Χαρίζονται σκυλοπισίνες για μακροβούτια

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.381
10.549
Athens
Για όσους θέλουν να έχουν σκύλο πισινάτο και έχουν μονοκατοικία και μόνον (για μπαλκόνι δεν κάνουν, θα πέσει το μπαλκόνι και θα πλακώσει και τον κόσμο από κάτω), χαρίζω 2 πισίνες φουσκωτές πλαστικές, τις εξής:

https://www.e-jumbo.gr/kalokairina/...pisina-paidiki-polychromi-147x33-intex_81743/
και
https://www.e-jumbo.gr/kalokairina/...aidiki-psarakia-tetragoni-159x50-intex_74484/

Καλά μπάνια!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.381
10.549
Athens
Την πρωτη την εχουμε κ εμεις το πιο μεγαλο μεγεθος, στο μπαλκονι...αλλα δεν την εκτιμησε ιδιαιτερα:(
Το μπαλκόνι δεν είναι φτιαγμένο για τέτοιο βάρος νερού - έχω φάει τα λυσσακά μου αυτές τις μέρες σε forums μηχανικών και να υπολογίζω βάρος νερού ανά τετραγωνικό, επιτρεπτό φορτίο κλπ. Γι αυτό λέω ότι κάνουν μόνο για μονοκατοικία. Αλλιώς σε περίπτωση σεισμού ένα τέτοιο βάρος μπορεί άνετα να δημιουργήσει πρόβλημα στα στατικά του κτιρίου.

• Like
Reactions: Maria-ira

stefanosk

Well-Known Member
9 Μαρτίου 2018
261
295
Ανάβυσσος
Το βαρος του απεσταγμενου νερου ειναι 1kg στο λιτρο.
Αρα η δευτερη χωραει πληρως γεματη περιπου 425 kg. δηλαδη το βαρος 5 ενιληκων ατομων.
Οποιοδηποτε κανονικα κατασκευασμενο μπαλκονι σιγουρα στα 1,25 τμ. το αντεχει και με το παραπάνω.

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.357
8.145
επειδη ψαχνω κι εγω κατι παρομοιο, δεν τις σκανε αυτες τις φουσκωτες?

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.381
10.549
Athens
Αρα η δευτερη χωραει πληρως γεματη περιπου 425 kg. δηλαδη το βαρος 5 ενιληκων ατομων.
Οποιοδηποτε κανονικα κατασκευασμενο μπαλκονι σιγουρα στα 1,25 τμ. το αντεχει και με το παραπάνω.
Στην τετράγωνη πισίνα, η ωφέλιμη διάσταση για το νερό είναι 1,1 άρα επιφάνεια 1 τετραγωνικό μέτρο. Με 40 πόντους νερό έχουμε 400 λίτρα, δηλαδή 400 κιλά νερού. Το στάνταρ προβλεπόμενο για μπαλκόνια (εργολαβικά, χωρίς έξτρα επενδύσεις για μεγάλο βάρος αν δεν έχεις κάνει ειδική πρόβλεψη) είναι μόνιμο φορτίο 200 κιλά ανά τετραγωνικό και τα διπλά περίπου (450-500) για κινούμενο. Κινούμενο είναι να μαζευτούμε κάμποσοι άνθρωποι στο μπαλκόνι και να πίνουμε καφέ, αλλά δεν ριζώνουμε εκεί :D. Μόνιμο φορτίο είναι η πισίνα, τα καυσόξυλα που βάζουμε το χειμώνα, οι γλάστρες και οι ζαρτινιέρες κλπ. Αν θέλεις να ξεπεράσεις τα στάνταρ ισχύοντα πρέπει να απευθυνθείς σε πολιτικό μηχανικό και να ελέγξει τι ισχύει για το κτίριό σου (και με την παραδοχή ότι ο εργολάβος δεν έκανε εκπτώσεις σε υλικά κλπ.)

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.381
10.549
Athens
επειδη ψαχνω κι εγω κατι παρομοιο, δεν τις σκανε αυτες τις φουσκωτες?
Για λίγο νερό - να δροσίζεται και να πλατσουρίζει υπάρχουν και αυτά που δεν είναι φουσκωτά: https://www.e-jumbo.gr/kalokairina/...ias/paichnidia-ammou/kalokairinoi-ammodochoi/

Εναλλακτικά βάζεις τις μικρές φουσκωτές πισίνες, τους άφησα μία τέτοια το πρωί όταν έφυγα αλλά με την Πέππερ παίζει να βρω το πτώμα της πισίνας πάνω στον καναπέ. Θα το διαπιστώσω το απόγευμα.

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
39
Χαχαχαχα, εντάξει διαβάζω για 400 λίτρα νερό και με πιάνουν τα κλάματα. Εδώ στο Ηράκλειο της Κρήτης θα πούμε το νερό νεράκι αυτό το καλοκαίρι. Έχει ήδη απαγορευτεί μεταξύ 1ns Μαΐου και 30 Σεπτεμβρίου το πότισμα γκαζόν και να γεμίζουν πισίνες από το δίκτυο ύδρευσης (εξαιρούνται οι αθλητικές εγκαταστάσεις),καθώς και το πλύσιμο αυτοκινήτων, αυλών, εξώστων, κοινοχρήστων χώρων με λάστιχο. Την πρώτη φορά που θα σε πιάσουν 100 ευρώ πρόστιμο.
Σε περίπτωση εντοπισμού παραβάτη για δεύτερη φορά θα αφαιρείται και το υδρόμετρο, κάτι που επιβάλλει διαδικασία επανασύνδεσης με καταβολή του αντίστοιχου τέλους.
Οπότε τα δικά μου τον πούλο. Μόνο στη θάλασσα θα απολαύσουν μπανάκι φέτος

• Like
Reactions: alexxela

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.357
8.145
Χαχαχαχα, εντάξει διαβάζω για 400 λίτρα νερό και με πιάνουν τα κλάματα. Εδώ στο Ηράκλειο της Κρήτης θα πούμε το νερό νεράκι αυτό το καλοκαίρι. Έχει ήδη απαγορευτεί μεταξύ 1ns Μαΐου και 30 Σεπτεμβρίου το πότισμα γκαζόν και να γεμίζουν πισίνες από το δίκτυο ύδρευσης (εξαιρούνται οι αθλητικές εγκαταστάσεις),καθώς και το πλύσιμο αυτοκινήτων, αυλών, εξώστων, κοινοχρήστων χώρων με λάστιχο. Την πρώτη φορά που θα σε πιάσουν 100 ευρώ πρόστιμο.
Σε περίπτωση εντοπισμού παραβάτη για δεύτερη φορά θα αφαιρείται και το υδρόμετρο, κάτι που επιβάλλει διαδικασία επανασύνδεσης με καταβολή του αντίστοιχου τέλους.
Οπότε τα δικά μου τον πούλο. Μόνο στη θάλασσα θα απολαύσουν μπανάκι φέτος
Η αληθεια ειναι φοβερη σπαταλη νερου. Ειναι ο λογος που λεω να μη το δοκιμασω.

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
39
Η αληθεια ειναι φοβερη σπαταλη νερου. Ειναι ο λογος που λεω να μη το δοκιμασω.
Σίγουρα. Τελείως off topic αλλά δραματική η κατάσταση εδώ. Ανά τρεις τέσσερις μέρες κόβεται το νερό και ξεμένουμε αν δεν το πάρουμε πρέφα γρήγορα. Κρατάμε το νερό από το πλύσιμο των πιάτων ή από το ντουζ για καζανάκι και πλύσιμο μπαλκονιών. Από την άλλη, πολυτέλεια τα κουλούκια που πίνουν επιτραπέζιο νερό. Ποιος την χάρη τους....

• Like
Reactions: Vania and medusa

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Όταν πήγαμε τις προάλλες με τον Ήρωα να εξερευνήσουμε τα χωριά-φαντάσματα της Κοζάνης, περνούσαμε από τα ορυχεία (το λεγόμενο Νότιο Πεδίο) και φρικάραμε όλοι κι εγώ κι οι φίλοι μου και ίσως και ο ίδιος ο Ήρωας όταν είδαμε τι σπατάλη νερού γίνεται εκεί... μιλάμε π.χ. για σωλήνες στη μέση του πουθενά (όχι δεν υπάρχουν καλλιέργειες) που προφανώς χρησίμευαν για κάτι στην εξόρυξη και τώρα είναι παρατημένοι αλλά το νερό εξακολουθεί να τρέχει υπό πίεση ασταμάτητα, συντριβάνια κανονικά.
Γενικά οι εντυπώσεις μου από εκείνη τη βόλτα είναι τραγικές... λέω να γράψω ενα ποστ ξεχωριστό στο θέμα του Ήρωα σε κάποια στιγμή.

Και για να μην βγαίνουμε τελείως οφφ, πως να μάθω στον σκύλο να απολαμβάνει το νερό; Τι πισίνες και τι μπανιέρες και τι θάλασσες, όλα τα σιχαίνεται ο σικελός...

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Για λίγο νερό - να δροσίζεται και να πλατσουρίζει υπάρχουν και αυτά που δεν είναι φουσκωτά: https://www.e-jumbo.gr/kalokairina/...ias/paichnidia-ammou/kalokairinoi-ammodochoi/

Εναλλακτικά βάζεις τις μικρές φουσκωτές πισίνες, τους άφησα μία τέτοια το πρωί όταν έφυγα αλλά με την Πέππερ παίζει να βρω το πτώμα της πισίνας πάνω στον καναπέ. Θα το διαπιστώσω το απόγευμα.
Κ γω τέτοιο έχω πάρει, αλλά δεν τον χωράει... :barefoot:

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.381
10.549
Athens
Για να ξεκαθαρίσω λίγο το τοπίο...
Τη γούρνα κολύμβησης δεν την θέλω for fun που λένε αλλά για να βοηθήσω τα πίσω πόδια της Κάρλας - κάτι σαν για φυσικοθεραπευτικούς σκοπούς. Πήρα τις 2 πισίνες αλλά τζίφος, η μία κοντή και η άλλη πολύ μεγάλη και με μεγάλο όγκο νερού που δεν παίζει στο μπαλκόνι μου - λάθος υπολογισμός.
Για ένα απλώς δροσερό καλοκαίρι, του βάζω τη μικτή πλαστική που παίρνει 4-5 λίτρα νερού και πλατσουράνε μια χαρά αν ζεσταθούν.

• Like
Reactions: anastasiak

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.381
10.549
Athens
Κ γω τέτοιο έχω πάρει, αλλά δεν τον χωράει... :barefoot:
Πάρε μεγαλύτερη πλαστική φουσκωτή κα βάλε λίγο νερό μέσα, απλώς να βρέχει κοιλιά πατούσες αν χρειαστεί.

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.357
8.145
γιατι δε γεμιζεις τη μπανιερα για την καρλα? νομιζω θα εχει καλυτερο βαθος.

• Like
Reactions: Vania and Eroe

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.357
8.145
Και για να μην βγαίνουμε τελείως οφφ, πως να μάθω στον σκύλο να απολαμβάνει το νερό; Τι πισίνες και τι μπανιέρες και τι θάλασσες, όλα τα σιχαίνεται ο σικελός...
Το γκρεμλιν βουταει σαν τρελο θάλασσα , ακομα και τη πρωτοχρονια μπηκε, 6 μηνων επεσε απο σκαφος στη θαλασσα και κολυμπησε εξω μαζι μας. Τη μπανιερα ομως μολις τη δει μαζευεται, βαζει ποδια κατω. Μαχη κανουμε τα σπανια μπανια σπιτι. Πισινα πιστευω παλι οτι δε θα του αρεσει.

Νομιζω γενικα αν δε το εχουν δε θα την λατρεψουν, απλα συμβιβαζονται το υποφερουν για χαρη μας. Ο προηγουμενος μου με κανα παιχνιδι, λιγο αγκαλια, λιγο απο το αγχος μη μεινει μονος εμπαινε αλλα μετα απο 3' τρέχοντας εξω. Δεν αλλαξε ποτε. Το ιδιο και ο ιχνηλατης των γονιων μου, μονο αν ριχναμε κατι να πιασει πηγαινε και αμεσως δρομο εξω.

• Like
Reactions: Eroe

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.381
10.549
Athens
γιατι δε γεμιζεις τη μπανιερα για την καρλα? νομιζω θα εχει καλυτερο βαθος.
Και θα αδειάζω το νερό κάθε φορά για να κάνω εγώ μπάνιο?
Κάτσε να πω στην Κάρλα ότι θα πληρώνει την ευδαπ...

• Like
Reactions: Vania and medusa