Ψαχνοντας τη διασταυρωση...

zerom

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2011
97
4
εξαρχεια αθηνα
πριν απο ενα χρονο κ κατι μηνες υιοθετησα τον ζερομ!

απο τη κυρια που τον πηρα μου ειπε οτι η μαμα του ειναι καθαροαιμη κινηγοσκυλιτσα τυπου λαγοσκυλο!ο μπαμπας του τουρκικης προελευσης ρατσας χωρις ομως να μου την αναφερει ποτε!

ο εκπαιδευτης που συμβουλευτικα για ενα προβλημα συμπεριφορας που ειχα την ανοιξη μου ειπε οτι δεν εχει κινηγοσκυλο μεσα απο τη στιγμη που εχει σηκωσει τα αυτια του, ομως παρολα αυτα σιγουρα εχει μια καθαρη ρατσα που δε του ερχοταν...ετσι με εβαλε στο τρυπακι να το ψαξω!!κ τοσους μηνες μετα βρηκα κατι το οποιο μοιαζει εντυποσιακα με το ζερομ κ διαβασα κ χαρακτιριστακα κ εχει κ εκει πολλα κοινα....

η ρατσα λοιπον που βρηκα ειναι μια σχεδον πρωτογονη που δεν εχω καταληξει αν υπαρχει ακομα η αν εχει εξαφανιστει...

η ρατσα αυτη λεγεται american indian dog!οποιος γνωριζει κατι θα ηθελα να μου πει...

Ranja

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2010
254
0
Athens downtown
Δεν γνωρίζω τίποτα! Παρόλα αυτά, νομίζω πως η Sara σε κάποιο τόπικ είχε αναφέρει ότι με εξέταση DNA (που λογικά θα είναι πανακρίβου), μπορούν να προσδιοριστούν οι κυρίαρχες ράτσες (διορθώστε με αν κάνω λάθος).

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Μπορεί αλλά ποιος ο λόγος? Απλά η καταγωγή από "τζάκι"? Εγώ βλέπω ένα γλυκύτατο αυτιόσκυλο! :p Να τον χαίρεσαι

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Πιθανότερο είναι να έχει κανένα χάσκυ ή κανένα, σπανιότερο του χάσκυ μεν, Μαλαμούτ, που υπάρχουν αρκετούτσικα δείγματα εδώ παρά μια τόσο άγνωστη στο ευρύ κοινό φυλή

zerom

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2011
97
4
εξαρχεια αθηνα
o λογος που θα ηθελα να γνωριζω αν εχει κ τι εχει μεσα ειναι γιατι εχει ιδιαιτερο χαρακτηρα κ αν γνωριζω καποια πραγματα ισως μπορω να τον "χειριστω"σωστοτερα...αν ηθελα καποια καθαρη φυλη θα ειχα παρει...

οσο για το χασκυ ναι θα μπορουσε απλα ειναι 13 κιλα με ελαφρυ σκελετο.λυκοσκυλα κ χασκυ ειναι πιο μεγαλοσωμα...!θα ρωτησω κ τον εκπαιδευτη βεβαια...
:)

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Οι πιθανότητες να υπάρχει τέτοιος σκύλος στην Ελλάδα,
και να ζευγάρωσε τυχαία με κάποιο άλλο σκύλο και να βγήκε ο δικός σου, είναι απειροελάχιστες..

Επίσης έχω δει ουκ ολίγα ημιαιμάκια σαν και τον ζερόμ σου,για την ακρίβεια έχω δει πολλά, οπότε μαλλον η απάντηση δεν είναι american indian dog.
Πιθανώς προέρχεται από διάφορες μίξεις διάφορων σκύλων και βγήκε το κουκλί σου ;)

Επίσης ο εκπαιδευτής σου ξέρει τόσο καλά από φυλές γενικότερα?

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Δεν γνωρίζω τίποτα! Παρόλα αυτά, νομίζω πως η Sara σε κάποιο τόπικ είχε αναφέρει ότι με εξέταση DNA (που λογικά θα είναι πανακρίβου), μπορούν να προσδιοριστούν οι κυρίαρχες ράτσες (διορθώστε με αν κάνω λάθος).
Πανάκριβα δεν είναι, καμιά 50αριά ευρώ κοστίζει η εξέταση. Μάλιστα εγώ αγόρασα το κιτ στη μισή τιμή όταν έκανε εκπτώσεις η Amazon. Το πρόβλημα όμως είναι να υπάρχει το DNA της συγκεκριμένης φυλής στη βάση δεδομένων του Biopet Vet Lab. Όταν έκανα εγώ την εξέταση αναγνώριζε καμιά 80αριά φυλές και είμαι σίγουρη ότι με τίποτα δε θα αναγνώριζε π.χ. Ελληνικό Ποιμενικό διότι δεν υπάρχει στην Αμερική, ούτε φρόντισαν να στείλουν δείγματα από Ελλάδα. Νομίζω τώρα γίνεται μια κίνηση με το DNA των Ε.Π.

Θα πρέπει πρώτα να κοιτάξεις τη βάση δεδομένων της εταιρείας και να τους στείλεις email να τους ρωτήσεις. Η σελίδα τους είναι αυτή:

BioPet Vet Lab

zerom

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2011
97
4
εξαρχεια αθηνα
ο εκπαιδευτης μου εχει πολυ καλη γνωση...πρωτα απο ολα γιατι εχει διαβασει κ συνεχιζει να διαβαζει εχει εγκυκλοπεδια με τις φυλες ετσι ωστε να ξερει πανω κατω με τι σκυλο εχει να κανει...

δεν ειπα οτι εχω τετοιου ειδους διαστευρωση!απο εκει που το πηρα μου ειπαν οτι εχει κινηγοσκυλο τυπου λαγοσκυλο κ ενα τουρκικο απλα δε μου ανεφερε τη ρατσα....αυτο...

εχει πολυ ιδιορυθμο χαρακτηρα...