Υπερκινητικότητα-stress?

Jesuss

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
180
1
33
Athens
www.facebook.com
Μπορεί να είναι εντελώς χαζό το θέμα που ανοίγω αλλά με ανησυχεί αρκετά.
Κάποιες φορές τον πιάνει μια μούρλα και στα καλά καθούμενα αρχίζει να τρέχει πανικόβλητος,όπως στο βίντεο που θα δείτε παρακάτω.Αυτό συμβαίνει αρκετά συχνά,4,5 φορές τον μήνα.Συμβαίνει και στο σπίτι αλλά και στην βόλτα κατά την οποία ενώ μυρίζει συνήθως(ή αν του έρθει να σκάψει) σαν να ενθουσιάζεται και κάνει σβούρες τριγύρω μου με ιλλιγγιώδη ταχύτητα.Εκείνη την στιγμή τον πιάνω όσο πιο κοντά γίνεται στο λουρί τον σηκώνω και τον σταματάω λέγοντας δυνατά μη!Αλλά συνεχίζει,,φαίνεται πως δεν μπορεί να το ελέγξει,αφινιάζει!Τώρα στο σπίτι δεν έχω ιδέα γιατί το κάνει ούτε ξέρω πως να αντιδράσω εκείνη την ώρα.Πάντως αμέσως μετά από αυτό που θα δείτε στο video κατούρησε στο σπίτι(τώρα μαθαίνουμε την τουαλέτα) και τον μάλωσα.Άρχισε πάλι το ποδοβολητό,όμως αυτήν την φορά γρύλιζε,γαύγιζε κι έπεφτε πάνω μου και μου δάγκωνε τα μανίκια. :/ Έμεινα ακίνητη μπροστά του για λίγο κι έπειτα τον έπιασα απ'το λουρί ήρεμα και τον έδεσα στο καλοριφέρ για λίγα λεπτά.Τώρα κοιμάται.Ήταν σωστή η αντίδρασή μου?Υπάρχει περίπτωση να αγχώνεται ή να φοβάται και να το κάνει αυτό?Γιατί μόλις τον μάλωσα άρχισε πάλι πιο έντονα αυτό το τρέξιμο.
Προσπαθώ να το εξηγήσω όσο καλύτερα μπορώ αλλά είναι δύσκολο.Καμιά ιδέα?
Είναι 7μισι μηνών περίπου τώρα και θέμα εκτόνωσης σίγουρα δεν είναι.Σήμερα βγήκαμε 4 φορές και δεν είχαμε γυρίσει σπίτι ούτε μισή ώρα.

[video=youtube;_fOgxwLElNQ]http://www.youtube.com/watch?v=_fOgxwLElNQ[/video]

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
και εμενα σημερα η δικια μου που εβλεπα την καραγιαννη στην εκπομπη της πανιας ετσι εκανε,, μετα που τελειωσε η εκπομπη ηρεμησε ...!! ==))

Jesuss

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
180
1
33
Athens
www.facebook.com
αχαχαχαχαχαχαχαχα!Απαράδεκτη είμαι το ξέρω!

Αν δεν συνέβαινε κι άλλες φορές δεν θα είχα αμφιβολία.
Αλλά πείτε τώρα είναι normal αυτό το πράγμα?

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Εμένα μου μοιάζει να θέλει να παίξει να τρέξει και να ξεδώσει .
Στις βόλτες που πάτε την αφήνεις να τρέξει ή απλά βγαίνει βόλτα στο λουρί ;
Όπως και να έχει πάντως αυτή η συμπεριφορά είναι έλλειψη εκτόνωσης .
Ακόμα και αν την εκτονώνεις κατά τη γνώμη σου , πολύ φοβάμαι ότι δεν της φτάνει.

Οφ… (ferozasea , δεν παλεύεσαι με τίποτα χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.132
4.824
Νορμαλ ειναι. Θελει περισσοτερη εκτονωση ο κουταβος, οπως σου ειπαν :)

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.787
7.330
Kι εγώ για ενέργεια το βλέπω. Καλά σ'αυτή την ηλικία αστείρευτη είναι η ενέργεια, τα σκασμένα..! Τι να κάνεις, κι άλλη εκτόνωση!

Παρεμπιπτόντως.. είναι θεούλης έτσι?! Το σχεδιάκι του μου αρέσει τρελά!

Οφφ κι εγώ: φερόζα τι αυτί είναι αυτό παιδίμ!

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
εμενα παντως παει για 11 μηνων και κανει χειροτερα απο τη δικη σου ανακατευει χαλια ριχνει καρεκλες πηδαει επανω μου,, βγαινει εξω τρεχει στην αυλη ξαναρχεται και ξανα τα ιδια,,,, επανειλημενως.. σαν δαιμονισμενη,,, αλλα για εκτονωση μονο οταν παω στο χωριο και τρεχει ολη μερα και κυνηγιεται με τα τσοπανασκυλα ,, για δυο μερες πεφτει ξερη..,, κοιμαται ξυπναει τρωει ξανακοιμαται ,, και απο γαυγισμα δεν βγαζει κιχ,,,!! ==))

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
φυσιολογικό το βρίσκω τα ίδια κάνει και η δικιά μου, την πιάνει και αρχίζει να τρέχει πάνω κάτω αφού με δουλεύουν οτι ο σκύλος μου έχει ''φανταστικό φίλο''!!

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
εμανα το εκαναν και τα 2 μου σκυλια αυτο, και εντος και εκτος και συνηθως το εκαναν οταν ειχαν παραπανω αδρεναλινη, δηλαδη μετα απο βολτα.

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Κι εμεις κανουμε κατι τετοια κατα καιρους! Μαλιστα πολλες φορες στροβιλιζεται και γυρω απο τον εαυτο του,τρεχει πανω κατω,πεφτει σε σταση παιχνιδιου και με φωναζει για παιχνιδι! Οταν δεν εκτονωνεται αρκετα,ετσι γινεται!
Με την αναλογη εκτονωση γινεται αρνακι!!:)

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.122
1.393
εμενα το κάνει αυτό με το που καταλάβει ότι θα πάμε βόλτα.
αν δεν προλάβω να τον βάλλω να κάτσει και να του βάλλει το λουρί
παθαίνει amok και χοροπηδάει από καναπέ σε πολυθρόνα και τούμπαλιν σαν και την δίκια σου :p

Jesuss

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
180
1
33
Athens
www.facebook.com
Με καθυσήχασαν λίγο οι απαντήσεις σας.
Παλιότερα τον άφηνα εκτός από τις βόλτες στο λουρί σε έναν όχι απόλυτα ελεγχόμενο χώρο (αλλά δεν υπάρχει και κανένας άλλος εδώ) με άλλα σκυλάκια.Δυστυχώς ένώ αρχικά μ'άκουγε τουλάχιστον όταν τον φώναζα! γλυκάθηκε από τα παιχνίδια και τώρα με γράφει κανονικά.Είχαμε από δάγκωμα από άλλο σκυλί(ενώ ήταν στο λουρί κι ο δκός μου πλησίασε να το μυρίσει) μέχρι βουτιά στο κεντρικό συντριβάνι της πλατείας(γεμάτη κόσμο - και γύρω καφετέρειες)..Επιδρομές στις καφετέρειες ακολουθώντας άλλα σκυλάκια,κηνυγητό γάτας με κίνδυνο να βγει στον δρόμο και πολλά πολλά άλλα.Οπότε το κόψαμε μαχαίρι και τώρα περιοριζόμαστε στις βόλτες με το λουρί.

Τον πήγαινα σε έναν μεγάλο δρόμο(5,6 χιλιόμετρα ευθεία) με χώρο δεξιά κι αριστερά,όπου περπατούν τρέχουν και κάνουν ποδήλατο) και περπατούσαμε καμιά ώρα.Εκτός αυτού βγαίναμε και πρωί βράδυ κάνα μισάωρο.Δηλαδή συνολικά έβγαινε κάνα 2ωρο τη μέρα.Τώρα επειδή μαθαίνουμε την τουλαέτα όπως είπα τον βγάζω 6,7 φορές για 10 λεπτά(έχει αρχίσει και το σημάδεμα και κατουράει 10 φορές τη μέρα) και κάποια από αυτές θα είναι μισάωρη.Να κάνω μια παρένθεση εδώ και να πω ότι κουράζεται σχετικά εύκολα,δηλαδή στο δεκαλεπτο αρχίζει να λαχανιάζει,πράγμα που δεν συνέβαινε παλιότερα(είναι και η ζέστη βέβαια) τέλος πάντων.

Σκέφτηκα να του κάνω και κάποιες εξετάσεις γιατί ήταν πεσμένος τελευταία.Ο κτηνίατρος δεν του τις έκανε γιατί είναι μικρός λέει αλλά τον εξέτασε και μου είπε πως είναι μια χαρά.Ελπίζω να μην είναι ψυχολογικό το θέμα.

Όπως και να 'χει είναι λίγο επικίνδυνο όταν συμβαίνει στην βόλτα,γιατί υπάρχει κίνδυνος να μου φύγει έτσι όπως κάνει και να πεταχτεί σε κάνα αμάξι ή να με γκρεμοτσακίσει.

Συγνώμη για την έκθεση πρωί πρωί.

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Παίζει ...εμένα το κάνει όταν επιστρέφει ο άντρας μου από τη δουλειά κάθε μέρα, από τη χαρά του κάνει σβούρες γύρω από το τραπεζάκι στο σαλόνι και πάει γύρω-γύρω λες και τον κυνηγάνε, αν κάνουμε πως πάμε δήθεν να τον πιάσουμε, ενθουσιάζεται ακόμα περισσότερο...του αρέσει...no worries...δεν έχει σχέση (τουλάχιστον από ότι βλέπω από τον δικό μου από τα επίπεδα ενέργειας), συνήθως εκείνη την ώρα γυρίζουμε και εμείς και έχει κάνει ήδη την βόλτα του.

Ο δικός σου είναι και μικρούλης ακόμα, πολύ πιθανόν να σε καλεί σε παιχνίδι όταν κάνει έτσι και να περιμένει από εσένα να τον κυνηγήσεις ή να τον σιγοντάρεις, πχ. ο δικός μας όταν τον κάνει αυτό βουτάει και κανένα παιχνίδι από το πάτωμα και του λέμε "αχ από τις αυτάρες..." LOL, με το που το ακούει παίρνει και την παιχνιδιάρα στάση και τρέχει λίγες σβούρες παραπάνω (όλα αυτά χωρίς να κουνηθούμε παραπάνω)...LOL είναι τρελά αυτά τα σκυλιά.

Οπότε μην ανησυχείς, στην βόλτα να τον προσέχεις σίγουρα, φαίνεται πως ενθουσιάζεται...

Jesuss

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
180
1
33
Athens
www.facebook.com
Πήγαμε σήμερα στο τει το οποίο τελεί υπό κατάληψη.Υπάρχει πολύς ελεύθερος χώρος εκεί,εξωτερικό αμφιθέατρο μπακσέτες κτλπ. Είχα τις επιφυλάξεις μου για τον χώρο γιατί τον μοιραζόμαστε με ένα λύκειο και δεν ξέρω κατά πόσο επιτρέπεται να τον ξαμολύσω εκεί πέρα. Βέβαια σήμερα Κυριακή δεν υπήρχε ψυχή και είπα να το εκμεταλλευτούμε. Μπαλάκια του είχα στην αρχή, αλλά δεν τον ενθουσιάζουν. Χάσαμε και μερικά σε πάρκα που πηγαίναμε όταν ήμασταν Αθήνα και δεν του ξανά πήρα. Πήραμε όμως τα παιχνίδια του (που είναι κυρίως λούτρινα) με τα οποία στο σπίτι παίζει σαν τρελός.Έτρεχα και τα πέταγα από 'δω κι από κει σαν την ηλίθα και δεν μου έδινε καμία σημασία.Το μόνο που τον απασχολούσε ήταν να βρει να φάει.Και επειδή τριγύρω γινόταν χαμός από σκουπίδια ασχολιόταν μόνο με περιτυλίγματα φαγητού και χαρτάκια πάσης φύσεως .Το μόνο θετικό ήταν ότι όταν του κρύφτηκα με έψαχνε και ήρθε να με βρει. Ε αφού είδα κι απόειδα πήρα την τσαντούλα μου και πήγα προς την έξοδο.Με ακολούθησε του φόρεσα το λουρί(πράγμα επίσης θετικό γιατί συνήθως τον κυνηγάω για να του το ξανά βάλω) και συνεχίσαμε την βόλτα μας. Πραγματικά δεν νομίζω να μπορέσω να τον ξανά αφήσω οπουδήποτε ελεύθερο.Οπότε περισσότερες βόλτες με λουρί :/ Πάντως το ευχαριστήθηκε,έστω κι αυτό το λίγο. Όλο χαμογελούσε :))

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
τον ερεθιζεις καθολου με τα παιχνιδια πιο πριν η απλα τα πετας?επισης δεν ειναι αναγκη παντα να το πετας το παιχνιδι.μπορεις να τον κανεις να προσπαθει να στο παρει.κρυψτο κ λιγο πισω σου,στη μασχαλη,καντου λιγο παιχνιδι ρε παιδι μου ,καταλαβες?