Ψάχνω συμβουλές και εκπαιδευτή για τον Ερμή

Tatsplat

Member
30 Αυγούστου 2011
15
0
Καλησπέρα!

Ο Ερμής είναι πρώην αδέσποτο. Από τότε που τον βρήκα (6 μηνών) είχε φοβίες. Γαύγιζε και έκανε κύκλους γύρω από οτιδήποτε "παράξενο". Ξεκινήσαμε λοιπόν εκπαίδευση, η καλύτερα απευαισθητοποίηση, και μέσα σε λίγο καιρό είχε γίνει εξαιρετικά πιο ήρεμος και φιλικός. Είχαμε μάθει και το κάτσε, και το ξάπλα και το μείνε και το έλα και να παίζουμε με το μπαλάκι, ααα ωραίες εποχές!

Έλα μου που από τότε που μπήκε στους 10 μήνες έχουμε ταράξει τον κόσμο! Η φοβία γίνεται σιγά σιγά επιθετικότητα. Πλέον γρυλίζει, γαυγίζει και ορμά σα λυσσασμένος σε πράγματα που τον αναστατώνουν. Σε περαστικούς ενώ κάνουμε βόλτα, σκυλιά κάθε φύλου, παιδάκια, επισκέπτες στο σπίτι. Εγώ είμαι πάντα ήρεμη δίπλα του σε τέτοιες περιπτώσεις, του λέω ένα "Α-Α!" και φεύγουμε από την άλλη αλλά δεν είναι αρκετό.

Είναι μία κατάσταση που δεν μπορώ με τίποτα να αντιμετωπίσω μόνη μου γιατί δεν έχω πείρα. Πήρα ήδη εκπαιδευτή στην πόλη που είμαι αλλά αυτός εκπαιδεύει με τη λογική του Ceasar Milan η οποία μου ανεβάζει την πίεση και δε θέλω να συνεχίσω με αυτόν κυρίως επειδή η διάγνωση που μου έδωσε "ο σκύλος σου κάνει έτσι γιατί είναι το αφεντικό εδώ μέσα" νομίζω πως είναι φτηνή δικαιολογία που αφήνει απέξω ολόκληρο το ψυχολογικό πρόβλημα του Ερμή.

Αποφάσισα λοιπόν να πηγαίνω Θεσσαλονίκη για όσο καιρό χρειαστεί. Το θέμα είναι ότι δε ξέρω κανέναν εκπαιδευτή εκεί και δε θέλω να πέσω σε άπειρα χέρια.

Σας παρακαλώ, λοιπόν, αν γνωρίζετε κάποιον επαγγελματία εκπαιδευτή στη Θεσσαλονίκη ενημερώστε με! Εγώ και λεφτά θα βρω και χρόνο θα βρω αν ο εκπαιδευτής είναι κατάλληλος για τον Ερμή!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.835
20.180
Είναι μία κατάσταση που δεν μπορώ με τίποτα να αντιμετωπίσω μόνη μου γιατί δεν έχω πείρα. Πήρα ήδη εκπαιδευτή στην πόλη που είμαι αλλά αυτός εκπαιδεύει με τη λογική του Ceasar Milan η οποία μου ανεβάζει την πίεση και δε θέλω να συνεχίσω με αυτόν κυρίως επειδή η διάγνωση που μου έδωσε "ο σκύλος σου κάνει έτσι γιατί είναι το αφεντικό εδώ μέσα" νομίζω πως είναι φτηνή δικαιολογία που αφήνει απέξω ολόκληρο το ψυχολογικό πρόβλημα του Ερμή.
Δεν είναι καθόλου φτηνή δικαιολογία. Συνήθως, είναι η αληθινή αιτία των συμπεριφορικών "προβλημάτων" των σκύλων.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.778
7.973
Δεν είναι καθόλου φτηνή δικαιολογία. Συνήθως, είναι η αληθινή αιτία των συμπεριφορικών "προβλημάτων" των σκύλων.
Δεν είναι πράγματι. Ο σκύλος μου το κάνει μόνο με εμένα , με τον εκπαιδευτή του και τον άντρα μου είναι κύριος. Άρα αισθάνεται ανασφάλεια μαζί μου άρα δεν τον έχω πείσει ότι δεν χρειάζεται να μπαίνει μπροστά γιατί ότι κι αν γίνει θα τον προστατεύσω εγώ. Άρα αναγκάζεται και παίρνει αρχηγική θέση απέναντι μου. Αυτό είναι και το ψυχολογικό πρόβλημα του Ερμή σου, μην ψάχνεις για πολύπλοκες εξηγήσεις.

keegan

Well-Known Member
18 Ιουνίου 2010
340
0
η διάγνωση που μου έδωσε "ο σκύλος σου κάνει έτσι γιατί είναι το αφεντικό εδώ μέσα" νομίζω πως είναι φτηνή δικαιολογία που αφήνει απέξω ολόκληρο το ψυχολογικό πρόβλημα του Ερμή.
Nα στο πω διαφορετικά ...

Κάνε λοιπόν εικόνα έναν άγνωστο που επισκέπτεται την εταιρεία που δουλεύεις για πρώτη φορά.
Ανοίγοντας την πόρτα, στο βάθος της αίθουσας σε αντικρίζει να φωνάζεις και να απειλείς τους πάντες για το παραμικρό και δίπλα απο εσένα, τον προισταμενό σου να προσπαθεί να σου εξηγήσει.

Ενώ εκείνος παρατηρεί την όλη κατάσταση, για ποιόν λές να κάνει ερμηνεία ως προς το ποιος είναι ο προιστάμενος της εταιρείας ???

Last edited:

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Πιστεύω ότι καλά έκανες που απευθύνθηκες σε επαγγελματία εκπαιδευτή αφού δεν έχεις τις γνώσεις, απλά ζήτα του να "εκπαιδεύσει" και εσένα μαζί ή "εκπαιδεύσου" με το να αντιγράφεις πιστά αυτά που κάνει και τους τρόπους που χρησιμοποιεί έτσι ώστε να τα επαναλαμβάνεις και στο σπίτι μετά εσύ.

Θα συμφωνήσω, δεν θεωρώ ότι σου είπε κάποια δικαιολογία. Την αλήθεια σου είπε... ο Ερμής προσπαθεί να σου επιβληθεί γιατί έχει δει ότι τον "παίρνει" να τα κάνει αυτά σε σένα!

Υπομονή... δεν έχει μεγαλώσει τόσο, πιστεύω ότι θα διορθωθεί αυτή η συμπεριφορά του σχετικά γρήγορα! :)

Tatsplat

Member
30 Αυγούστου 2011
15
0
Παιδιά καλησπέρα! Κάλο αργά παρα ποτέ : P μιας και σκοπεύω να γίνω εκπαιδεύτρια με προβλημάτισαν ιδιαίτερα οι απαντήσεις σας και ξαναδιάβασα 2 βιβλία που είχα περί φοβικών και επιθετικών σκύλων της Nicole Wilde, πήρα και θετική εκπαιδεύτρια από Θεσσαλονίκη που ήρθε να μας δει.

Συμφωνώ, περίπου! Είναι δικαιολογία γιατί ο εκπαιδευτής που ήρθε και τον είδε αγνόησε πλήρως το ιστορικό του σκύλου, τη φυσική του κατάσταση, τη διατροφή, το πόσες βόλτες βγαίνει και πόσο ασκείται, όλα εξίσου σημαντικά σε τέτοιες περιπτώσεις (και όχι μόνο). Έχουμε ένα Γερμανικό Ποιμενικό, έστω ημίαιμο, με ελάχιστη ή και μηδενική κοινωνικοποίηση που έδειξε σημάδια φοβίας και έντονης αυτοπροστασίας από την αρχή. Η εξήγηση που έδωσε ο εκπαιδευτής ήταν πως συμπεριφέρεται έτσι επειδή είναι το αφεντικό. Η εξήγηση που έδωσε η θετική εκπαιδεύτρια με την οποία συμφωνούν και τα βιβλία είναι πως συμπεριφέρεται έτσι για ένα σωρό λόγους: ελάχιστη κοινωνικοποίηση, γενετική προδιάθεση για φοβία, τραυματική εμπειρία/κακοποίηση από παλιά. Ο τρόπος αντιμετώπισης είναι να δείξω, λοιπόν, ότι είμαι αρχηγός-γονιός που να μπορεί να εμπιστευτεί σε καταστάσεις που τον τρομάζουν!

Με λίγα λόγια συμπεριφέρεται έτσι επειδή φοβάται και συνεχίζει να το κάνει επειδή δεν το αντιμετώπισα εγώ σωστά αναλαμβάνοντας μία θέση αρχηγίας την οποία ο σκύλος μπορεί να εμπιστευτεί. Επομένως άλλος ο λόγος που φοβάται-επιτίθεται (φοβία) και άλλος ο τρόπος αντιμετώπισης (ανάληψη αρχηγίας από εμένα). Ίσως να λέμε και το ίδιο πράγμα αλλά να μπερδεύομαι εγώ στις λεπτομέρειες!

Τελοσπάντων χάρη στα βιβλία και την εκπαιδεύτρια τα πηγαίνουμε πολύ καλύτερα πλέον και μαθαίνουμε και σούπερ ντούπερ τρικς.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.835
20.180
Λέμε ακριβώς το ίδιο πράγμα :wink:

Και για πες μου...τι ουσιαστική διαφορά βρήκες στην "θετική" εκπαιδεύτρια από τον άλλο εκπαιδευτή και κάνεις αυτό τον διαχωρισμό, γιατί δεν έχω καταλάβει. Ασε που νομίζω, ότι το ίδιο πράγμα σου είπαν και οι δύο, απλώς ο καθένας με τον δικό του τρόπο.

Ελπίζω, αν σκοπεύεις να γίνεις εκπαιδεύτρια, να καταφέρεις να βρεις έναν πολύ καλό εκπαιδευτή που να θέλει να σε διδάξει. Και μην μπαίνεις στο τριπάκι του διαχωρισμού, θετικού και μη.
Κάποια μέρα, στην πορεία σου, θα το διαπιστώσεις και μόνη σου.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
+600, mareco!!!

Τι να κάνω ο έρμος? δεν έχω άλλο τρόπο για να συμφωνήσω απερίφραστα!!!

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Το ίδιο πράγμα σου είπαν και οι 2 εκπαιδευτές απλά διακρίνω ότι λόγο της κάποιας αντιπάθειας σου προς τον Cesar Millan διαχώρισες τον συγκεκριμένο εκπαιδευτή απο την "θετική" εκπαιδεύτρια.

Ένα φοβικό σκυλί αντιδρά πάντα με λάθους τρόπους διότι δεν γνωρίζει άλλον τρόπο και κάνει πολλά λάθη διότι ποτέ κανένας δεν ήταν ικανός (ή δεν υπήρξε ποτέ κάποιος) να διορθώσει σωστά το σκυλί και να του δείξει ότι αυτά που φοβάται δεν είναι στην πραγματικότητα κάτι το τρομακτικό ή κάτι που να διαθέτει κίνδυνο προς το σκυλί και να χαλαρώσει.

Ένα φοβικό σκυλί χρειάζεται καλή κοινωνικοποίηση με σκυλιά, ανθρώπους και αντικείμενα αλλά χρειάζεται επίσης και έναν καλό αρχηγό να του τα κάνει όλα αυτά, διότι το λάθος που κάνει συνήθως ένας άνθρωπος όταν σώζει ένα σκυλί από τον δρόμο ή καταφύγιο είναι να σκέφτεται το παρελθόν του σκυλιού και το πόσο άσχημα πιθανόν να έζησε το σκυλί τα προηγούμενα χρόνια, και νομίζει ότι δίνοντας στο σκυλί μόνο αγάπη, φροντίδα και μπόλικη τροφή και λιχουδιές ότι είναι αρκετά για να σβήσουν από την μνήμη του σκυλιού όλο το παρελθόν. Ενώ δεν καταλαβαίνουν ότι το σκυλί δεν ζει στο παρελθόν σαν εμάς, δεν σκέφτεται τι του συνέβη κάποτε, αλλά ζει στο τώρα , αλλά για να ζήσει καλά στο τώρα χρειάζεται έναν καλό και σίγουρο αρχηγό ώστε το σκυλί να μπορέσει να ακολουθήσει αυτόν και να πάψει να κουβαλάει όλων τον κόσμο στις πλάτες του.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.272
Μέλη
20.046
Νεότερο μέλος
GOULIAK