Χαιρετώ την παρέα του dogforum. Είμαι νέο μέλος, και ζητώ τη βοήθειά σας αν είναι εύκολο… Πριν από 1,5 χρόνο περίπου, αγόρασα ένα αρσενικό Rott. 5μηνών. Στην αρχή είχε αρκετές φοβίες του τύπου (Αρνούνταν να ανέβει σε σκαλιά, φοβόταν τη θάλασσα, φοβόταν το αμάξι και το μηχανάκι μου…) Σιγά-σιγά εκπαιδεύοντας τον μόνος μου, αν και με πολλά λάθη στην πορεία … βελτιωθήκαμε και οι 2 αρκετά… Δεν έχω καταφέρει ακόμα να περιφράξω την αυλή της μονοκατοικίας που έχτισα εδώ και έναν χρόνο, έτσι δυστυχώς, είναι αναγκαστικά δεμένος σε ένα πετρόχτιστο σκυλόσπιτο που φτιάχτηκε ειδικά γι αυτόν. Όντας δυνατό σκυλί όμως, μια περίοδο (πριν ένα μήνα), κατάφερνε και έσπαγε την αλυσίδα που τον κρατούσε στην αυλή μέσα, έτσι έφευγε και γυρνούσε μόνος του, το επόμενο πρωί. Μέχρι να ανακαλύψω τον τρόπο που κατάφερνε να τη σπάει, αυτός το έσκαγε 3-4βραδιές στη σειρά (προφανώς έψαχνε θηλυκό γιατί τη βόλτα του την έχει καθημερινά). Από τότε υποπτεύομαι πως κάποιος τον χτύπησε όταν τριγύρναγε μόνος του, γιατί έβγαλε φοβία όταν κάποιος φωνάξει δυνατά δίπλα του όπως και όταν δοκίμασα να σηκώσω το χέρι μου, καθώς και μια σκούπα(ξύλινη) κάνοντας πως θα τον χτυπήσω, αυτός (έβαλε την ουρά στα σκέλια) κρύφτηκε και πήρε ύφος που ούτε θέλω να το θυμάμαι. Να τονίσω πως το Test με το χέρι και τη σκούπα τα έχω ξανακάνει στο παρελθόν και απλώς δεν αντιδρούσε καν γιατί δεν ήξερε τι σήμαιναν αυτές οι κινήσεις μιας και δεν τον είχε χτυπήσει ποτέ κανένας. Έχω κάνει λοιπόν μόνος μου την υποτυπώδη βασική εκπαίδευση και αντιμετώπιση κάποιων φοβιών του, όμως μόνος του μετατράπηκε και εξελίχτηκε σε έναν άριστο φύλακα. Τώρα πια όμως φοβάμαι πως αν κάποιος άγνωστος (π.χ κλέφτης) τον πλησιάσει με κακό σκοπό μέσα στο χώρο του, ναι μεν «θα κάνει» τον άγριο (έντονο γάβγισμα – τέντωμα αλυσίδας) αλλά αν σηκώσει ο άλλος το χέρι του, ο σκύλος μου θα κρυφτεί μέσα στο σπίτι του. Πόσο μάλλον και αν ακούσει δυνατό θόρυβο (όπως πολύ δυνατό χτύπημα χεριών – παλαμάκια) κοντά του, τότε και θα κρυφτεί και θα αργήσει να ξαναβγεί απ’ το σπίτι του. . Έχει υιοθετήσει φοβική συμπεριφορά που σε Rottweiler ενήλικο σπάνια κανείς συναντά. Πώς μπορώ να αντιμετωπίσω τη φοβία του? Πάει ένας μήνας και ο φιλικότατος και παράλληλα φύλακας σκύλος (2ετών) που ήταν, έχει γίνει κάτι άλλο απ’ τον Τάρα(έτσι τον λένε) που ήξερα