αλλαγή περιβάλλοντος

Arte

New Member
25 Δεκεμβρίου 2019
4
1
24
καλησπέρα σας και καλές γιορτές!
πιστεύετε ότι ένας σκύλος 9 χρονών ,ο οποίος ζούσε πάντα ελεύθερος στην φύση ( εννοώντας σε σπίτι σε βουνό μακριά από την πόλη), αλλά με μια οικογένεια να τον προσέχει , θα μπορέσει να προσαρμοστεί σε μια ζωή εντός διαμερίσματος στο κέντρο της πόλης, και να είναι χαρούμενος;

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Καλησπέρα και Χρόνια Καλά.

Τα ζώα είναι η επιτομή της προσαρμογής...πορεύονται με ότι τους έρχεται από την ζωή. Αν δεν είναι αυτό προσαρμογή τότε τι είναι?
Εμείς οι άνθρωποι ζοριζόμαστε έως και είμαστε απροσάρμοστοι τελικά γιατί αποδεικνύεται ότι δεν έχουμε ούτε τα ψυχικά ούτε τα σωματικά φόντα.
Το «χαρούμενος» είναι επίθετο που ανήκει στο «συναισθηματικό» λεξιλόγιο του ανθρώπου και όχι του ζώου.

Μπορεί να ζήσει μια χαρά, αρκεί να μπορείς και εσύ να του δώσεις το χρόνο του, τον σεβασμό που του πρέπει για τα 9 αλανιάρικα χρόνια, καθώς και την σωστή εκπαίδευση...

Η ερώτηση λοιπόν αντιστρέφεται...εσύ είσαι έτοιμος να δουλέψεις για να τακιμιάσετε με το ζώο εντός διαμερίσματος?

• Like
Reactions: mareco

Arte

New Member
25 Δεκεμβρίου 2019
4
1
24
Καλησπέρα και Χρόνια Καλά.

Τα ζώα είναι η επιτομή της προσαρμογής...πορεύονται με ότι τους έρχεται από την ζωή. Αν δεν είναι αυτό προσαρμογή τότε τι είναι?
Εμείς οι άνθρωποι ζοριζόμαστε έως και είμαστε απροσάρμοστοι τελικά γιατί αποδεικνύεται ότι δεν έχουμε ούτε τα ψυχικά ούτε τα σωματικά φόντα.
Το «χαρούμενος» είναι επίθετο που ανήκει στο «συναισθηματικό» λεξιλόγιο του ανθρώπου και όχι του ζώου.

Μπορεί να ζήσει μια χαρά, αρκεί να μπορείς και εσύ να του δώσεις το χρόνο του, τον σεβασμό που του πρέπει για τα 9 αλανιάρικα χρόνια, καθώς και την σωστή εκπαίδευση...

Η ερώτηση λοιπόν αντιστρέφεται...εσύ είσαι έτοιμος να δουλέψεις για να τακιμιάσετε με το ζώο εντός διαμερίσματος?
Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση
Εγώ θα έχω την υπομονή και την θέληση να κάνω ότι μπορώ για να προσαρμοστεί
Όμως υπάρχει και η επιλογή να μείνει στην ζωή που ήδη έχει ωστόσο με λίγη επαφή με την οικογένειά ( όπως ζούσε πάντα) και η επιλογή να ζήσει σε διαμέρισμα σε άλλη πόλη αλλά με έναν άνθρωπο να είναι μαζί του συνέχεια. Αυτό που δεν ξέρω είναι τι θα είναι καλύτερο για τον σκύλο.

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.571
5.993
Πειραιάς
υπαρχει καποιος λογος για αυτη την αλλαγη; θελω να πω, γιατι τωρα;

ο σκυλος ειναι δεμενος καθολου μαζι σου;

Arte

New Member
25 Δεκεμβρίου 2019
4
1
24
υπαρχει καποιος λογος για αυτη την αλλαγη; θελω να πω, γιατι τωρα;

ο σκυλος ειναι δεμενος καθολου μαζι σου;
Είμαι φοιτήτρια οπότε υπάρχει η επιλογή να μείνει μαζί μου εκεί που μένω τώρα. Ναι είναι αρκετά

ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Χρόνια πολλά.

Αν η αλλαγή περιβάλλοντος δεν γίνει για να βελτιώσει τη ζωή του σκύλου ας μείνει εκεί που είναι. Υπάρχει λόγος για να τον πάρετε από εκεί ή εσείς τον θέλετε για συντροφιά στην πόλη ;

Αυτό που θα χρειαστεί από εσάς είναι διαθέσιμος χρόνος - χρόνος - χρόνος. Η "καλογερική" είναι δύσκολη ...

Edit

Με πρόλαβε ο @spyv

Arte

New Member
25 Δεκεμβρίου 2019
4
1
24
Χρόνια πολλά.

Αν η αλλαγή περιβάλλοντος δεν γίνει για να βελτιώσει τη ζωή του σκύλου ας μείνει εκεί που είναι. Υπάρχει λόγος για να τον πάρετε από εκεί ή εσείς τον θέλετε για συντροφιά στην πόλη ;

Αυτό που θα χρειαστεί από εσάς είναι διαθέσιμος χρόνος - χρόνος - χρόνος. Η "καλογερική" είναι δύσκολη ...
Καλησπέρα και χρόνια πολλά.
Ο λόγος που σκέφτομαι να τον πάρω μαζί μου είναι ώστε να βελτιωθεί η ζωή του. Δηλαδή να περναει περισσότερο χρόνο με έναν δικό του άνθρωπο και επίσης επειδή είναι σκύλος που έχει πια μεγαλώσει οπότε να μην είναι εκτεθειμένος στο κρύο και γενικά στην ζωή έξω από το σπίτι.

• Like
Reactions: mareco

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.571
5.993
Πειραιάς
αφου υπαρχει δεσιμο μεταξυ σας, καλη αρχη!

το φορουμ εχει πολλες πληροφοριες για νεους σκυλογονιους, εκμεταλλευσου το.