αναζητηση εκτροφεα

nikosa77

New Member
20 Νοεμβρίου 2007
4
0
Γεια σας, ειμαι καινουργιος στο site και θα ηθελα να μαθω αν ειναι δυνατον πληροφοριες για εκτροφεις boxer..ειχα στο παρελθον boxer το οποιο δυστυχως μας αφησε πριν καποιο διαστημα στην ηλικια των 11 απο καρδιακη ανεπαρκεια...αυτη τη στιγμη ψαχνω να αγορασω ενα κουταβακι (μαλλον θυληκο, οπως κ αυτο που ειχα, αν κ δεν εχω καταληξει ακομα) και καταλαβαινω πως ειναι προτιμητεο να επιλεξω απο εκτροφεα κ οχι απο pet shop...θα ηθελα λοιπον πληροφοριες, σχετικα με ποιοι ειναι οι καλοι εκτροφεις boxer, καθως επισης τη γνωμη καποιου ποιο εμπειρου σχετικα με τις διαφορες αρσενικου και θηλυκου boxer.. να σημειωσω πως προσωπικα στο θεμα της ρατσας, ειμαι 100% αποφασισμενος κ αυτο μετα απο τις πανεμορφες εμπειριες που ειχα 11 χρονια με το σκυλι μου..καταλαβαινω πως σε θεματα εκτροφεα, απαιτειται πμ, οποτε για οτιδηποτε αφορα αυτο θα χαρω να ακουσω τη γνωμη σας στο mail μου nathanassiou"ath.forthnet.gr

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Καλησπέρα, κάνεις πολύ καλά που ψάχνεσαι έτσι ... υπάρχουν αρκετά άτομα που ασχολούνται με τη φυλή και είμαι σίγουρος ότι θα βρείς ένα καλό κουτάβι, αν έχεις υπομονή και επιμονή ... πρώτο βήμα (εκτός από την ερώτηση σου εδώ ή αλλού όπου μπορεί να παραπλανηθείς από τον κάθε επιτήδειο - που τπυ ζητάς εξάλλου την προσωπική του άποψη και όχι κάτι αντικειμενικό) είναι να πάρεις τον ΚΟΕ τηλ. 210-8145165, και να ρωτήσεις για λίστα εκτροφέων της φυλής ... δές τα σκυλιά, αν δεν έχεις εμπειρία πάρε κάποιον να έχει ... κρίνε τους σαν ανθρώπους αλλά κυρίως σαν αποτέλεσμα δουλειάς και αποφάσισε, άσχετα με το αν υπάρχει διαθέσιμο κουτάβι ή όχι ....

Διαφορές αρσενικού και θηλυκού στις περισσότερες ράτσες εντοπιζονται στο μέγεθος, και στην γενική εικόνα που μας ''προδίδει'' το φύλο ... αυτές αναφέρονται στο πρότυπο και αυτές πρέπει να υπαρχουν μόνο κανονικά ...
Στον χαρακτήρα υπάρχουν πάρα πολλές διαφορές, συνήθως τα θηλυκά είναι πιο ήπια, πιο ''ανθρωποκεντρικά'' και κατάλληλα για πρωτάρηδες ...

nikosa77

New Member
20 Νοεμβρίου 2007
4
0
ευχαριστω πολυ για την γρηγορη απαντηση..η αληθεια ειναι πως βρηκα ενα κουταβι του οποιου ειδα κ φωτο, και ειναι απο εκτροφεα, μακρια ομως απο την πολη που ζω...
θα μιλησω αυριο με τον ομιλο, και φανταζομαι πως θα μου δωθει και μια αντικειμενικη ελπιζω γνωμη για τον εκτροφεα αυτον, οποτε και αν ειναι θα ταξιδεψω να δω το κουταβακι απο κοντα..

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
και φανταζομαι πως θα μου δωθει και μια αντικειμενικη ελπιζω γνωμη για τον εκτροφεα αυτον
Δεν χρειάζεσαι αντικειμενική γνώμη άλλου για να διαλέξεις τον εκτροφέα σου ... και μόνο αν ένας όμιλος λέει την γνώμη του για τον εκτροφέα, κάτι πάει στραβά, σκέψου το λίγο ...

δές εδώ ...

http://dogforum.gr/forum/viewtopic.php?t=558&start=30&postdays=0&postorder=asc&highlight=
http://dogforum.gr/forum/viewtopic.php?t=45
για αρχή καλά είναι ... :wink:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Καλώς ήρθες nikosa77 και από ‘μενα! :p
Κατά τα άλλα, κάνε ότι σου είπε ο Denis!
Η γνώμη μου είναι να μη βιαστείς. Έλα σε επαφή με τους εκτροφείς της φυλής, ενημερώσου για τους γεννήτορες και κάνε μια εκτενή έρευνα αγοράς πριν αγοράσεις κουτάβι. :wink:

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
γεια σου και από μας.Ευτυχώς διάλεξες ράτσα για την οποία υπάρχουν αρκετοί εκτροφείς στην Ελλάδα,άρα δεν θα δυσκολευτείς να βρεις αυτο που ζητάς,και μην κολλήσεις στο γεγονός ότι ο εκτροφέας είναι σε άλλη πόλη,να θυμάσαι πως άλλοι ταξιδεύουν και στην Αμερική για να πάρουν σκυλί :shock:

nikosa77

New Member
20 Νοεμβρίου 2007
4
0
ευχαριστω ολους τους χρηστες για τις χρησιμες πληροφοριες τους. στην αναζητηση μου για μποξερ εχω βρει γεννες απο εκτροφεα
(να σημειωσω πως ο χαρακτηρισμος του εκτροφεα μου φαινεται κατι σχετικο) με αποτελεσμα να μην ειμαι σε θεση να διαπιστωσω τη διαφορα, καθως ειναι σαφες πως με την εμπειρια μου δεν μπορω να κρινω ενα κουταβακι μορφολογικα, και να μην ειμαι σιγουρος αν τα παραπανω χρηματα που ζηταει ενας εκτροφεας ειναι λογικα, γιατι απο την αντιθετη οχθη, ουσιαστικα κ ενα μαγαζι συνηθως απο εκτροφεα προμηθευεται τα κουταβια του.
νομιζω τελικα πως το θεμα μαλλον ειναι υποκειμενικο κ βασιζεται στην πρωτη εικονα του σκυλου κ ποσο γλυκα κ με χαρα θα με πλησιασει οταν το δω... σαφως μετραει αν ενας σκυλος εχει πιστοποιητικα αλλα νομιζω πως ειναι σαφες πως αν καποιος δεν εχει, δεν σημαινει απαραιτητα πως δεν ειναι εξισου σωστο κ καλο κουταβι

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Aν δεν θές κάτι ιδιαίτερο, παρά μόνο γλύκα και αγάπη, και επειδή τα έχεις μπλέξει λίγο, και θα μακρύνει η συζήτηση, δές το boxerάκι αυτό, που θα κάνεις και μιά καλή πράξη και σου πέφτει γάντι ... :wink:

nikosa77

New Member
20 Νοεμβρίου 2007
4
0
ευχαριστω πολυ, αλλα πραγματικα, θα ηθελα να παρω το μποξερακι απο 2-3 μηνων, και αυτο ειναι τελειως συναισθηματικο... αυτο που θελω να ρωτησω, ειναι πως περα απο το ΚΟΕ που διατηρει καποια μελη, υπαρχουν κ πολλα αλλα εκτροφεια για τα οποια δεν ξερω απο που μπορεις να παρεις μια γνωμη για το ποσο καλα ειναι κ για το ποσο αληθευουν οσα σου λενε...σιγουρα η επαφη με τον εκτροφεα ειναι σημαντικη, αλλα δεν ξερω αν απο αλλου μπορεις να βρεις μια αξιολογηση σε κατι τετοιο...αν κ φανταζομαι πως οχι..

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Θα σε στεναχωρήσω αλλά χωρίς pedigree ( τα χαρτιά που λες) αυτό ακριβώς σημαίνει. Όχι ότι και πάλι είσαι 100% σίγουρος. Θα έχεις κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό, μόνο αν ο εκτροφέας είναι σοβαρός και καταφέρεις να σε εμπιστευτεί.

Οι καλοί εκτροφείς θα σε περάσουν από κόσκινο για να σου δώσουν.

Άγνοια+βιασύνη+ευπιστία+ωχ αδερφέ+ρίσκο+μα κοίτα τι γλυκά που σε κοιτάζει τώρα = δυσπλασίες+καρδιοπάθειες+δερματικά προβλήματα+πλαστά χαρτιά+δέκα φορές πιο πολλά έξοδα για γιατρούς+ένα κουτάβι που θα βλέπεις σε φωτογραφία και θα κλαις.

Έτσι απλά. Σκληρά αλλά απλά.

Συμφωνούμε όλοι;

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
nikosa77 said:
περα απο το ΚΟΕ που διατηρει καποια μελη, υπαρχουν κ πολλα αλλα εκτροφεια για τα οποια δεν ξερω απο που μπορεις να παρεις μια γνωμη για το ποσο καλα ειναι κ για το ποσο αληθευουν οσα σου λενε...σιγουρα η επαφη με τον εκτροφεα ειναι σημαντικη, αλλα δεν ξερω αν απο αλλου μπορεις να βρεις μια αξιολογηση σε κατι τετοιο...αν κ φανταζομαι πως οχι..
Τι εννοείς? :?

Edit:
nikosa77 said:
σαφως μετραει αν ενας σκυλος εχει πιστοποιητικα αλλα νομιζω πως ειναι σαφες πως αν καποιος δεν εχει, δεν σημαινει απαραιτητα πως δεν ειναι εξισου σωστο κ καλο κουταβι
BYB εννοεις… :(