Χωρίς λουρί και χωρίς ιδιοκτήτη

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
Δεν ξέρω αν είναι μόδα στην γειτονιά σας, αλλά εδώ που μένω εγώ το τελευταίο δίμηνο έχω πέσει πάνω σε δύο σκύλους με κονκάρδες και τηλεφωνάκι και όταν πήρα τλφ τους ιδιοκτήτες τους μου είπαν με το πιο φυσικό ύφος του κόσμου, αα βόλτα κάνουν καλέ εδώ πιο πάνω μένουμε...
Εχθές μου συνέβη με ένα πανέμορφο golden retriever που αν δεν είχα πάρει δεύτερο σκύλο θα τον έπαιρνα σπίτι... Ημασταν έξω με την Λούση, και μόλις ειδωθήκανε άρχισε το φλερτ και τα τσαλίμια. Τέλως πάντων η κυρία στο τηλέφωνο που πήρα ακουγόταν ηλικιωμένη με ευχαρίστησε , με ενημέρωσε ότι έτσι βγαίνει εξω και ότι θα έρθει τώρα να τον μαζέψει γιατί σαν να απομακρύνθηκε...
Απορώ..δεν φοβούνται τις φόλες; Μην το χάσουν; Μην το σκοτώσει αυτοκίνητο;
Εγώ δεν αμφισβητώ ότι οι άνθρωποι αυτοί τα αγαπούν τα σκυλιά τους πολύ, δεν θέλουν να τα χάσουν αλλιώς δνε θα τους είχαν κονκάρδα και ίσως γενικά σαν άνθρωποι είναι cool και όχι υστερικοί σαν εμένα που για να αφήσω την Λούση ελεύθερη σε σκυλόπαρκο πρώτα ψάχνω για τρύπες στην περίφραξη και για φόλες και μετά την αφήνω...
Εντάξει δεν λέω ότι είμαι παράδειγμα προς μίμηση αλλά και ελεύθερο να τριγυρνάει στους δρόμους της Αθήνας δεν είναι λίγο ρωσικη ρουλέτα για τον σκύλο;

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Το ίδιο γίνεται κι εδώ...
Προχθές μας ακολούθησε ένα σκυλάκι (πεκινουά πρέπει να ήταν αλλά δεν ορκίζομαι) και είχα αρχίσει να τρελαίνομαι γιατί δεν ήξερα τι να κάνω επειδή φαινόταν ότι ήταν από σπίτι αλλά δεν ήξερα πώς να το προσεγγίσω αν ήταν χαμένο, για να δω την ταυτότητά του.
Είδα κάτι κυρίους σε μία αυλή και πάω εκεί και τους ρωτάω "μήπως ξέρετε αν χάθηκε κανένα σκυλάκι? γιατί μας ακολουθεί ένα καφέ"
Και η απάντηση: Α, μην το φοβάσαι, δικό μας είναι. βγήκε βόλτα!
Το θεωρώ ανεύθυνο.
Και πολλοί μου λένε: γιατί δεν το μαθαίνεις να βγαίνει μόνο του βόλτα; :paja1:

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
η κονκάρδα που βάζουν είναι επειδη τους έπεισε καποιος σε πετ σοπ κ τίποτε άλλο. Αν πατήσει αμάξι το σκυλί του κάθε μην πω ιδιοκτήτη που βλέπει λαζόπουλο κ γελάει ενώ το σκυλί είναι στο δρόμο, η ταυτότητα τι να του κάνει; αν φάει φόλα; έχει το αντίδωτο κ δεν το ξέρω; μωρέ εγώ θέλω ειλικρινά να τους τα παίρνουν άλλοι που να τα προσέχουν 'να πετάξουν την ταυτότητα κ άντε στα τσακιδια. Από τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης δεν ξέρει που είναι το σκυλί του, είναι σκυλί για υιοθεσία, χρησικτησία του δευτερολέπτου. Εγώ εγώ στον κολωνό όλο κυρίες της εκκλησίας βλέπω που έχουν τον κάθε μπουμπι ελεύθερο κ εκείνες μιλάνε στο άλλο τετράγωνο με τη γειτόνισσα για το κακοσίδερωμενο ταγιέρ που φορούσε τις προάλλες η κυρα τούλα στον εσπερινό.

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Εγώ δεν αμφισβητώ ότι οι άνθρωποι αυτοί τα αγαπούν τα σκυλιά τους πολύ, δεν θέλουν να τα χάσουν αλλιώς δνε θα τους είχαν κονκάρδα και ίσως γενικά σαν άνθρωποι είναι cool και όχι υστερικοί σαν εμένα που για να αφήσω την Λούση ελεύθερη σε σκυλόπαρκο πρώτα ψάχνω για τρύπες στην περίφραξη και για φόλες και μετά την αφήνω...
Εντάξει δεν λέω ότι είμαι παράδειγμα προς μίμηση αλλά και ελεύθερο να τριγυρνάει στους δρόμους της Αθήνας δεν είναι λίγο ρωσικη ρουλέτα για τον σκύλο;
Προσωπικά πιστεύω ότι είσαι παράδειγμα πρός μίμηση. Έχουμε ευθύνη απέναντι στα σκυλιά μας να τα προστατεύουμε από τον οποιοδήποτε κίνδυνο - και δυστυχώς υπάρχουν πολλοί. Όσο καλά εκπαιδευμένο και αν είναι ένα σκυλί, δεν μπορεί να το αφήνει κανείς να τριγυρίζει μόνο του. Είχαμε και εμείς μία τέτοια περίπτωση σκύλου στην γειτονιά μας. Τριγύριζε όλη την ημέρα, και το βράδυ επέστρεφε στο σπίτι του για φαγητό και ύπνο. Έτρωγε ότι μπορείς να διανοηθείς από τον δρόμο, και είναι να απορεί κανείς πώς δεν έφαγε ποτέ φόλα. Ξάπλωνε στα πεζοδρόμια, μέσα στην βρώμα. Έψαχνε στα σκουπίδια για φαγητό. Γείτονες μας είπαν ότι τον είχαν δεί να ζευγαρώνει στο πάρκο με αδέσποτη σκυλίτσα - και σίγουρα δεν θα ήταν μόνο μία. Έτρωγε το φαγητό που βάζαμε για τα αληθινά αδέσποτα (ο ίδιος ήταν υπέρβαρος, όπως η "κυρία" του). Ορμούσε στα σκυλιά μας όταν τα βγάζαμε βόλτα. Μία μέρα γύρισε με το πόδι σπασμένο. Από τότε πήρε σιγά-σιγά την κάτω βόλτα - δεν ήταν και πολύ νέος. Έχουμε χρόνια να τον δούμε, οπότε δεν ξέρουμε αν του συνέβη κάτι και πέθανε στο δρόμο, ή έφυγε φυσιολογικά από γεράματα. Με την "Κυρία" είχαμε προσπαθήσει να συζητήσουμε λογικά, αλλά μας κατηγορούσε ότι καταπιέζουμε τα σκυλιά μας και τα βασανίζουμε που δεν τα αφήνουμε να τριγυρνούν ελεύθερα. Με κάποιους ανθρώπους απλώς δεν μπορείς να συζητήσεις γιατί δυστυχώς δεν υπάρχει λογική ... :mad::mad::mad:

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
κ εδώ στη γειτονιά έχουμε 2 μαύρα κανισάκια που βολτάρουν -αργά το βράδυ συνήθως- μόνα τους, καθώς κ ένα κόκερ, το οποίο όμως έχω καιρό να δω...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ρε σεις, εμείς με κάτι τέτοιους, που ομολογουμένως δεν είναι πολλοί, έχουμε καταφέρει σχεδόν να καλύψουμε το έλλειμα του προϋπολογισμού του Ιλλινόι! Γιατί δεν αρχίζει η δημοτική αστυνομία να μοιράζει πρόστιμα να δείτε για πότε θα συμμορφωθούν όλοι? Εχω δει να γίνονται τόσες παρανομίες στην Ελλάδα και ξέρετε τι λένε: φασούλι το φασούλι, γεμίζει το σακούλι... Εδώ όλοι βρίζουν την κυβέρνηση για τους νέους φόρους και τις μειώσεις μισθών, αν μάζευαν λεφτά και από κανα πρόστιμο δε θα μπορούσε να τους βρίσει κανείς...

din@

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2010
58
1
αθηνα
Εγώ πριν κανένα μήνα περίπου είχα δει ένα σκυλο μεγαλόσωμο στο πάρκο. Πλησίασα και είδα ότι φορούσε μία αλυσίδα που έγραφε έχω τσιπάκι... Ωχ λέω χαμένο είναι. 2 φορές κόντεψε να το χτυπήσει αυτοκίνητο ρε παιδιά! Βρήκα τον ιδιοκτήτη και μου λέει τον αφήνω και πηγαίνει βόλτα μόνος του και μόλις του είπα ότι θα τον χτυπούσε αυτοκίνητο μου λέει ''αφού είναι χαζό''. Μα είναι δυνατόν; Τέλος πάντων του είπα να το προσέχει περισσότερο ευγενικά αλλά αυτός θύμωσε κιόλας...

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
εμ; πες στον Ελληναρα πως είναι σε κάτι λάθος και εχεις γίνει ο νουμερο ένα εχθρός του. Για τόσο ανοιχτα μυαλα μιλάμε.

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Την Κυριακη του Πασχα ανεβηκαμε προς Πεντελη μερια
να παμε για φαγητο.
Ξαφνικα στο δρόμο βλεπω αυτο το chow-chow.
Σταματαω και προσπαθω να το πιασω.
Καλω ταυτοχρονα και τους ιδιοκτητες αλλα κανενας δεν το σηκωνει.
Στο γυρισμο το ίδιο.
Ο σκυλος περνουσε μεσα απο τα διερχομενα με μεγαλη ταχύτητα αυτοκινητα
και καθε φορα έλεγα τώρα θα τον πατησουν κι έκλεινα τα ματια
απο το φοβο μου.. Δυο φορες σταματησε και ήπιε νερο απο κατι λασπονερα με σαπουναδες..
Καλεσα πολλες φορες στο τηλεφωνο της αγγελίας αλλα δεν πηρα απανατηση.
Γυρνωντας σπιτι διαβαζω στο fb ότι αυτος ο σκυλος που προσπαθουσα να πιασω είναι τελικά άλλος
απο αυτον που έχει χαθει και προκειται για περιπτωση δεσποζομενου ζωου που ο ιδιοκτητης το αφηνει και βολταρει
μονο του στη Λεωφορο Πεντελης.
Περαν του ότι έχασα πολυτιμο χρονο και φυσικα την καλη μου διαθεση,
κι αφου είχαμε αποφασισει να φυγουμε εφοσον δεν μπορουσαμε επ ουδενι να τον πιασουμε,
σε μια στροφη παραλιγο να τρακαρουμε με ένα άλλο αυτοκινητο για να μην πεσουμε πανω του, όπως και πολυ άλλοι που κοντεψε να τους βγει το αρνι απο το στόμα..
Η κατασταση είναι τραγικη,
και πραγματικα, αν ο ιδιοκτητης δεν νοιαζεται για το σκυλο του, τι
φταει ο καθε περαστικος που για να μην τον πατησει βαζει σε κινδυνο τη ζωη του;

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Χμμμμ.... περίεργο γιατί σχεδόν κάθε πρωί μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες, βγαίνοντας από την Εθνική προς Μεταμόρφωση και στο δρόμο παράλληλα με τον κεντρικό δρόμο έβλεπα δύο chow-chow ένα "κόκκινο" σαν της φωτό και ένα ξανθό/λευκό να τριγυρνάνε μόνα τους... λίγο πιο πριν από το Praktiker.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα