Υπνος στο κρεββατι!!!!Στο κρεββάτι ΜΟΥ!!!!

axelrose

Active Member
23 Σεπτεμβρίου 2009
27
0
Athens
Παιδια καλησπέρα!!!
Εχουμε ενα κοκεράκι :)D:D:D:D:D:D:D)
3 μηνών..τον ΑΞΕΛ (η μαμά μου τον λέει ΤΣΟΥΝΑΜΙ:D)!!!!!!!!!!
Τον πηραμε πριν 4 εβδομαδες.
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω εκτος του ότι πολλες φορές "τα κάνει μεσα", εκτός του ότι είναι ενας διαβολάκος και μισός, εκτός του ότι καμια μέρα θα μου κοψει κανα κομματι κρεας και θα τρεχω,εκτός του ότι δεν μπορεις να τον αφησεις λεπτο μόνο του γιατι γυριζεις και τα βρισκεις ολα κολυμπιθροξυλο..... ειναι ότι εδω και μια εβδομαδα εμαθε να ανεβαινει στο κρεββατι και κάθε βράδυ έχουμε κλάμματα και οδυρμους επειδή τον κατεβάζω κάτω.Θέλει να κοιμάται μαζί μου αλλα διάβασα ότι δεν πρέπει να το επιτρέπω αυτό.
Έλα όμως που είναι ΠΟΛΥΥΥ πεισματάρης (ΜΙΛΑΜΕ..ΣΚΑΕΙ ΓΑΙΔΑΡΟ:D) και αν δεν γίνει το δικό του δεν κοιμόμαστε.
2-3 φορές αναγκάστηκα να τον δέσω δίπλα στο κρεββατι του αλλα και πάλι τίποτα.

Το αποτέλεσμα είναι αφού γινεται το δικό του και ανεβάινει στο κρεββάτι και ΛΥΣΣΑΕΙ στην κυριολεξία, μετά περιμένουμε να τον πάρει ο υπνος για να τον κατεβάσουμε στο κρεβατι του.

Αλλα που....μετα απο κανα 10λεπτο παλι τα ιδια.

Τι να κανω?????????:(:(:(:(

ΕΧΩ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ:eek::eek::eek::eek:

Επίσης ηθελα να σας συμβουλευτω σε κάτι αλλο.
Επειδή 9-5 εργάζομαι αναγκάζομαι και τον αφήνω στην μητέρα μου.Εχω διαβάσει ότι η συγκεκριμένη ράτσα θελει να έχει συντροφια συνέχεια.Τον λυπαμαι να τον αφήνω μονο του:(.Αλλα σκέφτομαι ότι τωρα που είναι μικρουλης...μήπως πρεπει να μάθει να μένει και μοναχούλης του?

ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΑΙΔΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Προβλήματα συμπεριφοράς λύνονται με εκπαίδευση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση προφανώς χρησιμοποιείτε λάθος τρόπο για να αντιμετωπίσετε ανεπιθύμητες συμπεριφορές. Φυσικά όλοι μας κάνουμε αυτά τα λάθη. Καταρχήν έχεις δυο προβλήματα: το ένα είναι το housetraining που είναι από μόνο του σημαντικό και πρέπει να ακολουθήσεις ορισμένα βήματα ώστε να το μάθεις να κάνει τις βιολογικές του ανάγκες έξω. Για κοίταξε τι έχει γραφτεί και στο φόρουμ σχετικά με το πώς μεγαλώνεις κουτάβι: http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=453

Για το πώς να αντιμετωπίσεις τις υπόλοιπες συμπεριφορές χωρίς κλάματα και δράματα, θα σε συμβούλευα να βρεις/κατεβάσεις/δεις στο ίντερνετ τη σειρά του Cesar Millan (Dog Whisperer), ο οποίος συχνά έχει να κάνει με κουταβάκια-κερατάκια. Το σύστημά του δουλεύει εφόσον το εφαρμόζεις συνέχεια και δεν αφήνεις το σκύλο να σου ανεβεί στο κεφάλι (όπως αφήνω συχνά το δικό μου). Χτες όμως που νευρίασα με ένα συγκεκριμένο σκυλί στο σκυλόπαρκο με το οποίο τα έχω πάρει στο κρανίο εδώ και καιρό, το έβαλα στη θέση του ακριβώς όπως κάνει ο Millan και έκοψε την πολλή μαλακία πάραυτα. Ουσιαστικά πρέπει να του επιβληθείς και θα ηρεμήσει και το Τσουνάμι σου.

Προσωπικά βρίσκω ότι έχει πλάκα να κοιμάται το Μουφ δίπλα μου καμιά φορά και έχει ολόκληρη ιεροτελεστία για το πώς κοιμάται και με ποια σειρά (στο τέλος καταλήγει κάτω στο πάτωμα από μόνο του). Αυτό βέβαια είναι προσωπική μου επιλογή που δε σημαίνει ότι πρέπει να την κάνεις κι εσύ.

Last edited:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Ο αρχηγός αποφασίζει τι θα γίνει και στη προκειμένη αφού περιμένετε να κοιμηθεί για να τον κατεβάσετε ξεκάθαρα κι ο Axl είναι ο ΑΡΧΗΓΟΣ!

Πρέπει με σοβαρότητα και συνέπεια να επιβάλετε την δικιά σας θέληση κι επιλογή αδιαφορώντας για το τι χαμό κάνει ο σκυλάκος!
Ανεπιθύμητες συμπεριφορές δεν πρέπει να γίνονται αποδεκτές!
...τουλάχιστον εγώ έτσι θα έκανα....
Δεν γίνεται τη μια έτσι την άλλη γιουβέτσι( άλλοτε επιτρέπεται το πάνω στο κρεβάτι άλλοτε όχι) γιατί έτσι απλά μπερδεύεται το σκυλάκι!

Μην το αποκλείεις το crate δεν είναι σε καμία περίπτωση φυλακή είνια το σπίτι του κι αν του το μάθεται σωστά από μόνοος του θα πηγαίνει εκεί να αράζει και να ξεκουράζεται!
Και σε κάθε περίπτωση θα είναι μεγάλη ευκολία για εσάς αν θέλετε νατον έχετε περιορισμένο, ΧΩΡΙΣ να είναι δυστυχισμένος, αν έχετε ξένους που τον φοβούνται ή σε κάποιο ταξίδι...

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Ο αρχηγός αποφασίζει τι θα γίνει και στη προκειμένη αφού περιμένετε να κοιμηθεί για να τον κατεβάσετε ξεκάθαρα κι ο Axl είναι ο ΑΡΧΗΓΟΣ!

Πρέπει με σοβαρότητα και συνέπεια να επιβάλετε την δικιά σας θέληση κι επιλογή αδιαφορώντας για το τι χαμό κάνει ο σκυλάκος!
Ανεπιθύμητες συμπεριφορές δεν πρέπει να γίνονται αποδεκτές!
...τουλάχιστον εγώ έτσι θα έκανα....
Δεν γίνεται τη μια έτσι την άλλη γιουβέτσι( άλλοτε επιτρέπεται το πάνω στο κρεβάτι άλλοτε όχι) γιατί έτσι απλά μπερδεύεται το σκυλάκι!

Μην το αποκλείεις το crate δεν είναι σε καμία περίπτωση φυλακή είναι το σπίτι του κι αν του το μάθετε σωστά από μόνος του θα πηγαίνει εκεί να αράζει και να ξεκουράζεται!
Και σε κάθε περίπτωση θα είναι μεγάλη ευκολία για εσάς αν θέλετε νατον έχετε περιορισμένο, ΧΩΡΙΣ να είναι δυστυχισμένος, αν έχετε ξένους που τον φοβούνται ή σε κάποιο ταξίδι...
συμφωνώ απόλυτα. Από κουτάβι είναι αναγκαίο να τα μάθει όλα αυτά κ προπάντων σωστούς τρόπους για να είναι η μελλοντική σας συμβίωση χωρίς προβλήματα.

admin

Administrator
Staff member
21 Ιουλίου 2005
2.181
930
Τα post σε greeklish και οι απαντήσεις σε αυτά σβήνονται άμεσα.

Ευχαριστούμε!

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
alexrose αν συνεχισεις αυτην σου την σταση,πολυ απλα θα εδραιωσει την κυριαρχια του ο μικρος και εσυ θα εχεις μια ασχημη συμβιωση μαζι του.

εχω ακουσει ξανα οτι τα κοκερακια δαγκωνουν λιγακι...τα ατιμα μικρα αυτιαγκουρακια!:D:p

Last edited:

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
alexrose αν συνεχισεις αυτην σου την σταση,πολυ απλα θα εδραιωσει την κυριαρχια του ο μικρος και εσυ θα εχεις μια ασχημη συμβιωση μαζι του.

εχουν ακουσει ξανα οτι τα κοκερακια δαγκωνουν λιγακι...τα ατιμα μικρα αυτιαγκουρακια!:D:p

δεν είναι απόλυτο αυτό Τεο

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
το να χάσει το παιχνίδι είναι πολύ εύκολο εαν δεν ενημερωθεί απο κάποιον ή μόνος του διαβάζοντας, το να του απαγορέψει να ανεβαίνει στο κρεβάτι δεν πρόκειται να λύσει κανένα πρόβλημα απο μόνο του.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
συμφωνω...

ομως δεν ειπα οτι αν "λυσει" το προβλημα του υπνου και του κρεβατιου ελυσε και το ολο προβλημα...πρεπει να μαθει να χειριζεται και να μεγαλωνει σωστα το σκυλι της...πρεπει να του δειξει την θεση του...πρεπει να κανει πολλα,οσο προλαβαινει ακομη.

axelrose

Active Member
23 Σεπτεμβρίου 2009
27
0
Athens
Δηλ? Τι δηλ CHLOE μου. Δεν εχει δηλ.

Αρπαζει...χερια, μπουτια, πατουσες και οποιον παρει ο χαρος.

Μιλάμε οτι τα δοντακια του ειναι κοφτερα σαν μαχαιρι.

Εντάξει ρε παιδιά!!!
Μην βαράτε! Θα προσπαθήσω να του επιβληθώ.:confused:

Με το άλλο θέμα....το οτι το πρωι τον αφηνω στη μητερα μου...υπαρχει προβλημα?
Μηπως θα ηταν καλυτερα να τον αφηνω μονο του να μην αποπροσανατολιζεται?

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
να του το κοψεις αμεσα το δαγκωμα...ισως τωρα το κανει για παιχνιδι...αργοτερα εχεις προβλημα πραγματικο.

rose,εχεις καταλαβει οτι ο μικρος εχει ξεφυγει τελειως και εσυ πρεπει να τον βαλεις στην πραγματικη του θεση?

ΕΣΥ φταις και οχι ο σκυλος...και αν δεν αλλαξεις την κατασταση παλι ΕΣΥ θα φταις.

για αρχη κανε αυτο που σου προτεινε η Rottie...βαλτον σε crate...

δεν βαραμε ρε rose...απλα ειπες οτι "δεν προκειται να τον βαλεις σε crate" και εδειξες οτι δεν μπορεις ή δεν θες να αλλαξεις.

Ή η μητερα σου πρεπει να του συμπεριφερεται το ιδιο με σενα...να του επιβαλλεται ή πρεπει να το αφηνεις σε ενα χωρο περιορισμενο με νερο και κανα παιχνιδι (kong πολυ καλη λυση),για οσες ωρες θα λυπεις.

Last edited:

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Axel μερικές συμβουλές
1. η εκπαίδευση έπρεπε να είχε ήδη αρχίσει, δεν είναι αργά είναι ακόμα μικρό, μάθε να χρησιμοποιείς το crate σωστά.
2. ελάχιστα μη και φωνές πολύ επιβραβευση, ασε το κουτάβι να είναι κουτάβι, θα κάνει τις μαλ....ες του.
3. Μόνο του μην το αφήνεις, μόνο εαν δεν γίνεται αλλιώς.
4. το κουτάβι σου πρέπει να σε σέβεται όχι να σε φοβάται, ποτέ μα ποτέ μην το κακοποιείς ούτε να αφήσεις άλλον να το κάνει.
5. για να αποφύγεις τις ζημιές και τα λερώματα στο σπίτι βγάζε το έξω εαν έχει τελειώσει τον εμβολιασμό (το μόνο καλό κουτάβι είναι το κουρασμένο κουτάβι).

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δεν νομίζωνα υπάρχει πρόβλημα αν είναι με τη μητέρα σου αρκεί να ακολουθείται αυστηρά και οι δύο την ίδια στρατηγική απέναντί του!
Δηλαδή μην τον αφήνει ο ένας να κάνει κάτι κι ο άλλος όχι!Να συμφωνήσετε και είσαστε σταθεροί και οι δύο!
Με το δάγκωμα να μην το επιτρέπεις ποτέ!Αργότερα θα σε ταλαιπωρήσει πολύ!

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
τρόποι να σταματήσει το δάγκωμα
όταν σε δαγκώνει τσίριξε δυνατά όπως θα έκανε ένα άλλο κουτάβι, παράτησε επι τόπου το παιχνίδι και πήγαινε κάπου που δεν σε βλέπει για λίγο, εαν είσαι συνεπής θα το κόψει σύντομα.

axelrose

Active Member
23 Σεπτεμβρίου 2009
27
0
Athens
Οκ παιδιά!!!! Θα κάνω ότι μου είπατε και τα ξανάλεμε πολύ σύντομα!!!!

ΕΥχαριστωωωωωωωωωωωωωωωωωω;)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ελπιζω οχι συντομα να τα πουμε!Αυριο κιολας να τα πουμε,να αρχισεις να διαβαζεις και να ενημερωθεις για καποια βασικα πραγματα!

Η εκπαιδευση δεν ειναι 2-3 ερωτησεις και τελειωσαμε,ειναι το καθημερινο "νταραβερι" και το πως πρεπει να εισαι σωστος/η εσυ απεναντι στο κουταβι και το κουταβι προς εσενα!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul