Χαρτί μεταβίβασης ιδιοκτησίας σκύλου

dimosthenispr

Well-Known Member
29 Οκτωβρίου 2011
83
0
Athens
Καλησπέρα παιδιά!Θέλω να ρωτήσω για μεταβίβαση ιδιοκτησίας.Όταν παίρνουμε το κουτάβι απο το εκτροφείο δεν πρέπει να μας γίνει μεταβίβαση στο όνομα μας απο το εκτροφείο?Ρωτάω γιατι δεν έχω πάρει κάποιο χαρτί εγω όταν πήρα τον Romeo και θα ήθελα να ξέρω τι γίνεται!Τον εκτροφέα μου δεν τον ρώτησα μηπως και δεν ισχύει κάτι τέτοιο και κάνω καμια γκάφα!Γνωρίζει κανείς?

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
Με την παράδοση του κουταβιού ο εκτροφέας υποχρεούται να σου δώσει συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη απο αυτόν αίτηση μεταβίβασης ιδιοκτησίας την οποία την καταθέτει ο ιδιοκτήτης στον ΚΟΕ.

Η μεταβίβαση αυτή δεν έχει καμία οικονομική επιβάρυνση....

Αν πας εδώ KOE anakinoseis θα βρείς την αίτηση στην 4η επιλογή- ''έντυπα ΚΟΕ''

dimosthenispr

Well-Known Member
29 Οκτωβρίου 2011
83
0
Athens
Ναι TARA την είδα την αίτηση στο site του κοε και για αυτό τον λόγο άνοιξα το θέμα!Εμένα ο εκτροφέας δεν μου έδωσε τέτοια αίτηση και θα πάω αύριο να την απαιτήσω!Στεναχωριέμαι γιατι δεν ήξερα και αν δεν το έψαχνα μόνος ο εκτροφέας προφανώς και δεν θα μου έλεγε τίποτα!Απογοητεύτηκα γιατι θεωρώ μέλημα του εκτροφέα να σε ειδοποιεί για κάτι τέτοιο!Εμένα πριν τέσσερις μήνες μου έδωσε το κουτάβι και το βιβλιάριο,πήρε τα λεφτά του και απο τότε τίποτα άλλο!Επίσης εχω και πολλους ενδοιασμούς για το αν έχει καταχωρίσει τα στοιχεία μου στο microchip!Ευχαριστώ TARA!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
Υπάρχει περίπτωση να μην χρειάζεται γιατί το κουτάβι καταχωρήθηκε στον ΚΟΕ απευθείας με τα δικά σου στοιχεία ιδιοκτήτη; Λέω μια μα1ακία τώρα - δεν ξέρω...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Ναι TARA την είδα την αίτηση στο site του κοε και για αυτό τον λόγο άνοιξα το θέμα!Εμένα ο εκτροφέας δεν μου έδωσε τέτοια αίτηση και θα πάω αύριο να την απαιτήσω!Στεναχωριέμαι γιατι δεν ήξερα και αν δεν το έψαχνα μόνος ο εκτροφέας προφανώς και δεν θα μου έλεγε τίποτα!Απογοητεύτηκα γιατι θεωρώ μέλημα του εκτροφέα να σε ειδοποιεί για κάτι τέτοιο!Εμένα πριν τέσσερις μήνες μου έδωσε το κουτάβι και το βιβλιάριο,πήρε τα λεφτά του και απο τότε τίποτα άλλο!Επίσης εχω και πολλους ενδοιασμούς για το αν έχει καταχωρίσει τα στοιχεία μου στο microchip!Ευχαριστώ TARA!
Δεν είναι απαραίτητο ότι το έκανε με δόλο για να κρατήσει την ιδιοκτησία του κουταβιού. Μπορεί απλά να ξέχασε να σου δώσει το χαρτί.
Επίσης τα στοιχεία στο μικροτσίπ δεν τα καταχωρεί ο εκτροφέας αλλά εσύ στον κτηνίατρο.

dimosthenispr

Well-Known Member
29 Οκτωβρίου 2011
83
0
Athens
Δεν ξέρω ρε συ!Πάντως αύριο πρωί πρωί θα τα έχω λύσει τα ζητήματα!Μπορεί να ισχύει αυτο που λές vrmode,αλλα αν όχι τότε ο εκτροφέας έχει κάνει μεγάλη μ@κ@κία!

dimosthenispr

Well-Known Member
29 Οκτωβρίου 2011
83
0
Athens
@Kyveli το microchip έχει μπει απο το εκτροφείο!Πρέπει να πάω στον κτηνίατρο και να του ζητήσω να βάλει τα δικά μου?Ρωτάω γιατί δεν το γνώριζα αυτο και ο εκτροφέας δεν μου είπε ούτε για αυτό τίποτα

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
@Kyveli το microchip έχει μπει απο το εκτροφείο!Πρέπει να πάω στον κτηνίατρο και να του ζητήσω να βάλει τα δικά μου?Ρωτάω γιατί δεν το γνώριζα αυτο και ο εκτροφέας δεν μου είπε ούτε για αυτό τίποτα
Ναι dimosthenispr. Στην επόμενη επίσκεψη στον κτηνίατρο θα του ζητήσεις να συμπληρώσει τα απαραίτητα χαρτιά και να τα στείλει στον κτηνιατρικό σύλλογο για καταχώρηση.

dimosthenispr

Well-Known Member
29 Οκτωβρίου 2011
83
0
Athens
Παιδιά πήρα τηλ και έβγαλα άκρη!Επειδή το σκυλί έχει γερμανικό διαβατήριο μόλις βγει το πεντιγκρι(δηλ σε κανα μήνα) και θα έχω τον αριθμό γενεολογικού δεντρου(κάπως έτσι μου είπε δεν θυμάμαι και καλά) και τότε θα γίνει και η μεταβίβαση!Οσο για το microchip η Kyveli έχει δίκιο!Μόλις πάρω το πέντιγκρι θα αλλάξω στον κτηνίατρο και τα στοιχεία του κουταβιού!Παιδιά ευχαριστώ!Και σόρρυ για την αναστάτωση!Νομίζω μπορεί να κλείσει το θέμα!

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Οσο για το microchip η Kyveli έχει δίκιο!Μόλις πάρω το πέντιγκρι θα αλλάξω στον κτηνίατρο και τα στοιχεία του κουταβιού!
Λογικά δεν χρειάζεσε το Pedigree για να κατοχυρώσεις το Microchip του σκυλιού στο όνομα σου. Και εμένα τα σκυλιά μου απο εξωτερικό τα πήρα, η εκτροφέας μου είχε δώσει τα αυτοκόλητα του Chip για να χρησιμοποιηθούν για να γραφτεί στο όνομα μου και χωρίς να έχω pedigree ή κάτι άλλο ο κτηνίατρος αμέσως με τα αυτοκόλητα έστειλε την φόρμα και κατοχύρωσε τα σκυλιά στο όνομα μου.

Handlergr

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2009
313
0
Athens, Greece
Συνήθως την μεταβίβαση ιδιοκτησίας την κάνει ο εκτροφέας μόλις εκδοθεί το pedigree από τον Κυνολογικό Όμιλο. Το χρονικό διάστημα έκδοσης ενός pedigree μπορεί να είναι 2-3 μήνες μέτα την δήλωση της γέννας (γίνεται εντός 30 ημερών από την γεννησή τους).
Την δήλωση στον Κτηνιατρικό σύλλογο καλό θα ήταν να την κάνεις την επόμενη φορά που θα επισκεφθείς τον κτηνίατρό σου.
Αν το κουτάβι έχει γεννηθεί στην Ελλάδα, πως γίνεται να έχει Γερμανικό Διαβατήριο???

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Εμείς πάντως τη μεταβίβαση την κάναμε ενώ είχε περάσει αρκετός καιρός από τότε που πήραμε το σκύλο, κάπου 3-4 μήνες μετά... Μας έστειλε ο εκτροφέας την αίτηση, τη συμπληρώσαμε, την στείλαμε μέσω φαξ στον ΚΟΕ και επαληθεύσαμε μετά από μερικές μέρες ότι πραγματοποιήθηκε.

Αυτό που δεν έχουμε κάνει και κάθε φορά το ξεχνάμε που πάμε στον Κτηνίατρο, είναι να αλλάξουμε τα στοιχεία που αντιστοιχούν στο τσιπάκι...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog