Φοιτητής-δουλειά-σκύλος

Stellak100

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2017
56
4
26
Φοιτητής δουλειά και σκύλος. Μπορεί να υπάρξει αυτός ο συνδυασμός λέτε; Συγκεκριμένα αν η δουλειά ειναι βράδυ;

Elios

Well-Known Member
8 Μαϊου 2017
161
157
32
Εξαρταται που δουλευεις και τι σπουδαζεις και τι σκυλι θες. Και φυσικα απο την καθε ιδιοσυγκρασια σου.
Εγω ειμαι 6ο ετος ιατρικη με ενα κουταβο 8 μηνων μινι σναουζερ φουλ ενεργεια, ειμαστε στα ορια.
Μια ευκολη απαντηση δεν υπαρχει

Stellak100

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2017
56
4
26
Εξαρταται που δουλευεις και τι σπουδαζεις και τι σκυλι θες. Και φυσικα απο την καθε ιδιοσυγκρασια σου.
Εγω ειμαι 6ο ετος ιατρικη με ενα κουταβο 8 μηνων μινι σναουζερ φουλ ενεργεια, ειμαστε στα ορια.
Μια ευκολη απαντηση δεν υπαρχει

Η δουλειά θα είναι βράδυ σε κλαμπ..πληροφορική και το σκυλάκι ειναι ενα ημίαιμο μικρούλη 7 κιλά

Elios

Well-Known Member
8 Μαϊου 2017
161
157
32
Δεν μπορει αλλος να αποφασισει για σενα.
Εξαρταται απο τις ωρες παρακολουθησης που εχεις. Επισης το σκυλακι ισως πιο μεγαλη σημασια εχει η ηλικια παρα τα κιλα.

• Like
Reactions: eddieK

Elios

Well-Known Member
8 Μαϊου 2017
161
157
32
Βασικο ειναι επισης ποσο χρειαζεσε τα χρηματα η αν το κανεις για τη φαση του

eddieK

Well-Known Member
26 Σεπτεμβρίου 2017
167
74
49
Όλα γίνονται, το θέμα είναι πόσο είσαι διατεθειμένος να "ζοριστείς". Αν το σκυλί είναι ενήλικο, θα είναι ευκολότερα τα πράγματα. Θα πρέπει να βάλεις κάτω το πρόγραμμα σου κ να δεις ποιες ώρες της ημέρας μπορείς να ασχοληθείς με το σκυλί, πότε κ πόσο. Αν καταφέρεις να του βγάλεις ένα σταθερό πρόγραμμα, η ζωή σας θα είναι ευκολότερη. Αν δεν υπάρχει άλλος στο σπίτι, η πολύωρη απουσία σου πρωί-βράδυ, μπορεί κ να δημιουργήσει προβλήματα. Και φαντάζομαι πως όταν θα είσαι στο σπίτι, θα θέλεις κάποια στιγμή ησυχία. Καλές βόλτες με παιχνιδι/εκτόνωση κ όχι απλά για να κάνει την ανάγκη του, καθώς κ κάποια ώρα αποκλειστικής ενασχόλησης μαζί του στο σπίτι, πιστεύω ότι θα ισορροπήσουν την κατάσταση κ θα βοηθήσουν να παραμένει πιο ήρεμος κ κατ' επέκταση κ εσύ. Αν αυτά γίνονται σε καθημερινή βάση κ ειδικά σε στάνταρ ώρες, είναι πιθανότερο να πάνε καλά τα πράματα. Μιλάω γενικά βέβαια, με βάση -και- αυτά που πέρασα σε ανάλογες περιπτώσεις. Αν γίνεις πιο συγκεκριμένος κ δώσεις κάποια στοιχεία για το σκυλί κ για τις ανησυχίες σου, ίσως μπορέσουμε να βοηθήσουμε περισσότερο.

• Like
Reactions: StergiosMpa

bat-iris

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2015
591
622
Θα έλεγα όχι για τους εξής λόγους: Η σχολή της πληροφορικής είναι μια αρκετά απαιτητική σχολή και έχει και εργαστήρια αν θυμάμαι σωστά. Δε ξέρω βέβαια και τι έτος είσαι. Αν παρακολουθείς όλα τα μαθήματα είσαι τουλάχιστον 2-3 ώρες στη σχολή κάθε μέρα. Βάλε μέσα και τον χρόνο που ξοδεύεις στην μετακίνηση σου από και προς τη σχολή. Έπειτα, το να δουλεύεις βράδυ σε κλαμπ είναι αρκετά κουραστικό. Ορθοστασία, φασαρία κλπ....Αν γυρνάς το πρωί σπίτι σκέψου ότι το σκυλί θα θέλει βόλτα κι εκτόνωση, παιχνίδι. Εσύ από την αλλη δε θα μπορείς να πάρεις τα ποδια σου. Τέλος, νομίζω ότι σε καθημερινή βάση οι ώρες είναι πολλές για να μένει το σκυλί μόνο του.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Εξαρτάται πόσο θέλεις να πιέσεις τον εαυτό σου. Οι υποχρεώσεις προς τον σκύλο όταν δεν χωράνε στην καθημερινότητα σου θα σε πιέζουν αφόρητα και από το πόσο υπεύθυνος άνθρωπος είσαι θα εξαρτηθεί αν θα την πληρώσει ο σκύλος ή θα πιεστείς πολύ εσύ.

KostasThess

Member
12 Οκτωβρίου 2017
18
12
Και τι κανουμε σε αυτην την περιπτωση??Τον δινουμε??
Φοιτητης οδοντιατρικης..τα καταφερνω αλλα εχω πιεστει παρα πολυ..
Εχω χαθει με φιλους..Εχω μεινει πισω σε καποια θεματα στη σχολη..
Δεν θελω να τον δωσω αλλα εχω φτασει στα ορια μου πια..
Και αν αναγκαστω να τον δωσω..που και πως??

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Και τι κανουμε σε αυτην την περιπτωση??Τον δινουμε??
Φοιτητης οδοντιατρικης..τα καταφερνω αλλα εχω πιεστει παρα πολυ..
Εχω χαθει με φιλους..Εχω μεινει πισω σε καποια θεματα στη σχολη..
Δεν θελω να τον δωσω αλλα εχω φτασει στα ορια μου πια..
Και αν αναγκαστω να τον δωσω..που και πως??
Δεν τον παίρνουμε καθόλου. Για αυτό έχουμε μυαλό και διαφέρουμε...Είσαι σίγουρος ότι ο σκύλος φταίει για την τόση σου πίεση; Μήπως είναι απλώς ο αποδιοπομπαίος τράγος; Δεν μπορώ να σου πω εγώ ούτε κανένας τι να κάνεις. Εσύ ξέρεις.

KostasThess

Member
12 Οκτωβρίου 2017
18
12
Αλλαζουν τα δεδομενα...Τον σκυλο τον εχω 2 χρονια και μεχρι στιγμης ηταν ολα καλα..
Αλλα για καποιους οικ.λογους αναγκαζομαι να εργαζομαι παραλληλα..
Δεν ειναι τοσο απλο..
Φυσικα και σε πιεζουν στην καθημερινοτητα σου το αγχος αποχωρισμου του σκυλου και οι 3 βολτες οταν εχεις κλινικες και μετα το απογευμα δουλευεις...Δεν ειναι ευκολο να εχεις σκυλο αν εισαι πολυασχολος και ειδικα αν μενεις μονος..
Δεν σημαινει οτι οσοι το ψαχνουμε αν θα ηταν καλο να βρει ο σκυλος μας ενα αλλο σπιτι,οτι τον βαρεθηκαμε και απλα θελουμε να τον ξεφορτωθουμε..
Απλα κουβεντα κανω ετσι για να τα πω...
Γιατι ολοι στο φιλικο μου περιβαλλον μου λενε να τον δωσω για να προχωρησω..Αλλα εγω δν θελω και προσπαθω να βρω τροπους να συνυπαρξουμε..

• Like
Reactions: l.Kyveli

Stellak100

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2017
56
4
26
Αλλαζουν τα δεδομενα...Τον σκυλο τον εχω 2 χρονια και μεχρι στιγμης ηταν ολα καλα..
Αλλα για καποιους οικ.λογους αναγκαζομαι να εργαζομαι παραλληλα..
Δεν ειναι τοσο απλο..
Φυσικα και σε πιεζουν στην καθημερινοτητα σου το αγχος αποχωρισμου του σκυλου και οι 3 βολτες οταν εχεις κλινικες και μετα το απογευμα δουλευεις...Δεν ειναι ευκολο να εχεις σκυλο αν εισαι πολυασχολος και ειδικα αν μενεις μονος..
Δεν σημαινει οτι οσοι το ψαχνουμε αν θα ηταν καλο να βρει ο σκυλος μας ενα αλλο σπιτι,οτι τον βαρεθηκαμε και απλα θελουμε να τον ξεφορτωθουμε..
Απλα κουβεντα κανω ετσι για να τα πω...
Γιατι ολοι στο φιλικο μου περιβαλλον μου λενε να τον δωσω για να προχωρησω..Αλλα εγω δν θελω και προσπαθω να βρω τροπους να συνυπαρξουμε..

Κάνεις ότι περνάει από το χέρι σου για να τον κρατήσεις. Αν όμως βλέπεις ότι το θέμα δεν πάει άλλο μπορείς να τον δώσεις σε υπεύθυνο άτομο που θα του προσφέρει την παρέα, τις βόλτες που έχει ανάγκη ο σκύλος. Από την μία θα στεναχωρηθείς αλλά θα ξέρεις μέσα σου ότι ειναι σε καλά χέρια και ότι μαζί σου αν δεν είχε όλα αυτά που χρειαζόταν θα ήταν λυπημένος. Αργότερα όταν τελειώσεις με τις σχολές σου θα είσαι ελεύθερος να υιοθετήσεις ενα άλλο σκυλάκι αρκεί να είσαι σίγουρος ότι αυτή την φορά θα μπορέσεις να ανταπεξέλθεις στις ανάγκες του. Φυσικά όλο αυτό είναι δίκη σου απόφαση και σίγουρα δεν ειναι εύκολο να αποφασίσεις.

Stellak100

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2017
56
4
26
Εξαρτάται πόσο θέλεις να πιέσεις τον εαυτό σου. Οι υποχρεώσεις προς τον σκύλο όταν δεν χωράνε στην καθημερινότητα σου θα σε πιέζουν αφόρητα και από το πόσο υπεύθυνος άνθρωπος είσαι θα εξαρτηθεί αν θα την πληρώσει ο σκύλος ή θα πιεστείς πολύ εσύ.

Δεν έχω εργαστήρια το πολύ να έχω 1 εργαστήριο στο 6μηνο ετσι δεν πάω και πολύ συχνά στην σχολή είμαι όλη μερα σπίτι τον σκύλο τον έχω είδη το θέμα μου ειναι ότι βρήκα μια δουλειά με καλά λεφτά 4 μέρες την βδομάδα από 8 ωρες τις καθημερινές δεν βγαίνω έξω και ειμαι όλη μερα με τον σκύλο μου μόνο ΣΚ βγαίνω και το σκέφτομαι δεν ξέρω πως θα ειναι για τον σκύλο δεν έχω άλλο κατοικίδιο για να έχει παρεα

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
39
Όλοι μας ή σχεδόν όλοι μας δουλεύουμε κ τα αφήνουμε κάποιες ώρες....αρκετά σκυλιά μένουν μονά τους 8δωρο κ ειναι μια χαρά...αρκεί να μην έχει θέματα με τον αποχωρισμο...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog