Ψύλλοι (HELP)

Petros_vi

New Member
19 Αυγούστου 2019
1
0
29
Χαίρεται φίλες και φίλοι,
Έχω 3 σκυλιά ένα λυκόσκυλο 3 χρόνων
Ένα μικρό λύκοσκυλάκι 4 μηνών και ένα που είναι διασταύρωση τζάκ ρασελ με κάτι άλλο . Ζω σε ένα χωριό στην Κοζάνη και τα σκυλιά μου τα έχω ελεύθερα στην αυλή μόνο που έχει πολύ γρασίδι. Τελευταία παρατήρησα ότι έχουν ψύλλους πήρα από τον κτηνίατρο ένα υγρό που μ είπε να τα ψεκάζω αλλά δεν βλέπω να κάνει δουλειά . Επίσης προχθές που τα έκανα μπάνιο και τα χτένισα έβγαλαν παρά πολλους ψύλλους. Αλλά δυστυχώς συνεχίζουν να επιβιώνουν. Ποια είναι η καλύτερη αντιμετώπιση γι ψύλλους ; Επίσης οι ψύλλοι επιβιώνουν και στο γρασίδι πχ; Και κολλάνε συνέχεια, τι μου προτείνετε να κάνω ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων .

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Έχουμε πάρα πολλές συζητήσεις για ψύλλους.
Κάνε μια αναζήτηση.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.363
10.510
Athens
Δεν ξέρω ποιο σπρέυ έβαλες, αλλά το Effipro (από petshop) σκοτώνει τα πάντα - το χω δοκιμάσει σε σκύλο με 100 τσιμπούρια επάνω και σε γατάκια γεμάτα ψύλλους.

Το πρόβλημά σου βέβαια δεν είναι μόνο το να σκοτωθούν μια φορά με τον ψεκασμό αλλά και πως θα συντηρήσεις την κατάσταση αφού έχεις γκαζόν (γκαζόν + πότισμα = πάρτυ για τσιπούρια, ψύλλους και ό,τι άλλο σέρνεται). Θα σου πρότεινα να ψαχτείς και για Διατομική Γη Food Grade (προσοχή - μόνο Food Grade ποιότητα!) και να την ρίξεις στο γκαζόν. Σκοτώνει ψύλλους, τσιμπούρια, κατσαρίδες κλπ. με μηχανικό τρόπο.

Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
36
Και το Bravecto συνιστάται για ψύλλους, αλλά καλύτερα να μιλήσεις με τον κτηνίατρο πρώτα, γιατί είναι αντιπαρασιτικό χάπι με ισχυρή δράση.