Χρειάζομαι βοήθεια

ιντεφιξ

New Member
24 Απριλίου 2011
2
0
αθηνα
καλησπερα χριστος ανεστη.πριν 3 ημερες κουρεψα το σκυλο μου και ηταν πεντακαθαρος.μετα το κουρεμα προσεξα οτι εγλειφε και εξυνε διαφορα σημεια.χτες που τον εψαξα ανακαλυψα οτι ειχε κοκκινιλες κατω απο τη μια μασχαλη του και σε δυο σημεια στην κοιλια του.πρωτη φορα συμβαινει αυτο στα 8 χρονια που τον εχω και δεν ξερω τι να κανω.την τριτη θα παμε στο κτηνιατρο αλλα μεχρι τοτε?τον εκανα μπανιο με αντισηπτικο σαμπουαν μπεταντιν και ειναι καλυτερα αλλα δεν ξερω αν κανω σωστα και τι αλλο μπορω να κανω μεχρι την τριτη.ειμαι συνεχεια απο πανω του για να μην τα πειραζει.μπορει να να τον τσιμπησε κατι στην βολτα αν και φοραει λουρακι?ευχαριστω

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Τώρα μπορεί να πω και βλακεία αλλά εμένα μια φορά (ήταν κούταβος ακόμη) δεν είχε μάθει να περπατάει και τραβούσε σε κάποια φάση είχε κάνει κοκινίλες απο την τριβή κάτω απο την μασχάλη και σε ενα σημείο στην κοιλιά απο το σαμαράκι.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Κουρευτικε πολυ κοντα??
Τοτε υπαρχει περιπτοση να ειναι ερεθησμος απο το κουρεμα ( οπος και στα ποδια μας, εαν τα ξυριζουμε μετα απο καιρο ξανα).
Σε μερικα ευαισθητα σκυλια συμβαινει να εχουν μετα τετοια φαγουρα που ανοιγουν μονα τους μεχρι και πληγες!

Επισης παιζει να εχει κολλησει καναν μυκητα απο "μη αποστειρομενα" κοπτικα του κομμωτιριου.

Η ψυλλους?

Στην πρωτη περιπτωση βαλτου στα σημεια που εχει φαγουρα "Celestederm" , Butavate ή "Propiogenta" και λογικα θα υποχορισει η φαγουρα και οι κοκκινιλες.

Εαν ειναι μυκητας- θελει θεραπεια. Για το τι ειναι ακριβος, μονο ο κτηνιατρος θα μπορει να σου πει.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Τον κούρεψες μόνος σου; Αν ναι με τί συσκευή και σε τί σκάλα; Τη μηχανή την είχες απολυμάνει πρίν;

Το βασικό όμως είναι πόσα κοντά του τα 'κοψες; Πιθανόν να είναι κάποιος ερεθισμός. Δεν ξέρω με σιγουριά αλλά το μπεταντίν λόγω PH δεν ξέρω αν κάνει για σκύλο.

ιντεφιξ

New Member
24 Απριλίου 2011
2
0
αθηνα
παιδια ευχαριστω ολα καλα ηταν ερεθισμος απο το κουρεμα μαλλον .πηγα κυριακη το βραδυ στο φαρμακειο μου εδωσαν μια αλοιφη του εβαλα πρωι βραδυ και σημερα δεν εχει τιποτα ολα ενταξει.ευχαριστω και παλι γιατι πανικοβληθηκα.