Φιλοζωικος σύλλογος,βοήθεια!

GiantLara

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2013
88
2
Υπάρχει λοιπόν ένας φιλοζωικός σύλλογος στην περιοχή μου, ο οποίος έχει πολύ λίγα ενεργά μέλη,και κάποια λίγα άτομα που απλώς ενισχύουν οικονομικά.. Ο καθένας κάνει ότι μπορεί,και υπάρχουν κάποια αποτελέσματα..
Όμως παρακολουθώ εδώ και πόσο καιρό.. Και βλέπω οτι απλά τρέχουν 2-3 μόνοι τους.. Καμια οργάνωση.. καμία ενημέρωση..

Κι έτσι σκέφτομαι πως θα μπορούσα να βοηθήσω,να οργανώσω.. Να κάνω κάτι που θα βοηθήσει,με οποιονδήποτε τρόπο!
Διαβάζω προς το παρόν διάφορες νομιθεσίες..Αρμοδιότητες.. ότι χρήσιμο μπορώ να βρώ!

Θα ήθελα απο εσάς την γνώμη σας,κάποιοι ίσως είστε ήδη σε κάποιον σύλλογο,οτιδήποτε μπορεί να φανεί χρήσιμο!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.790
20.102
Ξεκίνα, να ασχολείσαι ενεργά με τον σύλλογο αυτό, και πολύ γρήγορα, θα καταλάβεις ότι οι νομοθεσίες και η οργάνωση, είναι έννοιες ουτοπικές. Ξεκίνα να προσφέρεις τον χρόνο σου, τα χέρια και την τσέπη σου, όπως κάνουν όλα τα μέλη των φιλοζωικών συλλόγων ανά την επικράτεια, και στην πορεία θα δεις αν μπορέσεις να κάνεις και τίποτα παραπάνω.

Μπράβο σου πάντως, που θέλεις να βοηθήσεις. Πολύ σημαντικό. Σου εύχομαι, να κάνεις την επιθυμία σου, πράξη :)

GiantLara

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2013
88
2
Σ'ευχαριστώ Μαρεκο.

έχω ήδη βρεθεί σε κάποιες "δραστηριότητες" του Συλλόγου.. έχω βοηθήσει σε μεταφορά αδέσποτου στον κτηνίατρο.. ή να πιάσω κάποιο,ή να ανακαλύψω την θέση κάποιου και να ενημερώσω κλπ..

Προς το παρόν ψάχνω νομοθεσίες κλπ.. και βρήκα ήδη αλλα και εκτύπωσα το σχέδιο νόμου,για τα "δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων απο την εκμετάλευση ή την χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό"
Βρήκα πολλά ενδιαφέροντα θέματα και πληροφορίες,που θα ήθελα κάποιος να μου είχε δώσει ίσως.
Γι'αυτο και εγω για αρχή,σκέφτομαι να βγάλω φωτοτυπίες και να μοιράσω σε κάποιους που ξέρω οτι ενδιαφέρονται..
Θέλω απλώς να ψαχτώ,με συμβουλές απο εσάς.. Το ίντερνετ.. Για να γίνουν πιο οργανωμένα κάποια πράγματα.. Να μπορώ να μιλήσω όπου χρειαστεί.. και να μπορώ να πράξω αναλόγως..

D

Deleted member 14614

Guest
Μπράβο καταρχάς που όλο ευχάριστα topics ξεκινάς τις τελευταίες μέρες! χεχε
Εύχομαι ο ενθουσιασμός σου αυτός να κρατήσει! :)
Από εκεί και πέρα, προτείνω να μιλήσεις πρώτα με κάποιον επικεφαλής του συλλόγου και να σου πει ο ίδιος τις ανάγκες που υπάρχουν. Στη συνέχεια, διαλέγεις και παίρνεις. Η mareco έχει δίκιο, ξέχνα τις έννοιες της οργάνωσης και της νομοθεσίας, δύσκολα τα πράγματα εκεί. Πάντως, σίγουρα το πιο άμεσο πρόβλημα που επικρατεί είναι οι στειρώσεις. Πρόβλημα για όσους ασχολούνται, αφού είναι κοστοβόρο και οι δήμοι πολυυύ σπάνια ασχολούνται.

GiantLara

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2013
88
2
Χμμ.. Μιλάω με 2 ενεργά μέλη.. γενικώς γνωρίζω την κατάσταση που επικρατεί και λιγο πολυ τα προβλήματα τους.. Δυστυχώς όμως δν υπάρχει συννενόηση μεταξύ τους.. και είναι λίγο πρόβλημα αυτό!
Αναρωτίεμαι λίγο στο θέμα "Βοήθεια και υποχρεώσεις" του Δήμου..
Θέλω να ψάξω το θέμα καταφύγιο για αρχή.. Δν έχω ιδέα πως και τι.. και ποιος.. !

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
πολύ όμορφη η σκέψη σου, υπάρχουν πάντα ανάγκες για νέους εθελοντες σε φιλοζωικές!

Να μοιράσεις λες φυλλάδια απο τη φιλοζωική για ενημέρωση του κόσμου?

GiantLara

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2013
88
2
Κανονίζεται μια συνάντηση με τον Φιλοζωικό,αφού τους έπρηξα λιγάκι.. Το μονο που τους νοιάζει μετα απο τοση κουραση και ταλαιπωρια,είναι οι εκλογές για να τα παρατήσουν..
Γι'αυτο και μαζεύω άτομα,παλια μέλη και καινούριους ενδιαφερόμενους να βοηθήσουν.. ΓΙα μια ενημέρωση,εκτίμηση της κατάστασης, που βρισκόμαστε,τι έχει γίνει ως τώρα.. Ιδέες,απορίες..

Έχω ήδη αρχίσει να γράφω σε ενα τετράδιο δικές μου απορίες,ιδέες..

Θα ήθελα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ... Οποιαδήποτε ιδέα,που έχετε δει ή έχετε σκεφτεί,για εναν φιλοζωικό!

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Τι ιδεα θες? Ως προς την οργανωση? Ως προς τις δρασεις? Δωσε μια κατευθυνση μην πεταμε απλα ιδεες δεξια και αριστερα

GiantLara

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2013
88
2
Εγώ μεχρι τώρα.. Έχω γράψει πράγματα στο τετράδιο που σκέφτηκα, ή κάποια κλεμμένη ιδέα που είδα απο κάποιο άλλο σύλλογο (Μπήκα σε καθε ομάδα στο φεισμπουκ,για το πως λειτουργουν κλπ.. )

Πχ,2 δήμοι στην Εύβοια, πρόσθεσαν 1 ευρώ σε κάθε λογαριασμό νερού,για τον φιλοζωικό!
Έστω 10 λεπτά αν προσθέσει ο δικός μας,είναι αρκετά χρήματα για να γίνουν πολλά πράγματα!

Πέρα απο τα χρήματα, εμένα με νοιάζει να προσελκύσω και να ευαισθητοποιήσω κόσμο.. Ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τα ζώα..
Θα ήθελα να αλλάξει ο τρόπος που λειτουργεί.. Να μην είναι μόνο νεκρά ζώα σε αφίσες,και μόνο υιοθεσίες.
Όπως κι εγώ παλιότερα,όποτε έβλεπα νεκρά και φολιασμένα ζώα,απλώς το προσπερνούσα,γιατι δν το άντεχα. Βέβαια αυτό ειναι το μεγαλύτερο πρόβλημα,και αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί..

Όμως σκεφτόμουν οτι σαν φιλοζωικός σύλλογος, δεν ειναι μονο τα αδέσποτα, θα ήταν ωραίο να τραβήξει ιδιοκτήτες σκύλων, που μπορούν να μάθουν τις ευθύνες τους,πράγματα, διοργανώσεις.. Όπως καλλιστεία, σκυλοβόλτες, περι εκπαίδευσης..
Να δημιουργηθεί ένα γραφείο,ενας χώρος όπου θα μπορεί κάποιος να ενημερωθεί σχετικά με τα αδέσποτα της περιοχής, τι έχει γίνει, ποιος είναι ο στόχος μας,να υπάρχει αρχείο,φωτογραφικό υλικό.. Ή απλά οτιδήποτε και για τα δικά τους σκυλιά.

Ξέρω πάρα πολύ κόσμο που έχει σκύλο στο σπίτι, αλλα δν βγαίνουν σωστές βόλτες.. ή επειδή είχαν καποια προβληματα συμπεριφοράς τον έχουν δεμένο.. Δεν ασκούνται σωστά..

Μετά σκεφτόμουν να μοιραστούν αρμοδιότητες.. Κάποιοι να ασχοληθούν με την δημιουργία ιστοσελίδας (που δν υπάρχει), άτομα που απλά,έστω, να ενημερώνουν μόλις δουν ενα αδέσποτο, ή να στέλνουν φωτογραφιες και κάθε χρήσιμη πληροφορία.. Άλλος μπορεί να μεταφέρει ζώα προς και απο τον κτηνίατρο, διασώσεις, άλλοι που είναι καλοί στον λόγο.. Σαν ομάδα ενημέρωσης, για τα σχολεία ή μέσα απο φυλλάδια..

Σκεφτείτε απλά,οτι υπάρχουν 3-4 ενεργά μέλη,που θέλουν να φύγουν γτ κουράστηκαν.. Και ότι θα γίνει μια συγκέντρωση περίπου 20-40 ατόμων... Και θα είναι σαν να ξεκινάει απο την αρχή.

Επίσης είμαι υπέρ του καταφυγίου.. Αλλα έχουμε τεράστιο και δύσκολο δρόμο για να φτάσουμε ως εκεί.. Ωστε να είναι υπέρ τον σκυλιών.. Νομίζω είναι ο τελικός στόχος αυτός..
Απλώς.. με μια σύντομη ενημέρωση, έμαθα οτι έχουν γίνει άπειρες στειρώσεις, και παρα μα παρα πολλές επεμβάσεις, τρελά ποσα στον κτηνίατρο... Για σκυλιά που εξαφανίστηκαν/φολιάστηκαν/σκοτώθηκαν.. Πολύ σύντομα..
Δεν έχει και ιδιαίτερο νόημα να σώσεις ένα αδέσποτο,να το στειρώσεις,να το εμβολιάσεις,και μετά απο μια βδομάδα να πεθάνει! Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να ειναι πιο ασφαλή..
Εϊμαστε μια πόλη με 7 χιλιάδες κατοίκους.. Όλοι μας γνωστοί..
Και το πρόβλημα δν είναι τεράστιο αυτή την στιγμή απο αδέσποτα..
Έχουν δωθεί περίπου 40 υιοθεσίες στα 3 χρόνια, και τώρα είναι γύρω στα 15 σκυλιά υπολογίζω μέσα στην πόλη.. Όμως είναι και άπειρα τριγύρω..