Φιλόζωος σημαίνει και καλός ιδιοκτήτης?

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Μετά απο κάτι που μου συνέβει και μου είπε απόψε μια κυρία θα ήθελα να βάλω μια ερώτηση κρίσεως.

Πιστεύετε ότι αρκεί να είσαι φιλόζωος για να είσαι καλός ιδιοκτήτης σκύλου?

Είναι πολύπλοκό ερώτημα το ξέρω γιατί ο καθένας μπορεί να καταλαβαίνει την ζωοφιλία ή το καλός ιδιοκτήτης διαφορετικά απο τον άλλον.

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Για μένα όχι!!
Αλλά έτσι και αλλιώς πιστεύω ότι η έννοια φιλόζωος είναι παρεξηγημένη στην Ελλάδα και ο καθένας που χαιδέυει ένα σκύλο λέγεται φιλόζωος!
Για μένα φιλόζωος είναι αυτός που προσπαθεί να βοηθά όλα τα ζώα και όχι απλά αυτός που τα αγαπάει από απόσταση και χωρίς κόπο.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Πιστεύετε ότι αρκεί να είσαι φιλόζωος για να είσαι καλός ιδιοκτήτης σκύλου?
Οχι βέβαια.
Το Α είναι να είσαι φιλόζωος. Μέχρι το Ω του καλού ιδιοκτήτη...
Συνήθως, οι κατά κόσμον.."φιλόζωοι", είναι οι πλέον "ακατάλληλοι" ιδιοκτήτες.

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Μεγάλη συζήτηση, περίπλοκη και μάλλον χωρις σαφή απάντηση.
Υπάρχουν όρια στην φιλοζωία και αν ναι ποιός τα θέτει;
Και εξηγούμαι:
Πρέπει η φιλοζωία να έπεται της φιλανθρωπίας ή όχι και γιατί;
Τρώνε οι φιλόζωοι μοσχαράκι, αρνάκι και κοτόπουλο;
Φοράνε δερματινα παπουτσια;
Οι κατσαρίδες τα κουνούπια ή τα ποντικια εμπίπτουν στην φιλοζωία;
Τα μικρόβια λογίζονται ώς τετοια, ή επειδη είναι μικρά δεν μας πειράζει να τα εξοντώνουμε;
Η μήπως είμαστε φιλόζωοι μόνο στα ωφέλιμα για εμας ζώα;
Μήπως τελικα είμαστε όλοι φιλόζωοι κατα τό δοκούν;

Ο καλός ιδιοκτήτης πάλι είναι άλλο πράγμα.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Ξέρω κάποιους εδώ μέσα που συνδυάζουν και τα δύο.... και τους ζηλεύω (με την καλή έννοια) πολύ!;)

Επειδή έχω αντιληφθεί τι σημαίνει για σένα καλός ιδιοκτήτης (όταν λέμε καλός εννοούμε πραγματικά καλός και πάντα αναφερόμενοι στην πνευματική ευζωία του σκύλου) θα σου έλεγα ότι το ένα δεν συνεπάγεται το άλλο...:):)

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Δυο έννοιες που μοιάζουν ίδιες αλλά μπορούν να είναι και καταστροφικά αντίθετες.

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Μεγάλη συζήτηση, περίπλοκη και μάλλον χωρις σαφή απάντηση.
Υπάρχουν όρια στην φιλοζωία και αν ναι ποιός τα θέτει;
Και εξηγούμαι:
Πρέπει η φιλοζωία να έπεται της φιλανθρωπίας ή όχι και γιατί;
Τρώνε οι φιλόζωοι μοσχαράκι, αρνάκι και κοτόπουλο;
Φοράνε δερματινα παπουτσια;
Οι κατσαρίδες τα κουνούπια ή τα ποντικια εμπίπτουν στην φιλοζωία;
Τα μικρόβια λογίζονται ώς τετοια, ή επειδη είναι μικρά δεν μας πειράζει να τα εξοντώνουμε;
Η μήπως είμαστε φιλόζωοι μόνο στα ωφέλιμα για εμας ζώα;
Μήπως τελικα είμαστε όλοι φιλόζωοι κατα τό δοκούν;

Ο καλός ιδιοκτήτης πάλι είναι άλλο πράγμα.
Aς μου επιτραπεί αλλά η κατσαρίδα και το κουνούπι δεν ανήκουν στην κατηγορία των ζώων!

Τώρα ως προς το θέμα, θα συμφωνήσω κι εγώ πως άλλο το ένα κι άλλο το άλλο και θα προσθέσω (αφορμής δοθείσης εκ του σχολίου του Epial) πως ξέρω ένα σωρό κόσμο που το παίζει φιλόζωος και μάλιστα δεν τρώει καν κρέας, αλλά φοράει ό,τι δερμάτινο μπορεί! Αυτό για μένα ΔΕΝ είναι φιλοζωία, αλλά υποκρισία! Σίγουρα, ένας καλός ιδιοκτήτης είναι και φιλόζωος, αλλά ένας απλός φιλόζωος δεν θα γίνει απαραίτητα καλός ιδιοκτήτης, γιατί η αγάπη δεν είναι πάντα αρκετή και πρέπει να συνδυάζεται με την πειθαρχία, χώρια που ένας σωστός ιδιοκτήτης οφείλει να είναι ενήμερος για όλες τις υποχρεώσεις του ως προς τον τετράποδο φίλο του!

panagiotisgp

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
1.003
436
53
Β.Α Αττική
Ξέρω πραγματικά φιλόζωο ο οποίος δεν έχει καθόλου σκύλο ή γάτα (λατρεύει όμως τα περιστέρια).
Και ξέρω ιδιοκτήτη πανάκριβου ζεύγους, ακρωτηριασμένων doberman εισαγωγής, ο οποίος τα σκυλιά ζούνε, τρώνε, κοιμούνται με την οικογένεια και πραγματικά πιστεύω πως δεν είναι φιλόζωος!
Υ.Γ Δεν θεωρώ τον εαυτό μου τίποτα από τα δύο.

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
Εγώ είμαι σκυλοφιλος ....:D

Φυσικά και όχι γιατί το να αγαπαω κάτι δεν σημαινει ότι μπορώ να του δώσω αυτά που πρέπει σε συνθηκες διαβιωσης και λέγοντας συνθηκες εννοω όλες τις πτυχες της ζωής

Ολοι οι ανθρωποι που έχουν παιδια φυσικά τα αγαπανε ( εξαιρεσεις υπάρχουν αλλά η αρχή είναι αυτή)
το αν τα μεγαλώνουν σωστά και αν τα προσέχουν είναι αλλο θέμα το ίδιο είναι και με τους σκύλους

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Εγώ είμαι φιλόζωος...

Μ'αρέσει το αρνάκι στο φούρνο και καπαμά...
Το κατσίκι στην γάστρα και στην σούβλα...
Το κουνέλι με λευκή σάλτσα...
Η πάπια λεμονάτη...
Το μοσχαράκι γιουβέτσι...
Η γουρουνοπούλα με την κρούστα...

Και επειδή είμαι καλός σκυλο-κηδεμόνας, προσπαθώ να περάσω τις ίδιες αντιλήψεις και στο σκυλί μου. Το οποίο με έχει καταπλήξει με την φυσική του ευαισθησία για το θέμα, και την παντελή αδιαφορία για οτιδήποτε δεν έχει αίμα!

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Εσύ ο από πάνω...κράτα πια τα προσχήματα και πες ότι δεν τρως και κάτι ....

Σαφώς το ένα ...δεν συνεπάγεται και το άλλο....δυστυχώς!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ