Χημειοθεραπεία κ σκύλος

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
παιδια εχει ακουσει κανεις κατι για αυτο?λογω του οτι ο οργανισμος του ανθρωπου ειναι ευαλωτος κατα την διαρκεια χημειοθεραπειας,πρεπει να αποχωριστεις το ζωο σου σε τετοια περιπτωση ?

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
αν ισχύει κάτι τέτοιο....μακάρι να μην μου χρειαστεί....γιατί δεν θα κάνω χημειοθεραπεία απλά.......

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Ο πατερας μου εκανε,ο ογκολογος δεν μας ειπε τιποτα και ηξερε οτι οι γονεις μου ειχαν σκυλια και γατια.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Για τα σκυλια δεν ξερω αλλα ριξε μια ματια σε αυτο που αναφερετε σε γατες. Ισως να ισχυουν τα ιδια. Σε καποιο σημειο μιλα γενικα για τα κατοικιδια και τα οφελη που μπορει να εχουν στην ψυχολογια του ασθενους.

http://vetgr.wordpress.com/2007/01/10/%CE%B3%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CF%85%CE%B8%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3/

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Επειδή γνωρίζω καλά οτι σ'αυτές τις περιπτώσεις στη διαδικασία της ανάρρωσης παίζει τεράστιο ρόλο και η ψυχολογία του ασθενούς...νομίζω οτι περισσότερο κακό θα μου έκανε αν μου έπαιρναν το σκυλί παρά καλό. Αλλά αυτή είναι προσωπική μου άποψη. Ιατρικά, μπορεί να ισχύει κάτι άλλο. Συμφωνώ με kokoni 100%!

edit: κι ας τον έχω το μικρό μόνο 2 μήνες :)

Last edited:

m@r@

Well-Known Member
31 Μαϊου 2011
292
1
Ξέρω μόνο σε περιπτώσεις λευκαιμίας που πρέπει ο ασθενής να βρίσκεται σε περιβάλλον αποστείρωσης όταν έχει κάνει μεταμόσχευση μυελού, εκεί τα κατοικίδια γενικά καλό είναι να απομακρύνονται, αλλά για χημειοθεραπεία όχι.

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
παιδια εχει ακουσει κανεις κατι για αυτο?λογω του οτι ο οργανισμος του ανθρωπου ειναι ευαλωτος κατα την διαρκεια χημειοθεραπειας,πρεπει να αποχωριστεις το ζωο σου σε τετοια περιπτωση ?

Σε ΚΑΜΙΑ περιπτωση.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Ο πατέρας μου που έκανε χημιοθεραπείες και το ανοσοποιητικό του απλά δεν λειτουργούσε τις μέρες που δεν ήταν στην εντατική και ήταν σπίτι ποτέ δεν είχε τεθεί θέμα για τα ζώα και είχαμε τότε 3 σκύλους.

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
Γνωριζω καποιες περιπτωσεις οπου η συμβιωση του ασθενους με ενα σκυλο ΜΟΝΟ καλα αποτελεσματα ειχε για τον ασθενη και κυριως για την ψυχολογικη του κατασταση και καμμιά δυσαρεστη επιπτωση στον σκυλο λογω επιβαρυντικων χημικων συστατικων της θεραπειας που λαμβανε ο ασθενης.
Δεν εχω επιστημονικη γνωμη αλλά ισως η πιο πανω θεση μου βοηθησει στιο ερωτημα του Τοπικ.

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Καμιά φορά με το "χημειοθεραπείες" εννοούμε διάφορα πράγματα...

Στις χημειοθεραπείες με "αντινεοπλασματικά" φάρμακα υπάρχει περίπτωση ο ασθενείς που έχει έντονες παρενέργειες (κατάπτωση, ναυτία, έμετους, κλπ.) να μη μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός σκύλου χωρίς βοήθεια.Οπότε δεν συνιστάτε να τον έχει για κάποιο, έστω, διάστημα.

Επίσης, μια χημειοθεραπεία μπορεί να αυξήσει την ευαισθησία σε λοιμώξεις και να καταβάλει έντονα το ανοσοποιητικό σύστημα.Σε αυτές τις περιπτώσεις λοιπόν, ο ασθενείς θα πρέπει να αποφεύγει μικροτραυματισμούς, να μην έρχεται σε επαφή με ανθρώπους με λοιμώξεις (κρυολόγημα, γρίπη, ιλαρά, κλπ.), να μην έρχεται σε επαφή με παιδιά που έχουν κάνει πρόσφατα εμβόλιο και που πηγαίνουν σε παιδικούς σταθμούς (ομάδα "υψηλού κινδύνου" για μεταφορά λοιμώξεων) και πολλά άλλα.

Άρα και η επαφή με τα κατοικίδια θα πρέπει να γίνεται υπό προϋποθέσεις, αν γίνεται.

Υπάρχουν όμως και οι ραδιοϊσοτοπικές θεραπείες (με ιώδιο 131 για την θεραπεία του καρκίνου του θυρεοειδούς π.χ.) όπου η επαφή με άλλους (ανθρώπους και ζώα) δεν επιτρέπεται για κάποιο διάστημα για την ασφάλεια και των άλλων, μια που οι συγκεκριμένες ουσίες είναι ραδιενεργές και επικίνδυνες.

Κατά τα λοιπά, η επαφή με κατοικίδια ζώα σίγουρα μπορεί να είναι ευεργετική και μέρος μιας θεραπείας, αλλά εάν τηρούνται κάποιες προϋποθέσεις.Διαφορετικά μπορεί να είναι αρκετά στρεσογόνες και περισσότερο επιβλαβείς από ευεργετικές.

betelgeusse

Well-Known Member
14 Μαϊου 2011
301
2
38
germany
Συμφωνω με αυτα που αναφερει ο DjSoukis και απλα συμπληρωνω καποια που θεωρω επισης σημαντικα
Εξαρταται απο την μορφη του καρκινου που εχει κανεις.Οπως και απο την θεραπεια που κάνεις.Σε λεμφωματα που το ανοσοποιητικο εχει αποδυναμωθει καλο ειναι να αποφευγεται η επαφη.Οχι απαραιτητα να φευγει το ζωο απο το σπιτι αλλα η σωματικη επαφη να περιοριζεται ειδικα αν το ζωακι δεν ειναι εμβολιασμενο.Σε αυτες τις περιπτωσεις ειναι καλυτερα να ακους τι σου λεει ο γιατρος
Για αυτο που αναφερθηκε για τις ραδιοισοτοπικες θεραπεις ισχυει αλλα σε αποσταση περιπου ενος μετρου το ποσο της ακτινοβολιας εχει περιοριστει σημαντικα και στα 2 μετρα ειναι πρακτικα μηδεν.
Με την συνηθισμενη δοση για θεραπεια το 80% αποβαλλεται απο τον οργανισμο της πρωτες 24 ωρες.Σε πολυ μεγαλες δοσεις σε 3 με 5 μερες εχει αποβληθει πληρως απο τον οργανισμο.
Αλλα ουτως ή αλλως οταν η δοση ειναι πολλη μεγαλη ο θεραπευομενος παραμενει στο νοσοκομειο σε ειδικο θαλαμο ωστε να περισυλλεγονται τα ραδιενεργα αποβλητα του οργανισμου.
Οσο για αυτο που αναφερθηκε για την ψυχολογια, αν και γενικα δεν υπαρχει καμμια ερευνα που να λεει οτι ναι μονο η ψυχολογια θα σε θεραπευσει, προσωπικα εχω δει ασθενεις να ανταποκρινονται πολυ καλα στη θεραπεια σε σχεση με αλλους που εχουν καταβεβληθε πολυ ψυχολογικα.
.Προσωπικα ομως αν εγω ειχα καρκινο με πολυ ασχημη προβλεψη,του στυλ 3 με 6 μηνες δεν θα απεφευγα τον σκυλο μου.Θα τα παραταγα και θα πηγαινα σε ενα νησακι με τον σκυλο μου και τους φιλους μου και θα το διασκεδαζα μεχρι να ερθει το μοιραιο

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Όχι ρε. Έχω συνάδελφο που έχει λευχαιμία ο κακομοίρης και ευτυχώς τώρα του έχει φύγει. Όμως για τρία χρόνια έκανε χημειοθεραπείες και μάλιστα στο τέλος τον βάλανε και σε ερευνητικό πειραματικό πρόγραμμα της αμερικανικής κυβέρνησης. Καθόλο αυτό τον καιρό όχι μόνον με επισκεπτότανε στο σπίτι με την οικογένειά του και νταραβεριζότανε με το Μουφ, πάντα το χαϊδεύει όταν το φέρνω στην δουλειά και μάλιστα σ' ένα πάρτυ που έκανα απαίτησε να υπάρχει και το Μουφ στο δωμάτιο διότι ήθελε να το συνηθίσουν τα παιδιά του αφού πιστεύει ότι πρώτον είναι καλό να έρχονται σε επαφή με όσο περισσότερα μικρόβια και ζώα μπορούν (είναι καλό για το ανοσοποιητικό σύστημα και δεύτερον θέλει κι αυτός κάποια στιγμή να πάρει ένα Μουφ. Μερικές φορές έχουμε μαζευτεί και όλοι από το τμήμα και φέρνουμε και τα σκυλιά μας για να κάνουν παρέα και ο τύπος είναι πάντα εκεί. Σε κάποια φάση μάλιστα ήταν και η γυναίκα του έγκυος.

Υπήρχε μάλιστα κι ένα μέλος εδώ, της οποίας ο γιος είχε καρκίνο από τον οποίον ευτυχώς θεραπεύτηκε, και του οποίου ο γιατρός είπε ότι επιβαλλόταν να του πάρουνε σκύλο! Ο οποίος και βοήθησε πολύ το παιδάκι να ξεπεράσει πολλά προβλήματά του από ψυχολογικής πλευράς.

betelgeusse

Well-Known Member
14 Μαϊου 2011
301
2
38
germany
sara γραφαμε ταυτοχρφονα και δεν ειδα τι εγραψες
λοιπον ως προς το
είναι καλό να έρχονται σε επαφή με όσο περισσότερα μικρόβια και ζώα μπορούν (είναι καλό για το ανοσοποιητικό σύστημα
Ναι ειναι καλο σε υγιεις ανθρωπους.Αν ομως καποιος εχει καρκινο που επηρρεαζει το ανοσοποιητικο του συστημα και μπαινοβγανει σε Μ.Ε.Θ και Μ.Α.Φ. καλο ειναι να το αποφευγει.
και ως προς αυτο
της οποίας ο γιος είχε καρκίνο από τον οποίον ευτυχώς θεραπεύτηκε, και του οποίου ο γιατρός είπε ότι επιβαλλόταν να του πάρουνε σκύλο! Ο οποίος και βοήθησε πολύ το παιδάκι να ξεπεράσει πολλά προβλήματά του από ψυχολογικής πλευράς.
Σε αυτην την μεμονωμενη περιπτωση μπορει να μην υπηρχε προβλημα σε αλλες να υπαρχει.
Οποτε καλο ειναι καποιος να ρωταει τον γιατρο(ή ιδανικοτερα πολλους γιατρους) γιατι καθε ογκος και καθε ασθενης διαφερει.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Εννοείται ότι θα πρέπει κανείς να ρωτήσει το γιατρό του. Όμως στην περίπτωση του συναδέλφου, ήταν κυρίως εκείνος με τον καρκίνο και τις χημειοθεραπείες. Επίσης έφτασε στο σημείο να κάνει πειραματικές θεραπείες που καταλαβαίνετε τι σημαίνει. Το σκύλο όμως δεν τον θεωρούσε επικίνδυνο. Αυτό πάντως που θέλω να πω στο τέλος είναι ότι δε θα πρέπει να απορρίπτουμε τους σκύλους συλλήβδην μόλις ακούσουμε τις λέξεις καρκίνος και χημειοθεραπεία.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Εχω μια απορια. Οταν κανει καποιος χημειοθεραπεια το ανοσοποιητικο δεν λειτουργει και ειναι εξαιρετικα ευαλωτος σε λοιμωξεις. Ωραια μεχρι εδω. Ενας εμβολιασμενος σκυλος ποια λοιμωξη μπορει να μεταφερει σε ανθρωπο;

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Aκόμα και μια απλή ίωση μπορεί να σε ρίξει τόσο πολύ, αν μάλιστα έχεις σοβαρό πρόβλημα μπορεί να σε σκοτώσει.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Ναι σοφακι το ξερω αυτο η ερωτηση μου ομως ειναι αλλη. Μπορει να σου μεταφερει ο σκυλος ιωση η καποια λοιμωξη;

betelgeusse

Well-Known Member
14 Μαϊου 2011
301
2
38
germany
Ναι σοφακι το ξερω αυτο η ερωτηση μου ομως ειναι αλλη. Μπορει να σου μεταφερει ο σκυλος ιωση η καποια λοιμωξη;
Ναι και οχι μονο ο σκυλος σε τετοιες περιπτωσεις αποφευγεις και ανθρωπους.Ενα απλα παραδειγμα ειναι να εχει ο σκυλος καποια δερματικη ασθενεια που να μπορει να μεταφερθει στον ανθρωπο.Επισης μπορει ο σκυλος να εφαγε καποιο ωμο κρεας μολυσμενο και στο καπακι να σε γλυψει στο προσωπο ή να εχει παιξει με τα κοπρανα του.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ