αδεποτα-φυλακες

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
μηπως τελικα ολες οι φυλες σκυλων εχουν μεσα τους την αισθηση τς φυλαξης?και καταφερνουν να το πρατουν σε πολυ καλο βαθμο!
αφορμη για αυτο που λεω σταθηκε η εμπειρια μου απο αγγελες αδεσποτων που εχουν οριοθετησει τα ορια τις περιοχης τους και ''αποκρουουν''καθε ανεπιθυμητο επισκεπτη με τακτικες που θυμιζει κατα πολυ τακτικες εκπεδευμενων σκυλων για φυλαξη χωρου!

παραδειγμα:εχω βγαλει βολτα τον δικο μου περναμε απο παρκο οπου και αραζει αγελη 5 αδεσποτων μεγαλοσωμων σκυλων!μας αντιλαμβανονται και αρχιζουν να γαυγιζουν (κυριως ενα ισως ο αρχηγος) πλησιαζουμε και κανουν κινηση προς το μερος μας,αλλαζουμε κατευθηνση για να μην μπλεξουμε σε μπελαδες συνεχιζουν να γαυγιζουν και να περιφρουρουν την περιοχη τους μεχρι να βγουμε απο τα ορια της!
δηλαδη προειδοποιουν-αποτρεπουν!χωρις καν να κανουν επιθεση!
οτι δηλαδη και ενας καλα εκπαιδευμενος σκυλος φυλακας!
κατα τα αλλα ειναι υπερβολικα φιλικα σκυλια οταν δεν νιωθουν να απειλουνται!
και τωρα η απορια μεσα σε αυτα τα αδεσποτα σιγουρα υπαρχουν και κυνηγοσκυλα που τον ανεπιθυμητο τον βλεπουν σαν θηραμα και ομως δεν πρατουν ποτε ετσι!
ποσο μπορει μια αγελη να αλλαξει τα ενστικτα του σκυλου?

Last edited:

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
προειδοποιουν μεν δεν πραττουν δε , τα 9 στα 10 τουλαχιστον , απλα συνεχιζουν να προειδοποιουν

αρα κανουν οτι φυλουν

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
εστω κιαν δεν πρατουν δεν εχουν αρκετα καλα στοιχεια φυλαξης?
και μην ξεχναμε οτι πολλοι θελουν τα σκυλια φυλακες που εχουν να μην πρατουν γιατι τοτε μπαινεις σε αλλους μπελαδες!

και για το οτι δεν πρατουν το λεμε ολοι εκ του ασφαλους!κανεις δεν πλησιαζει κοντα με τον σκυλο του!

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
και απο τι ακριβως σε προφυλάσουν αυτοί οι ΄φυλακες ΄????

απο τον σκύλο σου :confused::confused::confused:

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
και απο τι ακριβως σε προφυλάσουν αυτοί οι ΄φυλακες ΄????

απο τον σκύλο σου :confused::confused::confused:
αν λες για αυτο που ειπα οτι πολλοι δεν θελουν να πρατει ο σκυλος τους!
δεν προφυλασουν αλλα σιγουρα αποτρεπουν!

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
μηπως τελικα ολες οι φυλες σκυλων εχουν μεσα τους την αισθηση τς φυλαξης?και καταφερνουν να το πρατουν σε πολυ καλο βαθμο!
αφορμη για αυτο που λεω σταθηκε η εμπειρια μου απο αγγελες αδεσποτων που εχουν οριοθετησει τα ορια τις περιοχης τους και ''αποκρουουν''καθε ανεπιθυμητο επισκεπτη με τακτικες που θυμιζει κατα πολυ τακτικες εκπεδευμενων σκυλων για φυλαξη χωρου!

παραδειγμα:εχω βγαλει βολτα τον δικο μου περναμε απο παρκο οπου και αραζει αγελη 5 αδεσποτων μεγαλοσωμων σκυλων!μας αντιλαμβανονται και αρχιζουν να γαυγιζουν (κυριως ενα ισως ο αρχηγος) πλησιαζουμε και κανουν κινηση προς το μερος μας,αλλαζουμε κατευθηνση για να μην μπλεξουμε σε μπελαδες συνεχιζουν να γαυγιζουν και να περιφρουρουν την περιοχη τους μεχρι να βγουμε απο τα ορια της!
δηλαδη προειδοποιουν-αποτρεπουν!χωρις καν να κανουν επιθεση!
οτι δηλαδη και ενας καλα εκπαιδευμενος σκυλος φυλακας!
κατα τα αλλα ειναι υπερβολικα φιλικα σκυλια οταν δεν νιωθουν να απειλουνται!
και τωρα η απορια μεσα σε αυτα τα αδεσποτα σιγουρα υπαρχουν και κυνηγοσκυλα που τον ανεπιθυμητο τον βλεπουν σαν θηραμα και ομως δεν πρατουν ποτε ετσι!
ποσο μπορει μια αγελη να αλλαξει τα ενστικτα του σκυλου?
δες τι εγραψες και ξανασκέψου το τι λες ....

και ξαναρωταω

οι ΄φυλακες ΄τι φυλάνε και απο ποιον ?????

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Η φύλαξη είναι επακόλουθο των pack και territorial ενστικτων.

Προστατεύουν την αγέλη ή την περιοχή τους.

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
δες τι εγραψες και ξανασκέψου το τι λες ....

και ξαναρωταω

οι ΄φυλακες ΄τι φυλάνε και απο ποιον ?????
τα αδεσποτα κανουν φυλαξη τς περιοχης τους.ενα δεσποζομενο θα κανει φυλαξη του σπιτιου και τς οικογενειας του!
φυλανε απο τους ανεπιθυμητους!τωρα εσυ θα δωσεις στο σκυλι να καταλαβει τι ειναι και τι οχι ανεπιθυμητο!
παντως απαντηση δεν πηρα στο γιατι σκυλια που εχουν το ενστικτο τς καταδιωξης οταν ειναι σε αγελες συμπεριφερονται σαν φυλακες!

δεν προσπαθω να πω οτι το ιδιο φυλαει ενα αδεσποτο απο οτι ενα εκπαιδευμενο σκυλι για φυλαξη.απλα παρατηρω οτι δεν απεχουν και παρα πολυ!και ακομα το σκυλι μαθενει και υιοθετεί συμπεριφορες απο την υπολοιπη αγελη!

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
κανουν φυλαξη της περιοχής τους απο εσένα ή απο την σκύλο σου ???

καπου μεσα στο φορουμ αναφέρει τους λόγους και τα προβληματα που δημιουργουντε απο το συστηματικο τάισμα αδεσποτων σε συγκεκριμενα μερη ........

ψαξε βρες τα και θα βρεις απαντηση στην ερώτηση σου

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
κανουν φυλαξη της περιοχής τους απο εσένα ή απο την σκύλο σου ???

καπου μεσα στο φορουμ αναφέρει τους λόγους και τα προβληματα που δημιουργουντε απο το συστηματικο τάισμα αδεσποτων σε συγκεκριμενα μερη ........

ψαξε βρες τα και θα βρεις απαντηση στην ερώτηση σου
κατα 99% κανουν φυλαξη απο τον σκυλο μου εμενα δεν με θεωρουν εισβολεα!

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
ωραια ...

αρα δεν εχουν ολα τα σκυλια την φυλαξη μεσα τους οπως αρχισες να γραφεις στο πρωτο ποστ ...

κατι αλλο εχουν .......

τις απαντησεις θα τις βρεις στα ποστ που σου ειπα

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
ναι ομως αν καποιος ειχε μαθει σε αυτα τα σκυλια οτι εγω εσυ αυτος κτλπ ειναι εισβολεας τοτε και για εμενα θα εκανε φυλαξη!
αυτο εχει να κανει πιστευω με τις εμπειριες του σκυλου και τα βιωματα του!
τωρα θα μου πεις οτι αν του τοτε ειχε μαθει αυτο καπιος τοτε θα ηταν εκπαιδευμενος!

πιο πολυ επικεντωνομαι στον τροπο που το κανουν αυτο ειτε σε σκυλο ειτε σε κατι αλλο

προειδοποιουν-αποτρεπουν-διωχνουν εκτος οριων περιοχης
(δεν δαγκανουν μαλλον)

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Οποιοσδηποτε συναγερμος ειναι φυλαξη,αυτο το κανουν και η μαιμουδες το κανουν και τα ελαφια,η επιθεση μονο δεν ειναι φυλαξη,εξαρτατε που γινεται.
Τα αδεσποτα εχουν τον τελευταιο καιρο ενπλουτισει τα αιματα τους,με Ροταβαιλερ,Γερμανικους ποιμενικους,Πιτ,Ντογκο,και πολλα αλλα,δεν το βρισκω απιθανο να κανουν και επιθεση αν νομισουν οτι απειλουνται.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Στην "δικια" μας αγελη 7 αδεσποτων, αρχηγος ειναι μια θηλυκια ημιαιμη λυκοσκυλινα. Αυτη την πεφτει πρωτη στα άλλα σκυλια και αυτη δινει το συνθημα να σηκωθουν και να φυγουν απο ενα μερος.

kiara

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
372
1
θεσσαλονικη
Κι εδώ η αγέλη που τάιζα είχε ένα θηλυκό και αυτή ερχόταν πρώτη για να φάει και πάντα ήταν ξαπλωμένη και τα αρσενικά γύρο γύρο.
Πάντα νόμιζα ότι αυτό ήταν το αρσενικό μέχρι που είδα ότι ήταν θηλυκό:eek:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Η προδιάθεση να κυριαρχίσει ένας σκύλος πάνω σε άλλον σκύλο (ή άλλα ζώα), ή να μαρκάρει την περιοχή του (συχνά γαυγίζοντας) δεν έχει τίποτα να κάνει με φύλαξη (από ανθρώπους). Οι άνθρωποι είναι σε ξεχωριστό κομμάτι του εγκεφάλου, ας το πούμε έτσι. Ευτυχώς κι όλας, γιατί μας συμφέρει όλους (ακόμη και τους σκύλους φύλακες).

Κάπως έτσι ένας φίλος μου σκότωσε τον σκύλο του γιατί κυνηγούσε γάτες και φοβήθηκε μην δαγκώσει το παιδί του - ΑΣΧΕΤΟ το ένα από το άλλο....

Υπάρχουν κι αδέσποτα φύλακες αλλά είναι πολύ σπάνιοι, και γιατί το απαραίτητο γενετικό ηλικό σπανίζει σε ημίαιμα και επειδή "εξαφανίζονται" πολύ γρήγορα αν το έχουν μέσα τους! Είχα έναν φίλο αδέσποτο σκύλο φύλακα. Με αγαπούσε και έκανε σωματοφυλακή (χωρίς να το θέλω βέβαια). Γαύγιζε σε όποιον με πλησίαζε (και ας μην ήταν πραγματική απειλή). Πιστεύω πως προσπαθούσε να με εντυπωσιάσει...

.... πήγε από φόλα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97