Καλημέρα σε όλους, πρόσφατα υιοθέτησα ένα ημίαιμο κουταβάκι 9 μηνών (πολύ μικρόσωμο, τελικό βάρος είπε η κτηνίατρος 3-4 κιλάκια). Θα αρχίσω λέγοντας πως λόγω ενός παλιού περιστατικού που έχω βιώσει με μεγαλόσωμο σκυλάκι στο δρόμο, φοβάμαι αρκετά τα μεγαλόσωμα σκυλιά (αδέσποτα και μη). Η μικρή έχει μάθει να μη λερώνει μέσα στο σπίτι στο 90% των περιπτώσεων (ακόμα συμβαίνουν καμιά φορά ατυχήματακια με τσισάκια), λερώνει σε πάνα στο μπαλκόνι και έξω. Για να έρθω στο πρόβλημα μου όσον αφορά το έξω λόγω του πολύ μικρού μεγέθους της φοβάμαι να τη βγάζω βόλτα. Ενώ στην αρχή την πήγαινα ωραίες βόλτες μακρινές, μια φορά μας πλησίασαν 2 μεγάλα αδέσποτα λίγο περίεργα και την σήκωσα στην αγκαλιά μου και φύγαμε τρέχοντας (το ξέρω ότι δεν έκανα καλά, αλλά τα φοβάμαι και εγώ). Λόγω του ότι μένω σε απομακρυσμένη σχετικά επαρχιακή πόλη δεν μπορώ να ζητήσω τη βοήθεια εκπαιδευτή (δεν υπάρχει εδώ κανείς). Μπορείτε να με βοηθήσετε να νιώθω πιο άνετα με τις βόλτες; Δεν θέλω να τη βγάζω βόλτα μόνο στο τετράγωνο και να κοιτάω όλο δεξιά και αριστερά μη δω κανένα σκύλο να την πάρω να φύγουμε (έχουμε αρκετά αδέσποτα εδώ, αλλά λόγω επαρχίας όπως σας είπα πολλοί έξυπνοι με μεγαλόσωμα σκυλιά τα αφήνουν μόνα τους να κάνουν τη βόλτα τους και να επιστρέψουν σπίτι, αυτά είναι πιο επικίνδυνα). Η συμπεριφορά της γενικά απέναντι σε άλλα σκυλιά και ιδιαίτερα στα μεγάλα είναι ότι φοβάται , έχω προσέξει πως κάνει πίσω, θέλει να γυρίσει σπίτι και καμιά φορά άμα της γαβγίσουν κλαίει.
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων