Φωτογραφίες με φλας ή χωρίς;

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Συνέχεια ξεχνάω να ρωτήσω τον κτηνίατρο, οπότε είπα να απευθυνθώ εδώ για αρχή....

Μπορούμε να χρησιμοποιούμε φλας οταν βγάζουμε φωτό τα μικρά μας ή δεν συνίσταται?

Προς το παρόν και επειδή είναι και μικρός ακόμα, δεν έχω χρησιμοποιήσει καθόλου φλας (με την ίδια λογική που δεν βαζουν φλας στα ανθρώπινα μωρά), αλλά βλέποντας πόσες φωτό πάνε χαμένες λόγο ελλειπούς φωτισμού, μπήκα σε σκέψεις...

Αν έχει ξανασυζητηθεί το θέμα, παραπέμψτε με, γιατί εγώ δεν βρήκα κάτι στην αναζήτηση :)

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
Μην χρησιμοποιείς φλας γιατί 1. οι φωτογραφίες βγαίνουν καλύτερες χωρίς (τα μάτια δεν λάμπουν) και 2. δεν τους αρέσει!
Υπαρχουν σχετικες ρυθμισεις στις φωτο μηχανες για αποφυγη/μειωση φαινομενου κοκκινων ματιων,οπως και επεξεργασια μεσω προγραμματων μετα τη φωτο για διορθωση.Απλα στο στιγμαιαιο "τσαφ" ισως ξαφνιαστουν,ειδικα αν δεν εχουν συνηθισει.Αλλιως δεν υπαρχει θεμα,τα ματια προσαρμοζονται σχεδον ακαριαια,ανωδυνα σχετικα στην αποτομη αλλαγη φωτος.Ε δεν θα πας και στο πληρες σκοταδι εκει που ειναι ηρεμος να του σκασεις ενα τσαφ στη μουρη...θα τον τυφλωσεις στιγμαιαια λογω αποτομης αλλαγης φωτισμου με αποτελεσμα να μην προλαβει να προσαρμοστει η κορη του ματιου,οπως αλλωστε γινεται και με τον ανθρωπο.Να πω οτι ο δικος μου απο μικρος οταν εβλεπε φλας απλα με παιδευε λιγο γιατι ερχοταν κοντα να δει τι ηταν αυτο που αναψε...Να πω οτι προσωπικα δεν εχω ποτέ αποφυγει το φλας οταν προκειται να βγει μια καλη φωτο,ουτε σε σκυλο ουτε στα πιτσιρικια μου.Δεν πιστευω οτι τιθεται θεμα σωνει και καλα για ενα στιγμιαιο τσαφ...

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Ευχαριστώ πολύ, με καλύψατε!

Δεν ήξερα οτι λάμπουν τα μάτια τους με το φλας και δεν φαίνεται ωραίο, δεν είχα δοκιμάσει ποτέ...!
Οτι μπορεί να μην τους αρέσει κι εγώ το είχα σκεφτεί, αλλά περισσότερο φοβόμουν μην πάθουν καμιά "ζημιά" τα μάτια του.

Ωραία λοιπόν, με καλό φυσικό φωτισμό απο 'δω και πέρα! :)

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Υπαρχουν σχετικες ρυθμισεις στις φωτο μηχανες για αποφυγη/μειωση φαινομενου κοκκινων ματιων,οπως και επεξεργασια μεσω προγραμματων μετα τη φωτο για διορθωση.Απλα στο στιγμαιαιο "τσαφ" ισως ξαφνιαστουν,ειδικα αν δεν εχουν συνηθισει.Αλλιως δεν υπαρχει θεμα,τα ματια προσαρμοζονται σχεδον ακαριαια,ανωδυνα σχετικα στην αποτομη αλλαγη φωτος.Ε δεν θα πας και στο πληρες σκοταδι εκει που ειναι ηρεμος να του σκασεις ενα τσαφ στη μουρη...θα τον τυφλωσεις στιγμαιαια λογω αποτομης αλλαγης φωτισμου με αποτελεσμα να μην προλαβει να προσαρμοστει η κορη του ματιου,οπως αλλωστε γινεται και με τον ανθρωπο.Να πω οτι ο δικος μου απο μικρος οταν εβλεπε φλας απλα με παιδευε λιγο γιατι ερχοταν κοντα να δει τι ηταν αυτο που αναψε...Να πω οτι προσωπικα δεν εχω ποτέ αποφυγει το φλας οταν προκειται να βγει μια καλη φωτο,ουτε σε σκυλο ουτε στα πιτσιρικια μου.Δεν πιστευω οτι τιθεται θεμα σωνει και καλα για ενα στιγμιαιο τσαφ...
mathousalas ταυτόχρονα απαντήσαμε και τώρα σε πήρα είδηση :) θα τα λάβω όλα υπόψιν και θα κάνω δοκιμές μάλλον, να δουμε τι θα βγει... :) thanks!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Γιάννη μέσα στο σπίτι ρε συ τι φωτογραφία να βγάλεις!

Έξω είναι οι ωραίες φωτογραφίες, ειδικά αυτές που βγαίνουν με την ανατολή και την δύση του ήλιου!

Τώρα που θα βγαίνετε βόλτες και σεις θα δεις ότι οι φωτογραφίες έξω είναι οι καλύτερες!

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Έχεις δίκιο Στέλιο, αλλά ακόμα μέσα είναι ο φουκαράς γιατί δεν τελείωσε με τα εμβόλια, οπότε όλο το φωτογραφικό μας υλικό αναγκαστικά είναι από εσωτερικούς χώρους!

Ένας λόγος που ανυπομονώ να αρχίσουν οι βόλτες είναι και αυτός! Άντε μπας και βγάλουμε καμιά φωτογραφία της προκοπής! :D