Χαιρετίζω την κοινότητα

xristofas

Member
22 Απριλίου 2013
14
1
Γεια σας. Ονομάζομαι Χρήστος και είμαι 31 χρονών. Πάντα είχα μεγαλώσει με σκυλιά και ζώα , και το τελευταίο καιρό αποφασίσαμε με τη γυναίκα μου να αποκτήσουμε ένα.
Έτσι υιοθετήσαμε τη Νέση μας.
Την έχουμε 1 μήνα σπίτι και τα πάμε περίφημα .
Τώρα είναι τριάμισι μηνών και έχει είδη μάθει να κατουράει έξω, την εντολή κάτσε και λίγο το έλα. Ακόμη έρχεται όποτε θέλει αυτή και με το δέλεαρ του μεζέ πάντα.

Τη Νέση τη πήραμε από ιδιώτη .
Γνωρίζω καλά την άποψή σας περί του θέματος απόκτησης σκύλου.
Είναι Ακιτα .
Η μαμά της είναι από διασταύρωση akita inu (παππούς με πιστοποιητικά petigre kai fci) και akita amerikan (γιαγιά με πιστοποιητικά petigre) και ο πατέρας της ένα λευκό akita inu με πιστοποιητικά.
Εννοείται πως έχω δει όλοι τν οικογένεια.

Έχω κάποιες απορίες σχετικά με το σκυλάκι μας που θα σας τις παραθέσω στο μέλλον. Βέβαια πάνω σε αυτές εχω και τη γνώμη του ιδιοκτήτη των άλλων σκύλων (που είναι πολύ εξυπηρετικός και δείχνει ενδιαφέρον) και του κτηνιάτρου της, αλλά πάντα και μια άλλη άποψη μετράει πολύ.

Καλώς σας βρήκα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.112
Καλώς ήρθες Χρήστο με την Νέση σου!

Η οποία, είναι ένα ομορφότατο ημίαιμο σκυλάκι, σαν τα τόσα που βρίσκουμε καθημερινά πεταμένα.
Να σου ζήσει και να είναι πάντα υγιής.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Καλώς ήρθες Χρήστο και να σου ζήσει η ομορφούλα σου :)
(Δυστυχώς όλοι οι υπόλοιποι έχουν τα χαρτιά τους όπως αναφέρεις εκτός από την δικιά σου).

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
το θεμα ειναι να εχει υγεια και μακροζωια και φυσικα να την κρατησεται μεχρι να κλεισει τα ματια της ==))

xristofas

Member
22 Απριλίου 2013
14
1
Ευχαριστώ παιδιά για τις ευχές σας.
Δε με νοιαζει που δεν εχει χαρτιά αρκει να είναι καλα. Δεν εχουμε σκοπώ να τη διαφημισουμε αλλά να ζήσουμε μαζί της. Ετσι κι αλιώς εκτώς από ενα maltez που έχουμε στη μυτιλήνη κανένα άλλο ζώω μας δεν είχε χαρτιά. Σαμπως και παλιά τα ζώα είχαν χαρτιά?
Αναζητώ το καλύτερο για αυτή και για μας φυσικά.
Ένας από τους λόγους γράφτικα και στο φορουμ.
Σύγουρα θα χρειαστώ και θα εκτιμήσω κάθε συμβουλή σας, που θα κάνει τη ζωή μας καλύτερη. Φυσικά όπου μπορώ θα βοηθάω και θα εκφράζω την άποψή μου και τις εμπειρίες μου και εγώ.
Και πιστέψτε με έχω αρκετουτσικες :D.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.112
Χρήστο, πίστεψέ με, δεν ενδιαφέρει κανέναν μας, αν έχει "χαρτιά" ή όχι.

Μας ενδιαφέρει, ότι κακώς γίνονται τέτοιες γέννες.
Κακώς υπάρχουν άνθρωποι σαν εσένα, που τις ενισχύουν.
Κακώς, παρουσιάζονται τα κουτάβια από τέτοιες γέννες, σαν καθαρόαιμα.
Και βεβαίως, δεν χρειάζεται να πω, ότι κάκιστα μπορεί να σκεφτείς κι εσύ, κάποτε να την ζευγαρώσεις.

Κι αν όντως το maltese που λες ότι έχετε, είχε χαρτιά [pedigree φαντάζομαι εννοείς], θα ήξερες την αξία του και δεν θα σύστηνες την ομορφούλα σου, ως...akita.

Κατά τα λοιπά, ασφαλώς και της ευχόμαστε, πάντα τα καλύτερα στην ζωούλα της.

xristofas

Member
22 Απριλίου 2013
14
1
Συμφωνό εν μέρη μαζι σου mareco .
Ναι το μαλτεζακι μας ο Δύας ΄έχει pedigree και FCI.
Δε παρουσίασα τη σκυλίτσα μας σαν καθαρόαιμο akita, αν και μπορεί να είναι πιο καθαρόαιμο από κάποια καθαρόαιμα με χαρτιά. Το ξέρω οτι είναι ημίαιμο akita. Δε μας το παρουσίασε κανείς διαφορετικά . Άλλωστε σας είπα τους γονείς της.
Ο ιδιοκτήτης που το πέιρα είχε τη δυνατότητα σε 40 ημέρες να μου δόσει akita με pedigree και δηλωμένω στον ΚΟΕ από μια γέννα του παππού της με μια άλλη θυληκιά που δεν την έχει αυτός.
Δεν ηθελα όμως τετοιο σκύλο. Απο τη στιγμή που είδαμε τη nesi την αγαπήσαμε και την πήραμε σπίτι μας.
Τα λέω αυτό για να μη παρεξηγούμαστε.
Το σκυλάκι μας το υοθετήσαμε γιατί μας αρεσε πάρα πολυ και όχι γιατί είναι akita. OK?

Η γυναικα μου έχουν στη θεσνικη ένα ημιαιμο λαμπροντόρ και ένα θυλικό πίντσερ με χαρτιά.
Τον ροκι το λαμπροντορ εγω τον χαίρομαι πιο πολύ από το πίντσερ και παιρνάω πολλές και ευχάριστες ώρες μαζί του. τι και αν είναι ημίαιμο?
Συμασία βέβαια έχει να γνωρίζουμε το ιστορικό των γονειών του κουταβιού μας για να γλυτώσουμε πολλα προβλήματα.
Ελπίζω να μην είμαι άτυχος στο θέμα αυτό.

xristofas

Member
22 Απριλίου 2013
14
1
Συγνώμη αν γίνομαι ενοχλητικός παιδιά.
mareco έθεσε ένα θέμα οταν είπες :
Και βεβαίως, δεν χρειάζεται να πω, ότι κάκιστα μπορεί να σκεφτείς κι εσύ, κάποτε να την ζευγαρώσεις.
Αυτό είναι κάτι που με ενδυαφέρει άμεσα και θα δημιουργήσω θέμα για να το συζητήσουμε αν θα πρέπει να τη στηρώσουμε η όχι.
Μή μου απαντήσεται εδώ αλλα να μου πεί κάποιος που να ανοίξω το θέμα. Ευχαριστώ.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.112
Ο ιδιοκτήτης που το πέιρα είχε τη δυνατότητα σε 40 ημέρες να μου δόσει akita με pedigree και δηλωμένω στον ΚΟΕ από μια γέννα του παππού της με μια άλλη θυληκιά που δεν την έχει αυτός.
Αυτό, απαγορεύεται από τον Νόμο.

Δεν ηθελα όμως τετοιο σκύλο.
Αυτό, δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.112
Συγνώμη αν γίνομαι ενοχλητικός παιδιά.
mareco έθεσε ένα θέμα οταν είπες :
Αυτό είναι κάτι που με ενδυαφέρει άμεσα και θα δημιουργήσω θέμα για να το συζητήσουμε αν θα πρέπει να τη στηρώσουμε η όχι.
Μή μου απαντήσεται εδώ αλλα να μου πεί κάποιος που να ανοίξω το θέμα. Ευχαριστώ.
Για την στείρωση [για την οποία δεν μίλησα ακόμη...], υπάρχουν ήδη άπειρα θέματα. Ρίξε πρώτα μια ματιά και αν έχεις ακόμη απορίες, συνέχισε σε ένα από αυτά. Δεν χρειάζεται να ανοίξεις νέο.

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Καλως ηρθες :)

Μπορω να ρωτησω απο ποιο εκτροφειο ειναι το πινσερ?

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
το Hellastar στη σελιδα του εχει μονο ροτ και παγκ.
Τελοσπαντων ευχαριστω πολυ αν ειναι θα επικοινωνησω μαζι τους ;)

Robin

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2013
217
2
Δυτική Μακεδονία
το Hellastar στη σελιδα του εχει μονο ροτ και παγκ.
Τελοσπαντων ευχαριστω πολυ αν ειναι θα επικοινωνησω μαζι τους ;)
Under The Moon Shadow

Εγώ με τον κύριο Γεωργαντέλη μίλησα για κάτι πληροφορίες, πολύ εξυπηρετικός και φιλικός ο άνθρωπος