Φοβία στους σκύλους

ShadyWorld

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
197
0
33
Cyprus
καλησπερααα:D
Εχω μεγαλη φοβια στους σκυλους... Οταν ημουν μικρη με δαγκωσανε 2 φορες... και απο τοτε τρεμω τους σκυλους... Ποτε δεν εζησα με σκυλο λογο των γονιων μου που δεν ηθελαν ποτε κατικοιδια... Τωρα που μενω μονη απεκτησα διαφορα ειδη κατικοιδιων:p:p ολα οσα ηθελα απο καιρο...:p Αποφασισα να παρω με την φιλη μου που μενουμε μαζι σκυλακι chihuahua τωρα το εχουμε 1,5 μηνα περιπου... Τωρα λογο του δικου μου σκυλου καπως μου εφυγε η φοβια στους μικρους σκυλους...οταν βλεπω σκυλους στο δρομο, στο κτηνιατρειο και σε καταφυγια που παω αρχιζω και τρεμω ιδρωνω και αρχιζουν οι ταχυπαλμιες:confused: πωσ μπορω να το αντιμετωπισω;;;

nightmare

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2010
213
0
60
Hrάκλειο
Την φοβία αυτη την είχε και μια φίλη μου. Της έφυγε όταν ήρθε σπίτι μου. Καθ' όλη τη διάρκεια μιλαγαμε για σκυλιά κτλ. Όταν ήρθε η ώρα να φύγει να πάει σπίτι της βγαίνω από το δωμάτιο φέρνω το 3κιλο το μαλτεζικο μου και της λέω: αν θέλεις να φύγεις πρώτα θα χαιδέψεις την Σιντυ μου. Εεε περιττό να σας πω ότι άλλαξε 100 χρώματα και το σκεφτόταν αρκετά. Τελικά την χαιδέψε, της έριξε η Σιντυ μια γλυψια στο μάγουλο και από τότε κάθε φορά που βλέπει σκυλί του κάνει χάρες (η φίλη μου)

Δεν νομίζω να σε βοήθησε σε κάτι αυτό το ποστ αλλά κάπου ήθελα να το πω :p

ShadyWorld

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
197
0
33
Cyprus
Απο Κυπρο ειμαι αρα δεν μπορω να ερθω εκει που μου λετε χεχε...
Μαρεσει να ακουω και απο αλλους που εχουν την ιδια φοβια με εμενα αρα καλα εκανες και μου ειπες χεχε... Τωρα και εγω αρχισα να μην φοβαμαι τα μικρα σκυλια αλλα τα μεγαλα τα τρεμω... και θελω να το αντιμετωπισω γιατι λατρευω τα σκυλιαααα

nightmare

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2010
213
0
60
Hrάκλειο
Μα πρέπει να σταματήσεις να φοβάσαι και τα μεγάλα σκυλιά γιατι εδώ μπαίνει και το θέμα της κοινωνικοποίησης του σκυλιου σου! Πρέπει να μάθει να έρχεται σε επαφή με μικρά και μεγάλα σκυλιά σε μέγεθος για να μην γίνει φοβικο για παράδειγμα!

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Όταν ήμουν στο σχολείο με είχε δαγκώσει άσχημα στο χέρι ο σκύλος του εξαδέλφου μου.
Έκτοτε...από μακριά κι αγαπημένοι....
Τώρα πια....όχι φοβία δεν έχω....αλλά κυλιέμαι στα πατώματα με Ρούνη και Άρη, χώνω το πρόσωπό μου στα δικά τους και άλλα τόσα.....
Και δεν φαντάζομαι και τη ζωή μου χωρίς αυτά......
(και δεν τα λες και μικρά.....)

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Μικρα βηματα. Αφου ξεπερασες την φοβια σου με τους μικροσωμους σκυλους προχωρα σταδιακα σε μεσαιου μεγεθους και μετα σε μεγαλου μεγεθους. Μιλα με κοσμο που βλεπεις οτι βγαζει βολτα σκυλια που δειχνουν ηρεμα και εκπαιδευμενα.

ShadyWorld

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
197
0
33
Cyprus
ναι πιστευω καλη λυση ειναι να γτα παιρνω σταδιακα... γιατι αμα τωρα δεν φοβαμαι και τσο τα μικροσωμα λογο του δικου μου σκυλιου πρεπει να ξεκινησω με μεσαιου και μετα μεγαλου... κατι θα δουλεψει

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Θα σου πω και την δική μου κακή εμπειρία. Ήμουν στην Αθήνα και δέχτηκα επίθεση από μια αγέλη σκύλων. Την άλλη μέρα φρεσκοτραυματισμένος και κουτσαίνοντας επισκέφτηκα έναν φίλο μου που είχε στο σπίτι του την Δάφνη μια υπέροχη ημίαιμη μεσαίου μεγέθους σκυλίτσα. Ο φίλος μου με ρώτησε αν μετά από την κακή εμπειρία και το σοκ που είχα πάθει ήθελα να την απομακρύνει από κοντά μου και φυσικά του απάντησα όχι.
Την φοβία σου μόνο ομοιοπαθητικά μπορείς να την πολεμήσεις.

ΥΓ χθες στα Γιάννενα δέχτηκα επίθεση από 2 αδέσποτα και μάλιστα το ένα με ψιλοδάγκωσε ευτυχώς λίγο στο πόδι αλλά τα δικαιολογώ γιατί είχα πάνω μου τη μυρωδιά του Δία και ενός υπέροχου Μαλαμιουτ του Μοχίτο που πριν λίγο είχα χαιδέψει στο pet shop που ψωνίζω:).

Last edited:

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
@ShadyWorld, Τα σκυλια ειναι σαν τους ανθρωπους. Καλο ειναι πρωτα να τους γνωριζεις, και μετα να τους χαϊδευεις...

ShadyWorld

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
197
0
33
Cyprus
ναι αυτο κανω... πρωτα μαθαινω καλα τον σκυλο και μετα... για παραδειγμα τα δυο σκυλια του κολλητου μου ενα pug και ενα ημιαιμο μαλλιαρο μου πηρε περιπου κανενα χρονο για να νιωσω ανετα μαζι τουσ.... και οταν τα βλεπω τα χαιδευω και κανουν μια χαρα οταν με βλεπουν... ειναι καταπληκτικα ζωα οι σκυλοι.... κανουν πραγματα που ενασ ανθρωποσ μπορει να μην τα κανει... σε καταλαμβαινουν απολυτα....

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
Η μία από τις κολλητές μου είχε τρομερη φοβία στους σκύλους, τόσο πολύ που με εκνεύριζε, όταν περπατούσαμε και συναντούσαμε 2-3 σκύλους άρχισε να κάνει σαν χαζό και να με βάζει μπροστά. Τα δικά μου σκυλιά πάντα τα κλείναμε σε ένα δωμάτιο όταν ερχότανε σπίτι. Μετά πήρε σκύλο, ένα κανίς..Σταδιακά αυτό την βοήθησε να ξεπεράσει την φοβία, ίσως όχι στα αδέσποτα αλλά στα δικά μου π.χ. δεν χρειάστηκε νατα ξαναπεριορίσουμε. Της πήρε λίγα χρόνια αλλά η φοβία της ξεπεράστηκε εντελώς .:)
Την είχε δαγκώσει σκύλος όταν ήταν μικρούλα.

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
..........
ΥΓ χθες στα Γιάννενα δέχτηκα επίθεση από 2 αδέσποτα και μάλιστα το ένα με ψιλοδάγκωσε ευτυχώς λίγο στο πόδι αλλά τα δικαιολογώ γιατί είχα πάνω μου τη μυρωδιά του Δία και ενός υπέροχου Μαλαμιουτ του Μοχίτο που πριν λίγο είχα χαιδέψει στο pet shop που ψωνίζω:).
?????? ....που ελαβε χωρα το περιστατικο ?
καποια ιδιαιτερα χαρακτηριστικα των σκυλων , προβαλες να συγκατησεις ?

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Είχα το ίδιο πράγμα επειδή μου έχουν επιτεθεί πολλές φορές αδέσποτα και κυρίως(!) λυτά δεσποζόμενα!!!
Απλά σκεφτόμουν αυτό που μας λένε όλοι ότι μυρίζουν το φόβο και πλησιάζουν κι έτσι όταν έβλεπα σκύλο κοιτούσα ευθεία και έκανα σαν να να μην υπάρχει κι έτσι σιγά σιγά το ξεπέρασα.
Αλλά οριστικά το ξεπέρασα τώρα που είδα ότι και να με δαγκώσει ο δικός μου δεν παθαίνω τίποτα :Ρ
Οπότε σκέψου κι αυτό! :Ρ

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα