Φωλιά αδέσποτων:Το σπίτι 140 σκύλων...

LenaBorderCollie

Well-Known Member
17 Μαϊου 2012
489
0
34
Θεσσαλονίκη
Έμαθα για την φωλιά αδέσποτων φέτος το καλοκαίρι μέσω του facebook...
Η φωλιά είναι ένα καταφύγιο που βρίσκεται στην Εξοχή Θεσσαλονίκης,σπίτι 140 αδέσποτων ψυχών.Τα σκυλιά φιλοξενούνται σε ένα χώρο 5 στρεμμάτων με δωμάτια και χώρους για όλα τα ζώα σε καλές συνθήκες.Τα θηλυκά σκυλιά έχουν στειρωθεί για να μην μεγαλώσει ο αριθμός των σκύλων της φωλιάς.
Η σελίδα της φωλιάς στο facebook δημιουργήθηκε με σκοπό την δημιουργία εθελοντικής ομάδας για να βοηθήσει τον κύριο που φροντίζει τα σκυλιά καθώς ο ίδιος πλέον αδυνατεί, αλλά και βοήθεια για να καλυφθούν οι ανάγκες των σκύλων σε τροφές,φάρμακα,κτηνιατρική περίθαλψη κτλ.Ο κύριος που φροντίζει τα 140 ζώα,φροντίζει και 30 γάτες και άλλα 20 αδύναμα σκυλιά τα οποία έχει στο σπίτι του.Το έργο αυτού του ανθρώπου είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο.Έσωσε και φρόντιζε τόσες ψυχές εδώ και αρκετά χρόνια.
Ο κόσμος αποκρίθηκε στο κάλεσμα της φωλιάς για βοήθεια και έστειλε τροφές,φάρμακα,χρήματα και διάφορα αντικείμενα και συσκευές που χρειαζόταν η φωλιά κατα καιρούς όπως βαρέλια και ψυγειοκαταψύκτες.Οι ανάγκες όμως είναι μεγάλες.Το κάλεσμα της φωλιάς όμως ακούστηκε και στη Γερμανία.Φιλόζωοι Γερμανοί έστειλαν 11 τόνους τροφής σε κονσέρβες που βοήθησαν πάρα πολύ την φωλιά.
Τα ζώα άμεσα θα δοθούν και για υιοθεσία για να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο τρόπο ζωής σε ένα ζεστό σπιτικό όπως τους αξίζει.
Η σελίδα της φωλιάς στο facebook είναι αυτή:Φωλιά Αδέσποτων
Και μερικές φωτογραφίες...
φ.jpg
φ2.jpg
φ3.jpg

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Συγγνώμη, δεν θέλω να φανώ κακιά, έχει μαζέψει όλα αυτά τα σκυλιά και τα φροντίζει, ωραία...για πόσο???
άλμπουμ για υιοθεσίες δεν βλέπω! Άσε που πρώτη φορά την βλέπω αυτή τη "φωλιά" ούτε που την έχω ξανακούσει! Το θέμα είναι να ταϊζονται? πώς να ταϊστούν 140 σκυλιά??? 10 είχα για μια εβδομάδα και το 20κιλο σακί δεν έβγαλε για όλες τις μέρες!!! Βάλε εμβόλια, αμπούλες κλπ......

Αξιοθαύμαστο που τα περιθάλπτει φυσικά, αλλά λογικό είναι να φτάσει σε αδιέξοδο αυτή η κατάσταση....

Δεν ξέρω τι να πω, ειλικρινά. Ο άνθρωπος χρειάζεται βοήθεια να δωθούν τα σκυλιά, όσα περισσότερα γίνεται, όχι να τα ταϊζει αυτός εφ`όρου ζωής!

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Ναι βρε, μακάρι, λέω απλά, τόσο καιρό που τα μαζεύει....
τελοσπάντων, εύχομαι να πάνε όλα καλά για τα σκυλάκια :)

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Προσωπικά το να μαζεύει κάποιος 140 σκυλιά και μετά να συνειδητοποιεί πως δεν μπορεί να τα παεριθάλψει όλα λόγω χρημάτων ,
ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ
είναι ακριβώς το ίδιο με τις περιπτώσεις όπου κατα καιρούς βλέπουμε στις ειδήσεις , στις γειτονιές κλπ οικογενειών που μένουν σε κακοχτισμένα σπίτια με ζωτικές ελλείψεις σε είδη πρωτης αναγκης , πχ κουβέρτες κλπ , με 2 γονείς άνεργους και ..... 7 παιδιά .
Ε που πας ρε Καραμήτρο ...

Whoami22

Active Member
23 Σεπτεμβρίου 2012
34
0
Donzouan πλακα κανεις τωρα ετσι?πιστευεις οτι θα ητανε καλητερα στο δρομο χωρις καμια προοπτικη?Εισαι εντελως λαθος!Ο ανθρωπος επιτελει τεραστιο εργο και τουλαχιστον προσπαθει..Δεν καθεται στο καναπε του αρχατοπουλος και να λεει τι καημενα ειναι τα αδεσποτακια,και για να το πω κ ωμα θελει μεγαλα αρχ..ια να προσπαθεις να τα βγαλεις περα με τοσα σκυλια.Στην τελικη τα βοηθαει δεν τα βασανιζει!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.925
Εφόσον έχει στειρώσει τα θηλυκά κι εγώ πιστεύω ότι ο άνθρωπος κάνει ότι μπορεί και είναι άξιος θαυμασμού , εγώ σε καμία περίπτωση δεν έχω κάνει ούτε το 1/1000 αυτού που κάνει οπότε δεν είμαι και σε θέση να τον κρίνω.

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Donzouan πλακα κανεις τωρα ετσι?πιστευεις οτι θα ητανε καλητερα στο δρομο χωρις καμια προοπτικη?Εισαι εντελως λαθος!Ο ανθρωπος επιτελει τεραστιο εργο και τουλαχιστον προσπαθει..Δεν καθεται στο καναπε του αρχατοπουλος και να λεει τι καημενα ειναι τα αδεσποτακια,και για να το πω κ ωμα θελει μεγαλα αρχ..ια να προσπαθεις να τα βγαλεις περα με τοσα σκυλια.Στην τελικη τα βοηθαει δεν τα βασανιζει!
Γοαμί-εικοσιδύο , αν ήθελα να κάνω πλάκα θα έμπαινα στο ινσόμνια ή σε σελίδες με ανέκδοτα .
Επίσης εάν εκλαμβάνεις αυτό που είπα ως προτίμησή μου στο να μείνουν στον δρόμο αυτά τα ζώα , τότε κάτι δεν πάει καλά και σου προτείνω να το ξαναδιαβάσεις .

Δεν ΚΑΤΕκρινα την κίνηση του ανθρώπου αυτού στο να βοηθάει τα αδέσποτα ,το αντίθετο, απλά σχολιάζω την έκταση της βοήθειας αυτής η οποία απο την στιγμή που κατα κύριο λόγο εμπλέκει οικονομικούς πόρους , υπάρχει κάποια "ουδός" πέραν απο την οποία τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα ωστε να κάνεις αυτό που θέλεις , δυσκολεύοντας έτσι την δικιά σου ζωή και την ποιότητά της .

Όταν φτάνει σε σημείο η κίνηση αυτή , το να μαζεύεις τα αδέσποτα , να αγγίζει τα όρια της μανίας και της ψύχωσης , όπως και οτιδήποτε ακραίο στην ζωή που ζούμε , δεν είναι και ότι καλύτερο .
Βλέπεις οτι φτάνεις σε σημείο να μην μπορείς να τα βγάλεις πέρα στην δικιά ΣΟΥ ζωή , επειδή θες να δίνεις τα λεφτά σου στα αδέσποτα . ΟΚ
Εφόσον αυτό γίνεται εις γνώσην σου (του,τους) έχει καλώς , αλλά μετά το θεωρώ κατακριτέο να παρακαλάει την κοινωνία , τα κυνοφιλικά σωματεία και καταφύγια για βοήθεια να τον βοηθήσουν .
Αυτό έπρεπε να γίνει απο την αρχή , και όχι να περιμένει να φτάσει τα 140 σκυλιά για να το πάρει πρέφα οτι κάπου σκαλώνει το θέμα .
Να βοηθήσει 20 και οχι 140 σκυλους , και για τα υπόλοιπα να απευθυνθεί εκεί που πρέπει ωστέ να γίνει σωστά και αποτελεσματικά .

Και το παράδειγμά μου με τις οικογένειες είναι αυτό που κατ'εμέ είναι τηρουμένων των αναλογιών ίδιο . Όταν δεν εχεις να φας και να ταΐσεις εστω τα 2 παιδια σου , βάζεις ενα 2πλο DUREX και δεν γκαζώνεις για να φτάσεις το κοντέρ στα 7-8 παιδιά . Μπορεί να "είναι ευτυχία" , όπως λέει ο Λαός μας , αλλά όταν φτάσεις σε σημείο να αδυνατείς να τα συντηρήσεις και να του παρέχεις τα βασικά , η δικιά σου "ευτυχία" γίνεται μαρτύριο και βάσανο για αυτά .

Εαν και πάλι έχετε απορίες για τα λεγόμενά μου ρωτήστε με

Αλλα προσπαθήστε να σκεφτείτε με γνώμονα τον ρεαλισμό ενος τέτοιου εγχειρήματος και οχι με τυφλή κυνοφιλία και αδεσποτολαγνεία .
Και συγγνώμη εαν τα εκλαμβάνετε ως κακόβουλα ή οτι μιλάω με κακία , δεν είναι πρόθεσή μου .

Απλά προτιμώ να κινούμαι με βάση τις ικανότητές , τις δυνατότητες και τα όριά μου με γνώμονα τον ρεαλισμό και όχι τον ενθουσιασμό .

Last edited:

LenaBorderCollie

Well-Known Member
17 Μαϊου 2012
489
0
34
Θεσσαλονίκη
Donzouan δεν έχεις καταλάβει κάτι...Ο κύριος έχει τα σκυλιά στο κτήμα του εδώ και χρόνια απλα με την κατάσταση γύρω μας αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να τα συντηρήσει όπως παλαιότερα.Τα σκυλιά δεν "τα μάζεψε" τώρα και είπε "Αααααα είναι πολλά τα έξοδα.Τι θα κάνω τώρα?Κάτσε να κάνω μια σελίδα στο fb να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος και να με βοηθήσει...".Φυσικά να τα αφήσει ξανά στον δρόμο δεν ήταν επιλογή.