Φιλοξενούμενο κουτάβι

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Η ιστορία έχει ως εξής:

Χτες επέστρεψε ο πατέρας του φίλου μου από το χωριό που είχε πάει για ελιές (άσχετη λεπτομέρεια αλλά από κάπου πρέπει να ξεκινήσω) και μαζί του κουβάλησε για μπουναμά ένα κουτάβι το οποίο το πήρε από γνωστό που γέννησε η σκύλα του (μπόξερ) και φυσικά έδινε τα κουτάβια όπως όπως.:mad:

Το κουτάβι (θηλυκό) το πήρε με σκοπό να το αφήσει στο χώρο της δουλειάς του και που χρησιμεύει ως "χώρος συλλογής σκύλων φίλων και γνωστών των εργαζομένων" και είναι κάτι σαν εργοτάξιο (άστα να πάνε :().

Για να μην πολυλογώ πήγαμε από κει να δούμε το κουτάβι και φρικάραμε από το πόσο μικρό είναι (φυσικά ανεμβολίαστο) και τέλος πάντων με τα πολλά αποφασίσαμε να την κρατήσουμε σπίτι μέχρι να κάνει τα εμβόλιά της και να μεγαλώσει λίγο.

Έτσι βρεθήκαμε με την κουτάβα στο σπίτι και τελείως απροετοίμαστοι για κάτι τέτοιο οπότε έχω ψιλοφρικάρει!

Πιστεύω είναι δεν είναι δύο μηνών (ο πρώην ιδιοκτήτης υποστηρίζει οτι είναι τριών) αλλά δεν μου φαίνεται. Σήμερα έκανε το πρώτο της εμβόλιο και σ ένα μήνα θα πάμε για το επόμενο.

Η Λήδα φέρεται άψογα, μοιράζεται τα παιχνίδια της, τη διορθώνει που και που αλλά γενικά παίζουν πολύ όμορφα οι δυο τους.

Η μικρή είναι συνεννοήσιμη (για την ηλικία της) κοιμάται, ξυπνάει και παίζει με τα παιχνίδια της και τη Λήδα και μετά στα καλά καθούμενα πάει και κοιμάται πάλι! Γενικά ανά διαστήματα γκρινιάζει χωρίς προφανή λόγο αλλά μόλις τα κανε και έβγαλε κάτι σκουληκαντέρες να με το συμπάθιο οπότε πιστεύω οτι μάλλον πονάει η κακομοίρα (πήρε χαπάκι για αποπαρασίτωση).

Γενικά έχω αγχωθεί (είναι του χαρακτήρα μου άλλωστε) , δεν ξέρω που να την περιορίζω όταν λείπουμε (το σπίτι είναι πολύ μικρό) και μάλλον αναγκαστικά αυτό θα γίνεται στο υπνοδωμάτιο με ότι αυτό συνεπάγεται. Και φυσικά τρέμω μην αρχίσει κλάματα και υστερίες σαν σωστό κουτάβι και έχω θέμα με την πολυκατοικία. Μέχρι στιγμής κλαψουρίζει κάθε φορά που κάποιος κλείνει την πόρτα πίσω του (πχ πάει τουαλέτα), την αγνοούμε όμως και το βουλώνει. Σήμερα την αφήνω να εγκλιματιστεί στο σπίτι, αύριο θα αρχίσω μικρούς περιορισμούς (με τη Λήδα μαζί) στο δωμάτιο να δω τι θα κάνει.

Να και φωτος https://www.dropbox.com/sh/ggb8vb9k7pod9sp/zMXH8jkmH-

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Xμμμμ... κουκλακι!! Ειναι σιγουρα 2 μηνων...
Μηπως ηρθε η ωρα να εχει παρεα η Ληδα ??:cool:

Που χαθηκες?? σε φαγανε τα ενυδρεια?:p

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Η μάνα μπόξερ, ο πατέρας τι; ξέρουμε; δε μου θυμίζει σε τίποτα μπόξερ αυτό το σκυλί

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Χάθηκα δε λες τίποτα...

Δεν ξέρω ρε συ Αμαλία, μας περνάει από το μυαλό εννοείται (κάποια στιγμή θέλαμε δεύτερο σκύλο) αλλά μια μέρα την έχουμε και γίνεται της τρελής μες στο σπίτι, ήμασταν και εντελώς απροετοίμαστοι και έχουμε μπλοκάρει αυτή τη στιγμή. Είναι και τα λεφτά στη μέση εννοείται (υποτίθεται οτι ο ευτυχής πατέρας είναι ροτβάιλερ οπότε θα θέλει κι ένα σκασμό φαΐ το σκασμένο όταν μεγαλώσει).

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Χάθηκα δε λες τίποτα...

Δεν ξέρω ρε συ Αμαλία, μας περνάει από το μυαλό εννοείται (κάποια στιγμή θέλαμε δεύτερο σκύλο) αλλά μια μέρα την έχουμε και γίνεται της τρελής μες στο σπίτι, ήμασταν και εντελώς απροετοίμαστοι και έχουμε μπλοκάρει αυτή τη στιγμή. Είναι και τα λεφτά στη μέση εννοείται (υποτίθεται οτι ο ευτυχής πατέρας είναι ροτβάιλερ οπότε θα θέλει κι ένα σκασμό φαΐ το σκασμένο όταν μεγαλώσει).
Θα ηρεμησουν τα πραγματα με τις μερες.. τωρα δε βγαινει και βολτες. Πιτμπουλομποξεριζει παντως η μικρη.
Crate δεν εχεις ?

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Όχι δεν έχω (η καημένη η Λήδα είναι ονειρεμένος σκύλος για σπίτι, όπου την αφήσεις εκεί θα τη βρεις) και να σου πω δεν ξέρω κι αν χωράει κιόλας...Κι εμένα αυτό μου θυμίζει να σου πω την αλήθεια, νομίζω οτι είναι μικρόσωμη (5,5 κιλά) για να έχει μπαμπά ροτβάιλερ. Άσε που παίζει να μην ξέρει και τι είναι ροτβάιλερ ο τύπος απ το χωριό...

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Ομορφούλα είναι αλλά εμένα ούτε για μπόξερ μου φέρνει, ούτε για ροττι.
Το μπόξερ ισχύει στάνταρ (μητέρα γαρ). Την ξέρουν οι γονείς του φίλου μου. Τέλος πάντων, δεν έχει σημασία, σημασία έχει ότι "κάνει για φύλακας"!](*,)

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Τελικά αποφασίσαμε να το κρατήσουμε το σκατό! Η απόφαση ελήφθει εν βρασμό ψυχής και ενδεχομένως να είναι δύσκολα τα πράγματα στο μέλλον αλλά καταλήξαμε οτι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε.

Το όνομα αυτής Φοίβη! Τώρα άρχισε να εγκλιματίζεται σιγά σιγά (το ίδιο και εμείς) και μου φαίνεται καλός χαρακτήρας (τα ξαναλέμε όταν θα γίνει 6 μηνών!). Συνεννοείται, είναι ήρεμη γενικά (χαζοχαίρεται βέβαια σαν κουτάβι), περίεργη για τα πάντα (χτες είχε χαζέψει με μια δεκαοχτούρα που έβλεπε από το μπαλκόνι) και φυσικά θέλει να μασουλάει τα πάντα! Δεν της αφήνουμε περιθώρια για μ@λ@ακίες και πιστεύω σε λίγο θα νομίζει οτι τη λένε "ΜΗ!". Της πήραμε ένα πάρκο το οποίο αργότερα ο φίλος μου θα το μετατρέψει σε κρέιτ και τη μαθαίνουμε να κάθεται ήσυχη απουσία μας (στο μεταξύ για να μη σηκώνει την πολυκατοικία στο πόδι όταν λείπουμε, σηκωνόμαστε κάθε μέρα στις 5 και την πάμε στους δικούς του).

Με τη Λήδα τα πάνε πολύ καλά και μπορώ να πω οτι η Λήδα με έχει εκπλήξει ευχάριστα γιατί στο παρελθόν συμπεριφερόταν πολύ κάφρικα σε κουτάβια. Δείχνει πραγματικά πολύ ισορροπημένη συμπεριφορά, τη θαυμάζω!

Προβληματισμοί που έχω:

1. Η Φοίβη όταν τα κάνει στην πάνα της μετά (έχει πάει παρά πέρα βέβαια) αρχίζει να τινάζει τα πίσω πόδια τύπου μαρκάρισμα. Να τη διορθώσω άραγε ή θα το μπερδέψει με την όλη πράξη και θα σταματήσει να τα κάνει στην πάνα?

2. Φοβάμαι τυχόν εντάσεις μεταξύ των δύο στο μέλλον, δηλαδή όταν το σκατό μπει στην εφηβεία και έχει μεγαλώσει σε μέγεθος. Αυτή τη στιγμή της κάνουμε σαφές οτι είναι τελευταία στην ιεραρχία αλλά δεν ξέρω αν αυτό είναι κάτι που μπορούμε να το καθορίσουμε εμείς στο τέλος (δηλαδή μήπως το καθορίζουν τα σκυλιά μόνα τους). Σκοπεύω να τις κρατάω χωριστά όταν λείπουμε μέχρι την ωρίμανση του μωρού για να μη γίνει κάποιο συμβάν πίσω από την πλάτη μας και μετά αναλόγως.

Αυτά προς το παρόν, θα επανέλθω με φωτό των κοριτσιών!

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Οσο μπορειτε και τωρα που ειναι κουταβι καντε ασκησεις για να συνηθισει να μενει μονη της. Θα ειναι πιο δυσκολο μετα. Διαλεξτε μια ωρα που δεν ειναι ωρα κοινης ησυχιας και ξεκινηστε.

Προσωπικα δεν χωριζα τις δικες μου. Η Baroque ηρθε ενηλικη σπιτι και η Froggy κουταβι. 2 βραδια κοιμηθηκαν χωριστα. Το 3ο η μικρη αρχισε τα κλαμματα και τις φωνες. Με το που εβαλα το κρεββατι της διπλα στης Baroque εβγαλε τον σκασμο και κοιμηθηκαμε και οι 4 μεχρι το πρωι. Απο εκει και περα και μεχρι και σημερα που η μικρη ειναι 2 ετων ειναι συνεχεια μαζι. Ουδεποτε παρουσιαστηκε καποιο προβλημα. Και αν καποια στιγμη η μικρη παραπιεζε την μεγαλη απλα την διορθωνε και εγω δεν χρειαζοταν καν να επεμβω.
Υποψην οτι η Baroque εκανε καμμια εβδομαδα τουλαχιστον για να αποδεχτει το κουταβι στην οικογενεια. Μεχρι να την αποδεχτει προσπαθουσε να την αποφυγει και η μικρη την κυνηγουσε απο πισω.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
Δεν είμαστε καλά...δεν το είχα δει το θέμα σου :dohh:

Να σας ζήσει βρε το σκατούλι. Καλά κάνατε και την κρατήσατε. Μια χαρά θα πάνε όλα.

Και καταρχάς...είσαι βλαμμένο παιδάκι μου; Χρειαζόσουν πάρκο/crate/box και δεν με ρώτησες;
Μην επαναληφθεί σε παρακαλώ. Θα υπάρξουν συνέπειες :p

1. Μην ασχολείσαι καθόλου
2. Μην ασχολείσαι καθόλου

Ολα μια χαρά σωστά θα τα πράξετε.

Στο μόνο που έχω ένσταση, είναι που δεν την αφήνετε να συνηθίσει στο σπίτι μόνη της. Δεν είσαι σίγουρη ότι θα χαλάει κόσμο. Μπορεί και όχι. Δοκιμάστε το τουλάχιστον.

Αν χρειαστείς κουταβοβοήθεια...call me...:)

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Δεν το ανέλυσα εντελώς το θέμα...

Μόλις φέραμε το πάρκο στο σπίτι η Φοίβη μιαχαρά εγκαταστάθηκε μέσα κι όλα καλά. Όταν νύσταζε πήγαινε μόνη της κτλ. Άρχισα σιγά σιγά να την κλείνω και όσο είμαστε παρόντες όλα οκ μένει όσο θες.

Αρχίσαμε λοιπόν (σε ώρες μη κοινής ησυχίας) να την κλείνουμε και να φεύγουμε και όταν το βούλωνε να εμφανιζόμαστε. Ε κάπου εκεί ξελαρυγγιάστηκε από το κακό της (δεν της ανοίξαμε όσο και να χτυπιόταν, απλά είχα κλείσει τα αυτιά μου να μην την ακούω, φαντάζομαι και η υπόλοιπη πολυκατοικία αυτό θα κανε) και από όταν τέλειωσε η άσκηση δεν πάταγε πια στο πάρκο μόνη της (ούτε όταν της βγάλαμε το χαλί από το σαλόνι για να αναγκαστεί να πάει - ξάπλωσε στην πάνα). Έτσι είπα να την πάω με το μαλακό κι τώρα μπαίνει πάλι μόνη της μέσα και κάθε απόγευμα της κάνω ασκησούλες με το να την κλείνω και να απομακρύνομαι (εκτός δωματίου) για όλο και μεγαλύτερο διάστημα (κάποιος είχε γράψει ένα ποστ για την εκμάθηση του κρέιτ και πάνω σε αυτό βασίζομαι, απλά εγώ φεύγω εντελώς από το χώρο). Θα δω τι πρόοδο θα έχουμε σε 2-3 μέρες κι αν δε τσουλήσει θα επανέλθω στη "σκληρή" μέθοδο.

Mareco μην ανησυχείς το ξέρεις οτι είσαι πρώτη στη λίστα των dog emergency calls!!!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Ημουν σιγουρη :p:cool:

Οτι σου ειπαν απο πανω.... συν κανονισε να γνωρισουμε το νεο μελος!;)

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Ημουν σιγουρη :p:cool:

Οτι σου ειπαν απο πανω.... συν κανονισε να γνωρισουμε το νεο μελος!;)
Βεβαίως! Μόλις ολοκληρώσουμε τα εμβόλιά μας θα κάνουμε και το ντεμπούτο μας στην σκυλο-κοινωνία!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.245
Μέλη
20.024
Νεότερο μέλος
BaNi