Χαρίζονται ημίαιμα κουταβάκια πιτ μπουλ

b@rbie

New Member
30 Σεπτεμβρίου 2008
1
0
Εχω μια σκυλίτσα που τη φωνάζουμε Ρώμη,από τη δύναμη που έχει.
Είναι καθαρόαιμο Pitbull και την περίοδο των διακοπών μας έμεινε έγκυος..Έχει σκούρο καφέ με μαύρες ρίγες τρίχωμα και είναι πολύ ήρεμη και καλή φύλακας.Σίγουρα τα κουταβάκια της θα είναι το ίδιο γλυκά και ήρεμα και πάνω από όλα πιστοί φίλοι...Σε λίγες μέρες γεννάει και ανησυχώ για το μέλλον των κουταβιών.Θεωρούσα πως κάποια φιλοζωικά ιδρύματα θα δέχονταν τα κουταβάκια με σκοπο να βρουν τις κατάλληλες οικογένειες να τα δώσουν αλλά προφανώς ειχα λάθος εικόνα στο μυαλό μου..Όπου και αν έχω πάρει τηλέφωνο εχω ακούσει δύο μόνο εκδοχές: 1.Ή να τα σκοτώσουμε τώρα που ακόμη είναι στην κοιλίτσα της 2.Ή να τους κάνουμε ευθανασία μόλις γεννηθούν.

Θέλω να πιστεύω πως σε όλους εσάς και οι δύο λύσεις ακούγονται το ίδιο απάνθρωπες όσο και σε εμένα...!Γνωρίζω πως έκανα λάθος που αφησα εξ αρχής να μείνει έγκυος και τώρα περίμενα καποιο ίδρυμα να φροντίσει τα σκυλάκια...
Αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει προτείνοντας κάτι διαφορετικό,ενδιαφέρεται να πάρει και να φροντίσει κάποιο από τα κουταβάκια ή ξέρει άτομα που θα ήθελαν να πάρουν ένα μικρό σκυλάκι ας με ανημερώσει...Η Ρώμη θα γεννήσει μας είπε ο κτηνίατρός της σε 10 μέρες και γνωρίζω πως τα μικρά θα πρέπει κάποιες μέρες να μείνουν με τη μητέρα τους.Συνεπώς δεν έχω και μεγάλα περιθώρια μέχρι να αποφασίσω κάτι μαζί με την οικογένειά μου...

Last edited by a moderator:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
1. Περί ανευθυνότητας δεν θα κάνω λόγο διότι τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.

2. Τα κουτάβια πρέπει να μείνουν με τη μητέρα τους όχι κάποιες μέρες αλλά 2 μήνες μέχρι να απογαλακτιστούν. Μην κάνετε το έγκλημα και τα δώσετε νωρίτερα.

3. Η φροντίδα των κουταβιών είναι αποκλειστικά και μόνο δική σας εύθηνη. Μην περιμένετε κανένα «ίδρυμα» να αναλάβει τα κουτάβια που θα γεννηθούν λόγω δική σας ανευθυνότητας. Όταν απογαλακτιστούν, προωθήστε εσείς την υιοθεσίας τους. Στο κάτω κάτω, το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε γι’ αυτά τα πλάσματα είναι να τους βρείτε οικογένειες. Είναι υποχρέωση σας.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Εγώ πάλι θεωρώ ότι υποχρέωσή σας είναι να τα κρατήσετε ΟΛΑ.
Να τα μεγαλώσετε, να τα φροντίσετε, να τα γηροκομήσετε.
Γιατί στο δρόμο και στις φιλοζωϊκές υπάρχουν ήδη ΠΟΛΛΑ ΗΜΙΑΙΜΑ κουτάβια από τα οποία τα δικά σας θα στερήσουν ένα σπίτι.
Οτιδήποτε άλλο το θεωρώ ανήθικο.
Αν θες να είσαι σωστή, κράτα όλα τα κουτάβια και φυσικά στείρωσέ τα όταν θα μεγαλώσουν, γιατί όπως θα διαπιστώσεις είναι δύσκολο πράγμα να φροντίζεις τόσα πολλά ζώα και μεγάλος μπελάς τα συνεχή γεννητούρια!
Φαντάσου πόσα άλλα δεν τα φροντίζει κανένας.
Όχι ότι θα με ακούσεις (αποκλείεται), αλλά τα λέω για την 1 περίπτωση στο εκατομμύριο που είσαι ένας απ' τους ανθρώπους που έχουν συνείδηση και δεν φορτώνουν τα λάθη τους στους άλλους.
Και να με συγχωρείς αν ακούγομαι σκληρή.

edit: Ερώτηση. Εφόσον συνειδητοποίησες ότι η σκύλα σου έμεινε έγκυος γιατί δεν τη στείρωσες όσο υπήρχε ακόμα καιρός?

Last edited:

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Συμφωνώ ότι είναι απάνθρωπες οι λύσεις που σου δώσανε αλλά αν δεν έχεις που να δώσεις τα κουτάβια, θα τανε καλύτερα κάνοντας στείρωση να της τα πέρνανε. (Εφόσον γεννάει σε 10 μέρες είναι πολύ αργά πλέον.) Σε καμία περίπτωση αφού θα γεννούσε. Άσε που αυτό θα δημιουργούσε επιπλέον προβλήματα στην σκύλα. Ελπίζω ότι τώρα που κατάλαβες ότι δεν μπορείς να την ελέγξεις, να τη στειρώσεις και να μη δημιουργήσεις άλλα ημίαιμα και πιθανόν αδέσποτα. Το να δώσεις κουτάβια κάτω των 45 ημερών, πέραν του ότι είναι μεγάλο λάθος, είναι και παράνομο. Πρέπει να επωμιστείτε τις ευθύνες σας και να τα κρατήσετε μέχρι που να βρουν οικογένεια. Επίσης να φροντίσετε οι ανάδοχες οικογένειες να τα στειρώσουν για να μη δημιουργηθούν κι άλλα ημίαιμα που δεν θα τα θέλει κανείς.

Strays' help

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2007
1.516
3
Γλυφάδα,Αθήνα
strayshelp.blogspot.com
Β@rbie,

καταρχήν θα επρεπε να χετε μεριμνήσει...για τη στείρωσή της ή τον περιορισμό της..πριν τις διακοπές σας...

Καλά κάνεις κ ανησυχείς για το μέλλον των κουταβιών,γιατί είναι ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ να βρεις καλές οικογένειες.Γι αυτό πρεπει να αποφεύγουμε τα ζευγαρώματα των ζώων μας.
Δες μόνο πόσα πιτ μπουλ ημίαιμα ή καθαρόαιμα κ ποσο αλλα σκυλακια είναι σε αγγελίες από ''μας'',που ασχολούμαστε με αδεσποτα και πόσους μηνες περιμένουν να βρουν΄ενα καλο σπίτι και θα δεις τι δυσκολο που είναι ..κ πόσο ανευθυνο εκ μέρους σας που δεν το αποφυγατε.

Το ότι Θεωρούσες.... πως κάποια φιλοζωικά ιδρύματα θα δέχονταν τα κουταβάκια με σκοπο να βρουν τις κατάλληλες οικογένειες
είναι απλα αστείο!
ΟΙ ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ είναι σωματεία που αποτελουνται από εθελοντες που ΤΡΕΧΟΥΝ ολη μερα για να σώσουν αδεσποτα από τους δρόμους που παρατησαν δήθεν ζωόφιλοι,πληρωνουν απ τη τσεπη τους στειρώσεις & εμβόλια και τα φιλοξενουν σπίτια τους για να βρουν σπίτια να τα δωσουν..αν βρουν!ΠΡαγμα που παιρνει ακομα κ μηνες...Κ ο καθε ενδιαφερομενος περναει απο ανακριση για να βεβαιωθόύν οτι ειναι οκ και θα αγαπαει το ζώο..
Αν οι φιλοζωϊκες επαιρναν τα κουταβια απο καθε γεννα ανευθυνου ιδιοκτήτη,δε θα εσωζαν τα εκατονταδες που υποφερουν στους δρόμους!

Η εκδοχή που σου λενε να κανεις ΕΚΤΡΩΣΗ ειναι η σωστοτερη,αν δε μπορείς να αναλαβεις τα σκυλακια.Οσο σκληρο κ αν ακουγεται,δε ζουμε σε ρομαντικό κοσμο..Εχεις κανει λαθος κ φαίνεται ότι το ψιλοκαταλαβες οποτε πρεπει ν αναλάβεις τις ευθυνες σου.

Δυστυχως εκτρωση δε γίνεται τωρα αφου σε 10 μέρες γεννάει.Είναι επικίνδυνο για την υγεία της.

Οποτε θα πρεπει να γεννηθουντα κουταβια,να τα φροντίσετε μέχρι 2.5 μηνων,να τα εμβολιάστε κ να τα αποπαρασιτώσετε και μετα με φωτογραφίες μπορείς να τα βαλλεις αγγελίες κ να τα χαρίσεις....
Κ φυσικα ως τότε θα πρεπει να τα χεις σπίτι σου,μαζί με τη μανα τους.

ΤΟ παθημα μαθημά κ ισως μετα απ αυτό να στειρωσετε τη σκυλίτσα σας.

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
Θεωρούσα πως κάποια φιλοζωικά ιδρύματα θα δέχονταν τα κουταβάκια με σκοπο να βρουν τις κατάλληλες οικογένειες να τα δώσουν αλλά προφανώς ειχα λάθος εικόνα στο μυαλό μου..
Σωωωωωπα!!!! θεωρουσες? :dohh:

Να ευχεσαι απλα να κανει λιγα σκυλακια....
Και αν δεν τα θελει καποιος η αν σου ξεμηνει καποιο ελπιζω να μην βρεθει στο δρομο ως συνηθως... να βγαζεις μηνιαιο κομποδεμα να τα θρεψετε....

Ειμαι εναντια στη στειρωση αλλα ειναι προτιμοτερη απο την ανθρωπινη βλακεια:mad: για αυτο να στειρωσεις και τη Ρωμη και τα κουταβακια της...

Απλα να θυμασαι ενα πραγμα....εστω και ενα σκυλακι να παει για ευθανασια η στο δρομο η ολλη σου εννοια που ηρθες και εδειξες εδω δεν ειναι τπτ αλλο παρα υποκρισια.....

Σου ευχομαι ναι εισαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ απενατι σε αυτες τις ζωες :)

reyad

Active Member
2 Μαρτίου 2009
29
0
Εγω πιστευω οτι τα κρατησε ολα επειδη της κανανε παρατηρηση με αυστηρο υφος σε ενα φορουμ:confused:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Εγω πιστευω οτι τα κρατησε ολα επειδη της κανανε παρατηρηση με αυστηρο υφος σε ενα φορουμ:confused:
Ναι... βεβαίως!!!

strangeliz σε όλες τις αγγελίες υπάρχουν τηλέφωνα επικοινωνίας. Δεν έχει νόημα να ρωτάς εμάς τι απέγιναν διάφορα σκυλιά συνεχώς. Απλά πάρε τηλέφωνο.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog