Χρειαζομαι την εμπειρια σας....

Haska

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2011
52
0
60
athens greece
Πριν απο ενα χρονο υιοθετησα μια σκυλιτσα 8 ετων και 25 (τοτε) κιλων απο καταφυγιο ζωων.
Οταν την πηρα ηταν αμφιβολο αν θα ζουσε καθως ειχε πολυ σοβαρο προβλημα υγειας, αλλα αυτο δεν μου ελεγε και δεν μου λεει και τιποτε αυτη την στιγμη.
Οπως και να εχει... η μικρη μου μαλλον κακομαθε, απο μονη της φυσικα γιατι εγω δηλωνω κατηγορηματικα ΑΘΩΑ.
Οπως και να εχει, κατα περιοδους, οταν λειπω απο το σπιτι, καποιες φορες, τρωει οτι της κατσει στο ματι! Μπορει να λειψω για μια μερα και να μην κανει τιποτε και μπορει να λειψω για μιση ωρα και να φαει παπουτσι, ρουχο η τελος παντων κατι παρεμφερες. Και οταν λεω φαει, εννοω κυριολεκτικα. Κοματακια και μαμ!
Η κυρια αυτη, δεν ειναι μονη της σπιτι, γιατι εχω αλλο ενα σκυλι της ιδιας ηληκιας και κυβικων και ετσι εχει παρεα. Επισης δεν ειναι κανενα υπερδραστηριο ον, τον καναπε της θελει, το καλαθι της και γενικα να μην την ταραζουμε και πολυ.
Η αληθεια ειναι πως λογω δουλειας και καποιων συνθηκων εχει αλλαξει περιβαλον αρκετες φορες. Δηλαδη μεναμε μεταξυ Ξυλοκαστρου και Αθηνας και τωρα μεταξυ Σαντορινης και Αθηνας και καθως οπου παω πανε και τα σκυλια, εχει κανει πολλες εκδρομουλες. Παντα ομως με τον Φρεντυ και εμενα.
Εχω ακολουθησει συμβουλες εκπαιδευτη, κοινως να μην αντιδραω οταν μου φαει κατι, εχω ακολουθησει συμβουλες φιλων να την μαλωνω οταν το κανει, αλλα τελικα τιποτε δεν πιανει...
Χθες καταληξαμε στο Αττικο Νοσοκομειο καθως το τελευταιο παπουτσι δεν ηταν τοσο ευπεπτο οσο τα αλλα και της εκανε γαστριτιδα!
Μπορω να την περιορισω στο μπαλκονι αν θελω οταν λειπω αλλα δεν το θεωρω λυση.
Εχει κανεις καμια καλη ιδεα για το πως μπορω να της το κοψω πριν παθει τιποτε χειροτερο?
Ευχαριστω για την οποιοα βοηθεια, ιδεα η συμβουλη

Haska

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2011
52
0
60
athens greece
Το εχω σκεφτει και αυτο, αλλα το θεμα ειναι πως αυτη θα ειναι μεσα στο crate και ο αλλος ελευθερος? Επισης, πλεον ζυγιζει 35 κιλα, θα μπορει να την περιορισει? Δεν το εχω δοκιμασει ποτε και δεν ξερω......
Να τονισω επισης πως δεν με ενδιαφερουν αυτα που τρωει, αλλα το αποτελεσμα επανω της.
Ειναι τρελο να τρωει μονο K/D και για μεζεδακι ρουχα και παπουτσια

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.799
8.004
Crate και ξερό ψωμί!
Πρόσφατα πήρα σκύλο ο οποίος όταν μπορεί τρώει παπούτσια, μαξιλάρια και ότι βρει μπροστά του. Επειδή ήταν και αδέσποτος σκίζει και σακούλες σκουπιδιών οπότε όταν δεν ήμαστε σπίτι δουλευει κλουβί. Και έχω το κεφάλι μου ήσυχο και για τα παπούτσια μου και για την υγεία του!

Tώρα είδα την απάντηση σου. Δεν πειράζει καθόλου και έγω έχω άλλα δύο που τα εμπιστεύομαι εκτός crate όταν είναι μόνα τους και τα έχω όλα στο ίδιο δωμάτιο και τον Τζιμάκο crate. Κανένα πρόβλημα.

Haska

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2011
52
0
60
athens greece
χμμμ, δεκτη η ιδεα, αλλα ενα τοσο μεγαλο ζωο, το αντεχει αν της μπει ο διαολος η θα κανει βολτες μεσα στο σπιτι με το crate μαζι?
Χθες βραδυ που εμεινε στο Αττικο, οταν συνηλθε, εκτος απο ορους και λοιπα, πηγε να το ξηλωσει για να βγει το κλουβι....
Σημερα φυσικα εχει ξαπλωσει στην καλαθα της και δεν ασχολειται με τιποτε. Φαρμακειο θελω να παω να της παρω τα φαρμακα της και θα την αφησω στο σκυλοσπιτο στο μπαλκονι για να φυγω απο τον φοβο μου

Haska

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2011
52
0
60
athens greece
Επισης, εκτος απο το κλουβι, τι αλλο μπορω να κανω για να το κοψει? Αυτο εχει αποτελεσμα, η λυση ποια ειναι ομως? Τι κανω λαθος?

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Κοιτα οταν εισαι σπιτι και δεις να το κανει, μπορεις να τη μαλωσεις, απ τη στιγμη που λειπεις ομως, αν γυρισεις και βρεις το χαος δε μπορεις να κανεις κατι!

το crate που σου ειπαν ειναι η καλυτερη λυση και θα την αντεξει μια χαρα, θα παρεις ενα καταλληλο για το μεγεθος της, κι ολα καλα

Haska

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2011
52
0
60
athens greece
Oταν ειμαι σπιτι ειναι η προσωποποιηση της ησυχιας και της καλοβολιας.... οταν φευγω τα κανει ολα και ποτε δεν πειραζει πραγματα, μονο προσωπικα αντικειμενα, κοινως τα εχει μαζι μου

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Το crate το θεωρώ κι εγώ ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα το πρότεινα. Πρόκειται για ένα ενήλικο σκυλάκι το οποίο προφανώς δεν έχει θέμα τουαλέτας. Δεν το βρίσκω απαραίτητο να μένει κλεισμένο με τις ώρες στο crate. Μπορεί απλά να περιοριστεί σε ένα ασφαλές δωμάτιο (π.χ. κουζίνα, χωλ, διάδρομος) χωρίς πρόσβαση σε αντικείμενα για μασούλημα τις ώρες που είναι μόνο του.

Kahlan

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2011
170
208
Kαποιο παιχνιδι ή κοκκαλο που θα μπορουσε να μασαει υπαρχει στη διαθεση της?Ισως αυτο να τη βοηθουσε να κοψει την συνηθεια αυτη,δηλαδη να διαχωρισει τι επιτρεπεται να μασουλαει και τι οχι.Βεβαια δεν ξερω κατα ποσο θα ηταν ασφαλες να δωσεις κοκκαλο ή παιχνιδι απο την αποψη οτι ειναι δυο σκυλια και υπαρχει περιπτωση να μαλωσουν μεταξυ τους για τη διεκδικηση καποιου αντικειμενου.

Haska

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2011
52
0
60
athens greece
Ευχαριστω ολους σας για τις απαντησεις!
Κοκαλο δεν μπορω να της δωσω γιατι ειναι σε ειδικη διατροφη λογω προβληματων υγειας. Παιχνιδια εχει και δεν την ενδιαφερουν. Ειναι εκπληκτικα ησυχο σκυλι, δεν δημιουργει ποτε προβληματα και καυγαδες. Μονο τα δικα μου πραγματα τρωει, τιποτε αλλο και οχι παντα. Δεν πειραζει αντικειμενα και δυστυχως το χωλ δεν εχει πορτα απο την μια πλευρα. Επισης, οταν την εχει ο γιος μου για φιλοξενεια, δεν πειραζει απολυτως τιποτε. Μονη μου εναλλακτικη ειναι το μπαλκονι οταν λειπω και λειπω παντα μονο για λιγο, ποτε για μερες.

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Η καλυτερη λυση ειναι οταν λειπεις να την απομονωνεις σε ενα σημειο που δεν θα μπορει να φτασει τπτ. Να κλειδωνεις πορτες, ντουλαπες, συρταρια και να βαζεις τα πραγματα που μπορει να μασουλησει σε σημειο που δεν φτανει, οσο αυτο ειναι εφικτο. Γιατι πλεον εχει ξεφυγει απο τη φαση της απλης ζημιας και εχει καταντησει το "παιχνιδι" της επικινδυνο για την υγεια της.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.178
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
στο Praktiker υπάρχουν πόρτες-φυσαρμόνικες που είναι και πάμφθηνες και τοποθετούνται/αφαιρούνται πολύ εύκολα και απο τον πιο άσχετο....
αν ταιριάζει αισθητικά στον χώρο σου μπορείς να δοκιμάσεις.....

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
είμαστε σίγουροι οτι τις ζημιές τις κάνει το νεοφερμένο ημίαιμο και οχι το παλιό σου σκυλί; την έχεις πετύχει δλδ να τρώει κάτι δικό σου γυρίζοντας στο σπίτι;
γιατί κι εμένα σε μερικά πράγματα ήταν υπόδειγμα αλλά μια μικρή αλλαγή και τσαφ χαλάει όλο το θέμα,πρέπει να προσέχεις πολύ όταν αλλάζεις οτιδήποτε στη ζωή σας και τη ρουτίνα του σκυλιού

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.320
Μέλη
20.081
Νεότερο μέλος
maria 161