απορία..

little_pony

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2008
179
0
Χαλκίδα
Γεια σας παιδιά..σας είχα απασχολήσει το καλοκαίρι που ρωτούσα για γκολντεν ρετριβερ..προς το παρών σας διαβάζω για να ενημερώνομαι και σιγά σιγά θα διατυπώνω τις απορίες μου..:p
ακόμη δεν έχω παρει σκυλάκι:(
αρχικά έχω την εξής απορία (ίσως τη θεωρήσετε χαζή αλλά θα τολμήσω να ρωτήσω:oops:): όταν φεύγετε από το σπίτι (δεν εννοώ για να πάτε στη δουλεία σας) αλλά για σ/κ ή για κάποιο ταξίδι και δεν μπορείτε να πάρετε μαζί το σκυλάκι σας τι κάνετε; που το αφήνετε;

Maximus

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2008
197
4
Patra/Greece
Από καλοκαίρι σε καλοκαίρι μάλλον το πας !!!
Εύχομαι να αποκτήσεις το αγαπημένο σου σκυλάκι πολύ σύντομα.
Τώρα να ξέρεις πως όταν πρόκειται να λείψεις για πολύ καιρό και δεν μπορείς να πάρεις τον σκύλο κοντά σου υπάρχουν πανσιόν φιλοξενίας για σκυλιά, τα οποία ταίζουν τον σκύλο τον κάνουν βόλτα-γυμναστική και φυσικά του παρέχουν στέγη ατομική.Τουλάχιστον στις μεγάλες πόλεις της χώρας υπάρχουν ειδικά στην Αττική είναι πάρα πολλές. Εύκολα μαθαίνεις τις καλές.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Γεια σας παιδιά..σας είχα απασχολήσει το καλοκαίρι που ρωτούσα για γκολντεν ρετριβερ..προς το παρών σας διαβάζω για να ενημερώνομαι και σιγά σιγά θα διατυπώνω τις απορίες μου..
ακόμη δεν έχω παρει σκυλάκι
αρχικά έχω την εξής απορία (ίσως τη θεωρήσετε χαζή αλλά θα τολμήσω να ρωτήσω): όταν φεύγετε από το σπίτι (δεν εννοώ για να πάτε στη δουλεία σας) αλλά για σ/κ ή για κάποιο ταξίδι και δεν μπορείτε να πάρετε μαζί το σκυλάκι σας τι κάνετε; που το αφήνετε;

Eίναι από τα θέματα που πρέπει να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν σου το που θα το αφήνεις στις διακοπές και εσύ και οποισδήποτε θέλει να πάρει σκυλί.

Αρχίζουμε και λέμε ,τι κάνουμε όσοι έχουμε σκυλιά..
Λοιπόν κάποιοι που είναι τυχεροί τα πηγαίνουν σε έμπιστα δικά τους πρόσωπα και τους τα προσέχουν μέχρι να γυρίσουν.
Αυτή είναι και η καλύτερη προοπτική.

Αν δεν έχεις αυτήν την άνεση πρέπει να βρείς μια καλή πανσιόν και να έχεις την οικονομική άνεση να ανταπεξελθεις οποιαδήποτε ώρα χρειαστει, υπολογισμένη στα έξοδα του να έχεις σκύλο.
Πάντα βεβαια εκεί παίρνεις ρίσκα μιας και ..όπως τα δικά σου χερια.. δεν είναι κανενός.;)
Ποια ειναι τα ρίσκα?
Γιατί το σκυλί είναι κλεισμένο σε έναν χώρο-μεγάλο κλουβί ,που πηγαίνουν ναι μεν και το βγάζουν βόλτα με βάρδιες ,αλλα κανεις δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι θα βάζουν τα αντί σκνίπικα (σωτηρια για το καλοκαίρι από το καλαζάρ),τα απαραίτητα φάρμακα αν τα έχει ανάγκη η ακόμα και αν τους φύγει ανοίγοντας αδέξια την πόρτα του κλουβιού καποιος που αφηνουν τα σαββατοκυριακα να τα προσέχει αντικαθιστώντας τους υπευθηνους η αν θα γίνει κάποιος τσακωμός ανάμεσα στα σκυλιά της βάρδιας που θα έχουν βγει βόλτα..
Όπως επισης κανεις δεν μπορει να σου εγγυηθεί αν το σκυλί σου πάθει κατάθλιψη όσο θα λέπεις, αν θα σταματήσει να τρώει η αν ο χώρος αποστειρώνεται επαρκώς από ένα προηγούμενο άρωστο σκυλί που διέμενε πριν στο "κλουβί " που θα μείνει μέτα το δικό σου σκυλι.

Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά και πρέπει να τα σκεφτείς πολύ σοβαρά πριν κανεις την κίνηση να πάρεις σκυλί.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τα περισσότερα σκυλιά που τα παρατάνε στον δρόμο είναι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Δες και αυτο το λινκ έχει πολύτιμες πληροφορίες για έναν υποψήφιο ιδιοκτητη.:)
http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=1395

Last edited:

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Αρχίζουμε και λέμε ,τι κάνουμε όσοι έχουμε σκυλιά..
Λοιπόν κάποιοι που είναι τυχεροί τα πηγαίνουν σε έμπιστα δικά τους πρόσωπα και τους τα προσέχουν μέχρι να γυρίσουν.
Αυτή είναι και η καλύτερη προοπτική.
Δεν συμφωνω! Για μένα η καλύτερη προοπτική είναι να μένει το ζώο με την "αγέλη του"!
Γι αυτό όπως έχω ήδη γράψει και αλλού διάλεξα μικρόσωμα και τα παίρνω παντού μαζί και δεν με πειράζει που ταξιδεύω μόνο στην Ευρώπη.

Η δεύτερη καλή λύση είναι να έρθει έμπιστος άνθρωπος να μείνει στο σπίτι σου μαζι με το σκυλί. Είναι στο χώρο του και ξέρει από τις εμπειρίες του ότι θα επιστρέψεις.

Τρίτη λύση είναι να το πας σε έμπιστο άνθρωπο και τέταρτη σε μια καλή πανσιόν.

little_pony

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2008
179
0
Χαλκίδα
παιδιά γι'αυτό ρωτάω εσας που ήδη έχετε να ακούσω τι επιλογές υπάρχουν, εμπειρίες.. γι' αυτό και ρωτάω και σκέφτομαι κ δεν παίρνω ακόμα την απόφαση να το πάρω..γιατί πιστεύω έχω καταλάβει τι ευθυνές και τι "προβλήματα" μπορεί να προκύψουν και αφού έχω στο νου μου κάποιες πιθανές λύσεις σε αυτά, μετά να πάρω το σκυλάκι που τόσα χρόνια θέλω..

rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
Οι απαντησεις νομιζω δοθηκαν, το θεμα ειναι εαν ρωτας οταν θα λειπεις που και που μες το χρονο και ειναι τοσο αδυνατον να παρεις το σκυλο μαζι σου, ή εαν ρωτας γιατι λειπεις αρκετα συχνα και χρειαζεται να αφηνεις πολυ συχνα το σκυλο?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δεν συμφωνω! Για μένα η καλύτερη προοπτική είναι να μένει το ζώο με την "αγέλη του"!
Γι αυτό όπως έχω ήδη γράψει και αλλού διάλεξα μικρόσωμα και τα παίρνω παντού μαζί και δεν με πειράζει που ταξιδεύω μόνο στην Ευρώπη.

Η δεύτερη καλή λύση είναι να έρθει έμπιστος άνθρωπος να μείνει στο σπίτι σου μαζι με το σκυλί. Είναι στο χώρο του και ξέρει από τις εμπειρίες του ότι θα επιστρέψεις.

Τρίτη λύση είναι να το πας σε έμπιστο άνθρωπο και τέταρτη σε μια καλή πανσιόν.
Δεν με έπιασες alexia, η ερώτηση υποτίθεται ότι ήταν τι κάνουμε αν δεν μπορούμε να τα πάρουμε μαζί..(νομίζω ήταν ξεκαθαρο..)

Εννοείτε πως αν μπορείς να τα πάρεις μαζί ,δεν το συζητάμε είναι καλύτερη επιλογή όλων..!!

Τώρα εμενα προσωπικά δεν μου φτάνει να έρχεται απλά να ταΐζει το σκυλί σπίτι μου και να λείπω εγώ 10 μέρες..
Προτιμώ να είναι σπίτι του αν δεν μπορει να ερθει εκεινος..(το πιο πηθανο) και να έχει και ο σκυλος μου παρέα.

Οταν λέω έμπιστο άτομο εννοώ (κάποιον που να νοιάζεται το σκυλί σου και να το αγαπάει για αυτό είχα στο νου μου συγγενικά πρόσωπα..)τώρα αν το κάνει από υποχρεώσει για εμενα ισχύουν πολλά ιδια από την πανσιόν και έρχεται στον ίδιο παρανομαστή.

η είναι έμπιστο άτομο η δεν είναι..!!
και προσωπικά προτιμώ να είναι σπίτι του για να έχει παρακολουθήσει 24 ωρες..
Εγω τον παω στους γονεις μου που το εχει σαν δικο του σπιτι και τους λατρευει..
Δεν θα αλλαζε τιποτα αν ερχοντας εκεινη σπιτι μου..

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog