Χρειάζομαι βοήθεια για την επιλογή σκύλου!!!

Lina2

New Member
26 Νοεμβρίου 2010
1
0
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΑΣ!
ΜΕ ΛΕΝΕ ΛΙΝΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ 30 ΕΤΩΝ. ΕΧΩ 2 ΠΑΙΔΑΚΙΑ 10 Κ 8 ΕΤΩΝ. ΣΕ 2-3 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ (ΧΩΡΙΣ ΚΗΠΟ) ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΚΥΛΑΚΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟΒΟΛΟ, ΓΛΥΚΟ, ΗΡΕΜΟ, ΝΑ ΜΗ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΒΟΛΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ! ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ?

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Καλώς Ήρθες Λίνα..

Παρακαλώ μην γράφεις με κεφαλαία είναι σαν να φωνάζεις.

Καταρχήν να ξέρεις πως εάν θέλεις σκύλο κάποιας ράτσας ποτέ δεν παίρνουμε από pet shops, ή από ιδιώτες που ζευγάρωσαν τα σκυλιά τους..
Μόνο από σωστούς εκτροφείς..
Αν δεν έχεις τα χρήματα να διαθέσεις μπορείς πάντα να υιοθετήσεις ένα σκυλάκι από κάποια καταφύγιο.
Και προσωπικά εφόσον δεν έχεις εμπειρία θα σου πρότεινα κάποιο ενήλικο που έχει μάθει να τα κάνει έξω και μπορείς να ξέρεις τι χαρακτ'ηρα έχει, αν τα πάει καλά με τα παιδιά κλπ..

Υπάρχουν πολλές φυλές που μπορείς να ψάξεις..
Όλες θέλουν βόλτα τουλάχιστον 3 φορές την μέρα αυτό να το ξέρεις.

Εγώ θα σου πρότεινα τα κοκόνια τα οποία είναι ελληνική μικρόσωμη φυλή με απίστευτο χαρακτήρα..

Διάβασε και αυτά για να ενημερωθείς σε βασικά θέματα!

Διαλέγοντας φυλή

Θέλω κουτάβι ράτσας..αλλά

ΠΩΣ ΔΙΑΛΕΓΩ ΕΚΤΡΟΦΕΑ

ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΩ ΖΩΟ??

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Καλωσήρθες

Οπωσδήποτε δεν θα πάρεις απο πέτσοπ-αν δεν καταλαβαίνεις γιατί και δεν έχεις πολύ χρόνο να διαβάσεις απλά πάτα puppy mills στο google και θα διαπιστώσεις απο που προμηθευονται σκυλιά

Οπωσδήποτε 3 φορές την ημέρα πρέπει να βγεί ο σκύλος για τσίσα κακά-μία απο τις βόλτες ακόμα και στις πιο "χαλαρές φυλές" πρέπει να είναι κάποιας διάρκειας
Πολύ φροντίδα- υπάρχουν φυλές που δεν χρειάζονται τίποτα παραπάνω απο ένα βούρτσισμα την εβδομάδα
εννοείται ο κτηνίατρος για εμβόλια και χάπια αποπαρασίτωσης-κολλάρα και αμπούλες για τσιμπούρια κλπ χρειάζονται σε ολες
Η εκπαιδευση ενός κουταβιού είναι ένα θέμα...ενδιαφέρον πολύ, αλλά θέλει χρόνο και υπομονή-και μιλάμε για τα βασικά όπως λουράκι/ΜΗ/τουαλέτα

Το κοκόνι είναι μιά καλή επιλογή σίγουρα και ταυτόχρονα συνεισφέρετε στην προσπάθεια που γίνεται σταθεροποίησης και διάσωσης μιας αμιγώς ελληνικής φυλής με έναν αξιοθαυμαστο χαρακτήρα μές στο μέλι (για τους δικούς του)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Καλως ήρθες Λίνα!

Με δεδομένο οτι δεν έχεις κατι πολύ συγκεκριμένο στο μυαλό σου, εγώ θα πρότεινα ανεπιφύλακτα να υιοθετήσεις ένα ενήλικο αδέσποτο σκυλάκι. Στα καταφύγια υπάρχουν δεκάδες, και με λίγο ψάξιμο θα βρεις αυτό που ταιριάζει στην οικογένεια σου.

Να υπενθυμίσουμε οτι αδέσποτο σκυλάκι, ΔΕΝ υιοθετούμε επειδή δεν έχουμε χρήματα να δώσουμε για την αγορά απο εκτροφέα. Αυτός ο παράγοντας κατα τη γνώμη μου είναι μικρής σημασίας και δεν πρεπει καν να αναφέρεται γιατί αποπροσανατολίζει.

Αδέσποτο υιοθετούμε:
1. Γιατί δεν έχουμε ιδιαίτερα αυστηρά κριτήρια για το χαρακτήρα και τη μορφολογία του σκύλου μας (πχ θέλουμε απλά ένα ήπιο σκυλάκι για συντροφιά) και άρα οι ανάγκες μας καλύπτονται εύκολα απο σκυλάκια του δρόμου ή των καταφυγίων
2. Γιατι θέλουμε να δώσουμε μια ευκαιρία για καλύτερη ζωή σ'ενα σκυλο, συνειδητοποιημένα.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Και κάτι ακόμα, μιας και μπήκες στον κόπο να ενημερωθείς ΠΡΙΝ παρεις το σκύλο (είσαι απο τους λίγους), είναι ευκαιρία να μάθεις και στα παιδιά σου πως γίνεται σωστά αυτή η επιλογή, και γιατί δεν παίρνουμε ποτέ σκυλάκι απο πετ σοπ ή απο τους λεγόμενους Back yard breeders (BYB), αλλά μόνο μετά απο ψάξιμο για τον καλύτερο δυνατο εκτροφέα ή απο κάποιο καταφύγιο. :)

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
εγω λεω, αφου δεν ξερεις απο σκυλια και ρατσες, κρατα τα λεφτα σου.. παρε τα ομορφα παιδακια σου και πηγαινετε επισκεψη σε ενα καταφυγιο... μιλα με τις υπευθυνες να σου πουν για τα σκυλια τους και ασε τα παιδια να διαλεξουν τον σκυλο και ο σκυλος αυτα... ομρφα ωραια και στοργικα.
Αν χρειαστεις τηλεφωνα, πες μας να σου δωσουμε..