Φοιτητής και ένα αδέσποτο

grgkopanas

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
46
22
Γεια σας,

Είμαι καινούργιος στο forum, συγχαρητήρια για τη φιλικη και γεμάτη πληροφορίες κοινότητα.

Πριν τρείς μέρες βρήκα ενα κουταβί στο δρόμο και το μάζεψα, ο κτηνίατρος μου είπε οτι είναι περίπου τριών μηνών. Και έχω τις εξης απορίες:
1)Αφου τον έκανα το πρώτο μπάνιο πόσο καθαρός είναι για να τον βάλω μεσα στο διαμέρισμα (τωρα του έχω φτιάξει μια φωλιά στο μπαλκόνι που "κόβει" κιολας απο το κρύο)
2) Επειδη πρεπει να περιμένω λιγες μερες μετα το μπανια για να του βάλω το σπρει για τα εξωτερικά παρασίτα, υπάρχει κίνδυνος να κολλήσω τπτ ψείρες και τετοια ή αυτα τα συγκεκριμενα κάθονται μόνο σε ζώα;
3)το σπίτι έχει πολλα καλώδια σε γωνίες και πολλα πολύμπριζα και φοβάμαι μη μου κατουρήσει πάνω σε κανένα γιατι δεν έχει μάθει ακομα να τα κρατάει!
4) πόσο πιθανό ειναι οταν λείπω να κάνει το σπιτι "χαος"; πειραζει να τον εχω μεσα στο σπίτι οταν είμαι εδω και να τον βγάζω στο μπαλκόνι όταν φεύγω;

Ευχαριστώ πολύ αλλα παιδια δε ξερω σχεδον τπτ απο σκυλιά και θέλω να τον περιποιηθω τον καημένο!

edit* ξεχασα, να ρωτησω και το τελευταίο (σας επρηξα με τις πολλες ερωτήσεις) ο γιατρος του εδωσε ενα χαπι για τα σκουλίκια στη κοιλιά, αλλα στα κακα του δε βλέπω να υπαρχουν τπτ σκουλίκια, λογικο είναι;

Last edited:

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Έχουμε και λέμε...καταρχήν καλώς ήρθατε με το σκυλάκο σου, και ένα μεγάλο μπράβο για αυτό που έκανες.

Αφού τον πήγες στον κτηνίατρο (που φαντάζομαι τον έλεγξε για παράσιτα) και τον έκανες και μπάνιο, πόσο πιο καθαρός να γίνει ο σκυλάκος??? Με το ψωφόκρυο που κάνει αυτές τις μέρες δεν νομίζεις ότι είναι καλύτερα μέσα στο σπίτι και όχι στο μπαλκόνι, άλλωστε ο σκυλάκος θέλει να είναι μαζί σου, σωστά??
Ένας λόγος παραπάνω αφού το σκυλάκι σου δεν είναι σωστά θωρακισμένο από τα εξωπαράσιτα να μην είναι στο μπαλκόνι... σκέψου ότι με τόσο κρύο και εγώ στον Αγ. Στέφανο βρήκα σκνίπα!! Πρώτα ανησυχούμε για το τι θα κολλήσει ο σκυλάκος και ύστερα εμείς... άλλωστε ψείρες μάλλον από παιδάκια του δημοτικού μπορείς να κολλήσεις παρά από το σκυλάκο... όσο για τα υπόλοιπα όσο φροντίζεις το σκυλάκο τόσο λιγότερες πιθανότητες έχει να καλλήσει κάτι. Αυτό που θα πω δεν το λέω προς Θεού προσωπικά, απλά πρέπει να ξεκολλήσουμε από την άποψη που θέλει το σκύλο ως ζώο βρώμικο και γεμάτο ασθένειες και τσιμπούρια. Όπως είπε ο δικός μου κτηνίατρος δε ένα κουταβάκι τόσο μικρό που δεν έχει τελειώσει τα εμβόλια όχι μόνο δεν είναι επικίνδυνο για την υγεία μας, μάλλον εμείς είμαστε για τη δική του... ;)
Η καλύτερη λύση πάντα κατ' εμέ είναι να το βάλλεις στο σπίτι σου και να δημιουργήσεις ένα χώρο για το μικρό (είτε σε ένα μικρό δωμάτιο ή ακόμη καλύτερα με ένα crate) στο οποίο ο σκυλάκος θα κοιμάται, θα ξεκουράζεται και θα περιμένει μέχρι εσύ να επιστρέψεις. Αυτό θα προστατέψει το σκυλάκο από ατυχήματα και τα πράγματά σου από το σκυλάκο, μέχρι να μάθει τι κάνει να μασουλάει και τι όχι. Άλλωστε με τον "περιορισμό" σε ένα crate (δεν είναι κακό όπως κι αν ακούγεται) θα μάθει το σκυλάκι σου και τα θέματα της τουαλέτας (βλ. αντίστοιχα θέματα).

Είμαι της γνώμης ένα τόσο μωρό σκυλάκι (αλλά και όταν θα μεγαλώσει) να μην το έχεις στο μπαλκόνι και μιας και είναι και αδεσποτάκι, να δεις πόσο πολύ θα το εκτιμήσει...!!! :)

Last edited:

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Καλώς ηρθες..:)
To σκυλάκι θα το κρατήσεις αν καταλαβα καλα. Τότε παρε ενα crate και ξεκίνα να το βάζεις μεσα στο σπίτι. Κρίμα είναι με τετοιο κρύο να είναι στο μπαλκόνι... ασε που αν φύγεις και αρχισει τα κλαματα είσαι και παράνομος.

Διάβασε αυτο , αυτό και αυτό.
Αν χρειαστείς οτιδήποτε αλλο... εδω είμαστε:D

*Το θέμα θα μεταφερθεί στα Νέα Μέλη.

grgkopanas

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
46
22
το crate μοιάζει καλή ιδέα, οταν φεύγω ομως θα το κλείνω; πως θα κανει την ανάγκη του;

Όσο για τα κλάματα είναι απίστευτα ήσυχος, απλα μοιάζει να βαριέται μόνος του στο μπαλκόνι!!!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Μπορείς να δοκιμάσεις και κάτι τέτοιο όπου μέσα θα βάζεις και πάνες για την ανάγκη του,
και εκεί θα το περιορίζεις τις ώρες που δεν μπορείς να το φροντίζεις.(όχι συνέχεια),
και δεν θα έχεις το άγχος για ζημιές, κακά κλπ

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Λογικό δεν είναι να βαριέται...παιχνίδια και μασουλιτίρια του έχεις πάρει? Εάν λείπεις για μικρά χρονικά διαστήματα ίσα ίσα που θα μάθει να κρατιέται σιγά σιγά...περισσότερα θα σου πουν εκείνοι που το χρησιμοποιούν, γιατί εγώ της έχω διαμορφώσει χώρο με πάνα μεσα....

grgkopanas

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
46
22
και σε αυτο το "κλουβι" θα κανει την αναγκη του και μετα θ αμενει εκει; δεν ειναι καπως ανθυγιεινο;

σορυ για τις χαζες ερωτησεις απλα πρωτη φορα ασχολουμε με τους τετραποδους φίλους!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Θα βαλεις μια πανα σε μια γωνια στο κλουβι.. δε θα κανει την αναγκη του εκει που θα κοιμαται... σιγα σιγα θα βγαλεις την πανα εξω απο το κλουβι και θα μαθει να πηγαινει εκει.

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com
περνεις ενα μποξ και ενα παρκο.στο μποξ κοιμαται στο παρκο η πανα.
δεν γλυτωνεις με το ξεσκατισμα στην αρχη θες δε θες.
μετα θα ρυθμιζεις το φαγητο και τον υπνο με την βολτα και θα μαθει να τα κανει στη βολτα.

tsaki

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2011
329
0
43
αλεξανδρουπολη, Εβρος
και επισης, βαλε και καμια φωτο να το χαρουμε το κουταβακι σου! μην αγχωνεσαι, σαν νεος "μπαμπας", εχεις και εσυ τις αποριες σου και τα αγχη σου, οπως ολοι μας, οταν πρωτοπηραμε σκυλο!, σιγα σιγα θα σου λυθουν οι αποριες, μη φοβασαι, και να εισαι ετοιμος για τα παντα, ακαθαρσιες γαυγισματα κλπ. Θα διαπιστωσεις ομως οτι δεν ειναι τιποτα μπροστα στην αγαπη που θα σου προσφερει αυτο το ζωντανο!

grgkopanas

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
46
22
παιδια θα τον έβγαζα χίλιες φωτό να τον χαρούμε ολοι και εγω και εσείς, όμως τωρα τρέχει η εξεταστική, με το ζόρι προλαβαίνω τις καινουργίες δουλειες!!!!

Ευχαριστώ πολυ για όλη τη βοήθεια!!!

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
παιδια θα τον έβγαζα χίλιες φωτό να τον χαρούμε ολοι και εγω και εσείς, όμως τωρα τρέχει η εξεταστική, με το ζόρι προλαβαίνω τις καινουργίες δουλειες!!!!

Ευχαριστώ πολυ για όλη τη βοήθεια!!!
Έτσι είναι αυτά!!!να το χαίρεσαι το μικρό και καλή επιτυχία στις εξετάσεις (είναι μια περίοδος που πάντα μισούσα):)

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Καλή επιτυχία και στις εξετάσεις και στην συμβίωση με τον σκυλάκο σου!!! Θα τα καταφέρεις!

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
μια χαρα θα τα πατε.. θελει ομως υπομονη απο μερους σου, καθε μερα ολο και κατι μαθαινεις για τον νεο σου φιλο, μην ξεχνας εισαι οτι καλυτερο του εχει συμβει. με καλο τροπο θα κανει τα παντα για σενα!
μπραβο σου που του ανοιξες το σπιτι σου!
το καλυτερο που μπορεις να κανεις οταν δεν μπορεις να τον επιτηρεις ειναι να τον περιορισεις στον χωρο, να εχετε το κεφαλι σας ησυχο και οι 2 ;)

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Καλως ηρθες...ειναι ενας κουκλος!!!Καλη συνεχεια στο διαβασμα σου και στην ενημερωση!!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog