Φήμες για κυνομαχίες

Manos(Ivan GSD)

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
212
0
Επειδή με βασανίζει καιρό , ήθελα να το μοιραστώ με εσάς και να μου πείτε τι γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις : Αρχές Ιουλίου πήγα με τον Ιβάν και φίλους για διακοπές στη Γαστούνη Ηλείας , συγκεκριμένα σε ένα χωριό έξω απ'τη Γαστούνη (Μπούκα) . Στην περιοχή υπάρχουν φήμες από πολλούς οτι γίνονται κυνομαχίες και μάλιστα είναι μια φήμη που τη γνωρίζουν αρκετοί . Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν το πάθος των ανθρώπων της περιοχής για τα pitbull's όπως και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπιζαν το σκύλο μου (π.χ. ερωτήσεις όπως : Ο Γερμανικός Ποιμενικός νικάει ένα pitbull ?) . Ακόμα , είδα μια πολύ σκληρή αντιμετώπιση των ανθρώπων προς τα σκυλιά , του τύπου πνίχτες με καρφιά , ξύλο και ψυχολογικός εξαναγκασμός . Μάλιστα , πρώτη φορά έμαθα οτι τα συγκεκριμένα σκυλιά ντοπάρονται . Συγκεκριμένα , είδα ένα εξαιρετικά μυώδες σκύλο (ασυνήθιστα μυώδες) . Μου έκανε επίσης εντύπωση οτι κανένας στην περιοχή δεν καταγγέλει τη συγκεκριμένη υπόνοια , γιατί όπως χαρακτηριστικά μου ανέφεραν : <<Την επόμενη μέρα θα σε φυτέψουν >> γιατι παίζονται πολλά χρήματα απο πίσω . Βέβαια , το συγκεκριμένο ποστ βασίζεται σε φήμες , οι οποίες από κάποιους στην περιοχή αντιμετωπίζονται ως βεβαιότητα (χωρίς να επεκταθούν περαιτέρω) . Σε τέτοιες περιπτώσεις πως μπορεί κανείς να χειριστεί ένα τέτοιο θέμα ?

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Δεν βρίσκω το κουράγιο ούτε καν να χαρακτηρίσω τον τρόπο με τον οποίο αισθάνομαι για τις κυνομαχίες. Διάβασα ότι μόνο μια υπόθεση μέχρι στιγμής έχει οδηγηθεί στην δικαιοσύνη, κ αυτή καταλάθος. Αν κάνατε ανώνυμη καταγγελιά? Κ συ κ οι φίλοι σου ξεχωριστά αν χρειαστεί? Απ ό,τι διάβασα εκεί πήγατε για διακοπές, δεν μένετε μόνιμα. Όμως η Μαρέκο δεν το πρότεινε, επομένως μάλλον θα είναι μια άκαρπη προσπάθεια. Παρόλ αυτά μου φαίνεται αδιανόητο να μην μπορεί να γίνει κάτι

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Μην νομίζεις ότι δεν το έλαβα υπόψην. Οι ανώνυμες καταγγελίες ή οι πληροφορίες συνοδεύονται πάντα από πειστήρια? Δεν γνωρίζω, αλλά αν είναι έτσι τότε δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Ποτέ. Είναι τρομερά δύσκολο να πιαστούν επ αυτοφόρω οι κυνομαχίες. Οι άνθρωποι στις μικρές κοινωνίες ποτέ δε μιλάνε

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Οπου υπαρχουν φημες θα εχουν φτασει και στα αυτια των τοπικων αρχων. Για να μην κινητοποιουνται ή δεν θα μπορουν ή δεν θα θελουν. Μια καταγγελια με στοιχεια ισως να τους αναγκαζε να δρασουν. Χωρις στοιχεια....χμ χλωμο.

vagolf

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2010
209
0
ΑΧΑΡΝΑΙ
Δεν γίνεται απολύτως τίποτα δεν ασχολούνται ούτε για τα τυπικά
εχω τύχει σε σκηνικό να πηγαίνουν οι αστυνομικοί σε μάζεμα και οι κάτοχοι αυτών να τους λένε ότι τα έφεραν για ζευγάρωμα και αστυνομια να φευγει
Δεν βγάζεις άκρη η γνώμη μου είναι ότι περισσότερο δεν θέλουν παρα δεν μπορουν

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Μη σου πω ότι είναι μπλεγμένοι και οι ίδιοι οι αστυνομικοί. Οπότε...για να μη βρεθείς σε κανένα χαντάκι...άστο. Και πρόσεχε μη σου βουτήξουν και τη μικρή...

eleutheriaria

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2012
300
1
Πάντως με μια μικρή αναζήτηση στο google θα δείτε ότι κάποιες σελίδες -πρόσφατα μάλιστα- έχουν δημοσιεύσει σχετικό θέμα.

Manos(Ivan GSD)

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
212
0
Σωστά Κατερίνα , ξέχασα να το αναφέρω . Πολλοί μου είπαν οτι η ίδια τοπική αστυνομία κάνει τα στραβά μάτια . Πάντως , αν και ριψοκίνδυνη η καταγγελία , καθώς είναι ένα χωριο 200 κατοίκων (η Μπούκα) και ολοι γνωρίζουν ποιοι έρχονται και ποιοι φεύγουν και τους έκαναν εντύπωση μάλιστα οι συνεχόμενες ερωτήσεις μου , θα δω τι μπορώ να κάνω .

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Προσεχετε πολύ γιατι από πέρσυ στα γύρω χωρια εκει υπάρχει κάποιου ειδους βεντέτα με ξεκαθαρίσματα.
Δεν ειναι τοσο απλά τα πράγματα.... και δεν ειναι αποκλειστικά λόγω κυνομαχιών ετσι.
Θέλει παααααααααααρα πολλή προσοχή

Από άλλη πόλη δεν εχει αρμοδιότητα αστυνομία. Μόνο αν πάει καταγγελία σε εισαγγελέα, επώνυμα. Αλλά και παλι δεν σημαίνει ότι η αστυνομία θα "βρει" κατι.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ