Φοβία στην βόλτα

Hraklis

New Member
8 Μαϊου 2018
4
2
33
Καλήσπερα!συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο που θα ακολουθήσει,αλλά θα προσπαθήσω να τα γράψω όσο πιο αναλυτικά μπορώ..
Πριν 3 μήνες υιοθετήσαμε έναν μεγαλόσωμο σκυλάκο, τον οποίο φιλοξενουσε ένας φίλος απο κουτάβι στο χώρο του(ο οποιος μένει σε εξοχή και εχει μεγάαλο χωράφι κτλ)Γενικά το παιδί αυτό ασχολείται με τη φιλοζωική της περιοχής και λόγω μεγέθους δεν μπορούσε να βρει πιο νωρίς οικογένειά...εν τέλη βρεθήκαμε εμεις!τωρα λοιπόν είναι 2 χρονών..Κ εδώ αρχι
Ίζει το θέμα μας...εμείς μένουμε σε πόλη και αρκετά κεντρικά..Σαν χαρακτήρας ειναι πολύ καλός, καθόλου επιθετικός,λατρεύει τα παιδιά και κυρίως τον μπέμπη μας παρόλο που τον έχουμε λιγο καιρό...εχει δεθεί πολύ με όλους μας και κυρίως μαζι.. στην βολτα ομως φοβάται όταν πηγαινουμε πολυ κεντρικά με φασαρία κ αυτοκίνητα...σε πιο ήσυχα σημεία ειναι πιο ήρεμος...γινεται πολυ επιφυλακτικός με όποιον πλησιάζει σε σημείο πολλές φορές να προσπαθεί να φύγει..με τον φίλο μας που το συζήτησα μας λέει ότι θέλει χρόνο...εννοείται ότι είναι λογικό γιατι ξαφνικά βρέθηκε σε άλλο περιβάλλον..μόνο σπίτι έχει προσαρμοστεί..αλλα δεν ξέρω πως να τον βοηθήσω στην βολτα σε έντονες καταστάσεις. ..εχω μιλήσει με εκπαιδευτή αλλα θα μπορέσουμε από τελος του μήνα να βρεθούμε.. θα μπορούσε κάποιος να βοηθήσει?
Ευχαριστώ!

dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
845
2.852
Σταδιακή (όχι απότομη) απευαισθητοποίηση σε θορύβους, συμβουλές από εκπαιδευτή που θα δει από κοντά τις αντιδράσεις του σκύλου, και ίσως ένας δεύτερος πιο "μάγκας" σκύλος στην παρέα της βόλτας που θα βοηθήσει με τον τρόπο του και τον δικό σας. Όλα αυτά θα πάρουν χρόνο όπως ήδη σου είπανε.
Το βασικό όμως που θα πρέπει να εξασφαλίσεις είναι ότι δεν θα φύγει ποτέ ο σκύλος από τα χέρια σας και την επίβλεψή σας. Έχουν χαθεί πολλοί σκύλοι στο άκουσμα ενός δυνατού θορύβου είτε επειδή ήταν ελεύθεροι, είτε επειδή τράβηξαν και ξέφυγαν από το λουρί/περιλαίμιο/σαμάρι. Φροντίζεις λοιπόν να τον έχεις δεμένο με ασφάλεια, καθώς και να υπάρχουν τα προσωπικά σου στοιχεία σε ταυτότητα και microchip.

• Like
Reactions: spyv and Penguin

Hraklis

New Member
8 Μαϊου 2018
4
2
33
Ευχαριστώ για την απάντηση...Ναι έχει ήδη το όνομα μου στο τσιπ και είναι πάντα δεμένος στη βόλτα.. Είμαστε κάθετοι σε αυτό...μέχρι να έρθει ο εκπαιδευτής φροντίζω να τον πηγαίνω για λίγο σε τόσο φασαρία και μετά πάλι στον καθιερωμένο δρόμο...Δηλαδή να το κάνω σαν ρουτίνα της βόλτας..δεν ξέρω αν το εξηγώ καλά... δηλγια τον άλλο σκύλο όντως..όταν βγαίνουμε με της αδερφής μου το σκύλο παρέα είναι πιο χαλαρός...μάλιστα "έκανε φίλο" κ ένα μικρόσωμο..επίσης παρατήρησα ότι με τις γυναίκες είναι πιο χαλαρός από ότι με άντρες..ελπίζω με τον εκπαιδευτή να δούμε Αποτελέσματα!

• Like
Reactions: dimitris-skg

dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
845
2.852
Υπομονή λοιπόν.
Αν έχει και κάποιο παιχνίδι για το οποίο τρελαίνεται (μπαλάκι κλπ), μπορείς να το κουβαλάς μαζί στην βόλτα και να το χρησιμοποιείς για να του αποσπάς την προσοχή (να προσπαθείς τουλάχιστον) όταν τον πιάνει κάποια φοβία.
Ενημέρωνε αν θες για την πορεία σας και βάλε και καμιά φωτογραφία να τον δούμε.

Hraklis

New Member
8 Μαϊου 2018
4
2
33
Ευχαριστώ και πάλι!!βέβαια,το βράδυ μόλις χαλαρώσουμε, αφού κοιμηθούν και τα 2 παιδιά θα ανεβάσω!! Ξέχασα από τη φούρια μου..είμαι η γυναίκα του Ηρακλή λόγω ελεύθερου χρόνου μπαίνω εγω

• Like
Reactions: Hammer

dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
845
2.852
Πιο πολύ μας ενδιαφέρει το όνομα του σκύλου, παρά τα δικά σας :p.
Σε αναμονή των φωτογραφιών λοιπόν.

Hraklis

New Member
8 Μαϊου 2018
4
2
33
Χαχαχα εχεις ενα δικιο!! !το όνομα ειναι του ειναι Άρης!!Η φωτογραφία αναμένεται!!!