Χαιρετω και ερωτω...

eyhdim

New Member
23 Αυγούστου 2012
4
0
γεια σας παιδια..ειμαι η ευη 20 ετων και νεο μελος αποτι βλεπετε..θα ηθελα ν κανω μια ερωτηση και θελω την βοηθεια σας γενικα σε τυχον μελλοντικες αποριες μου..προσπαθωντας με το αγορι μου να μεινουμε μαζι,θελουμε ν αποκτησουμε και 2 σκυλακια..ενα dobermann Και ενα japanese spitz..εκτροφειο στην ελλαδα για το πρωτο βρηκαμε,αλλα για το δευτερο οχι...υπαρχει καποιος που μπορει να μου πει μηπως μου εχει διαφυγει κατι?δν θα ηθελα ν παρω απο pet shop..θελουμε απο εκτροφειο και δν βλεπουμε φως στο τουνελ...

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Καλως ηρθες στο φορουμ. Δεν υπαρχει στην Ελλαδα εκτροφειο για japanese spitz νομιζω. Με τον ΚΟΕ μιλησατε? Αν σας ειπε οτι δεν υπαρχει τοτε πρεπει να απευθυνθειτε στο εξωτερικο ή να κοιταξετε για αλλη ρατσα. Σε καμια περιπτωση μην παρετε απο πετ σοπ παντως. Μπορει να υπαρχει καποια αλλη ρατσα που να σας ταιριαζει εξισου και μην ξεχνατε οτι παντα υπαρχουν και τα καταφυγια. Καλη επιτυχια σας ευχομαι :)

eyhdim

New Member
23 Αυγούστου 2012
4
0
σε ευχαριστω παρα πολυ!!!μαλλον θα ψαξουμε για αλλη ρατσα λοιπον...ισως για κοκονι...αλλη μια ερωτηση θελω ν κανω..τι τακτικη μπορουμε ν ακολουθησουμε ωστε ν συνυπαρξουν αρμονικα τα δυο σκυλια μεταξυ τους?πώς να τα φερουμε σε επαφη?

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Αν ειναι και τα δύο κουτάβια, θα τους δείξετε τα όρια τους και θα τα "συστήσετε" σε ουδέτερο έδαφος. Ωστε να μην νιώσει κάποιο ότι πρεπει να προστατεψει το χώρο του.

Το dob από πού θα το παρετε? (γμτ δεν μπορώ να περιμένω δυο χρόνια)

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Καλως ηρθες! :)

Ειχατε ποτε ως τωρα σκυλο? Που θα μενουν τα σκυλια? Γιατι 2 κουταβια μαζι? Το ενα εχει ηδη αρκετη δουλεια για να μεγαλωσει και να κοινωνικοποιηθει σωστα. ;)

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
σε ευχαριστω παρα πολυ!!!μαλλον θα ψαξουμε για αλλη ρατσα λοιπον...ισως για κοκονι...αλλη μια ερωτηση θελω ν κανω..τι τακτικη μπορουμε ν ακολουθησουμε ωστε ν συνυπαρξουν αρμονικα τα δυο σκυλια μεταξυ τους?πώς να τα φερουμε σε επαφη?
Πολυ καλη επιλογη το κοκονι. Πανεμορφα και πανεξυπνα σκυλια :D Θα τα παρετε και τα δυο την ιδια χρονικη περιοδο? Θα ειναι ιδιου φυλου? Θα πρεπει να τους βαλετε ορια για το τι ειναι αποδεκτο να κανουνε και τι οχι. Για αρχη πρεπει να καταλαβουνε οτι ειναι σε κατωτερη θεση στην αγελη και εσεις ειστε οι αρχηγοι. Παντως πιστευω οτι δεν θα εχετε μεγαλο προβλημα (βασικα εσεις με δυο κουταβια μεσα στο σπιτι ενα προβλημα θα το εχετε :p ) απο την στιγμη που δεν θα ειναι και τα δυο κυριαρχικα σκυλια. Εγω αν ηταν θα επερνα ή δυο θυληκα ή θα επερνα το ντομπερμαν θυλικο και το αλλο αρσενικο και φυσικα θα εκανα στειρωση.

eyhdim

New Member
23 Αυγούστου 2012
4
0
ghelly απο εκτροφειο θα το παρουμε..το απο πού για το dob δεν το εχω αναλλαβει εγω γτ δν ειχα ποτε μου..σε κτλβαινω..οταν θες ν παρεις σκυλακι δν μπορεις ν κανεις ευκολα υπομονη..

Nizinny ειχαμε ενα πανεμορφο κοκονι και ενα λαμπραντορ...μεσα στο σπιτι θα τα εχουμε...θελουμε δυο γτ ο καθενας εχει τις αδυναμιες του στις ρατσες παρτο σαν ενα ονειρο που γινετια πραγματικοτητα και εχουμε πολυ χρονο και απιστευτη ορεξη ωστε ν τους προσφερουμε οσα χρειαζονται..νομιζω οτι θα τα καταφερουμε με πολυ κοπο...απλα επειδη τα προηγουμενα σκυλια δν τα ειχαμε αναλλαβει μονοι μας εντελως(βλ. γονεις οι οποιοι δν ασχολουνται με το ποιος ειναι σωστος τροπος εκπαιδευσης και κανουν ο,τι να ναι), θελουμε να μαθουμε ολα οσα χρειαζεται ωστε να τα παρουμε και ν ξερουμε πώς να τα χειριστουμε καλυτερο για το καλο τους...

eyhdim

New Member
23 Αυγούστου 2012
4
0
Πολυ καλη επιλογη το κοκονι. Πανεμορφα και πανεξυπνα σκυλια :D Θα τα παρετε και τα δυο την ιδια χρονικη περιοδο? Θα ειναι ιδιου φυλου? Θα πρεπει να τους βαλετε ορια για το τι ειναι αποδεκτο να κανουνε και τι οχι. Για αρχη πρεπει να καταλαβουνε οτι ειναι σε κατωτερη θεση στην αγελη και εσεις ειστε οι αρχηγοι. Παντως πιστευω οτι δεν θα εχετε μεγαλο προβλημα (βασικα εσεις με δυο κουταβια μεσα στο σπιτι ενα προβλημα θα το εχετε :p ) απο την στιγμη που δεν θα ειναι και τα δυο κυριαρχικα σκυλια. Εγω αν ηταν θα επερνα ή δυο θυληκα ή θα επερνα το ντομπερμαν θυλικο και το αλλο αρσενικο και φυσικα θα εκανα στειρωση.
ειναι πραγματικα υπεροχα σκυλια..σκεφτομαστε ν παρουμε και τα δυο θυληκα..αλλα το βασικα μας ειναι το dob να ειναι θυληκο..φοβαμαι μην εχουμε αγριαδες και τσακωμους μεσα στο σπιτι με 2 σκυλια...το οτι θα εχουμε εμεις προβλημα το ξερω..ειδικα εγω με το καθαρισμα..:p

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
ghelly απο εκτροφειο θα το παρουμε..το απο πού για το dob δεν το εχω αναλλαβει εγω γτ δν ειχα ποτε μου..σε κτλβαινω..οταν θες ν παρεις σκυλακι δν μπορεις ν κανεις ευκολα υπομονη..
Αχ εμένα μου λες... για υπομονη! αλλά να μεγαλώσει λίγο η κάμπια μου, να μάθω και εγώ κάποια πράγματα γιατι δεν είναι και για εντελώς ασχετους τα dobs... και τον εχω από κοντά τον εκτροφέα, είδα και φετινη του γέννα οπότε θα του γίνω τσιμπούρι (είναι και επικαιρο στο φορουμ)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Καλό κουράγιο με 2 κουτάβια...Ο φίλος σου ξέρει από σκυλιά καθόλου? Τα Ντομπ δεν είναι για αρχάριους ιδιοκτήτες...

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
...αλλη μια ερωτηση θελω ν κανω..τι τακτικη μπορουμε ν ακολουθησουμε ωστε ν συνυπαρξουν αρμονικα τα δυο σκυλια μεταξυ τους?πώς να τα φερουμε σε επαφη?
Το καλύτερο θα ήταν να πέρνατε ένα και μόλις ενηλικιωθεί, ας πούμε 14μηνών να πέρνατε το δευτερο.

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
ειναι πραγματικα υπεροχα σκυλια..σκεφτομαστε ν παρουμε και τα δυο θυληκα..αλλα το βασικα μας ειναι το dob να ειναι θυληκο..φοβαμαι μην εχουμε αγριαδες και τσακωμους μεσα στο σπιτι με 2 σκυλια...το οτι θα εχουμε εμεις προβλημα το ξερω..ειδικα εγω με το καθαρισμα..:p
Καλυτερα που το ντομπ θα ειναι θυλικο γιατι ειναι λιγοτερο κυριαρχικα. Ειναι πανεξυπνα σκυλια αλλα θελει να εχεις και καποια εμπειρια. Χθες μου ειπε ενα παιδι μια ιστορια με ενα ντομπ οτι ηταν μια γατα που την κυνηγησανε το πιτμπουλ του και το ντομπ ενος φιλου του και μετα η γατα εφυγε και το πιτμπουλ νταξει απλα συνεχισε την ζωη του ενω το ντομπ καθοτανε εκει ποση ωρα και προσπαθουσε να δει που πρεπει να πηδηξει και πως για να βγει και να παει να την πιασει αχαχαχα :p Για μενα ο καλυτερος συνδιασμος ειναι αρσενικο- θυλικο αλλα πχ καποιοι εχουν αλλη αποψη γι αυτο και λεω για μενα.. Κι εμεις το δευτερο σκυλι που θα παρουμε θα ειναι αρσενικο και θα φροντιζα αυτο που θεωρω "πιο αδυναμο" να το ταιζω πρωτο κλπ ωστε να καταλαβει το αλλο οτι ειναι "πανω απο σενα". Εσεις θελετε και τα δυο κουταβια μαζι??? Αποψη μου θα ητανε να παρετε πρωτα το ενα να το εκπαιδευσεται να δεθειτε μαζι του να του δειξετε την θεση του στην αγελη, να το κοινωνικοποιησετε κλπ και μολις ενηλικιωθει περνετε και το δευτερο ετσι ωστε να ειστε και σιγουροι για την προσωπικοτητα του αλλου και την σχεση του με τα σκυλια (που θα εχετε φροντισει να ειναι πολυ καλη) και τις αδυναμιες του και συν οτι θα ειστε κι εσεις πιο σιγουροι και πιο εμπειροι και αν εχετε φρονισει να εχετε ενα καλα ισορροποιμενο σκυλο θα δειτε οτι θα ειναι ολα πιο ευκολα με το νεο κουταβι γιατι θα αντιγραφει το πιο μεγαλο και μπορει να παρει καποια καλα μαθηματα απο αυτο. Δεν ξερω αν τα γραφω καλα και βγαζουν νοημα αυτα που λεω γιατι δεν εχω πολυ ωρα που ξυπνησα και δεν εχω πιει και καφε :p