Φερομόνες;

physicist

Active Member
26 Απριλίου 2011
34
0
Καλησπέρα
Διαβασα σε κάποια φορουμ του εξωτερικού οτι χρησιμοποιούνται συσκευές ηλεκτρικές οι οποίες έχουν ενα μπουκαλάκι με φερομόνες και οτι έχει πολύ καλά αποτελέσματα για την αντιμετώπιση του άγχους αποχωρισμού? Το έχει χρησιμοποιήσει κανείς? Ξέρουμε αν ισχύει ή είναι άκυρο? Επίσης μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα υγείας ή οποιαδήποτε άλλα στο σκύλο ή στους ανθρώπους?
Ευχαριστώ.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.838
20.182
DAP
Εγώ κάποτε, αλλά δεν είδα καμμιά πρόοδο. Μπορεί βέβαια να μην το κάναμε σωστά ή να μην ενδείκνυτο για την περίπτωσή μας. Δεν το αφορίζω δηλαδή.
Εχεις σκεφτεί να χρησιμοποιήσεις ανθοιάματα Bach; To rescue remedy είναι για τέτοια προβλήματα.

physicist

Active Member
26 Απριλίου 2011
34
0
ξέρουμε που μπορώ να προμηθευτώ αυτό το DAP? υπαρχει σε pet-shop, σε μαγαζια με κτηνιατρικά? Αν δε γίνεται επειδή θα θεωρηθεί διαφήμιση μαγαζιού έστω με pm.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.838
20.182
Το έχω δει και σε pet shop και σε κτηνιατρική φαρμακαποθήκη.
Εξαρτάται απ' τα μαγαζιά της περιοχής που μένεις.
Γιατί δεν δοκιμάζεις πρώτα τα ανθοιάματα που είναι πιο προσιτά;

physicist

Active Member
26 Απριλίου 2011
34
0
τα ανθοιάματα αυτά κάνουν για το σκύλο? βλέπω οτι είναι για ανθρώπους.. (μόλις είδα οτι έχει και για κατοικίδια..) επίσης τι εννοείς πιο προσιτά? πόσο ακριβή μπορεί να είναι η συσκευή με τις φερομόνες?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.838
20.182
Οτι μπορείς να τα βρεις και σ'ένα φαρμακείο [που να εμπορεύεται όμως αιθέρια έλαια, ομοιοπαθητικά κλπ] εννοώ. Αντί να ψάχνεις για pet shop ή φαρμακαποθήκη. Και έχω την αίσθηση ότι πρέπει να είναι και φθηνότερα. Δεν θυμάμαι πόσο κάνει η συσκευή αλλά τα ανθοιάματα έχουν περίπου 10,00 το μπουκαλάκι, που σου κρατάει μπορεί και για...πάντα :)