Χρειάζομαι συμβουλές [κοπροφαγία bull terrier]

Sed Firestarter

New Member
19 Μαρτίου 2012
4
0
Παιδιά έχω μεγάλο πρόβλημα. Έχω ένα bull terrier 11 μηνών. Αντιμετωπίζω μία απίστευτη δυσκολία και ότι και να έχω δοκιμάσει, δεν πιάνει. Το πρόβλημά της είναι η κοπροφαγία. Κάθε φορά που θα τα ¨κάνει¨ η πρώτη της κίνηση θα είναι να τα φάει. Όχι μόνο τα δικά της, δυστυχώς. Στο σπίτι έχω και έναν γάτο 13 χρονών και έτσι υπάρχει και ένα λεκανάκι με άμμο για να κάνει ο γάτος την ανάγκη του, με συνέπεια να τρώει και του γάτου. Την έχω μαλώσει όσες φορές την έχω πιάσει γι'αυτό αλλά συνεχίζει και το κάνει. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω και δεν θέλω να φτάσω στο φίμωτρο γιατί δεν μου αρέσει σαν ιδέα. Έχετε να μου προτέινετε κάτι το οπόιο μπορεί να έχει αποτέλεσμα; Σταμάτησα να πιστεύω ότι είναι θέμα ηλικίας και ότι θα το αλλάξει από μόνη της, μεγαλώνοντας. Έχει αλλάξει άλλα πράγματα αλλά αυτό το κάνει με αμέιωτο ενδιαφέρον. Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε άποψη.

Ευχαριστώ.

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Κοίτα εγώ που είχα παρόμοιο πρόβλημα λύθηκε με μία απλή αλλάγης της τροφής του.
Του έδεινα Orijen Puppy και πήγα στη Adult και σταμάτησε.
Ακόμα υπάρχουν αρκετά παρόμοια θέματα στο φόρουμ κάνε μία αναζήτηση και θα βρεις κάτι ανάλογο.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Το θέμα σου είναι να βρεις ΓΙΑΤΙ το κάνει. Εάν το βρεις η λύση είναι ανάλογη.

Κάποια από τα πιθανά αίτια είναι:

1) Έντονο μάλωμα κατά τη διάρκεια εκμάθησης της τουαλέτας (όπως υπερβολικές φωνές, ξύλο ή τρίψιμο της μουσούδας στα κακά).

2) Της λείπει κάποια βιταμίνη ή κάποιο άλλο στοιχείο, τα οποία αναπληρώνει από την κατανάλωση κοπράνων.

3) Γεύση ελκυστική είτε λόγο τροφής είτε γενικά (δεν έχουν δυσάρεστη γεύση για τα σκυλιά).

Ο ανανάς βοηθάει στο ότι τα κάνει να έχουν δυσάρεστη γεύση και τα απωθεί.

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Υπάρχουν περιπτώσεις κοπροφαγίας για την αποφυγή τιμωρίας, για ιατρικές αιτίες (εσωτερικά παράσιτα, εντερικές λοιμώξεις κ.ά.).

Άλλο αίτιο (που είναι και το πιο σύνηθες), είναι η έλλειψη κάποιων βασικών στοιχείων και βιταμινών από τη διατροφή ενός σκύλου. Με την κοπροφαγία μας δίνει την ένδειξη πως κάτι του λείπει από την διατροφή του, οπότε και η καλύτερη αντίδραση είναι να πάμε το σκυλί μας στον κτηνίατρο. Αν πρόκειται για αυτή την περίπτωση με τη σωστή καθοδήγηση του κτηνιάτρου το σκυλί παύει να έχει ανάγκη από τα στοιχεία που δεν έπαιρνε και η κοπροφαγία σταματάει.

Το συμπέρασμα είναι να τρέξεις γρήγορα στον κτηνίατρο για να το εξετάσει, αν χρειαστεί να του δώσει βιταμίνες ή να του αλλάξεις την τροφή.

dimitra1971!

Banned
Banned
29 Σεπτεμβρίου 2011
171
2
Θα σου πω τι έκανε ένας εκπαιδευτής για να μην τρώει λαμπραντορ φιλων μας απο κάτω ισως μπορεις να το χρησιμοποιήσεις και για σένα.Το λαμπραντορ φουλ λαιμαργο και με αυτή τη μεθοδο τους χρειάστηκαν μονο 2 φορές.Τη στιγμή που ακουμπά και γλυφει τα κοπρανα εκεινη τη στιγμή σκας με δυναμη στα αυτιά τους ένα μπαλονι γεμάτο με νερο.Υποψην τα αυτια του λαμπραντορ ειναι καλυμένα.Αν τα δικά σας ειναι ορθια υποθετω οτι δεν θα το κάνεις τοσο κοντα στα αυτια. Τα μπαλονια μην με ρωτησεις πως αλλά θα πρεπει να τα έχεις κρυμμένα ισως κάτω απο το μπουφάν σου... Καλη επιτυχιά οτι και αν κάνεις και αίσιο τελος. Ο δικος μου παντως που του το έμαθε μια φιλενάδα του το κράτησε κανένα 4μηνο.Μετά απο μονος του το σταμάτησε

golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Eγω θα σε συμβουλευα αρχικα να κανεις αυτο που ειπε το μελος arrigo_corso.
Πηγαινε πρωτα το σκυλι στον κτηνιατρο,ισως να του λειπουν βιταμινες.
Αντιμετωπισαμε το ιδιο με προηγουμενο σκυλι μας.Μας εδωσε ο γιατρος μια παστα
βιταμινουχα,με την οποια απο την δευτερη μερα σταματησε να τρωει κακα.Μολις τελειωσε το σωληναριο,αρχισε και παλι να τα τρωει.Μας εδωσε και δευτερο και πραγματι,ο σκυλος στα μισα του δευτερου σωληναριου το σταματησε μια για παντα.
Κοιταξε λοιπον πρωτα αυτο καλυτερα.
:)

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Σε τι αποσκοπεί το "λούσιμο μετά θορύβου" του κεφαλιού του σκύλου? Να τρομάξει μόνο?
Το μπαλόνι πρέπει να είναι μικρό ή μεγάλο?
Τώρα που καλοκαιριάζει και δε φοράμε μπουφάν πού το κρύβουμε το μπαλόνι?
Αυτή η μέθοδος χρησιμεύει μόνο για κοπροφαγία ή βοηθάει αν γενικά τρώει από κάτω?

:rolleyes:
--------------
Έχω ακούσει, και όπως ειπώθηκε παραπάνω, ότι αν μαζί με την τροφή ταϊσεις και ανανά τότε τα περιττώματα έχουν δυσάρεστη οσμή και γεύση και αποφεύγουν να τα τρώνε...
Διάβασε πάντως τα λινκ που παρατέθηκαν και θα βοηθηθείς αρκετά πιστεύω..

dimitra1971!

Banned
Banned
29 Σεπτεμβρίου 2011
171
2
Για τον ανανά το έχω ακουσει και εγώ. Μιλα ομως με την κτηνίατρο ή γκουγκλαρε αν ο ανανάς ειναι απο τα επιτρεπτα φρουτα.

Τωρα αυτο με το μπαλονι εχει σαν σκοπο να συνδύασει το σκυλι την τροφή απο κάτω με κάτι δυσαρεστο. Το δυσάρεστο υποθετω ειναι και ο θορυβος που θα σκάει στο αυτι του αλλά και το νερο που τα σκυλιά δεν το πολυσυμπαθουν. Αλλο το να μπαινουν μονα τους σε πισίνα ή στη θαλασσα και άλλο να βρέχονται ή να τα κανεις μπάνιο.
Το μπαλονι τώρα για να μπορεις να το κρυβεις μάλλον θα ειναι απο τα μικρά απλά θα πρέπει να ειναι τιγκα στο νερο για να μπορεσει να σπασει και να μην κάνει γκελ.

Επισης αν του δινεις τροφή σουπερ πριμιουμ ειναι λιγάκι απιθανο να πασχει απο αποβιταμίνωση. Σε άλλες κατηγοριες τροφής οπως πριμιουμ παιζει και αυτο. Αλλά καλό ειναι να το πας και στον κτηνιατρο γιατι δεν ξέρεις ποτε.
Αλλά στο αλσος που μαζευομαστε τα περισσοτερα σκυλιά οταν βρουν κακάκια θα γευτουν αυτην τη λιχουδια. Ειδικά αν ήμαστε και μακριά τους και δεν τα πολυβλέπουμε η καλυτερή τους. Οταν ήμαστε κοντά μας έχουν και ένα άγχος.

Last edited:

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.881
5.151
patra
grdane.blogspot.com
Συχνά πυκνά και ιδιαίτερα σε ηλικίες λίγων μηνών παρατηρείται μία τάση oι μικροί μας φίλοι, να τρώνε τα περιττώματα τα δικά τους ή από άλλα ζώα. Ανεξάρτητα από το αν μας φαίνεται άσχημο ή όχι είναι μία συχνή συμπεριφορά που παρατηρείται στους μικρούς μας φίλους και η οποία δυστυχώς φέρνει σε δύσκολη θέση πολλούς από εμάς.
Για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα πρέπει πρώτα να βρούμε την αιτία που τα οδηγεί σε αυτή την συμπεριφορά και μετά να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να την εξαλείψουμε.
Υπάρχουν διάφορες πιθανές εξηγήσεις γιατί τα σκυλιά μας συμπεριφέρονται έτσι.
Αν παρατηρήσουμε τα σκυλιά σε αγέλες που ζουν στο ύπαιθρο θα δούμε ότι αρκετά από αυτά παρουσιάζουν την συγκεκριμένη συνήθεια.
Πιθανή εξήγηση είναι ότι με την κατανάλωση των περιττωμάτων τους καταφέρνουν να μεγιστοποιήσουν την απορρόφηση διαφόρων ουσιών μέσω ενός δευτεροβάθμιου σταδίου επεξεργασίας των τροφών στους οργανισμούς τους που αυξάνουν έτσι την πιθανότητα επιβίωσής τους σε άγρια ημιάγρια κατάσταση.
Είναι πιθανό λοιπόν να στρέφονται σε μία τέτοια συμπεριφορά προσπαθώντας να συμπληρώσουν τυχόν διαιτητική ανεπάρκεια παρά την ποσότητα τροφής που καταναλώνουν.
Ένας άλλος λόγος για αυτήν την συμπεριφορά είναι ενστικτωδώς όπως η μητέρα στην φωλιά που καθαρίζει και γλείφει τα ακίνητα κουτάβια για να τα προκαλέσει να ενεργηθούν και αμέσως μετά γλύφει τα περιττώματα τους προσπαθώντας να διατηρήσει την φωλιά καθαρή έτσι και στην περίπτωση που ένα σκυλί μένει πολλές ώρες απομονωμένο να αναπτύσσει αυτή την συμπεριφορά επειδή αναγκάζεται για παράδειγμα να αφοδεύει και να ζεί στο ίδιο περιβάλλον. Παράδειγμα να μένει σε ένα μπαλκόνι αρκετές ώρες την ημέρα, όπου αφοδεύει και μετά λόγω ανίας και πλήξης τρώει τα περιττώματα του. Στην ίδια κατηγορία πρέπει να συμπεριλάβουμε τον λόγο να τρώει τα περιττώματα του προσπαθώντας να τα εξαφανίσει έτσι ώστε να αποφύγει την τιμωρία.

Τρόποι διόρθωσης και αντιμετώπισης.
Πρώτα διαπιστώνουμε ποιος από τους παραπάνω λόγους είναι η αιτία για την συμπεριφορά του μικρού μας φίλου. Μία πιθανή εξέταση από τον κτηνίατρο μας θα μας οδηγήσει σε ασφαλέστερα συμπεράσματα.
Μετά σταδιακά προχωράμε σε διαιτητική αλλαγή. Η διατροφή αποκλειστικά και μόνο από ξηρά τροφή πιθανά να βοηθήσει μια και τα περιττώματα είναι περιττά από χρήσιμες ουσίες και κατ' επέκταση λιγότερο εύγεστα και ελκυστικά.( λόγω οστεάλευρων, πίτουρων και σιτηρών). Σε περίπτωση που επιμένουμε στην ίδια διατροφή λίγα κομμάτια ανανά και κόκκαλα στο καθημερινό του διαιτολόγιο κάνει τα περιττώματα του άγευστα και αρκετά ξηρότερα άρα λιγότερο ελκυστικά
Στις καταστάσεις όπου το σκυλί μας, τρώει τα περιττώματά του ως συμπλήρωμα της διατροφής του, μπορούμε να διαιρέσουμε το γεύμα του σε διάφορα μικρά γεύματα ημερησίως για να ικανοποιήσουμε την λαιμαργία του. Στις καταστάσεις όπου το σκυλί μας τρώει επίσης τα απόβλητα από άλλα σκυλιά δημοσίως, μπορούμε να το αποτρέψουμε εφόσον το γνωρίζουμε με περισσότερο προσοχή από εμάς και με την χρήση gentle leader.
Αν έχει μάθει να λερώνει στην αυλή είναι άμεση η ανάγκη συχνής καθαριότητας του χώρου. Σημαντικό είναι να είμαστε σίγουροι ότι δεν έχει πρόσβαση το σκυλί στον κάδο απορριμμάτων. Πολλές φορές η βιασύνη μας και το άγχος μας να προλάβουμε να μαζέψουμε τις ακαθαρσίες του δημιουργεί μία ανταγωνιστική συμπεριφορά με αποτέλεσμα να προσπαθεί να τα φάει αμέσως πριν εμείς καθαρίσουμε τις βρωμιές του...
Καλό είναι λοιπόν να είμαστε σε ετοιμότητα και μόλις ενεργηθεί αμέσως να τον επιβραβεύσουμε με ένα παιχνίδι, να τον απασχολήσουμε παίζοντας, να τον βάλουμε στο σπίτι και να τον επιβραβεύουμε και να τον κατευθύνουμε να ασχολείται με τα παιχνίδια του. Ενώ βρίσκεται εντός σπιτιού καθαρίζουμε έξω έτσι ώστε να εξαφανίσουμε τα ίχνη. Αργά και σταθερά το σκυλί συνηθίζει και αναμένει με χαρά την είσοδο του εντός του σπιτιού αμέσως μετά την αφόδευση του. Με την πάροδο του χρόνου, θα ενδιαφερθεί λιγότερο για τα περιττώματα του.
Μερικοί επιμένουν να «ραντίζουν» τα περιττώματα με Tabasco, chili, κλπ να τονίσουμε ότι τα σκυλιά έχουν διαφορετικό τρόπο γεύσης και προτίμησης κι ακόμη η μυρωδιά και μόνο απλά θα τους οδηγεί μακριά από τα συγκεκριμένα « καυτερά» αλλά όχι από τα υπόλοιπα μη καυτερά.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Παιδια π'ατε καλάααα??????????? Τι βλακείες είναι αυτές με τα μπαλόνια Για όνομα του Θεού...Για να γίνει ο σκύλος φοβικός? Συγνώμη , αλλά αυτό το θεωρώ κακοποίηση. Και εμένα το μωρό τρώει τα κακά του. Λόγω πρωτείνης που περιέχει η τροφή του. Επίσης, εκτός από τον ανανά, κάνει και πολύ καλή δουλειά η κονσέρβα κολοκύθας. Μια κουταλιά σε κάθε του γεύμα. Όσο για τα κακά του γάτου....αυτό είναι μία λιχουδιά για πολλά σκυλιά. Η μόνη λύση είναι να μην έχει πρόσβαση ο σκύλος στο κασάκι της γάτας. Για κάποιο διάστημα καταρχήν φρόντιζε να την έχεις με λουρί την ώρα που κάνει τα κακά της για να μη προλαβαίνει να τα τρώει. Αλλά ούτε να διανοηθεις να τρομάξεις το σκυλί με μπαλόνια και νερά...ΕΛΕΟΣ.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.272
Μέλη
20.046
Νεότερο μέλος
GOULIAK