απορια για crate

sake

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2017
629
1.085
34
καλησπερα σε ολο το φορουμ! προσφατα γραμμενος στο φορουμ εχω διαβασει αρκετα αρθρα και αρκετα μπερδεμενος μπορω να πω αλλα οσο μπορω το ψαχνω!εχω λοιπον μια απορια-προβληματισμο, εχω ενα πιτ μπουλακι αρσενικο 3 μηνων και προσφατα τ πηρα ενα crate (το μεγαλυτερο που βρηκα σε μεγεθος). το θεμα ειναι οτι οταν φευγω για δουλεια μενει μονος του και αναγκαστικα τον αφηνω εκει για τουλαχιστον 9 ωρες,, εννοειται οταν γυρναω βγαινει! αυτη η ιστορια θα κρατησει μεχρι να μεγαλωσει λιγο ωστε να μπορει να μενει μονος του στην αυλη(τις ωρες που θα λειπω)! το ερωτημα ειναι κατα ποσο θα τον επηρεασει που μονος του τοση ωρα στο κλουβακι(αν εχει καποιος προσωπικη εμπειρια π.χ.)? σαββατοκυριακο κ απογευματα-βραδυα εννοειται δν τον αφηνω λεπτο!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.779
7.977
καλησπερα σε ολο το φορουμ! προσφατα γραμμενος στο φορουμ εχω διαβασει αρκετα αρθρα και αρκετα μπερδεμενος μπορω να πω αλλα οσο μπορω το ψαχνω!εχω λοιπον μια απορια-προβληματισμο, εχω ενα πιτ μπουλακι αρσενικο 3 μηνων και προσφατα τ πηρα ενα crate (το μεγαλυτερο που βρηκα σε μεγεθος). το θεμα ειναι οτι οταν φευγω για δουλεια μενει μονος του και αναγκαστικα τον αφηνω εκει για τουλαχιστον 9 ωρες,, εννοειται οταν γυρναω βγαινει! αυτη η ιστορια θα κρατησει μεχρι να μεγαλωσει λιγο ωστε να μπορει να μενει μονος του στην αυλη(τις ωρες που θα λειπω)! το ερωτημα ειναι κατα ποσο θα τον επηρεασει που μονος του τοση ωρα στο κλουβακι(αν εχει καποιος προσωπικη εμπειρια π.χ.)? σαββατοκυριακο κ απογευματα-βραδυα εννοειται δν τον αφηνω λεπτο!
Δεν ενδύκνειται το κρέιτ για τόσες ώρες. Το χρησιμοποιείς εντελώς λάθος. Εκτός αν μου πεις ότι πριν από αυτό εκτονώνεις τον σκύλο κανένα δίωρο με έντονο παιχνίδι το οποίο είναι αδύνατον εκ των πραγμάτων για ένα κουταβάκι 3 μηνών.
Αυτό που θα μπορούσες να κάνεις είναι να απομονώνεις έναν χώρο πολύ μεγαλύτερο απο το μεγαλύτερο κρέιτ, εκεί να έχει μόνο ασφαλή παιχνίδια, που δεν διαλύονται, όπως Kong, νεράκι και φαγάκι και να τον αφήνεις εκεί.

richtaris

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2015
52
108
36
καταρχην ειναι λαθος να παρεις το μεγαλυτερο crate που βρισκεις, τουλαχιστον περιορισε τον στο μισο οσο ειναι μικρος για να μαθανει κιολας να μη λερωνει το χωρο του..
επισης ειναι πολυ μικρος για να μενει 9 ωρες μονος του..οταν μεγαλωσει γιατι να τον αφηνεις στην αυλη? ειδικα αφου θα του εχεις μαθει το crate...?
να τον επηρεασει σε τι πραγμα?

@I.Kyveli γραφαμε μαζι..

sake

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2017
629
1.085
34
καταρχην ειναι λαθος να παρεις το μεγαλυτερο crate που βρισκεις, τουλαχιστον περιορισε τον στο μισο οσο ειναι μικρος για να μαθανει κιολας να μη λερωνει το χωρο του..
επισης ειναι πολυ μικρος για να μενει 9 ωρες μονος του..οταν μεγαλωσει γιατι να τον αφηνεις στην αυλη? ειδικα αφου θα του εχεις μαθει το crate...?
να τον επηρεασει σε τι πραγμα?

@I.Kyveli γραφαμε μαζι..
αφου ειναι λαθος οπως λες, δεν ξερω .. δεν τον επηρεαζει καπου?

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
νταξ δεν ειναι το ιδανικο ενα μικρο να μενει τοσες ωρες μεσα στο κρεητ
αλλα εφοσον ετσι ειναι η δουλεια σου δεν γινετε κ αλλιως.

τιποτα δεν θα παθει,ουτε ψυχολογικα ουτε τιποτα αρκει να μην το ξεπατωσεις ετσι και το κανεις ζωη του.

• Like
Reactions: Δημητρα_kme

sake

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2017
629
1.085
34
νταξ δεν ειναι το ιδανικο ενα μικρο να μενει τοσες ωρες μεσα στο κρεητ
αλλα εφοσον ετσι ειναι η δουλεια σου δεν γινετε κ αλλιως.

τιποτα δεν θα παθει,ουτε ψυχολογικα ουτε τιποτα αρκει να μην το ξεπατωσεις ετσι και το κανεις ζωη του.
oxi φιλε μου, γινετε καθαρα λογω δουλειας κ μετα δεν ξανα μπαινει εκτος αν το θελει ο ιδιος(που μπαινει δηλαδη δεν εχει καποιο θεμα, απλα δεν τον κλειδωνω)! την υπολοιπη ωρα ειμαστε παντα μαζι . μετα εχω αυλη οταν μεγαλωσει λιγο να τρεχει οσο θελει!

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Να σ πω πιο.πολυ θα φοβομουν την αυλη παρα το κρειτ:) ειστε σε μερος που περνανε ανθρωποι κ μπορει ο καθενας να του ριξει οτι θελει; σε τετοιο μερος εγω δεν θα τον αφηνα ποτε εξω χωρις να ειμαι μπροστα. Κρειτ κ παλι κρειτ οταν λειπω.

richtaris

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2015
52
108
36
αφου ειναι λαθος οπως λες, δεν ξερω .. δεν τον επηρεαζει καπου?
Είναι λάθος γτ αν είναι μικρός ο χώρος, η φωλιά του, δε θα θέλει να τον λερωνει, αλλά έτσι κι αλλιώς τόσες ώρες δν μπορεί ν κρατηθει..Κατά τα άλλα δεν παθαίνει κάτι από το κλουβί. Κι εγώ θα προτιμούσα το κλουβί από την αυλή για τον σκύλο μου τις ώρες που λείπω..

sake

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2017
629
1.085
34
ευχαριστω για τις απαντησεις, με ανακουφισατε λιγο! δυστυχως δεν γινετε αλλιως, αναγκαστικα πρεπει να μενει λιγο μονος του αν θελει να τον εχω στα πουπουλα οοπως και τον εχω δλδ :D

• Like
Reactions: Δημητρα_kme