Φόλα και νομικές ενέργειες

nikolahs

Member
20 Απριλίου 2012
5
0
Καλησπέρα σε όλους,

Συνοπτικά, ο σκύλος μου έφαγε φόλα με ισχυρότατο δηλητήριο. Η τοξικότητα του ήταν τέτοια όπου από τις τοξίνες που υπήρχαν στα ούρα του (το σκυλί ουρούσε πάνω του, καθιστό) και στο δέρμα του, εγώ, ο κτηνίατρος και βοηθός του πάθαμε αλλεργία! Γενικότερα μια δραματική κατάσταση... Eύχομαι να μην το περάσει κανείς σας!

Εν τέλη μετά από αυτή την οδυνηρή για όλους διαδικασία ο παππούλης Siba μου δείχνει ότι θα τα καταφέρει και θα δώσει χαρά μόνο στην οικογένεια που τον λατρέβει και όχι στο κάθαρμα που θέλει να τον σκοτώσει.

Ο σκύλος δηλητηριάστηκε ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΜΑΣ! Συμπέρασμα στο οποίο καταλήξαμε με βάση την ώρα που κάνει να βράσει το δηλητήριο τέτοιου τύπου, τις ώρες που σκυλί βγήκε βόλτα και την ώρα που εμφανίστηκαν συμπτώματα.

Μένουμε σε υπερυψωμένο ισόγειο στο οποίο η πρόσβαση για ρίξει κάποιο κάτι γίνεται από συγκεκριμένο διάδρομο και 2η είσοδο που οδηγεί σε μία σειρά κατοικιών. Εκεί κατοικούν τα άτομα που υποψηαζόμαστε...

-Μόνο αυτοί έχουν πρόσβαση στο χώρο με ευκολία.
-Έχουμε διαφορές
(και με τους ίδιος και με την ιδιοκτήτη από τον οποίον ενοικιάζουν τις κατοικίες) και ο σκύλος συχνά τους ενοχλεί λόγω φασαρίας.
-Παρουσιάζουν συχνά επιθετικές συμπεριφορές.
-Λόγο της εργασίας του
(οικοδομικές και κηπουρικές εργασίες) έχουν πιθανόν στη κατοχή τους
εύκολα τέτοια χημικά.

Θα ήθελα την συμβουλή σας για το τι μπορούμε να κάνουμε, αρχικά για να προφυλάξουμε το σκυλί από μελλοντικές ενέργειες και να κινηθούμε νομικά για να τιμωρηθεί κάποιος υπαίτιος για αυτό που έκανε!

Σας ευχαριστώ!

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Προς το παρόν, καλο θα ηταν, αν ειναι δυνατόν, να προφυλάξετε το σκυλί μεταφέροντας το οταν δε μπορείτε να το επιβλέπετε σε χώρο που να μην ειναι προσβάσιμος απο κανέναν άλλον πλην της οικογένειας.

nikolahs

Member
20 Απριλίου 2012
5
0
Προς το παρόν, καλο θα ηταν, αν ειναι δυνατόν, να προφυλάξετε το σκυλί μεταφέροντας το οταν δε μπορείτε να το επιβλέπετε σε χώρο που να μην ειναι προσβάσιμος απο κανέναν άλλον πλην της οικογένειας.
Είναι προς το παρόν μόνο μέσα στο σπίτι και κάποιος συνέχεια μαζί του, αφού βγαίνει μόνο για να πάει στο γιατρό.

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Επιβραβεύοντας και ενισχύοντας την πεποίθηση ότι αυτή η «μεθοδος» λύσεως των διαφορών υπήρξε επιτυχής...

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Επιβραβεύοντας και ενισχύοντας την πεποίθηση ότι αυτή η «μεθοδος» λύσεως των διαφορών υπήρξε επιτυχής...
Προέχει η ασφάλεια του σκύλου. Προσωπικά δε θα άφηνα εκτεθειμένο τον σκυλο μου για να μη τους δείξω πως "νίκησαν".

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Χωρίς μάρτυρες και ατράνταχτες αποδείξεις δε νομίζω ότι μπορείς να κινηθείς νομικά, οπότε για αρχή προτεραιότητα είναι να προφυλαχτεί το σκυλί. Μην τον αφήνετε μόνο του στο μπαλκόνι, πάντα να είναι κάποιος από εσάς μαζί και να ελέγχετε πολύ προσεκτικά το χώρο όσο πιο συχνά γίνεται. Περίπτωση να μπλοκάρετε την πρόσβαση στο μπαλκόνι σας με κάποιο τρόπο .ωστε να μην μπορεί να πετάξει κανείς κάτι μέσα υπάρχει; Περαστικά στον γεράκο σας...

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Απ' ό,τι καταλαβαίνω δεν υπάρχουν σαφείς αποδείξεις σχετικά με το ποιος το έκανε, οπότε δεν τίθεται θέμα μήνυσης πχ. Κι εγώ θα συνηγορήσω υπερ της προστασίας του σκύλου πρωτίστως. Και αν μπορείτε φράξτε με κάποιον τρόπο τη μεριά που είναι το μπαλκόνι σας εκτεθειμένο στους γείτονες...

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Προέχει η ασφάλεια του σκύλου. Προσωπικά δε θα άφηνα εκτεθειμένο τον σκυλο μου για να μη τους δείξω πως "νίκησαν".
Αν το μόνο που κάνει ειναι να προφυλαξει το σκύλο, σίγουρα «νίκησαν» και στην πρώτη ευκαιρία αλλά και με πολύ μικρότερη αφορμή θα το ξανακάνουν και όχι μόνο σ αυτόν!

• Like
Reactions: ευτυχία

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
@epial τα πράγματα είναι ακριβώς όπως τα λες όμως τί άλλο να κάνει; Αποδείξεις δεν έχει, μάρτυρες δεν έχει... Και διάφορα άλλα που μου περνάνε απ' το μυαλό οπωσδήποτε δεν εφαρμόζονται... :mad:

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Αν το μόνο που κάνει ειναι να προφυλαξει το σκύλο, σίγουρα «νίκησαν» και στην πρώτη ευκαιρία αλλά και με πολύ μικρότερη αφορμή θα το ξανακάνουν και όχι μόνο σ αυτόν!
Γι' αυτο και ειπα "προς το παρόν", εξάλλου απο όσα γράφει δε φαίνεται να υπάρχουν στοιχεία παρα μονο υποψίες για το τι συνεβη.

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Βρε vas, μη με παρεξηγεις!

Απλώς βρηκα ευκαιρια το ποστ σου και έκανα μια επισήμανση που τη θεωρώ κρίσιμη και σημαντική όχι μονο για το δικο του σκυλί αλλά για τα σκυλιά όλων μας!

Το τι ακριβώς θα κάνει δεν μπορώ να το ξέρω, διότι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τα ακριβή δεδομένα που ισχύουν σ αυτη τη περίπτωση, όπως ο ίδιος.
Σαφέστατα πρεπει να προστατεψει το σκυλί του! Ταυτοχρονα όμως πρεπει να στειλει και μηνυμα και να δημιουργήσει την βεβαιότητα ότι τέτοιες ενεργειες, είτε οι παρούσες, είτε μελλοντικές, θα φροντίσει να μην μείνουν ατιμώρητες αυστηρότατα από το νόμο.

Χριστόφορος_Καρ

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
510
445
Αθήνα
Όπως σωστά είπαν πιο πάνω κάμερες παρακολούθησης. Με 200€ έχεις πάρει μια τούμπανο με κίνηση, ήχο, νυχτερινή λήψη. Νομικά δεν θα μπορείς να κάνεις τίποτα αλλά θα ξέρεις ποιον θα φωλιάσεις εσύ μετά ;)

Εδώ μία από τις δικές μου που έχω βάλει να κοιτάει στην έξω είσοδο της αυλής, live από το κινητό μου όπου κι αν βρίσκομαι :cool:

• Like
Reactions: ευτυχία

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Όπως σωστά είπαν πιο πάνω κάμερες παρακολούθησης. Με 200€ έχεις πάρει μια τούμπανο με κίνηση, ήχο, νυχτερινή λήψη. Νομικά δεν θα μπορείς να κάνεις τίποτα αλλά θα ξέρεις ποιον θα φωλιάσεις εσύ μετά ;)

Εδώ μία από τις δικές μου που έχω βάλει να κοιτάει στην έξω είσοδο της αυλής, live από το κινητό μου όπου κι αν βρίσκομαι :cool:

Αυτό που βλέπω είναι το πεζοδρόμιο;
Τι ειδους αδεια χρειάστηκες για την κάμερα;

• Like
Reactions: Aslan and Orilis

Χριστόφορος_Καρ

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
510
445
Αθήνα
Τίποτα, είναι εντελώς παράνομη. Και για αυτό δεν μπορώ την χρησιμοποιήσω αν γίνει κάτι δικαστικός. Από την άλλη δεν μπορεί να μου πει και κανείς κλείσε την για τον ίδιο λόγο που ο καθένας τραβάει φυτογραφίες σε κάποιο κλαμπ - δρόμο και καταλάθος βρίσκεσαι και εσύ μέσα στο πλάνο του.

elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
Με την προϋπόθεση ότι το πλάνο περιορίζεται αυστηρά στην ιδιοκτησία κάποιου δεν είναι παράνομη. Είχα τοποθετήσει 2 για να καλύπτω την βεράντα μου. Ο λόγος δεν ήταν οι κλέφτες αλλά η ιδιοκτήτρια του από κάτω ρετιρέ που είχε την συνήθεια να ανεβαίνει σε σκάλα και να αφήνει διάφορα "μεζεδάκια" στο πεζούλι μου έξω από τα κάγκελα. Οι κάμερες κάλυπταν αυστηρά την βεράντα μου ΚΑΙ το πεζούλι. Πήγα στο τμήμα και ρώτησα αν χρειάζομαι άδεια και πως θα τη βγάλω. Η δικαιολογία ήταν ότι έπρεπε να παρακολουθώ και την βεράντα όταν λείπω για την περίπτωση που η ηλικιωμένη μητέρα μου θα είχε κάποιο ατύχημα εκεί. Η απάντηση ήταν ότι αφού η κάμερα ήταν στραμμένη στην δική μου ιδιοκτησία δεν υπήρχε κάποιος περιορισμός και δεν χρειαζόμουν άδεια. Ήταν σαν να βρίσκεται στο εσωτερικό του σπιτιού. Σε ερώτηση αν τα πλάνα είναι αποδεκτά σε δικαστήριο, η απάντηση ήταν " αν η κάμερα πιάσει κλέφτη και μου φέρεις την φωτογραφία θα τον συλλάβω. Για το αν θα την δεχτεί το δικαστήριο ρώτα δικηγόρο".
Δεν τα χρειαζόμουν για δικαστήριο, οπότε δεν ρώτησα. Αυτό που χρειαζόμουν ήταν 2-3 αποκαλυπτικά βιντεάκια που έπαιξα στον αστυνομικό υπηρεσίας ο οποίος προς τιμήν του, έπραξε τα δέοντα και ησύχασα.

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
1) Θα πηγαινα στην αστυνομια να καταγγειλω το συμβαν (να απαιτησω να καταγραφει βασικα) κ εαν μπορω-δεν ξερω, να δηλωσω οτι εαν πχ ξανασυμβει υποψιαζομαι τον ταδε κ τον ταδε (νομιζω οτι μπορω να το κανω αυτο .. :cautious:)-παρε κ βεβαιωση απτον κτηνιατρο,οτι πραγματι τοτε συνεβη το κ το....
2) Θα επεφταν οι καταγγελιες φουλ,δεν μπορει καπου καπως κατι θα κανουν (αφου λες ασχολουνται κ με κηπουρικα οικοδομικα) μα φασαρια σε ωρες κοινης ησυχιας μα παρανομο παρκαρισμα...ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ
3) Θα μαθαινα ποιους εχουν πελατες κ θα τους εριχνα τετοιο κραξιμο που θα βλεπαν πελατες μονο με το κυαλι...
4) Σε ανυποπτο χρονο θα εβαζα να τους δειρουν ... :cool:

Γενικα...θα τους εκανα την ζωη κολαση...τοσο ωστε ή να προτιμησουν να φτυσουν το γαλα που βυζαξαν ή να μετακομισουν :whistle:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.758
7.920
Δυστυχώς νομικά δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Με υποθέσεις και χωρίς στοιχεία δεν στέκει μήνυση.
Αν είσαι 1000% σίγουρη/ος θα πρέπει να βρεις άλλο τρόπο να τους "εκδικηθείς". Π.χ. να είσαι σε εγρήγορση και να τους την στήσεις σε οτιδήποτε παράνομο κάνουνε.

Επίσης να κάνεις και την αυτοκριτική σου. Αν ο σκύλος ενοχλούσε και ζούσε τις περισσότερες ώρες σε μία βεράντα την ευθύνη για αυτό που έγινε την έχετε και εσείς.

Για να μη παρεξηγηθώ , γιατί έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν, δεν δικαιολογώ σε καμία περίπτωση την ρίψη φόλας ακόμη και αν ήσασταν 1000% απαράδεκτοι εσείς οι ίδιοι αλλά δεν σκέφτονται όλοι το ίδιο.