Χαιρετώ και ερωτώ

alabai

New Member
15 Δεκεμβρίου 2011
1
0
Χαιρετω τα μέλη του forum για πρώτη φορά σαν νέο μέλος, και μπαίνω στο θέμα για να μην πλατιάζω και κουράζω.
Λοιπών θέλω ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΥ ένα σκύλο, μέτα από χρόνια (διαθέσιμος χώρος), υπάρχει πλέων η δυνατότητα να έχω ένα σκύλο.
Από μικρός ήμουν fan στους Μεγάλους Δανούς, τους Αγ. Βερνάρδου, και γενικά μου αρέσουν τα μεγάλα σκυλιά.
Τον τελευταίο χρόνο που το ψάχνω κατέλιξα στην ράτσα του Ποιμενικού Κεντικής Ασίας, και ψάχνωντας εκτροφεία μέσω του Eurobreeder κατελιξα στον αρσενικό που μου άρεσε και στο κουτάβι, το οποίο είναι στην εικόνα.
Αυτό όμως που με χαλάει είναι ότι το κόστος μεταφοράς απο Τσεχία είναι σαν να αγοράζω δεύτερο σκύλο.
Και έτσι περιορίστικα ξανα στην ντόποια αγορά, χωρίς όμως να βρώ κάτι που να μου αρέσει, έτσι έπεσα και στο dogcenter και κοιτάζοντας τα κουτάβια του ξαναμπήκε το ενδιαφέρον για τα Αγ. Βερναρδου.

Ετσι, υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει κάποιον εκτροφέα για Ποιμενικό κεντρικής Ασίας ή Αγ Βερναρδού;
πριν τελικα καταλήξω σε κανα pet shop....
Ευχαριστώ

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Από που να αρχίσω ....και που να τελειώσω....ας το κάνουν οι άλλοι καλύτερα..:(
(δεν ειναι οι καλυτερες μερες μου γενικώς αυτές...)

tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Εμένα το "...πριν τελικά καταλήξω σε κανένα pet shop" μου κάνει λίγο σαν απειλή...
Δεν σε εμποδίζει κανένας. Αν θέλεις και δεν κρατιέσαι, πήγαινε.
Τις ευλογίες μας δεν θα τις έχεις, δεν θα έχεις όμως και την απαγόρευσή μας.
Ολο το κρίμα στον λαιμό σου...

Αααα, και καλώς ήρθες στο φόρουμ.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Καλως ήρθες...
Υπάρχουν άτομα που μπορούν να σε βοηθήσουν...
Καλό θα είναι πριν προχωρήσεις, αφού έφτασες μέχρι εδώ, να κάνεις μια στάση για ανάγνωση και σκέψη...
Για παράδειγμα, είναι λίγο μπερδεμένο να θες Κεντρικής Ασίας ή Αγ Βερνάρδου, καθώς είναι πολύ διαφορετικά σε ιδιοσυγκρασία...
Η αγάπη σου για τα σκυλιά, και ειδικά τα μεγαλόσωμα, καλό θα είναι πλέον να εμπλουτιστεί και με γνώσεις που θα σε βοηθήσουν για την μελλοντική καλή σας σχέση...
Και επειδή το φόρουμ δεν είναι πρώτα ευρετήριο εκτροφείων, αλλά χώρος για ανταλλαγή απόψεων...ξεκίνα να ρωτάς..ή να προτείνεις...

maryli2506

Member
15 Νοεμβρίου 2010
18
4
alabai καλως ήλθες! όπως σε ενημέρωσαν ήδη τα παιδιά εδώ, έτσι θα σου έλεγα και γω μακριά από dogcenter και συναφή!!! Μην κάνεις το λάθος προς θεού! το dogcenter δεν είναι εκτροφέας, αλλά εμπορεύεται τα κουτάβια!!! και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αγοράζοντας ένα σκύλο από εκεί 1) αφενός συμβάλλεις και συ με τον τρόπο σου στη μαζική κερδοσκοπική κουταβοπαραγωγή όπου σκυλιά γεννιούνται κάτω από αθλιες συνθήκες με ανυπαρξία οποιουδήποτε κτηνιατρικού ελέγχου και στην εκμετάλλευση των θηλυκών σκύλων όπου υποχρεούνται να γεννάνε και να ξαναγεννάνε μέχρι να πεθάνουν ή να τις θανατώσουν!!, επιπλέον οι συνθήκες είναι πιο πρόσφορες για την ανάπτυξη και μετάδοση ενός σωρών ασθενειών, όπως μόρβα και τύφο στα κουτάβια με αποτέλεσμα να μην εγγυάται κανείς ότι το κουτάβι που θα πάρεις από κει είναι υγειές
2) Αφετέρου, οκ θες αγίου βερνάρδου, έτσι? ξέρεις πόσο ευάλωτη είναι η συγκεκριμένη φυλή σε ασθένειες κληρονομήσιμες και μη? πως διασφαλίζεις ότι δεν θα εμφανιστεί στο κουτάβι σου? μόνο μα μόνο με επιλεκτική εκτροφή, όπου ο εκάστοτε εκτροφέας έχει αφιερώσει χρόνο και χρήματα σε διαγνωστικά τεστ και άλλες εξετάσεις με σκοπό να απαλλάξει σταδιακά τα σκυλιά του από τέτοιες παθήσεις που τα ταλαιπωρούν και καταπονούν. Όχι μόνο για τον κάθε ιδιοκτήτη που θα πάρει κάποιο σκυλί δικό του, αλλά επειδή αγαπάει τη συγκεκριμένη φυλή, τη γνωρίζει πολύ καλά και θέλει να συμβάλλει στην εξάλειψη τέτοιων ασθενειών για τη φυλή αυτή!
3) κάθε φυλή έχει τον δικό της χαρακτήρα. Αυτό μόνο ο εκτροφέας της μπορεί να τον γνωρίζει πολύ καλά, όπως θα γνωρίζει και τα κουτάβια του και έτσι θα μπορεί να σε κατατοπίσει για το ποιο είναι κατάλληλο για σένα. Επίσης θα έχει φροντίσει για την ισορροπημένη ανάπτυξη του χαρακτήρα των κουταβιών.
Ένας τέτοιος λοιπόν εκτροφέας καταλήγοντας, δεν θα δώσει κουτάβι του χωρίς να σε γωρίσει πρώτα. Άρα ο κάθε έμπορας που σου υπόσχεται κουτάβι οποιασδήποτε φυλής άνα πάσα ώρα και στιγμή, προφανώς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί για τίποτα από όλα αυτά. Είναι δυνατόν κάποιος που εκτρέφει πχ.150 ράτσες ταυτόχρονα (αυτό γίνεται στην περίπτωση των πάπυ μιλλ) να μπορεί να σου διασφαλίσει ότι θα έχεις ένα σωστό και πάνω από όλα υγιές και ισορροπημένο κουτάβι? για να μην αναφερθώ βέβαια, στις περιπτώσεις, όπου για να παραλάβεις ένα κουτάβι εσύ 2 μηνών, έχει φύγει από τη μάνα του ποιος ξέρει πόσο καιρό πιο πρίν, άρα γύρευε πως έχει απογαλακτιστεί και πόσα πολύτιμα μαθήματα έχει χάσει που τα δίνει πρώτη η μάνα στο κουτάβι της.

Να σημειώσω τέλος, ότι και γω αρχικά πέρυσι όταν έψαχνα για να πάρω τη δικιά μου, και μη γνωρίζοντας ακόμη, είχα προσπέσει και γω πάνω στο dogcenter και μάλιστα είχα επικοινωνήσει αρχικά μαζί του για ερωτήσεις σχετικά. Όμως ενώ αρχικά μου απάντησε, όταν μετά τον ξαναρώτησα κάτι για πεντιγκρι και εκτροφείς δεν μου απάντησε ποτέ. Για ένα σκύλο που θα σε συντροφεύει τόσα χρόνια και όπως λες ήθελες μια ζωή, αξίζει να περιμένεις και για να μαζέψεις τα χρήματα που χρειάζονται για την σωστή απόκτηση του, αλλά και για ένα καλό κουτάβι.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Καλώς ήρθες κι από μένα!
Το από που προμυθεύόμαστε έναν καθαρόαιμο σκύλο και γιατί νομίζω ότι το ανέλυσαν αρκετά τα παιδιά από πάνω!
Εγώ θα σταθώ στις φυλές που ανέφερες!
Πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι Ο Κεντρικής Ασίας στο θέμα του χαρακτήρα δεν έχει καμία σχέση με τις άλλες φυλές που ανέφερες!
Τελείως διαφορετική ψυχοσύνθεση, με τελείως διαφορετική "σχέση" με το αφεντικό τους και το βασικότερο με πολυ πιο "ακραίο" και δύσκολο στην εκπαίδευση χαρακτήρα!
Πρέπει να το σκεφτείς πάρα πολύ σοβαρά το θέμα και να ξεφύγεις από το επιφανειακό της εμφάνισης και του μεγάλου μεγέθους τους και να δεις ποιος χαρακτήρας από αυτά τα σκυλιά σου ταιριάζει, άλλα και μπορείς να του προσφέρεις όσο χρειαζεται!
Αυτά τα λίγα για αρχή από εμένα!