Φτιάχνοντας το κρεβάτι του Μουφ...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Λοιπόν με πιάσανε οι νοικοκυρωσύνες μου φέτος και ξεκίνησα μαθήματα ραπτικής που είναι φοβερά δημοφιλή στην Αμερική. Σημειωτέον η ραπτομηχανή πάντα έφερνε, κατά τη γνώμη μου, ολίγον προς πυρηνική φυσική! Κάθε Τρίτη βράδυ λοιπόν, τη βγάζω για δίωρο στο μάθημα με άλλες κυρίες και τουλάχιστον έναν κύριο που φτιάχνει συνέχεια φραμπαλοειδείς φουστίτσες για τις αναρίθμητες εγγονές του!!:eek: Αφού έφτιαξα λοιπόν δυο τσάντες, δυο ποδιές για την κουζίνα, ένα μαξιλαράκι και ένα πανωσέντονο, τα περισσότερα από τα οποία τα χάρισα σε φίλες μου, δηλαδή του κασιδιάρη το κεφάλι όπου πειραματίστηκα (αν και οι ίδιες τρελλάθηκαν παραδόξως απ' τη χαρά τους!), έφτασε η ώρα να φτιάξω και ένα τεράαααααστιο, ναααααααααα με το συμπάθειο, κρεβάτι για το Μουφ!

Καταρχήν αγόρασα το πατρόν που είναι το εξής:

Μετά πήρα τα υλικά: καταπράσινο βαμβακερό για το κυρίως κρεβάτι, ένα φερμουάρ, επίσης πράσινο, κόκκινο piping για τις στρογγυλές ραφές και ανάλογες κλωστές. Για το γέμισμα του κυρίως κρεβατιού πήρα fiberfill:

Το fiberfill μπαίνει μέσα ανοίγοντας ένα κρυφό φερμουάρ. Συνήθως το Μουφ τρελλαίνεται να σκίζει τα παιχνίδια του που περιέχουν αυτό το υλικό και να το κάνει κομμάτια ώστε το σαλόνι μοιάζει σαν πεδίο μάχης ή χιονισμένο τοπίο. Περιέργως όμως ποτέ δεν πειράζει την κόκκινη μαξιλάρα που του αγόρασα όταν τον πρωτοπήρα και που την χρησιμοποιεί συνήθως για κρεβάτι ή για θρόνο όταν το παίζει "Μεγάλος Ανατολικός" ή Μαχμούτ Πασάς Δράμαλης:

Ξεκίνησα λοιπόν το project πριν από δυο βδομάδες και για την ώρα έχω φτιάξει όλο το εξωτερικό του κρεβατιού που θα είναι το μεσαίο αριστερά από τα κρεβάτια και άλλα σκυλίσια που βλέπετε στη φωτογραφία του πατρόν. Εννοώ εκεί που κάθεται το yorkie, μόνο που του Μουφ το κρεβάτι θα είναι το τεράστιο μέγεθος διαμέτρου 1,52 μέτρου. Το πατρόν προβλέπει και μαξιλάρι στρογγυλό που να μπαίνει μέσα, μόνο που χτες μου ήρθε η ιδέα αντί να γεμίσω το μαξιλάρι με polyester fiberfill, να του βάλω φτερά χήνας!!

Καλά, οι "συμμαθητές" και οι "συμμαθήτριές" μου πιστεύουν ότι την ψώνισα τελείως και δυο μάλιστα μου ούρλιαξαν σχεδόν ότι κακομαθαίνω απαίσια το Μουφ και ότι μου ανεβαίνει στο κεφάλι. Όμως τα φτερά χήνας είναι πολύ φτηνά, κυρίως αν τα πάρω από το Ebay μέσω Κίνας. Επίσης παρατήρησα ότι το Μουφ απολαμβάνει ιδιαίτερα το πάπλωμά μου από φτερά χήνας και όταν ξαπλώνει πάνω του το χειμώνα παίρνει ένα ύφος απόλυτης ευτυχίας! Εννοείται ότι δεν θα έπαιρνα φτερά χήνας αν ήταν ακριβά και φυσικά δεν θα πάρω εκείνα τα πολύ ακριβά τα περίεργα που βγαίνουν μόνο στη Σουηδία και κάνουν χιλιάδες επί χιλιάδων. Ούτε εγώ διαθέτω τέτοια, ούτε λεφτά έχω φυσικά. Αλλά δεν μου αρέσει καθόλου το κρεβάτι να είναι τόσο ψηλό λόγω μαξιλαριού. Τα φτερά χήνας νομίζω θα κάνουν το όλον πολύ πιο μαλακό και να μοιάζει με φωλίτσα. Το fiberfill θα το βάλω όμως στη βάση του κρεβατιού με το φερμουάρ ώστε να παρέχει αρκετή υποστήριξη.

Για την ώρα το κρεβάτι βρίσκεται σ' αυτή την κατάσταση και έχω καρφιτσώσει το από πάνω πριν το γαζώσω με τη μηχανή. Αν βρω καιρό θα τελειώσω το απέξω αυτή τη βδομάδα και μετά θα αφήσω το εσωτερικό μαξιλάρι για την ερχόμενη Τρίτη που θα πάω για μάθημα. Αλλιώς θα αργήσει λίγο παραπάνω το κρεβάτι.

Μια ενδιαφέρουσα σημείωση: έχει μεγάλη πλάκα όταν ανακαλύπτω τις εμπειρίες που είχε ήδη το Μουφ πριν το πάρω και κείνες που αποκτά μαζί μου. Π.χ. το ρομπότ-σκούπα, τη Roomba, την ήξερε από πριν, όπως και τη ραπτομηχανή. Δεν είχε όμως μπει σε αυτοκίνητο που πήγαινε γρηγορότερα από 40 μίλια την ώρα. Επίσης δεν είχε ακούσει ορισμένα είδη μουσικής, π.χ. όπερα. Αλλά τη ραπτομηχανή όχι μόνο την ήξερε, του άρεσε κιόλας να την παρακολουθεί. Το μόνο που πρέπει να προσέχω είναι το μαξιλαράκι για τις καρφίτσες διότι πολύ το λιμπίζεται κι έτσι το εξαφανίζω συνέχεια.:rolleyes:

Θα σας ενημερώσω σε επόμενα για την πορεία του κρεβατιού.:) Και για τα φτερά χήνας!:p:D

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
Πολυ καλη δουλεια σε παραδεχομαι! Παιζει εμπνευση οχι αστεια! και δημιουργηκοτητα! :D Gz! εγω δεν υπηρχε περιπτωση να ειχα την υπομονη για κατι τετοιο η κατι αναλογο τελος παντων :p Θα το εσκιζα απο τα νευρα μου πριν καν αρχισω! lmao

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Καλέ ποια υπομονή και δημιουργικότητα? Εγώ φημίζομαι για την ανυπομονησία μου και την έλλειψη δημιουργικότητας και έμπνευσης! Απλώς χρησιμοποιώ το πατρόν ως τυφλοσούρτη: καρφιτσώνω το ύφασμα πάνω στο τσιγαρόχαρτο του πατρόν, κόβω τα κομμάτια λίγο-πολύ ίσια και γαζώνω εκεί που λέει η δασκάλα!:p:D Καθίστε πρώτα να το τελειώσω και να βλέπεται/χρησιμοποιείται και μετά ας αρχίσουν τα επινίκια!:)

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Όταν αρχίσεις να δέχεσαι παραγγελίες πες μας....να βγάλεις και έξοδά σου:D. Θα κάνουμε μαζική παραγγελία για να πληρωθεί και η μεταφορά τους. Σε κάθε παραγγελία βάλε και μερικά μπιφτέκια:)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ρε τι μαζικές παραγγελίες μου τσαμπουνάτε? Εδώ θα μου πάρει βδομάδες να φτιάξω ένα κρεβάτι για το Μουφ, θα τρώω μήνες και μήνες για περισσότερα? Αφήστε δηλαδή που μετά το κρεβάτι του Μουφ ετοιμάζομαι να φτιάξω δερμάτινη τσάντα για την αφεντιά μου! Βεβαίως! Βρήκα καουμπόυδες που πουλάνε δέρματα χοντρικά και Ινδιάνους που πουλάνε δέρματα ελαφιού για παπούτσια μοκασίνια! Καθίστε να αποκτήσει τα αξεσουάρ της και η μικροαστή κυρία του Μουφ...:p:D

Πάντως ευχαριστώ για την ψήφο εμπιστοσύνης. Πραγματικά. Διότι δεν πιάνουν τα χέρια μου σε κάτι τέτοια, να δούμε πώς θα μοιάζει το κρεβάτι...:rolleyes:

Last edited:

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Όσο το παλεύεις ..τόσο θα μειώνονται οι χρόνοι..θα αφήσεις το πανεπιστήμιο ...και θα ανοίξεις βιοτεχνία...και θα δέχεσαι τρελλές παραγγελίες απο Ελλάδα...και θα κάνεις εξαγωγές...και θα μετά εργοστάσιο...και μετά θα μπεις στο χρηματιστήριο...και θα αγοράσουμε μετοχές ...και θα γίνουμε όλοι πλούσιοι..πως σου φαίνεται ως ιδέα ? μπορούμε να παραγγείλουμε και εμείς τσάντες και μοκασίνια ???:D

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ναι, καλά. Και μετά ξυπνήσαμε όλοι!:p Μήπως θα πάρω και το Νόμπελ λογοτεχνίας αφού θα έχω επίσης δημοσιεύσει το αριστούργημα που μου ζητάτε συνεχώς με τον τίτλο Εγώ και το Μουφ?:p:D

Να σας καλέσω από τώρα στην απονομή κιόλας στη Στοκχόλμη?:D

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Μην ανησυχείς καθόλου. Θα σου στείλω δερμάτινη τσάντα, ινδιάνικα μοκασίνια κι ένα κρεβάτι για το σκύλο σου, που ασφαλώς θα φέρεις μαζί σου, όλα φτιαγμένα από τα χεράκια μου!:p:D

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
η σαρα σε λιγο θα ειναι ντυμενη με εξωλοκληρου δικα της δημιουργηματα!!!!!θα φοραει κ φτερα στο κεφαλι,το μουφ θα εχει για σπιτι ινδιανικη σκηνη κ θα το φωναζουμε "το μεγαλο σουβλακι" κ η σαρα το επομενο βιβλιο της θα το λεει "το ματωμενο μπιφτεκι" ,το μουφ θα εχει υπηρετες απο ολο το κοσμο,ροτι,τσοου,ντοπερμανια,καναρινια,γερμανικα,ελληνικα,αμερικανικα κτλ κτλ!ολα θυληκα φυσικα,τζαμπα βεβαια,γιατι τα καψερα θα ψαχνουν μεγαλο σουβλακι,αλλα μεγαλο σουβλακι δεν θα βρισκουν!!!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Επιτέλους τελείωσα σήμερα το κρεβάτι του Μουφ! Θέλει λίγο τίναγμα ακόμα ώστε η γέμιση με το πολυέστερ να απλωθεί καλά. Πάντως το Μουφ φαίνεται να το απολαμβάνει και μόλις το τελείωσα άρχισε να το μουφιάζει και να τρίβεται πάνω του. Μετά ξαπλώθηκε όπως βλέπετε στη φωτογραφία. Του έβαλα και κόκκινη μπουρντούρα, αλλά δεν έφτασα σε τέτοιο σημείο ξεφτίλας ώστε να το κεντήσω κιόλας με την κεντητική μηχανή!:p:D

Καλορίζικο το κρεβάτι, Μουφ! :)

Last edited:

killah

Well-Known Member
6 Σεπτεμβρίου 2009
149
22
Αθήνα-Κυψέλη
Μπράβο για την δημιουργία! Το Μουφι έχει λιώσει κυριολεκτικά πάνω!
Και εμένα μου έφτιαξε η μανα μου στρώμα για το crate αλλά με αφρολέξ κρεβατιού. Αν της πάω χηνοφτερά, μάλλον θα με βάλει να τα φάω :(

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Όχι, τελικά δεν έβαλα χηνόφτερα αλλά fiberfill. Είχε διαφορετικό σύστημα το κρεβάτι και απλώς θέλει λίγο άπλωμα ακόμα. Για την ώρα το Μουφ την έβγαλε το βράδυ στο καινούριο του κρεβάτι και τώρα έχει ανεβεί στο δικό μου μέχρι να γλαρώσω εγώ. Είμαι περίεργη να δω πού θα πάει μετά. :)