Υπνε που παιρνεις τα σκυλια..παρε και το δικο μου.....PLEASEEE!

stelloo

Well-Known Member
19 Μαϊου 2010
99
1
Γεια σας παιδια!
Τον τελευταιο καιρο δεν κοιμαμαι καθολου καλα και φυσικα δεν ειναι λογω αυπνιας, αλλα λογω του οτι η Nahla(2 μηνων και κατι..)την ωρα που λεω να κοιμηθω εκεινη λεει να ξεσαλωσει και καποια στιγμη να καταληξει στο κρεβατι μου!!
Το κρεβατι μου το ηθελε απο την πρωτη στιγμη!Εγω δεν την αφηνα αλλα καποια στιγμη μες τον υπνο μου δεν αντεξα αλλο και την αφησα να ανεβει. Απο τη μια μου αρεσε να τη νιωθω στα ποδια μου και σκεφτομουνα οτι απλως θελει να ειναι κοντα μου η γλυκουλα (που μαλλον ετσι ειναι!), αλλα μετα δεν της εφτανε ο χωρος κρεβατιου που της παραχωρουσα και αρχισε να ανεβαινει πιο πανω..κοινως μες τη μουρη μου!
Οποτε ολο το βραδυ και καθε βραδυ η Nahla ερχεται στο κρεβατι αρχικα στα ποδια μου και μετα στη μουρι μου, εγω ξυπναω φυσικα την βαζω στα ποδια μου και της λεω "εκει" ματαια...καθεται λιγακι και μετα παλι τα ιδια οσπου τα παιρνω τελειως και την κατεβαζω.
Εκεινη ξεφυσαει κιολας(!!!) και μετα αντε παλι τα ιδια μεχρι να ερθει το πρωι και να ξυπνησω σκατα αφου ΟΛΟ το βραδυ την μετακινουσα , και φυσικα χωρις καμια ορεξη..
Ξερω οτι θα μου προτεινεται το crate αλλα ειλικρινα δεν μου αρεσει καθολου και μου φαινεται μια εξαναγκασμενη λυση που δεν θα κανει το σκυλι μου να καταλαβει εν τελει.
Αν εχετε κατι αλλο να μου προτεινεται θα ημουνα πολυ χαρουμενη! Γιατι ωρες ωρες, ειδικα οταν εισαι απο τον υπνο ειναι πολυ δυσκολο να ελεγχεις τα νευρα σου..μεχρι τωρα περα απο βρισιδια δεν εχω παρεκτραπει και ουτε θελω και ουτε θα εκανε καλο σε καμια απο τις δυο μας.
Θελω να εχω μαζι της μια πολυ ομορφη σχεση που να μην βασιζεται ουτε στο φοβο, ουτε να ειναι στρατιωτακι..να ξερει απλα τα ορια και να ακουει στα βασικα για να συνενοουμεστε!Να την "εξημερωσω" με πολυ αγαπη οπως λεει και ο μικρος πριγκιπας για οσους το εχουν διαβασει.

Μηπως να κοιμαμαι με μπισκοτακια διπλα μου και να την επιβραυευω οταν καθεται στα ποδια μου? Η να το κοψω τελειως το κρεβατι? Γιατι μετα που θα γινει 20 κιλα δεν θα κοιμομαστε μαζι! Την αφηνω τωρα γιατι ειναι μωρο..μπορει να ειναι τεραστιο λαθος αυτο..πειτε μου εσεις!
Εγω πρωτη φορα μεγαλωνω σκυλακι και το μεγαλωνω ολομοναχη (οχι οτι ειναι φοβερο κατορθωμα αλλα η αληθεια ειναι οτι εχει πολλες δυσκολιες!)
Μαθαινω απο σας!
Υ.Γ.: Παρακαλω οχι crate!!

Ektor 13

Banned
Banned
15 Ιανουαρίου 2010
160
9
Μήπως να κοιμόσουν με κάποιον φίλο σου ούτως ώστε να μην βρίσκει χώρο να ξαπλώνει η Nahla ? :)

Αστειεύομαι μην με παρεξηγήσεις

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Πολλοι λενε ότι ολοι οι σκυλοι πρεπει να περνανε από εκπαιδευση σε crate. Τα δικα μου δεν περασαν και μαλλον κακως.

Αν εισαχθεί σωστα, το crate δεν είναι εξαναγκασμος αλλά προσφερει ένα καταφυγιο και αισθημα ασφαλειας. Μην το βλεπεις σαν κλουβι και είναι λαθος να νομιζεις ότι δεν θα καταλαβει. Θα σε βοηθησει πολύ και στο θεμα της τουαλετας.

Αυτό που θελεις να κανεις είναι στην ουσια να πετυχεις την εντολη place (=στο πόστο σου), αρκετα δυσκολο σε ένα κουταβι που δεν γνωριζει τιποτα περι υπακοης.

Τι χωρο εχεις ετοιμασει στο κουταβι για να κοιμαται, εστω κι αν δεν κοιμαται εκει?
Σε τι μερος? Δίπλα σου στο πατωμα? Σε άλλο χωρο? Απομονώνεται ο χωρος από τον δικο σου?
Πώς αντιδραει αν απομονωθει ο χωρος?
Τι εκανες για να δει το κρεβατι του ευχαριστα?
Το θεμα είναι αρκετα περιπλοκο και παρτα με την σειρα.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Kατι μου θυμιζει αυτο!!!
Επειδη δεν ειμαι αντιθετη με το να κοιμαται καποιος με το σκυλο του αν αυτο δε τον ενοχλει επετρεψα και εγω στο δικο μου σαν κουταβι να κοιμομαστε μαζι! Το πρωι βεβαια ξυπνουσαμε και ηταν στο μαξιλαρι διπλα στη μουρη μας!
Τελικα τι καναμε ? Φεραμε το κρεβατακι του διπλα στο κρεβατι μας.. τον δεσαμε στο καλοριφερ... στην αρχη κλαψουριζε, γκρινιαζε .. δε του διναμε καμια σημασια..μετα απο κανα 10λεπτο σταματουσε ... τον επιβραβευαμε! Μετα απο καμια 10 αρια μερες τον λυσαμε ... ανεβηκε 2-3 φορες οταν μας επερνε ο υπνος αλλα τον κατεβαζαμε.. τελικα καταλαβε οτι δεν πρεπει να κοιμαται πανω στο κρεβατι αλλα διπλα μας στο δικο του κρεβατι!
Βεβαια ακομα και σημερα (15 μηνες μετα και αφου αισιως φτασαμε τα 45 κιλα!!!) μερικα πρωινα ξυπναω (σπανιως βεβαια)και ειναι διπλα μου το γαιδουρι!

stelloo

Well-Known Member
19 Μαϊου 2010
99
1
Εχει ενα κρεβατακι στο οποιο πηγαινει πολλες φορες μεσα στη μερα. Βαζει εκει και τα παιχνιδια της πολλες φορες. Της εχω βαλει ενα υφασμα για να ειναι ζεστα και ενα μαξιλαρακι και ειναι ακριβως κατω απο το κρεβατι μου οποτε θα ενιωθε κοντα μου.
Οταν την απομονωνω καπου, οχι για τιμωρια αλλα για να σφουγγαρισω, ειναι στην αυλη και οταν κλεινω την πορτα τρελλαινεται και κλαιει παρα πολυ επειδη ξερει οτι ειμαι μεσα. Αντιθετα οταν φευγω κλαει λιγακι και μετα τριγυριζει και τελικα κοιμαται στην πορτα μεχρι να ερθω. Την εχω τεσταρει γιατι αυτον τον καιρο δουλευω απο το σπιτι σε ενα χωρο ακριβως διπλα. Επειδη οταν βλεπει οτι παω εκει κλαιει και δεν με αφηνει σε ησυχια κανω οτι φευγω απο το σπιτι. Την παρακολουθω απο το παραθυρο;).

stelloo

Well-Known Member
19 Μαϊου 2010
99
1
Μήπως να κοιμόσουν με κάποιον φίλο σου ούτως ώστε να μην βρίσκει χώρο να ξαπλώνει η Nahla ? :)

Αστειεύομαι μην με παρεξηγήσεις
χαχαχα! Οντως κοιμομουνα με το φιλο μου αλλα αυτο συμβαινει και οταν ειμαστε τα δυο μας!
Παντως μια φορα ειχε πολυ πλακα γιατι κοιμοσταν παλι με το φιλο μου, ηρθε στα ποδια μας και επειδη τα κουναγαμε απειυδησε το σκυλι!!! Εκανε 2-3 "ουφ" και τελικα κοιμηθηκε κατω!χαχαχαχαχα!!την ξεβολεψαμε την κυρια!:D

stelloo

Well-Known Member
19 Μαϊου 2010
99
1
Kατι μου θυμιζει αυτο!!!
Επειδη δεν ειμαι αντιθετη με το να κοιμαται καποιος με το σκυλο του αν αυτο δε τον ενοχλει επετρεψα και εγω στο δικο μου σαν κουταβι να κοιμομαστε μαζι! Το πρωι βεβαια ξυπνουσαμε και ηταν στο μαξιλαρι διπλα στη μουρη μας!
Τελικα τι καναμε ? Φεραμε το κρεβατακι του διπλα στο κρεβατι μας.. τον δεσαμε στο καλοριφερ... στην αρχη κλαψουριζε, γκρινιαζε .. δε του διναμε καμια σημασια..μετα απο κανα 10λεπτο σταματουσε ... τον επιβραβευαμε! Μετα απο καμια 10 αρια μερες τον λυσαμε ... ανεβηκε 2-3 φορες οταν μας επερνε ο υπνος αλλα τον κατεβαζαμε.. τελικα καταλαβε οτι δεν πρεπει να κοιμαται πανω στο κρεβατι αλλα διπλα μας στο δικο του κρεβατι!
Βεβαια ακομα και σημερα (15 μηνες μετα και αφου αισιως φτασαμε τα 45 κιλα!!!) μερικα πρωινα ξυπναω (σπανιως βεβαια)και ειναι διπλα μου το γαιδουρι!
χαχαχαχαχαχα!!45 κιλα γαιδουρακι! Θελει αγκαλιτσες ο καλουλης!

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Πολύς κόσμος θέλει να κοιμάται το σκυλάκι μαζί τους στο κρεβάτι αλλά όσοι το κάνουν πρέπει να καταλάβουν ότι στο μυαλλό του σκυλιού αυτό αυτόματα συμάινει ότι είστε "ίσοι" και μερικές φορές μπορεί το σκυλί να θελήσει να απαιτήσει το κρεβάτι σαν δικό του και να έχετε προβλήματα. Το καλύτερο πάντα θα ήταν σίγουρα ένα crate αλλά υπάρχουν και άλλες λύσεις. Για παράδειγμα, αφού η σκυλίτσα έμαθε ήδη να κοιμάται στο υπνοδωμάτιο μπορείς να μεταφέρεις το κρεβατάκι της δίπλα στο δικό σου και να της δώσεις να καταλάβει ότι εκεί πρέπει να κοιμάται (αυτό σημαίνει ότι θα την κατεβάζεις πολλές φορές απο το κρεβάτι σου και θα την επιβραβεύεις όταν πάει στο δικό της απο μόνη της) ώστε ναι μέν είναι δίπλα σου αλλά δεν είναι στο ίδιο "ύψος" με εσένα εκεί που κοιμάσαι. Αυτό δεν είναι κάτι που θα γίνει σε μια μέρα, πολλά ακόμα βράδια θα έρχετε στο κρεβάτι σου και θα πρέπει να την κατεβάζεις στο δικό της, αλλά δεν πρέπει ΠΟΤΕ να ενδωσεις αν αποφασίσεις να το κάνεις αυτό γιατί δεν γίνετε το σκυλάκι μια να το κατεβάζεις και μία να το αφήνεις να κοιμάται μαζί σου γιατί θα μπερδευτεί και ποτέ δεν θα μάθει που πρέπει να κοιμάται τελικά.

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
εγω με τον δικο μου κανουμε πολεμο για τον καναπε!!δεν βολευομαστε με τιποτα!!με σπρωχνει να κατσει ανετα..ευτηχως με το κρεβατι δεν εχω προβλημα γιατι ποτε δεν τον αφηνα να κατσει πανω οποτε δεν το εχει μαθει καθολου!!βεβαια εχει τυχει φορες να γυρναω σπιτι και να τον βρισκω αραχτο πανω να το παιζει πασας!αλλα μεχρι εκει!!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Πολύς κόσμος θέλει να κοιμάται το σκυλάκι μαζί τους στο κρεβάτι αλλά όσοι το κάνουν πρέπει να καταλάβουν ότι στο μυαλλό του σκυλιού αυτό αυτόματα συμάινει ότι είστε "ίσοι" και μερικές φορές μπορεί το σκυλί να θελήσει να απαιτήσει το κρεβάτι σαν δικό του και να έχετε προβλήματα. Το καλύτερο πάντα θα ήταν σίγουρα ένα crate αλλά υπάρχουν και άλλες λύσεις. Για παράδειγμα, αφού η σκυλίτσα έμαθε ήδη να κοιμάται στο υπνοδωμάτιο μπορείς να μεταφέρεις το κρεβατάκι της δίπλα στο δικό σου και να της δώσεις να καταλάβει ότι εκεί πρέπει να κοιμάται (αυτό σημαίνει ότι θα την κατεβάζεις πολλές φορές απο το κρεβάτι σου και θα την επιβραβεύεις όταν πάει στο δικό της απο μόνη της) ώστε ναι μέν είναι δίπλα σου αλλά δεν είναι στο ίδιο "ύψος" με εσένα εκεί που κοιμάσαι. Αυτό δεν είναι κάτι που θα γίνει σε μια μέρα, πολλά ακόμα βράδια θα έρχετε στο κρεβάτι σου και θα πρέπει να την κατεβάζεις στο δικό της, αλλά δεν πρέπει ΠΟΤΕ να ενδωσεις αν αποφασίσεις να το κάνεις αυτό γιατί δεν γίνετε το σκυλάκι μια να το κατεβάζεις και μία να το αφήνεις να κοιμάται μαζί σου γιατί θα μπερδευτεί και ποτέ δεν θα μάθει που πρέπει να κοιμάται τελικά.
Διονυση επετρεψε μου να διαφωνησω... Το να κοιμαται ο σκυλος μαζι μας δεν σημαινει απαραιτητα οτι χανεται η ιεραρχια ... υπαρχουν χιλιοι αλλοι τροπου που τη διατηρεις ... ισα ισα μερικες φορες κανει και καλο στο σκυλο.. νιωθει ασφαλεια. Επισης με το μια πανω μια κατω δεν μπερδευεται καθολου.... αρκει να μη γινεται οταν αυτος θελει αλλα οταν εσυ θελεις...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Το να κοιμαται ο σκυλος μαζι μας δεν σημαινει απαραιτητα οτι χανεται η ιεραρχια ... υπαρχουν χιλιοι αλλοι τροπου που τη διατηρεις ... ισα ισα μερικες φορες κανει και καλο στο σκυλο.. νιωθει ασφαλεια. Επισης με το μια πανω μια κατω δεν μπερδευεται καθολου.... αρκει να μη γινεται οταν αυτος θελει αλλα οταν εσυ θελεις...
+1

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Και μην ξεχνάμε ότι στο Καλαμποκιστάν κάνει το κρύο της αρκούδας το χειμώνα, οπότε το να έχει κανείς αγκαλιά ένα μαλλιαρό Μουφάκι είναι χρησιμότατο από πολλές απόψεις!:p:D:D Από τη μια η φλοκάτη και από την άλλη το Μουφ, ήρθε κι έδεσε το πράμα!!:D:D

Το μόνο κακό είναι όμως ότι άμα βουτάω το Μουφ δυασανασχετεί στο τέλος διότι....ζεσταίνεται!!!!!:eek::eek::eek::eek::shock::shock::p:p:D:D:D

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Διονυση επετρεψε μου να διαφωνησω... Το να κοιμαται ο σκυλος μαζι μας δεν σημαινει απαραιτητα οτι χανεται η ιεραρχια ... υπαρχουν χιλιοι αλλοι τροπου που τη διατηρεις ... ισα ισα μερικες φορες κανει και καλο στο σκυλο.. νιωθει ασφαλεια. Επισης με το μια πανω μια κατω δεν μπερδευεται καθολου.... αρκει να μη γινεται οταν αυτος θελει αλλα οταν εσυ θελεις...
Κοίτα σύμφωνα με μία σκυλίσια αγέλη πάντα ο αρχηγός κοιμάται στο ποιο ψηλό σημείο (εκεί που βρίσκονται) απο όλα τα άλλα τα μέλη της αγέλης, άρα βάζοντας τον σκύλο στο κρεβάτι μαζί σου τον φέρνεις λίγο "ίσα" μαζί σου, δεν είπα ότι χάνεις εντελός την κυριαρχία αλλά αυτό πολλές φορές μπορεί να μπερδεύει το σκυλί στο αν είσαι εσύ ο αρχηγος της αγέλης ή αυτός και πάντα θα προσπαθεί να διεκδικεί τον τίτλο. Αυτό δεν είναι βέβαια γραμμένο σε κανα ευαγγέλιο, υπάρχουν και σκυλιά που είναι απόλυτα submissive και ότι και αν κάνεις θεωρούν ΠΑΝΤΑ τον εαυτό τους κάτω απο εσένα. Συμφωνό με την Sara ότι το να έχεις ένα χνουδωτό σκυλάκι σαν τον Μουφ και την Ζήβα στο κρεβάτι είναι ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ αλλά επειδή έχω διαβάσει και έχω ακούσει πολλά για το τι μπορεί να συμβεί με το να έχεις ένα σκυλί στο κρεβάτι σου θα συνεχίσω να πιστεύω ότι ένα σκυλί καλύτερα να κοιμάται στο κρεβάτι του (έστω και δίπλα σου να είναι το κρεβάτι του) και όχι στο δικό σου. Αλλά προς θεού, δεν το λέω σαν "διατάζω και υπακούστε" το λέω σαν συμβουλή και κατα πώς εγώ θα συμβουλευω τους ανθρώπους που θα εκπαιδεύω (μαζί με τα σκυλιά τους).

Μπορείς όντος να μάθεις το σκυλί να αναιβαίνει σε καναπέ και κρεβάτι με εντολή και όχι όποτε θέλει αλλά αυτός, αλλά δεν είναι πάντα εφικτό αυτό, φαντάσου το βραδυ να θέλει να κατέβει για να πάει για νερό ή πιπι του, μετά δηλαδή δεν θα πρέπει να ξανανέβει? Θα θες να σε ξυπνάει να του επιτρέψεις εσύ να ανέβει? Όχι βέβαια, θα αναιβαίνει απο μόνος του, άρα πάλι χάνετε αυτό που του μαθες αφού πέρνει δική του πρωτοβουλία.

Πιστευω η Dr. Zivagho μπωρεί να μας πεί πολλά περισσότερα για αυτό το θέμα απο όσα ξέρω εγώ αυτή τη στιγμή.

Last edited:

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Νομίζω, πως το πόσο δικό του θεωρεί το χώρο του κρεβατιού ή του καναπέ, το καταλαβαίνεις στην αντίδρασή του, όταν πας να κατεβάσεις εσύ το σκυλί από εκεί, αφού του πεις κατέβα και δεν κατέβει. Το πώς θα χειριστεί την επιθυμία σου να κατέβει.

Ωστόσο, πραγματικά πιστεύω ότι είναι θέμα σκύλου, να του επιτρέπεται να κοιμάται μαζί σου ή όχι.

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
Amaliaz :Το να κοιμαται ο σκυλος μαζι μας δεν σημαινει απαραιτητα οτι χανεται η ιεραρχια ... υπαρχουν χιλιοι αλλοι τροπου που τη διατηρεις ... ισα ισα μερικες φορες κανει και καλο στο σκυλο.. νιωθει ασφαλεια. Επισης με το μια πανω μια κατω δεν μπερδευεται καθολου.... αρκει να μη γινεται οταν αυτος θελει αλλα οταν εσυ θελεις...
συμφωνω απολυτα

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Αρχικό μήνυμα απο Darkpaladin Εμφάνιση μηνυμάτων
Πολύς κόσμος θέλει να κοιμάται το σκυλάκι μαζί τους στο κρεβάτι αλλά όσοι το κάνουν πρέπει να καταλάβουν ότι στο μυαλλό του σκυλιού αυτό αυτόματα συμάινει ότι είστε "ίσοι" και μερικές φορές μπορεί το σκυλί να θελήσει να απαιτήσει το κρεβάτι σαν δικό του και να έχετε προβλήματα. Το καλύτερο πάντα θα ήταν σίγουρα ένα crate αλλά υπάρχουν και άλλες λύσεις.

Αυτό ισχύει..γενικά..
Το θέμα είναι ποσο μπορούμε να βάλουμε σε κανόνες όταν ο κέθε σκύλος είναι μοναδικός όπως και ο κάθε ιδιοκτήτης.

Ελάτε να δείτε τον σκύλο μου..όσοι τον έχουν γνωρίσει (και φίλοι από εδώ) έχουν να πουν για ένα σκυλί μαρμελάδα..
Ναι κοιμόμαστε μαζί.. αλλα έχει κατανοήσει πως θέλω και τον αφήνω.., σε καμια περίπτωση δεν μου το επέβαλε και υποχώρησα..
Πρόκειται για ένα σκυλί καθόλου κυριαρχικό..και καθόλου κτητικό με τον χώρο του και τα πράγματα του..
Το απίστευτο είναι πως ενώ ξέρει πως έχει την συγκατάθεση μου για να κοιμηθούμε παρέα..(είναι διπλα και το κρεβάτι του..) πάντα με κοιτάει για να ανεβεί μέχρι να του πω το ναι..

Στο προηγούμενο σκυλάκι μου maltese το οποιο ήταν κτητικό με τον χώρο του ποτε δεν σκέφτηκα να κοιμηθούμε μαζί..και δεν το είχα ούτε καν στο ίδιο δωμάτιο..

Άρα δεν υπάρχουν κανόνες.., υπάρχουν διαφορετικά σκυλιά.., διαφορετικοί ιδιοκτητες.., διαφορετικά βιώματα.., διαφορετικές συμπεριφορές και διαφορετικές προσεγγίσεις.., από κάθε κανόνα παίρνουμε το νόημα και το προσαρμόζουμε ανάλογα πάντα την περίπτωση.
Οι "κανόνες" είναι η βάση ..δεν είναι η αρχή και το τέλος..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97