Υποψήφιοι σκυλο-γονείς (Νέο αίμα)

E-va

Well-Known Member
2 Οκτωβρίου 2009
434
0
Αχαρνές
Καλησπέρα σε όλους.

Είμαι φρέσκια - φρέσκια στο φόρουμ και ανακάλυψα την ιστοσελίδα σας ψάχνοντας πληροφορίες για κουταβάκια (γενικά). Μου αρέσει πάρα πολύ η δουλειά που έχετε κάνει καθώς κ τα θέματα που συζητάτε.

Προς το παρόν δεν έχω κάποιο σκυλάκι αλλά θέλουμε με τον σύντροφό μου να αποκτήσουμε ένα - και εδώ θα ήθελα τη συμβουλή σας.

Ενώ γνωρίζουμε πολύ καλά τις ευθύνες που φέρει ένα κουτάβι - σκύλος μετέπειτα - στο σπίτι η ανησυχία μου είναι η εξής : Τόσο εγώ όσο και ο σύντροφός μου τα πρωινά θα λείπουμε στις δουλειές μας. Δηλαδή μιλάμε για >8 ώρες (τουλάχιστον).

Τί μπορώ να κάνω ώστε το σκυλάκι να μη βαρεθεί όλες αυτές τις ώρες αλλά κ εμείς να μη βρίσκουμε το σπίτι σαν «βομβαρδισμένο»;

Έχω διαβάσει και ενημερωθεί για τα πάρκα και μου αρέσει πολύ σαν ιδέα.
Παρ’όλ’αυτά δεν θα βαρεθεί τόσες ώρες μόνο του; Εννοείται ότι θα έχει τα παιχνιδάκια του μέσα (κάθε φορά κι άλλο).
Κ επίσης εννοείται ότι με το που θα ερχόμαστε θα αφιερώνουμε ώρες μαζί του για τις βόλτες του και το παιχνίδι. Ειδικά τα σκ.

Να σημειώσω ότι το σπίτι διαθέτει μια βεράντα αλλά βρίσκεται σε ιδανική περιοχή για βόλτες και τα σχετικά, καθώς είναι «ανοιχτά».

Εσείς τί λετε;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις (και καλώς σας βρίσκω).
:)

dimiv

Well-Known Member
18 Αυγούστου 2008
506
0
50
Αθήνα
καλώς ήρθες :)

οι περισσότεροι μάλλον αφήνουμε τα σκυλιά μας πάνω κάτω 8 ωρες μόνα τους,δεν γίνεται αλλιώς-

εάν όμως τον υπόλοιπο χρόνο ασχολείστε αρκετά μαζί του

(βόλτα ,παιχνίδια κλπ) δεν θα έχετε πρόβλημα -

εξάλου τις ώρες που θα λείπετε μάλλον θα κοιμάται ,πόσο εάν είναι κουτάβι

που αν δεν κάνω λάθος σε μικρή ηλικία χρειάζονται 16+ ώρες ύπνου-

καλό όμως είναι να το έχεις στην αρχή σε περιορισμένο ,

προστατευμένο χώρο προκειμένου να προφυλάξεις την περιουσία σας:)

ρίξε μια ματιά εδώ (εάν δεν τα έχεις ήδη διαβάσει)

http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=453

http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=4425&highlight=συμβουλες+καθαρό+σπιτι

E-va

Well-Known Member
2 Οκτωβρίου 2009
434
0
Αχαρνές
Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα και για τις απαντήσεις.

Μάλλον θα προχωρήσω στην απόκτηση κάποιου κλουβιού (crates) και αναγκαστικά θα μένει εκεί μέχρι να επιστρέψουμε σπίτι (ελπίζω μόνο σε περίπτωση που κλαίει να μην φτάνει μέχρι τα αυτιά των γειτόνων).

Θα το εφοδιάσω με μαξιλάρα, μπωλάκια φαγητού – νερού, παιχνίδια, κάποια πάνα για να μάθει τη τουαλέτα του.
Μάλιστα, λέω να το βάλω εξαρχής στο σαλόνι μιας και εκεί υπάρχει περισσότερος χώρος αλλά και εκεί θα είναι ο «χώρος του» εφεξής.

Εννοείται ότι προτάσεις, σχόλιά σας κλπ είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτα.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά γιατί είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνω κάτι τέτοιο και έχω μια πελώωωρια λαχτάρα (και αγωνία!)

Καλημέρα σε όλους :)

kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
Κι εγώ όταν πρωτοπήρα τον μικρούλη μου σε "πάρκο" τον άφηνα τα πρωινά. Τώρα το έχω δανείσει σε κοπέλα από το φόρουμ που έχει κουταβάκι και το έχει βολευτεί πάρα πολύ. Είναι ευρύχωρο και ασφαλές και δεν κινδυνεύει να μασουλήσει καλώδια ή πράγματα που δεν πρέπει όταν θα είναι μόνο του.
Τώρα για το κλάμα...εντάξει, κι εμένα έκλαιγε τις πρώτες μέρες, το άκουγε ο πατέρας μου που μένει στο ισόγειο (εμείς στο δεύτερο όροφο), μετά το συνήθισε και το έριχνε στον ύπνο.
Το κρατήσαμε 2-3 μήνες, τώρα απλά τον αφήνουμε να αλωνίζει στο σπίτι. Δεν κάνει ζημιές ούτε λερώνει μέσα. Τον βγάζω το πρωί στις 6.30 πάντα (κάθε πρωί), τα παιδιά μόλις γυρίσουν απ΄το σχολείο γύρω στις 2 και το βραδάκι κατά τις οκτώ. Και είναι ο μικρός μου ενός χρόνου ακριβώς:)
Κι εγώ το πάρκο στο σαλόνι το είχα. Με την πάνα του, νερό,φαγητό,παιχνίδια. ΄Οταν γυρίζαμε στο σπίτι το ανοίγαμε και όταν ήθελε τουαλέτα πήγαινε μόνος του μέσα.
Λίγη υπομονή στην αρχή και όλα καλά θα πάνε.Με το καλό να το αποκτήσετε:)

archodea

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2009
870
770
Πειραιάς
καλώς ήρθες και εμένα δεν θα μου άρεσε να έχεις το σκυλάκι σε crate χωρίς να κατηγορώ τίποτα ούτε να θεωρώ μη σωστό. άλλωστε τα σκυλιά είναι σαν τα παιδιά με υπομονή και έλεγχο στην αρχή δεν θα έχεις μετέπειτα κανένα πρόβλημα.

E-va

Well-Known Member
2 Οκτωβρίου 2009
434
0
Αχαρνές
καλο θα ηταν επιδη ειναι πολλες οι ωρες να παρεις παρκο και οχι crate.
καλώς ήρθες και εμένα δεν θα μου άρεσε να έχεις το σκυλάκι σε crate χωρίς να κατηγορώ τίποτα ούτε να θεωρώ μη σωστό
Χμ, το μόνο που φοβάμαι στο πάρκο είναι οτι επειδή είναι ανοιχτό επάνω (νομίζω) μήπως πηδάει απο εκεί κ αλωνίζει στο σπίτι (!!)

Και γιατί μου προτείνετε πάρκο; Είναι μεγαλύτερο;;

Απο χρόνο συνήθειας και εξοικείωσης πόσο λέτε ότι παίρνει ;(για μηνων 4-5 κουταβάκι ας πουμε)

:)

Ferb

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
417
2
ΡΙΟ
www.rottweilers.gr
Μεσα στο παρκο θα μπορεις να εχεις νερο και πανα για την αναγκη του ενω στο crate οχι.εκει μπορεις να τον αφησεις αρκετες ωρες στο crate οχι.δεν θα πηδηξει απο πανω πολυ δυσκολο.σε 2-3 μερες θα εχει μαθει και δεν θα κλαψουριζει.αυτο εξαρταται απο σενα βεβαια.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
καλώς ήρθες και εμένα δεν θα μου άρεσε να έχεις το σκυλάκι σε crate χωρίς να κατηγορώ τίποτα ούτε να θεωρώ μη σωστό.
Γιατί δεν θα σου άρεσε;

Το crate είναι πολύ πρακτικό για την ασφάλεια του κουταβιού και του σπιτιού σου, για την εκμάθηση τουαλέτας, για την ησυχία του, για ασφαλή μεταφορά με το αυτοκίνητο, για ..., για ..., για ...

Τα δικά μου μπαίνουν με μεγάλη ευχαρίστηση για ύπνο, μόνο την νύχτα κλείνω την πόρτα.

Αυτή τη στιγμή η μια κοιμάται μέσα στο crate δίπλα στο γραφείο μου

Attachments