Aν έχεις το νου σου στον σκύλο και στο μην αρπάξει τίποτα την ώρα που πάτε βόλτα, δεν θα χρειαζεσαι φίμωτρο.παιδια μια ερωτηση θελω να κανω το φιμωτρο το χρησιμοποιουμε σε περιπτωσης που ο σκυλος μασ ειναι λαιμαργος και τρωει οτι βρισκει στη βολτα η θα του κανει περισσοτερο κακο παρα να τον προστατεψει
Το διευκρίνισα, ανεκπαιδευτος. Προφανώς, εάν μπορεί να εκπαιδευτεί είναι το προτιμότερο. Εαν δεν υπαρχει αυτη η δυνατότητα-ικανότητα και ο σκύλος τριγυρίζει ελεύθερος κινδυνευει από φασης φύσεως δηλητηρια.Αν είναι ανεκπαίδευτος χρειάζεται εκπαίδευση και όχι φίμωτρο!
Το φίμωτρο χρησιμοποιείται σε ειδικές περιπτώσεις και όχι για εκμάθηση του να μην τρώει από κάτω!
Για να δουλέψεις την λαιμαργία του, δημιούργησε έναν σύνδεσμο που θα αποσπά την προσοχή του από το έδαφος και θα την στρέφει αλλού, πχ. ένα μπαλάκι κτλ.
Το φίμωτρο δεν είναι εργαλείο εκμάθησης!Η εκμάθηση γίνεται με ΔΟΥΛΕΙΑ!
Στην Ελλαδα γενικως ειμαστε στην τσιτα...στον δικό μου σκύλο δεν λειτούργησε το φίμωτρο πάντως. έχει την μύτη στο πάτωμα μόνιμα και με ή χωρίς φίμωτρο. (χρειάστηκε να το φορέσει μικρή 3-4μηνων λόγο υποψιών για φόλες εκεί που έμενε) Απλά με πολύ κόπο μάθαμε το ''ασε'' και ετσι αφήνει οτι έχει στο στόμα εδώ είμαι ήρεμη γιατι συνήθως είναι βελανίδια όταν είμαι στην ελλάδα είμαι στην τσίτα!
Δεν ειναι Λαμπραντορ.Τα τελευταια 2-3 χρονια εχουμε βρει κατω μπριζολες λουκανικα κτλ και δεν τα μυριζει καν. Η αν τα μυρισει ενα "μη" αρκει.
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk