Γεια σας και πάλι, τελικά απέκτησα ένα υπέροχο κουταβάκι δυόμισι μηνών των Ρούμπεν. Είναι μαλτέζος και αρκετά ζωηρός θα έλεγα. Έχω αρχίσει να εκπαιδεύομαι για τα βασικά ώστε να του μάθω τις συνηθισμένες εντολές όπως είναι το κάτσε, το έλα το έχει μάθει και έρχεται σφαίρα ( ένεκεν οι πολύ μεζέδες στην αρχή και προσπαθώ να του μάθω το άστο. Εδώ εντοπίζεται και το πρόβλημα καθότι ο Ρούμπεν έχει δική του κρίση σχετικά με το πότε θέλει να ακούσει και πότε όχι. Καθότι κουτάβι κυνηγάει και δαγκώνει οτι κινείται και αυτό καταντάει ενοχλητικό. Μετά από πολλές αναζητήσεις στο Internet σε ένα forum αποκλειστικά για μαλτέζ μου ανέφεραν οτι ο Ρούμπεν είναι ή συμπεριφέρεται σαν να είναι ο άλφα. Και η πιο δραστική συμβουλή που πήρα για να μάθει ποιος από την αρχή κάνει κουμάντο είναι να τον κρατήσω σταθερά καθισμένο για όσο χρειαστεί μέχρι να παραδωθεί και να με αναγνωρίσει ως αρχηγό (pack leader). Αναζητώντας λοιπόν τον περίφημο pack leader στο internet ανακάλυψα τον Cesar Milan που κάνει θεικά πράγματα και όλη αυτή τη φιλοσοφία του περί αρχηγίας και αγέλης. Η δική μου όμως ερώτηση είναι μήπως όλα αυτά είναι λίγο υπερβολικά για ένα παιχνιδιάρικο κουτάβι; Και πως θα κρίνω αν είναι ο Alfa τη στιγμή που κάθε κουτάβι σε αυτή την ηλικία ψάχνει για διασκέδαση όπου και αυτή προσφέρεται;