Χάσκυ δεμένο έξω από στρατόπεδο.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.923
Κατά τις 9 σήμερα πήγαμε την καθιερωμένη βόλτα με τον Έλβις και την Λούση στο παλιό στρατόπεδο της περιοχής μας. Έξω από το στρατόπεδο κάθε Δευτέρα έχει λαϊκή. Σε έναν στύλο έξω από την πύλη βλέπω ένα χάσκυ δεμένο με αλυσίδα.
1 μίση ώρα μετά που φεύγω από εκεί ο σκύλος ακόμα δεμένος εκεί, απηυδισμένος, να γαυγίζει έξαλλος . Ο σκύλος είναι αδύνατος και δείχνει τρομοκρατημένος..Γυρίζω σπίτι με τα τέρατα και παίρνω τηλέφωνο την φιλοζωϊκή της περιοχής μου. Μου λένε ότι θα στείλουν κάποιον να δει αν έχει τσιπ. Σκέφτομαι να πάρω την αστυνομία αλλά αποφασίζω να κάνω έρευνα πρώτα. Ξαναπάω εκεί με φαγητό και νερό. Ο σκύλος δεμένος εκεί ακόμη, πεινασμένος πάρα πολύ, τρώει και πίνει σαν τρελός. Αρχίζω την βόλτα στην λαϊκή και τις ερωτήσεις. Κανείς δεν είχε δει κάποιον να τον δένει εκεί αλλά όλοι μου έλεγαν ότι είναι τουλάχιστον τρεις ώρες εκεί. Βρίσκω τελικά έναν πωλητή που το αμάξι του ήταν παρκαρισμένο δίπλα στον δεμένο σκύλο. Τον ρωτάω αν είναι δικό του. Όχι μου λέει κοπέλα μου, δεν θα έδενα ποτέ έναν σκύλο στο αμάξι μου πάνω, του λέω δεν είναι στο αμάξι αλλά σε έναν στύλο εκεί κοντά δεμένος. Πάμε μαζί στο ζώο.
Ο κύριος έχει σκυλιά δικά του και τον θέλει. Μου λέει θα τον έπαιρνα αλλά φοβάμαι..Του λέω μην φοβάστε, όποιος τον έδεσε 3 ώρες δεν έχει σκοπό να πάει να τον πάρει. Ανταλάσσουμε στοιχεία και παίρνει τον σκύλο μαζί του στον πάγκο μέχρι να τελειώσει η λαϊκή και να τον πάρει σπίτι του.
Ενημέρωσα και την φιλοζωϊκή που μου είπαν ότι καλά έκανες. Είπα και στον κύριο να κοιτάξει κατ'αρχάς για τσιπάκι.
Μου έκανε εντύπωση ότι όλοι στην λαϊκή ήταν πρόθυμοι να με βοηθήσουν και να συζητήσουν μαζί μου, όλοι το είχαν λυπηθεί αλλά κανείς δεν ήξερε τίποτα.
Ξέχασα να γράψω ότι μόλις έφυγα με τα σκυλιά μου ένας αλλοδαπός, με πολύ σπαστά ελληνικά μου είπε να τον αφήσω ελεύθερο γιατί ο σκύλος δεν έχει ούτε φαί ούτε νερό και υποφέρει.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Μπράβο! Υιοθεσία αστραπή!
Τσέκαρε πάντως αν τον κοίταξε για τσιπάκι, αν έχεις όρεξη!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.923
Μπράβο! Υιοθεσία αστραπή!
Τσέκαρε πάντως αν τον κοίταξε για τσιπάκι, αν έχεις όρεξη!
Θα τον πάρω ένα τηλέφωνο αύριο να δω που πως πότε. Το καλό είναι ότι έχω τα στοιχεία του οπότε νοιώθω μια ασφάλεια για τον σκύλο.
Θα ήθελα πολύ να υπάρχει τσιπάκι να δω ο ιδιοκτήτης τι έχει να πει.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Αν υπήρχε τσιπ καταχωρημένο βρε Μυρτώ, θα το άφηνε;
Αν χρειαστείς το σκάνερ, πες μου.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Πόσο απίθανο είναι το σενάριο να ήταν όντως δικό του το σκυλί κι απλά να σου είπε μούφες για να μην "μπλέξει";

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.923
Πόσο απίθανο είναι το σενάριο να ήταν όντως δικό του το σκυλί κι απλά να σου είπε μούφες για να μην "μπλέξει";
Foibo οι ίδιοι ψύλλοι στ'αφτιά μου μπήκαν και εμένα.
Κάποια στοιχεία που συνηγορούν στο να μην συμβαίνει αυτό είναι τα εξής.
Τους πρώτους πωλητές που ρώτησα μου είπαν ότι κανείς δεν έχει φέρει σκύλο από τους πωλητές.
Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι όταν τον πλησίασα μου είπε τι λες κοπέλα μου θα άφηνα εγώ σκύλο δεμένο στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου μου; Ο σκύλος ήταν δεμένος σε έναν στύλο και όχι σε προφυλακτήρα.
το τρίτο στοιχείο είναι ότι μου είπε θα τον έπαιρνα αλλά φοβάμαι μην μπλέξω και με κατηγορήσουν για κλοπή, θα μου δώσεις τα στοιχεία σου αν είναι να πεις και εσύ ότι ήσουν μάρτυρας ότι ο σκύλος ήταν τρεις ώρες αφημένος εκεί;
Εκτός αν είναι τόσο πονηρός και όλα αυτά τα σκηνοθέτησε εν ριπεί οφθαλμού για να μου ρίξει στάχτι στα μάτια.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Ποιος να ξέρει...
Μακάρι να είμαστε απλώς καχύποπτοι!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.923
Ποιος να ξέρει...
Μακάρι να είμαστε απλώς καχύποπτοι!
Μακάρι γιατί και μένα με τρώει αυτή η υποψία. Για αυτόν τον λόγο και ρωτούσα με φιλικό ύφος και χωρίς κανένα ίχνος απειλής όταν έψαχνα στους πάγκους να βρω τον ιδιοκτήτη.

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Συνηθως στις λαϊκες πανε οι ιδιοι και οι ιδιοι και στηνουν τους παγκους τους σε συγκεκριμενο σημειο. Αρα την αλλη Δευτερα μπορεις να περασεις να του μιλησεις και απο κοντα.
Δε νομιζω να ηταν δικος του και να επλασε ολη αυτη την ιστορια για να σε αποπροσανατολισει παντως.
Τυχερο το χασκι μεσα στην ατυχια του που βρηκε τοσο γρηγορα σπιτι

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.923
Ελπίζω Μαρία κι εγώ ότι δεν είναι δικό του.
Και ναι την άλλη Δευτέρα πάλι εκεί θα είναι και θα τον δω.
Αν δω και τον σκύλο βέβαια ε τότε θα αλλάξει το θέμα..
Επίσης ξέχασα να πω ότι παρακολούθησα την αντίδραση του σκύλου όταν τον είδε και δεν έδειξε να τον αναγνωρίζει, ήταν ελαφρώς καχύποπτος όπως και με εμένα και μόνο με τα χάδια χαλάρωσε.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.923
Λοιπόν τα πράγματα εξελίχθηκαν πέρα από τις προσδοκίες μου.
Πήρα τον άνθρωπο σήμερα και μετά και από τις πολύτιμες συμβουλές του mareco του είπα ότι αν για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορέσει να κρατήσει τον σκύλο υπάρχει λύση και να μην τον αφήσει στον δρόμο, να απευθυνθεί σε εμένα.
Ο κύριος ήταν ευγενέστατος, μου είπε ότι τον σκύλο τον θέλει πάρα πολύ, έχει άλλα δύο σκυλιά ένα τσοπανόσκυλο και ένα λάμπραντορ, όλα αρσενικά, με το λαμπ γίνανε άμεσα φίλοι, με τον τσοπάνη όχι ακριβώς γιατί είναι λίγο επιφυλακτικός ο τσοπανάκος, αφού έφυγα εγώ πήγε ξανά η φιλοζωϊκή αγίας παρασκευής και έψαξε για τσιπάκι..Ο σκύλος είχε τσιπάκι καταχωρημένο!!!!! βρήκανε ένα κινητό του ιδιοκτήτη, τον παίρνουν τηλέφωνο αλλά το έχει συνεχώς απενεργοποιημένο. Ο κύριος έχει κινήσει ήδη τις διαδικασίες να γίνει επίσημη η υιοθεσία με χαρτιά κλπ.
Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενη.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Εκτός του κινητού, είναι υποχρεωτικό να δώσεις και κανά-δυό σταθερά τηλέφωνα. Και βεβαίως, υπάρχει και η δ/νση του ιδιοκτήτη καταχωρημένη.

Καλό είναι βέβαια που θέλει ο άνθρωπος να το κρατήσει, αλλά...στην χειρότερη περίπτωση, που ο πρώην απλώς το εγκατέλειψε, παιδιά sorry...αλλά πρέπει να υποστεί τις κυρώσεις του Νόμου.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.923
Εκτός του κινητού, είναι υποχρεωτικό να δώσεις και κανά-δυό σταθερά τηλέφωνα. Και βεβαίως, υπάρχει και η δ/νση του ιδιοκτήτη καταχωρημένη.

Καλό είναι βέβαια που θέλει ο άνθρωπος να το κρατήσει, αλλά...στην χειρότερη περίπτωση, που ο πρώην απλώς το εγκατέλειψε, παιδιά sorry...αλλά πρέπει να υποστεί τις κυρώσεις του Νόμου.
Τώρα ετοιμάζομαι να πάρω την φιλοζωική να μάθω λεπτομέρειες.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Εννοείται ότι σ'αυτή την περίπτωση, ότι και να λέει, δεν του επιστρέφετε τον σκύλο έτσι;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.923
Λοιπόν η ιστορία του κυρίου μου επιβεβαιώθηκε και από την φιλοζωϊκή.
Όντως πήγαν αφού έφυγα και βρήκαν τον σκύλο και τον άνθρωπο . Έψαξαν για τσιπ και την συνέχεια την έγραψα πριν.
Με ενημερώνει η φιλοζωϊκή τα εξής. Τον σκύλο αυτόν τον έβρισκαν πολύ συχνά να περιφέρεται, τον μάζευαν και τον επέστρεφαν στον ιδιοκτήτη. Αυτή την φορά δεν πρόκειται να τον επιστρέψουν, αφού περάσουν οι 15 ημέρες που λέει ο νόμος (?) θα γίνει η μεταβίβαση του σκύλου στα στοιχεία του νέου ιδιοκτήτη.
Είπα στην κυρία που μίλησα ότι πρέπει να γίνει καταγγελία στον ιδιοκτήτη και η απάντηση της ήταν αχ κυρία τάδε που να μπλέξουμε τώρα..
Θα μπορούσα βέβαια ως ο άνθρωπος που βρήκε τον σκύλο δεμένο να του κάνω καταγγελία εγώ, το μόνο που φοβάμαι είναι ότι για να γλυτώσει την καμπάνα θα πει ότι τον είχε δέσει για να πάει να τον πάρει μετά και θα καταλήξει πάλι σε αυτόν ο σκύλος.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Ναι αλλά τότε, θα έπρεπε να έχει κινήσει επίσημες διαδικασίες για να τον βρει.
Αφενός.
Και αφετέρου, η Φιλοζωική ούτε αυτή την μαρτυρία των επανειλλημένων εγκαταλήψεων του σκύλου, δεν προτίθεται να δώσει; Να αρχίσω τα γαλλικά τώρα ή να τα αφήσω για πιο μετά; :mad:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.923
Ναι αλλά τότε, θα έπρεπε να έχει κινήσει επίσημες διαδικασίες για να τον βρει.
Αφενός.
Και αφετέρου, η Φιλοζωική ούτε αυτή την μαρτυρία των επανειλλημένων εγκαταλήψεων του σκύλου, δεν προτίθεται να δώσει; Να αρχίσω τα γαλλικά τώρα ή να τα αφήσω για πιο μετά; :mad:
Και αν πει ότι τον ψάχνει από χθες σαν τρελός;
Φαντάζομαι ότι η φιλοζωϊκή αν έκανα εγώ την καταγγελία θα με βοηθούσε με τις μαρτυρίες της..φαντάζομαι, δεν το συζήτησα μαζί τους.
Σε άλλο περιστατικό που έχω αναφέρει στο φόρουμ, με μπόξερ τσιπαρισμένο που πήγαινε μόνο τουτις βόλτες του, όταν το πήρε κάποιος και το κράτησε σπίτι του έσπασε ο διάολος το ποδάρι του και κάποιος γνωστός τους τον εντόπισε μετά από 6 μήνες και τελικά ο σκύλος είναι και πάλι σε αυτούς που το άφηναν για βόλτες ελεύθερο...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Και αν πει ότι τον ψάχνει από χθες σαν τρελός;
Δεν φτάνει να το πει. Πρέπει και να το αποδείξει. Και δεν θα 'ναι εύκολο.

Παιδιά...δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Πρέπει κάποτε να αρχίσουν να υπάρχουν συνέπειες σ'αυτές τις καταστάσεις. Πως διάολο θα αλλάξουν έστω και ελάχιστα;

Μην μπουρδουκλώνεις καταστάσεις. Αλλη περίπτωση το boxer, άλλη αυτή.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.923
Δεν φτάνει να το πει. Πρέπει και να το αποδείξει. Και δεν θα 'ναι εύκολο.

Παιδιά...δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Πρέπει κάποτε να αρχίσουν να υπάρχουν συνέπειες σ'αυτές τις καταστάσεις. Πως διάολο θα αλλάξουν έστω και ελάχιστα;

Μην μπουρδουκλώνεις καταστάσεις. Αλλη περίπτωση το boxer, άλλη αυτή.
Κοίταξε πραγματικά θα του έκανα καταγγελία με μεγάλη ευχαρίστηση. Αρκεί να είμαι σίγουρη ότι δεν θα κερδίσει το δικαστήριο και ότι ο σκύλος δεν θα καταλήξει σε αυτόν. Και να έχω την συμπαράσταση του συλλόγου φυσικά. Θα τα συζητήσω μαζί τους και θα πράξω ανάλογα.
Στεναχωριέμαι που δεν υλοποίησα την σκέψη μου να τραβήξω φωτογραφίες του σκύλου όταν ήταν δεμένος..

Last edited: