Φοβίες στη φωτια και στον καπνό

Din

Member
19 Αυγούστου 2012
11
0
Κορινθία
Καλησπέρα σε όλους. Είμαι καινούργιο μέλος και με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα θέματα του forum.έχω 2 λύκοσκυλα θηλυκά.σημερα θέλω να ρωτήσω για ένα θεμα που απασχολεί ένα γείτονα μου που έχει και αυτός σκύλο.ενα απο τα δυο σκυλιά του παρουσιάζει φόβο έντονο και stress όταν ανάβει ένα κερί ή ένα τσιγάρο ή ακόμα περισσότερο ένα φούρνο με ξυλα . Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε πως έγινε αυτο. Οσκυλος είναι 4 χρόνων και πάντα κοντά τους. Η ερώτηση είναι τι μπορούμε να κάνουμε για να μη φοβάται τη φωτια και τον καπνο.οποιος έχει κάποια ιδέα για τη θεραπεία του , παρακαλώ να μου γράψει.ευχαριστω

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
καλησπερα
μια φοβια καταρχην απεναντι σε φωτια και καπνο θεωρειται φυσιολογικη για καθε ζωο, εκτος κι αν εχει εκπαιδευτει διαφορετικα....
υπερβολικη φοβια μπορει να εχει προκληθει, αν στο παρελθον... εχει τυχει ακομα και απο απλο κερι, να "εχει καψει " τα μουστακια του.... κλπ κλπ...

Din

Member
19 Αυγούστου 2012
11
0
Κορινθία
καλησπερα
μια φοβια καταρχην απεναντι σε φωτια και καπνο θεωρειται φυσιολογικη για καθε ζωο, εκτος κι αν εχει εκπαιδευτει διαφορετικα....
υπερβολικη φοβια μπορει να εχει προκληθει, αν στο παρελθον... εχει τυχει ακομα και απο απλο κερι, να "εχει καψει " τα μουστακια του.... κλπ κλπ...
Καλημέρα, σε ευχαριστώ που απάντησες .καταλαβαινω πως μπορει να συμβεί κάτι τέτοιο, αλλα τώρα πως πιστευεις μπορεί να διορθωθεί ? υπάρχει λύση?

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Δικό μου σκυλί που φοβόταν το άναμμα του τσιγάρου, αναπτήρες κτλ. το ξεπέρασε όταν γνωστός (παρά τις δικές μου οδηγίες-και ευτυχώς τελικά) του έκανε παιχνίδια με τον αναπτήρα, του στύλ "τσα!θα σε πιάσω" κι ενώ στεκόταν ακίνητος ο ίδιος με τον αναπτήρα στο χέρι ενώ ο σκύλος είχε ελευθερία κινήσεων.
Βέβαια ο συγκεκριμένος σκύλος ήταν και λίγο μουρλός δεν ξέρω αν θα πιάσει σε το ίδιο κόλπο ή θα μείνει χωρίς χέρι ο φίλος σου.
Μια δοκιμή θα σας πείσει.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
καθολου πρωτοτυπη μεθοδος...
με κινητρο το παιχνιδι βοηθαμε τον σκυλο να ξεπερασει μια δυσκολη κατασταση που τον στρεσσαρει...
επισης μπορεις να ξεκινησεις σιγα σιγα την απευαισθητιποιηση του... στο σπιτι αναβοντας ενακερι σε καποια γωνια του σπιτιου... την ωρα που το βλεπει... κι αφηνοντας το εκει να καιει...
σιγουρα θα αισθανθει ασχημα στην αρχη... εσυ αδιαφορωντας για το κερι και την αντιδραση του καλεσε τον να παιξετε στην αρχη στο ιδιο απλα δωματι... βοηθησε τον να το ξεχασει και απλα να δεχτει την παρουσια του...
αργα και σταδιακα τις επομενες φορες απλα πλησιαζε σε ολο και περισσοτερο προσιτα σημεια το κερι...
και ακολουθησε την ιδια διαδικασια...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97