόν..
1.Τα καλώδια είναι πολύ επικίνδυνο για τα μωρά..
2.Αν το έχεις κλεισμένο σε ένα δωμάτιο και θα τα κάνει εκεί..
αλλα πιο το νόημα..
Δεν το κλείνεις σε ένα δωμάτιο τα κάνει εκεί και ψεκάστε σκουπίστε τελειώσατε..
Το να πάρεις ένα σκυλί σημαίνει ότι και θα αφιερώσεις πολύ χρόνο για εκπαίδευση όχι μονο τουαλέτας ,αλλα βασική εκπαίδευση κλπ..που αυτό ισοδύναμη με χρόνο,χρήμα και πολύ πολύ υπομονή όχι μονο από σένα αλλα από όλα τα μελόι στο σπίτι..
Γιατί θα γαυγίζει..,θα μπλέκεται στα πόδια όλων να παίξει..θα τα κάνει όπου βρει..και αλλα..

+ ότι πρέπει να έχεις την οικονομική ευκαιρία να συντηρήσεις ένα σκύλο..
δουλεύεις?

Είναι πολύ επικίνδυνο να φέρεις ένα σκυλάκι χωρίς την συγκατάθεση των άλλων μελών της οικογενειας..

Billy

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
230
2
Υγιή σκύλο μπορείς να πάρεις και από άλλα μέρη, όχι μόνο από εκτροφείο. Γιατί δεν κοιτάς τις αγγελίες του φόρουμ? Μπορεί να δεις κανένα σκυλάκι που να σου αρέσει περισσότερο από το λαμπραντόρ (όπως το έχεις φανταστει). Αν πας και από κοντά να τα δεις ακόμη καλύτερα(καμιά φορά οι φωτογραφίες αδικούν).
Όπου και αν καταλήξεις, καλως ήρθες.:)

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Και ειδικά στο αδέσποτο πρέπει να το σκεφτείς καλά ... ήταν στο δρόμο, και δεν χρωστάει τιποτα να ξαναβρεθεί στον δρόμο, ή στα "χαρίζεται" για άλλη μία φορά ...

Ας μην προτείνουμε αδέσποτο τόσο εύκολα σε τέτοιες περιπτώσεις ... ;) κρίμα είναι ...

maria

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2008
117
2
Κερατέα
Είναι πολύ επικίνδυνο να φέρεις ένα σκυλάκι χωρίς την συγκατάθεση των άλλων μελών της οικογενειας..[/quote]

Καλα..δεν είχα σκοπό να φέρω σπίτι σκύλο χωρίς να πουν όλοι ΝΑΙ γιατι αλλιώς θα με πέταγαν και εμένα έξω μαζι με τον σκύλο.:D
Προσπαθώ να τους εξηγήσω οτι πώς θα είναι τα πράγματα.Δηλαδή οτι θα του κάνω βασική εκπαίδευση,θα το πηγαίνω βόλτες,θα το κρατάω υγιή και καθαρο,οτι θα υπάρχουν ατυχήματα για τι θα είναι μικρο..και αλλα πολλα.Βασικά , οτι εχω διαβάσει απο δω τους τα έχω πει..μέχρι και κάτι φυλλάδια τους εκτύπωσα και τους έβαλα να διαβάσουν!!:)
Οι γονείς μου ποτέ δεν είχαν ασχοληθεί με σκυλιά και πίστεύω πως φοβούνται γιατι δεν θα ξέρουν τι να κάνουν σε διαφορες καταστασεις.Ελπίζω να του πείσω!!Ο χρόνος θα δείξει....... :)

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Τα Κανίς είναι υπέροχα σκυλιά. Και "βγαίνουν" σ' ότι μέγεθος θές (σχεδόν!)!

Έχουν απίστευτη νοημοσύνη και μια παράξενη ωριμότητα από μικρά. Μην τα σνομπάρεις γιατί δεν είναι καθόλου τυχαίο που είναι τόσο δημοφιλής τόσα πολλά χρόνια!

Από την άλλη, είναι ΠΟΛΥ παρεξηγημένα τα μεγαλύτερα σκυλιά (σε ηλικία).

Η καταναλωτική κοινωνία στην οποία ζούμε διαφημίζει συνεχώς τα μικρά κουτάβια ακριβώς γιατί εκεί είναι το περισσότερο οικονομικό κέρδος (στην αγορά, διατροφή, παιχνίδια, πάνες, φάρμακα, εκπαίδευση κλπ).

Είναι μύθος πως ο σκύλος πρέπει να είναι πολύ μωρό για να "δεθεί" μαζί σου.
ΨΕΜΑ -όχι μύθος (οι μύθοι είναι συνήθως όμορφοι!).

θα απορήσεις με τα πόσα νεαρά σκυλιά (βιολογικά και ψυχολογικά έτοιμα για να ζουν σε σπίτι και να μην λερώνουν μέσα, ούτε να δαγκώνουν τα πράγματά σου) βρήσκονται χωρίς στέγη και οικογένεια. ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΑ ΚΑΙ ΜΗ.

Ακόμη κι οι εκτροφείς συχνά έχουν λίγο μεγαλύτερα ζώα (6-12 μηνών) που θα τα κρατούσαν, όμως τελικά δεν είναι ότι καλύτερο για ζευγαρώματα (ή εκθέσεις).

Φυσικά, με μεγαλύτερο σκύλο (6μηνών και άνω) έχεις ένα μικρό ρίσκο γιατί δεν ξέρεις τι έχει περάσει ακριβώς, αλλά στην ουσία περισσότερο συμφέρον έχεις παρά ρίσκο.

Θέλω να πω πως σε μεγαλύτερη ηλικία γλυτώνεις:

1. Ζημιές από την αλλαγή δοντιών.
2. "Ακράτεια" διάφόρων μορφών
3. ανεξάντλητη ενέργεια κι έλληψη "μυαλού"
4. ευαισθησία του κουταβιού (έλληψη αντισωμάτων/ ασθένειες)
5. Συχνό τάισμα και φροντίδα/παρέα/παιχνίδι/προσοχή

Επίσης, αν πας με κάποιον λίγο πιο έμπειρο (άνετα "νοικιάζεις" εκπαιδευτή σκύλων γι' αυτή τη δουλειά) μπορεί να σου πει ΠΟΛΛΑ περισσότερα για το μεγαλύτερο κουτάβι (ή νεαρό, ή ενήλικο σκύλο) απ΄ ότι για κουτάβι μικρό. Άρα, το ρίσκο είναι ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ μάλλον!

Last edited:

silk

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
440
3
41
Kinetta
ο Δίας μας είναι ενήλικος 18 μηνών + (τελικά) αφού εχω ήδη μεγαλώσει 1 κουτάβι ομολογώ οτι μας ήρθε πιο "καλόβολος".
Δεν τα κάνει παρα μόνο στην βόλτα (σημαντικό διότι χειμώνας = χαλιά)
Δεν τρώει - μασάει οτιδήποτε του γυαλίσει (το κουτάβι οτιδήποτε γδέρνεται μασιέται θα το γδάρει και θα το μασήσει :p ιδιαίτερη αγάπη τώρα τον χειμώνα οι παντόφλες:p:p:p και τα ξύλινα τραπεζάκια του καφέ. Αν ξυπνήσεις με ήχο πριονιού κατά πάσα πιθανότητα το κουτάβι σου δοκιμάζει το τραπεζάκι :D)
Τα πολλά έξοδα έχουν περάσει και τα χρήματα που θα χρειάζεσαι θα είναι συγκεκριμένα.
Αν δώσεις σε ενα αδέσποτο λιχουδιές, αγάπη και χάδια μπορείς να το μάθεις ότι θες (...να σου φτιάχνει καφέ, να σου φέρνει τσιγάρα και να σου πλένει το αυτοκίνητο..:p:p:p)

Επειδή πρώτη φορά υιοθετήσαμε σκύλο ενήλικο - ημίαιμο, πραγματικά βλέπουμε πως ήταν η καλύτερη "λύση" μιας και θέλαμε να πάρουμε σκύλο.

και για το θέμα του "να σε μάθει" νομίζω πως αρκεί να σου πω πως ο Δίας σε 1 μήνα αναγνωρίζε τον ήχο των αυτοκινήτων μας, τους ήχους της φωνής μας, τον ήχο που κάνουν τα πόδια μας όταν ανεβαίνουν τις σκάλες, τον ήχο απο τα κλειδιά μου κ.α. πολλά...