Φαγητο-Ανθρωπινη μυρωδια

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Βλεποντας την εκπομπη του Σκαι,''Παρα τριχα'',ειδα μια κοπελα η οποια ειχε 3 μεγαλοσωμα σκυλια και εδειχνε την ωρα του ταισματος.
Αφου ζυγησε η κοπελα τις ποσοτητες για το καθε σκυλι,εβαλε την ξηρα στα πιατα και μετα ανακατευε με το χερι της ωστε να παρουν την ανθρωπινη μυρωδια.Εξηγησε κιολας πως το κανει αυτο για να συνδεσουν τα σκυλια την μυρωδια του αρχηγου τους ,με το φαγητο τους.

Σε τι εξυπηρετει αυτο?Να υποθεσω πως εχει να κανει με τη κυριαρχια?
Δλδ σαν να λεμε στο σκυλο ''το φαγητο σου,π ειναι σημαντικο για σενα,το δινω εγω!εγω ''κυνηγησα'' για να στο φερω''...???

Τα φωτα σας...:rolleyes:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Πρώτη φορά το ακούω. Γνωρίζω ότι κάποιοι ταϊζουν το σκύλο με το χέρι μέχρι να μάθει να τους εμπιστεύεται και να μην είναι προστατευτικός με την τροφή του, ενώ άλλοι βάζουν το χέρι στο πιάτο του την ώρα που τρώει. Έχει κι αυτό που λες μια λογική...

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Απο οτι ξερω αυτο το κανουν οταν τα σκυλια δεν τρωνε καλα,οταν ειναι κακομαθημενα,δηλαδη οταν ενα σκυλι δεν ειναι λαιμαργο, συνηθως οσα ζουν μονα και εχουν παντα φαγητο στο πιατο και ξερουν οτι παντα θα ειναι εκει και γεματο, τοτε χρειαζεται η με το χερι η το χερι στην τροφη,αν ετσι τρωει τοτε η ειναι κακομαθημενο η ειναι πολυ μαπα η τροφη.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
πάντως εγώ το βλέπω σαν ένα ακόμα μέσο να ενισχυθεί ο ρόλος του ανθρωπου ώς Α της αγέλης
έτσι απλά ναι
εγώ το έφερα το φαί- σε εμένα το οφείλεις-τρώς επειδή εγώ το έβαλα στο πιάτο σου
γιαυτο και πάντα πρίν σερβίρουμε δίνουμε μια εντολή

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Και γιατι οσκυλος να σεβαστει αυτον που φερνει το φαγητο?Δεν νομιζω οτι εχουν τετοια πολιτικη οι σκυλοι,μερικοι εφτυναν μεσα παλια,αλλα υπαρχουν νομιζω διαφορετικα κριτηρια απο τον σκυλο για τον ποιον θα σεβεται δηλαδη.

mildecoy

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2009
294
3
Βγεθι, Κερατεα
Ολα εχουν να κανουν με τις φερορμονες και την εκκριση τους απο τα διαφορα σημεια του σωματος.Απο την παλαμη μας ο σκυλος καταλαβαινει τα συναισθηματα μας εκεινη τη στιγμη. Κατα τη δικη μου αποψη δεν δηλωνει μονο αρχηγεια αλλα ισως και δεσιμο με την αγελη. Στην αγρια φυση ο αρχηγος λυκος δεν παει το φαγητο στους υπολοιπους αλλα μολις χορτασει τους αφηνει να φανε. Μονο οι μανες τρωνε και μεταφερουν το φαγητο στα κουταβια.

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Κατα τη δικη μου αποψη δεν δηλωνει μονο αρχηγεια αλλα ισως και δεσιμο με την αγελη. Στην αγρια φυση ο αρχηγος λυκος δεν παει το φαγητο στους υπολοιπους αλλα μολις χορτασει τους αφηνει να φανε. Μονο οι μανες τρωνε και μεταφερουν το φαγητο στα κουταβια.
Στις αγέλες στων σκύλων πως γίνεται;

Maximus

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2008
197
4
Patra/Greece
Στην αγρια φυση ο αρχηγος λυκος δεν παει το φαγητο στους υπολοιπους αλλα μολις χορτασει τους αφηνει να φανε. Μονο οι μανες τρωνε και μεταφερουν το φαγητο στα κουταβια.
Ετσι ακριβώς είναι και στα σκυλιά πρώτα τρώει ο αρχηγός (της αγέλης) και μετά οι υπόλοιποι

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Χτες στην Νετ είχε μία καταπληκτική ταινία το under eight. Έδειχνε μία αγέλη από χάσκι που τα παράτησαν μόνα στην Ανταρκτική κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες. Η αγέλη αναγκαζόταν να κυνηγάει πουλιά για να ζει. Αλλά ο αρχηγός (η Μάγια) δεν συμμετείχε πάντα στο κυνήγι αλλά οργάνωνε την αγέλη της ώστε να κυνηγήσουν αυτά. Όταν έπιαναν το φαί της το ακουμπούσαν στα πόδια και εκείνη έπαιρνε πρώτη το δικό της μερτικό και τα υπόλοιπα μπορούσαν να φάνε μετά.
Όταν η Μάγια τραυματίστηκε και ήταν σαφές οτι δεν μπορούσε να ηγηθεί της πήγαν πάλι τα πουλιά, της τα άφησαν στα πόδια και εκείνη ως ένδειξη απάρνησης της αρχηγίας σύρθηκε και ακούμπησε το πουλί στα πόδια του διαδόχου της ώστε να αρχίσει εκείνος να τρώει πρώτος. Πολύ συγκινητικό. Αλλά έτρωγαν όλα μαζί. Λέτε αυτό δεν ισχύει;

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Ναι καλά το Hollywood είναι μάνα στην υπερβολή αλλά αυτό που ουσιαστικά έδειχνε ήταν οτι πρώτα έπαιρνε ο αρχηγός το δικό του κομμάτι και μετά άνετα μπορούσαν να φάνε και τα υπόλοιπα. Δηλαδή τα σκυλιά δεν μοιράζονται το φαγητό; Ή αν παν να φάνε τα υπόλοιπα μέλη ταυτόχρονα ο αρχηγός τα απομακρύνει;

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Σε αγέλη που γνωρίζω καλά αρχηγός είναι στειρωμένη, μεγαλόσωμη και πολύ δυνατή θηλυκιά. Τρώει ΠΑΝΤΑ πρώτη. Οι υπόλοιποι... δεν είναι ότι τη σέβονται, αλλά έτσι και πλησιάσουν θα "φάνε ξύλο". Τους ρίχνουμε φαγητό σε διάφορα σημεία, ώστε να μην ενοχλεί το ένα το άλλο. Η σκύλα γυρνάει γύρω γύρω και τρώει απ' όλα τα σημεία. Είχαμε ένα γεροντάκι στην αγέλη παλιά που έτρωγε ξαπλωμένο. Ξάπλωνε (με πολύ κόπο) και έβαζε την τροφή ανάμεσα στα μπροστινά πόδια του. Είχα δει τη σκύλα να πηγαίνει και να τρώει το φαγητό του ακριβώς εκεί! Ανάμεσα στα πόδια του!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
πρόσφατα έβλεπα ντοκυμαντέρ όπου οι λύκοι τρώνε ταυτόχρονα-ενώ τσακώνονται ταυτόχρονα και ασταμάτητα-και ενώ το φαί είναι πάρα πολύ και ενώ τα κουτάβια τρώνε ανενόχλητα εν μέσω επαναλαμβάνω γρυλισμάτων δαγκωμάτων και γενικώς πολεμικού κλίματος

τα σκυλιά όσο έχω διαβάσει εκτιμάνε/ακολουθάνε ως αρχηγό αυτόν που ελέγχει τους πόρους- δηλαδή φαί νερό στέγη βόλτα παιχνίδι κλπ

δεν λέω ότι αν αρχίζει κάποιος καινούργιος να τα ταίζει τότε θα αναγνωρίζουν αυτόν πλέον για αρχηγό,αλίμονο

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Εγα παλι πιστευω οτι μας βλεπουν σαν ανθρωπους απλα,τους οποιους αγαπουν και σεβονται,πολλα σκυλια φερνουν το θηραμα στον κυνηγο ισως αυτο να εννοειται,και ενταξει το αφεντικο ειναι το Αλφα ορισμενα σκυλια σεβονται ομως καθε ανθρωπο,ασχετα με το αν τα ταιζει.

rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
πρόσφατα έβλεπα ντοκυμαντέρ όπου οι λύκοι τρώνε ταυτόχρονα-ενώ τσακώνονται ταυτόχρονα και ασταμάτητα-και ενώ το φαί είναι πάρα πολύ και ενώ τα κουτάβια τρώνε ανενόχλητα εν μέσω επαναλαμβάνω γρυλισμάτων δαγκωμάτων και γενικώς πολεμικού κλίματος

Ετσι ακριβως, τα κουταβια επιτρεπονται γενικως να τρωνε και η σταση τους ειναι εμφανεστατα υποταχτικη(χαμηλωμενο σωμα, ουρα κατεβασμενη).

Στην αγελη των λυκων τρωνε πρωτα ο Αλφα αρσενικος και η Αλφα θυληκια, οι υπολοιποι δεν σχηματιζουν ακριβως και ουρα αλλα τρωνε με τα "σφαλιαριων". Η καλυτερη περιγραφη ειναι ακριβως αυτη που ειπε "πολεμικο κλιμα".

Επισης, δεν ξερω αν το ειδα στο Παρατριχα, σημασια για την ιεραρχια με το σκυλο εχει πριν του δωσουμε το μπωλ με το φαγητο να κανουμε πως τρωμε εμεις λιγο πρωτοι(απο το μπωλ) και μετα του το δινουμε.

Παντως για την οσφρηση του σκυλου, οι δυνατοτητες της πραγματικα ειναι απιστευτες, οι πληροφοριες που παιρνουν ειναι σχεδον για τα παντα.

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Βλεποντας την εκπομπη του Σκαι,''Παρα τριχα'',ειδα μια κοπελα η οποια ειχε 3 μεγαλοσωμα σκυλια και εδειχνε την ωρα του ταισματος.
Αφου ζυγησε η κοπελα τις ποσοτητες για το καθε σκυλι,εβαλε την ξηρα στα πιατα και μετα ανακατευε με το χερι της ωστε να παρουν την ανθρωπινη μυρωδια.Εξηγησε κιολας πως το κανει αυτο για να συνδεσουν τα σκυλια την μυρωδια του αρχηγου τους ,με το φαγητο τους.

Σε τι εξυπηρετει αυτο?
Νομίζω αυτό το κάνεις για να μην τρώει και καλά ο σκύλος παρά μόνο από εσένα. Να μη φάει δηλ κάτι που δε θα έχει τη μυρωδιά σου. Όπως πολλοί ρίχνουνε πχ λίγη κανέλα για να έχει πάντα τη συγκεκριμένη μυρωδιά το φαγητό του και να μη δέχεται να φάει κάτι που δεν έχει αυτή τη μυρωδιά.

Ήδη το φαγητό του του το δίνεις εσύ και το βλέπει/ξέρει, δε νομίζω να χρειάζεται κάτι παραπάνω για να αντιληφθεί ποιός του το εξασφαλίζει/προσφέρει.

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Κι εγώ συμφωνώ με τη Λουκία. Τα σκυλιά ξέρουν πολύ καλά ποιός τους προμηθεύει την τροφή τους. Το να συνδέσουν τη μυρωδιά σου με την τροφή σου αποσκοπεί στο να τα μάθεις να τρώνε μόνο από σένα (και όχι να σταματήσεις μόνο σε αυτό) πράγμα όχι πολύ βολικό...
Από κει και πέρα οποιοδήποτε σκυλί μπορεί να υπερασπιστεί την τροφή του, ασχέτως θέσης στην αγέλη. Εγώ αναγκαζόμουν να τα ταϊζω χώρια τους πρώτους μήνες γιατί βλέπαμε ένα bc να τσαμπουκαλεύεται σε έναν Ελλ.Ποιμενικό (θηλυκό γαρ). :D
Και ναι, όποτε είναι εφικτό, τρώμε πρώτα εμείς και μετά τα σκυλιά.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog