απάγορεύονται τα σκυλια (?)

vivi75

Member
9 Μαρτίου 2009
10
0
Στην γειτονιά μου υπήρχαν κάποιες παλιές καπναποθήκες , οι οποιες πριν από 2 χρονια πήραν φωτια και κατεδαφίστικαν. Το οικόπεδο είναι αρκετά μεγάλο και υπήρχε μεγαλος ελεύθερος χώρος με δέντρα κλπ. Παρά τις πρωτόγονες συνθήκες που επικρατούσαν εκεί μέσα, μπάζα, λάσπες , ψηλά χόρτα κλπ το προτιμούσαμε πολλοί σκυλογονείς γιατί και τα παιδια παίζανε ελεύθερα (περίφραξη ) αλλά και είχαμε την ησυχία μας ..
Το φθινόπωρο του 2008 ο δήμος κάνει κατάληψη στο οικόπεδο ( ανάρτησε μια τεράστια πινακίδα που το έλεγε ) και έκανε μερίκά έργα εκει μέσα , έβαλε 2 μπασκέτες, μερικά παγκάκια ώστε να μπορούν να το αξιοποιήσει για όλους. Το θέμα είναι ότι την Παρασκευή αναρτήσανε γύρω γύρω στο χώρο πινακίδες που λένε απαγορεύονται τα σκυλια εντός του πάρκου - παιδικής χαράς.
Και εδώ είναι η απορία μου .... σε οικοπεδο που τελή υπό κατάληψη .. μπορεί ο δήμος να βάλει τέτοιες απαγορεύσεις?? να προσθέσω ότι δεν υπάρχει αναφορά σε νόμο, διάταξή ή απόφαση...

:confused::confused:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Σε ένα άλλο θέμα είχε συζητηθεί το που μπορούν να μπαίνουν τα σκυλιά και ποιός είναι υπέυθυνος να το ορίζει αυτό!Επειδή με μια γρήγορη ματιά που έριξα δεν το βρήκα και δεν έχω χρόνο αυτή τη στιγμή να ψάξω, αν θες ρίξε μια ματιά μήπως το βρείς!Εκεί υπήρχε και αναφορά και στους νόμους που τα καθορίζουν όλα αυτά οπότε πιστέυω ότι θα σου λύσει κάθε αποροία!:)

vivi75

Member
9 Μαρτίου 2009
10
0
η διαφορά είναι ότι αυτο το οικόπεδο δεν είναι του δήμου... ο δήμος το έχει κάνει κατάληψη.. δεν είναι παρκο του

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Είσαι σίγουρη ότι ο δήμος δεν αγόρασε/απαλλοτρίωσε το χώρο?

Για να μην κάνουμε υποθέσεις, πάρε τηλέφωνο στο γραφείο περιβάλλοντος του δήμου σου και ζήτα διευκρινήσεις εξηγώντας τους πως από τη στιγμή που έχεις το σκύλο σου στο λουρί και φροντίζεις για τον άμεσο καθαρισμό του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του, έχεις δικαίωμα να πας σε οποιονδήποτε δημόσιο χώρο και καλά θα κάνουν να απομακρυνουν άμεσα τις παράνομες πινακίδες που σας απαγορεύουν την είσοδο στο πάρκο.

vivi75

Member
9 Μαρτίου 2009
10
0
Ο δήμος δεν τον αγόρασε τον χώρο, γιαυτό είμαι σίγουρη... έχουν κάνει κατάληψη στον χώρο γιαυτό και έχουν τα μεγάλα πανό που το δηλώνουνε.
το ξέραμε ότι μπαίναμε και εμείς παράνομα, αλλά δεν ενοχλούσαμε κανένα.. μιλάμε για μια έκταση εγκαταλελειμένη εδώ και 10 τουλάχιστον χρόνια...
Νομίζω ότι τις βάλανε και είπανε αν πιασει ... έπιασε..
Θα δοκιμάσω να ρωτήσω και στον δήμο αύριο .. ευχαριστω!!

vivi75

Member
9 Μαρτίου 2009
10
0
χαχαχαχαχαχαχα τέλειο!!

απλά ρε παιδιά έχω βαρεθεί να μαλώνω με την κάθε κατίνα ...γιαυτό σάς ζαλιζω..

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
αν καταλαβα καλα για ποιον χωρο μιλας.......σιγα το τουριστικο θερετρο:p
και βασικα το'χουν οι δημοι με τις ταμπελες ενα κατι να οικειοποιουνται οτι βρουν ελευθερο στην Θεσ/νικη :rolleyes:εγω στην θεση σου δεν θα στεναχωριομουν καθολου,δεν θα εδινα καν σημασια:)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Ναι, ρε σεις, συμβαίνει αυτό. Έχει συμβεί σε μένα, δηλαδή δήμος να κάνει κατάληψη διότι δε θέλει να ξοδέψει λεφτά για απαλλοτρίωση. Συνήθως σκέφτονται ότι δεν έχει ιδέα ο ιδιώτης και δεν πρόκειται να κάνει τίποτα. Το πρόβλημα στην περίπτωσή μου ήτανε όμως ότι είμαι δικτυωμένη με δικηγόρους και έτσι και τους κοπάνησα μια αγωγή για καταπάτηση όλη δικιά τους.

Επιπλέον μπορούν να μην απαλλοτριώσουν και να κηρύξουν ένα οικόπεδο ως πάρκο που θα χρησιμοποιεί ο δήμος. Συνέβη σε φίλη μου αυτό. Είναι παρανομότατο. Βασικά τους χρειάζεται μια ωραία αμερικανιά, δηλαδή class lawsuit με πολλή φαντασία, να τους αλλοιθωρίσει. Εννοείται από τον ιδιώτη και όχι από τη Βιβή.:D

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog