Φιλοξενία αδέσποτου - άθλος ή μήπως όχι;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.925
Γ Πραγματικά δεν είναι τόσο τραγικό να φιλοξενήσει κάποιος ένα σκυλάκι μαζί με το δικό του, πάρα πολλοί που δεν το τολμούν θα μπορούσαν να το κάνουν άνετα και θα βοηθούσαν πολύ.
Να έχεις ένα και να φιλοξενείς άλλο ένα δεν είναι τραγικό συμφωνώ. Μακάρι να έπαιρναν περισσότεροι αυτή την απόφαση.
Να έχεις 3 όμως και να φιλοξενείς και άλλα είναι άθλος..Σαν θαυμάζω παιδιά, και σένα και την Kasi και το Mareco, εγώ δεν θα μπορούσα σε διαμέρισμα!!

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Εντάξει, εγώ δε μένω σε διαμέρισμα, έχω και αυλή. Φυσικά όλα μέσα μένουν, αλλά είναι ευκολία για την τουαλέτα τους πρωί και βράδυ.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Μιλώντας μόνο για τον εαυτό μου, παρόλο που χρησιμοποίησα και το όνομα της Ολγας νωρίτερα...δεν το κάνω πλέον με καμμία ευχαρίστηση. Είναι πάρα πολύ δύσκολο, όταν δεν έχεις χρόνο, χώρο, χρήμα [πολύ]. Και είναι μεγάλη και η στενοχώρεια, του ότι στερείς πολύτιμο χρόνο ενασχόλησης, από τα δικά σου σκυλιά.
Η κούραση είναι απίστευτη και ο ύπνος λιγοστεύει δραματικά, όταν κάνεις και άλλη πρωινή δουλειά και όταν οφείλεις στα δικά σου σκυλιά, να τους αφιερώσεις ποιοτικό αλλά και ποσοτικό χρόνο. Για να μην πω για τα έξοδα...αλλά και το άγχος, του να μην ενοχλούνται οι γείτονες, από τις κουταβοτσιρίδες στις 4 τα χαράματα πχ :mad:

Οπότε, ξαναμιλώντας προσωπικά μόνο, ομολογώ ότι τα εκάστοτε κατσαρίδια, περνάνε άπειρο χρόνο στο θεόρατο όμως, άγιο crate και χωρίς περισσότερες προσωπικές επαφές και ούτε χρόνο για εκπαίδευση [αν είναι δυνατόν δηλαδή] και κάθε φορά που υιοθετούνται, κάνω προσευχές, να μην βρεθούν νέα.

Τον τελευταίο καιρό, δεν εισακούγομαι :(

Πάντως, όταν υπάρχει εξοπλισμός :p τα πράγματα είναι απείρως καλύτερα και μακάρι όλα τα παιδιά του φόρουμ, που έχουν μόνο έναν -και αν είναι και εύκολος ακόμη καλύτερα- σκύλο, δεν είναι κάτι το ανέφικτο και αδιανόητο, να φιλοξενήσουν ένα αλητάκι μέσω φιλοζωικής. Η βοήθεια είναι σημαντική, ο κόπος όχι τόσο, και η εμπειρία/η γνώση και η ψυχική ανάταση, που αποκομίζεις όταν το ζωάκι αυτό, ανθίζει και αποκτά ελπίδα στην ζωή, χάρη σε σένα, είναι αξίες ανεκτίμητες :)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.925
Πάντως, όταν υπάρχει εξοπλισμός :p τα πράγματα είναι απείρως καλύτερα και μακάρι όλα τα παιδιά του φόρουμ, που έχουν μόνο έναν -και αν είναι και εύκολος ακόμη καλύτερα- σκύλο, δεν είναι κάτι το ανέφικτο και αδιανόητο, να φιλοξενήσουν ένα αλητάκι μέσω φιλοζωικής. Η βοήθεια είναι σημαντική, ο κόπος όχι τόσο, και η εμπειρία/η γνώση και η ψυχική ανάταση, που αποκομίζεις όταν το ζωάκι αυτό, ανθίζει και αποκτά ελπίδα στην ζωή, χάρη σε σένα, είναι αξίες ανεκτίμητες :)
Μακάρι πράγματι, και όπως είπατε και πριν σε συνεργασία με μια φιλοζωική και για περιορισμένο διάστημα και ειδικά αν το δικό τους είναι καλόβολο ζώο, δεν είναι τόσο βουνό όσο το φανταζόμαστε.
Λυπάμαι που όταν είχα ένα, την Λούση, δεν το έκανα επειδή είναι τσαούσα με τα άλλα σκυλιά. Τελικά είναι μόνο στην αρχή όπως διαπίστωσα μετά την συμβίωση της με δύο τέρατα.
Ας το ξανασκεφτούν λοιπόν όσοι φοβούνται γιατί η προσφορά σε αυτά τα ζώα είναι μεγάλη.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Εγώ το σκέφτομαι ήδη σοβαρά πάντως για φιλοξενία. Βέβαια δεν αποφασίζω μόνη μου, αλλά θα προσπαθήσω να πείσω και το έτερον ύμιση.

Έχω απορίες περί φιλοξενίας, αλλά θα τις αναπτύξω σε άλλο θέμα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Οπότε, ξαναμιλώντας προσωπικά μόνο, ομολογώ ότι τα εκάστοτε κατσαρίδια, περνάνε άπειρο χρόνο στο θεόρατο όμως, άγιο crate και χωρίς περισσότερες προσωπικές επαφές και ούτε χρόνο για εκπαίδευση [αν είναι δυνατόν δηλαδή] ...
Να με διορθώσω μόνο σ'αυτό...

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, ασφαλώς και εκπαιδεύονται σ'αυτό το χρονικό διάστημα:

-Στο να συνηθίζουν στο crate.
-Στο να συνηθίζουν την πάνα.
-Στο να συνηθίζουν, πως όσο και να τσιρίζουν, δεν θα τους περάσει.
-Στο να συνηθίζουν ακόμη και το κολλάρο, όσο αστείο κι αν ακούγεται. Γιατί εγώ τους φοράω puppy λουράκια ασφαλείας και κάθε μα κάθε φορά, παθαίνουν σοκ. To οποίο αναγκάζονται να ξεπεράσουν.
-Στο να συνηθίζουν να τρώνε το φαγητό τους σε συγκεκριμένες ώρες.
-Στο πως να πλησιάζουν άλλα ενήλικα που τα αγνοούν [Σώτος], που δεν τα θέλουν και τα μαλώνουν [Δάφνη], αλλά και έταιρα τραμπουκοκούταβα που τους αλλάζουν τα φώτα [Μάρκος].

Πληθώρα, εκπαιδευτικών μαθημάτων λοιπόν, με ελάχιστη δική μου συμμετοχή :rolleyes:

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
ελα μωρε... τι ειναι ενα (2,3...) αδεσποτο μπροστα στην αιωνιοτητα? :confused:
ειμαι βεβαιη οσο κοπο και να βαζουμε δεν συγκρινεται με την στιγμη που αυτο βρισκει σπιτι!
χαχαλι ολα λοιπον!!
αν και μερικοι απο μας εχουμε υπερβει του κανονικου ... (υπαρχουν και πιο λογικοι αριθμοι.. το 1+1 ή 2+1)
πραγματικα δεν ειναι τοσο τραγικο οσο πολλοι νομιζουν αρκει οντως να εχεις σωστο εξοπλισμο.. αυτο ομως προυποθετει ορεξη πανω απο ολα...
Η πιο σωστη τοποθετηση της Μαρεκο ;)

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Ωραία, ανοίξατε το θέμα που έψαχνα.

Η κυρίως απορία μου είναι πόσο καιρό μπορεί να τραβήξει αυτή η φιλοξενία. Ας πούμε παίρνουμε το σκυλάκι..μέχρι να βρει οικογένεια μπορεί να περάσει μία βδομάδα, ένας μήνας ή να μη βρει και ποτέ οικογένεια.

Δε θα μου πήγαινε η καρδιά να το γυρίσω πίσω αν δεν έβρισκε οικογένεια, αλλά ίσως και να μη μπορούσα να το κρατήσω για πάντα. Εκεί λοιπόν τι κάνεις;

Επίσης, σε προσωπικό επίπεδο, βλέπω ότι με τη Σακίρα είμαστε οκ πλέον. Ελάχιστα, φυσιολογικά και αμελητέα προβλήματα έχω. Πιστεύετε ότι είναι νωρίς να φιλοξενήσω άλλο σκύλο; Δεδομένο ότι ζούσε με άλλα δύο σκυλιά και γενικά έχει άψογες σχέσεις με άλλα σκυλάκια.
Θα είναι καλύτερο γι' αυτήν ή θα νιώσει παραμελημένη;

Κι όταν λείπω τι γίνεται; Δανείζομαι crate και τα βάζω δίπλα δίπλα αν τα πηγαίνουν καλά; Κι αν δεν τα πηγαίνουν;

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Bοηθαει πολυ η φιλοξενια κουταβιων που δε μπορουν να κρατηθουν σε ενα καταφυγιο λογω του οτι δεν εχουν ολοκληρωσει το προγραμμα εμβολιασμων τους και κινδυνευουν. Στην περιπτωση αυτη ο χρονος ειναι σιγουρα μικρος.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
...ο χώρος που απαιτείται μικρότερος, ανάγκες για βόλτες μηδενικές και περίπτωση καλής συμβίωσης με το υπάρχον ενήλικο, πάρα πολύ μεγάλη :)

Στις ανάγκες εξοπλισμού, εκτός του crate, αναγκαίες και οι ωτοασπίδες :rolleyes:

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
.Στις ανάγκες εξοπλισμού, εκτός του crate, αναγκαίες και οι ωτοασπίδες :rolleyes:
Μην ξεχνάς τα άπειρα καθαριστικά σπιτιού. Η Σφουγγαρίστρα και η σκούπα πρέπει να γίνουν οι καλύτεροι σας φίλοι. χε χε χε

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Εμενα προς αθλος μερια μου φαινεται εκτος κι αν ειχα μονο ενα σκυλι σπιτι
και φιλοξενουσα αλλο ενα που στο μελλον μπορει και να το κραταγα.

Αλλιως ειναι δυσκολα ειδικα οταν δεν ξερεις ποσο καιρο πρεπει να φιλοξενησεις
μεχρι να υιοθετηθει. Για παραδειγμα εχω τον Μπαμπινο και την Τζενη 1,5 μηνα
και κανενας δεν ξερει ποσο ακομα θα πρεπει να τους φιλοξενησω απο τη στιγμη που
δεν υπαρχει κανενα ενδιαφερον ακομα. Ο χρονος που χρειαζεται, απλα δεν τον εχω
με συνεπεια τα δικα μου τα σκυλια να μενουν πισω. Και απο θεμα βολτας και απο
θεματα εξετασεων διοτι τα χρηματα πανε αλλου κτλ.

Ναι σιγουρα το συναισθημα οταν τους βρισκεις σπιτια ειναι απλα τελειο και μοναδικο αλλα
μεχρι να γινει αυτο μην καταληξω και με την ασπρη ζακετα που κλεινει πισω. . .
να βοηθησω δεν λεω και εν μερει ειμαι υπερ της φιλοξενιας αλλα με οριο το οποιο το
βαζει ο καθενας συμφωνα με την καθημερινοτητα του.

Παντως μετα την εμπειρια μου με το Μπαμπινο θα κανω πολυ καιρο να ξαναφιλοξενησω
κουταβι. :)

ΑΓΓΕΛΟΣ2

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2010
465
1
βολος
αν και δεν εχω μεγαλη προσωπικη εμπειρια απο φιλοξενειες ... αλλα λογο της φιλοζωικης τα ζω και εγω με τους υπολιπους...

για κουταβι και απ τι στιγμη που δεν εισαι ολη μερα σπιτι ενα δωματιο,μπανιο ή crate ειναι απαραιτητο για λιγοτερη κουραση...και φυσικα ειναι κουραστικο(εκτος αν ειναι καποιο φοβικο κτλ που θα περασουν λιγες μερες μεχρι να αρχισει να εχει απαιτησεις...

για ενηλικο ή γερικο τις περισσοτερες φορες τα πραγματα ειναι πολυ ευκολα!!

συμαντικο επισης θεωρω οτι πρεπει να εισαι αποφασισμενος οτι το ζωο το περνεις για φιλοξενεια και οχι υοθεσια...πιστευω πως αφου υπαρχει η διαθεση φιλοξενοντας ενα ζωακι μεχρι να βρει σπιτι ειναι σαν να υοθετεις εσυ ο ιδιος ως ενα βαθμο ολα τα ζωακια που περναν απ το σπιτι σου!

*κουραστικά τα κουταβακια,αλλα η φιλοξενια ειναι αυτη που σωζει πολλα απ τις θανατηφορες πολλες φορες αρωστιες...!

Φλάφη

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2012
89
32
Το Σάββατο θα φιλοξενήσω μία εγκαταλειφθήσα ψυχούλα Λαμπραντορίνα , σκέφτομαι τη συνύπαρξη με τη δική μου μουρλέγγο και λίγο αγχώνομαι , η Ραλλού είναι πολύ κοινωνική και αξιαγάπητη αλλά τι κάνουμε με τις βόλτες και τις ώρες που θα λείπω.... πόσοι συνυπάρχετε με παραπάνω του ενός σκύλο ;; κάθε συμβουλή πολύτιμη !!! η σκυλίτσα να προσθέσω είναι 1,5 έτους και η δική μου 2.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Θα εκπλαγείς με το...πόσοι συνυπάρχουμε με περισσότερους του ενός, σκύλους...:rolleyes:

Μην αγχώνεσαι από τώρα. Περίμενε πρώτα να δεις πως θα πάει το πράγμα.
Μπορεί να αποδειχθεί πάρα πολύ εύκολο.
Για τις βόλτες, αν μπορείς να τα βγάζεις μαζί, θα είναι καλύτερα.
Για μέσα στο σπίτι...τώρα που βρίσκεται η άλλη σκυλίτσα;
Αυτός που την έχει, δεν ξέρει να σου πει, πως συμπεριφέρεται όταν μένει μόνη;

Φλάφη

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2012
89
32
μαρέκο ευχαριστώ για την απάντηση !!!
η σκυλίτσα τώρα είναι σε σπίτι φύλαξης , απ ό,τι έμαθα είναι φοβισμένη και ήσυχη , κάθεται στον καναπέ ... είναι πολλά που με προβληματίζουν , όπως πώς θα είναι χωίς κένελ όταν λείπω ; αν η δική μου μελαγχολήσει ; αν ξετρελαθώ και θέλω να την υιοθετήσω ;; μάλλον πρέπει να σκεφτώ πιο ρεαλιστικά !!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.925
μαρέκο ευχαριστώ για την απάντηση !!!
η σκυλίτσα τώρα είναι σε σπίτι φύλαξης , απ ό,τι έμαθα είναι φοβισμένη και ήσυχη , κάθεται στον καναπέ ... είναι πολλά που με προβληματίζουν , όπως πώς θα είναι χωίς κένελ όταν λείπω ; αν η δική μου μελαγχολήσει ; αν ξετρελαθώ και θέλω να την υιοθετήσω ;; μάλλον πρέπει να σκεφτώ πιο ρεαλιστικά !!
Για να τρελαθείς και να θέλεις να την υιοθετήσεις θα πει ότι η συμβίωση σας είναι άψογη και δεν σε δυσκολεύει σε τίποτα.
Οι φιλοξενίες είναι μεγάλη ανάσα για τα ζώα αυτά, μακάρι περισσότεροι να συμμετείχαν .