Υπερβολικό γαύγισμα...

posedon2468

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2010
372
0
Ηρθε και η σειρα μου λοιπον... Αναφερομαι σε ενα αυθεντικο 'αλητακο' 'μπασταρδακο'! Τον Ερμη... μενει στην αυλη μας και δυστυχως δεν ειχε την απαραιτητη εκπαιδευση απο κουταβι...ειναι 4 ετων περιπου και εγω τον ανελαβα τα τελευταια τρια χρονια με ενα ενδιαμεσο κενο λογω της μαμας πατριδας (φανταρος)! το θεμα ειναι οτι μενει στην αυλη και γαυγιζει ΣΥΝΕΧΕΙΑ! εχω περασει παρα πολλες ωρες μαζι του για να καταλαβω τους λογους και ο πιο βασικος ειναι τα μηχανακια. οταν περναει καποιο ειναι σαν να μπαινει ο διαολος μεσα του! αρχιζει να στριφογυριζει και να γαυγιζει, κοπαναει οπου βρει χωρις να τον ενδιαφερει (εχει χτυπησει ασχημα πολλες φορες) και σταματαει μονο οταν απομακρυνθει ή σβησει τη μηχανη! το ιδιο με καποια αυτοκινητα που κανουν θορυβο... δυστυχως εχουμε τους 'καλους' γειτονες που διαμαρτυρονται με τον πιο ασχημο τροπο (οσο και αν εχω ζητησει κατανοηση, εχοθν κ αυτοι ενα δικιο), εχουμε βρει ανοιχτη την πορτα του δυο φορες (πορτα με συρτη που κλειδωνει κ αποκλειεται να την εχει ανοιξει ο αλητακος μου) και πολυ φοβαμαι για την επομενη κινηση φολας (εχει συμβει τρεις φορες στο παρελθον φολα στη γειτονια και μαζικη δολοφονια!) οσο και αν τον αγαπω νομιζω οτι ισως ειναι καλυτερα να τον δωσω για το δικο του καλο.. δοκιμαζω με πολλη υπομονη εδω και μηνες να του περιορισω το γαυγισμα (λιχουδιες αν τυχει να περναει μηχανη και να μην γαυγισει,σπρει με νερο που φοβαται και μολις το βλεπει σταματαει να γαυγιζει αλλα μετα παλι τα ιδια,μπολικο παιχνιδι ή πολλες βολτες για να κουραστει αλλα αυτο το σκυλι δεν κουραζεται με τιποτα και ολα τα κολπα -εκτος απο ξυλο), μονο αν μεινει δεμενος ηρεμει, αλλα δεν θελω να τον περιοριζω τοσο.. τι να κανω? θα ηταν καλυτερα για αυτον να τον δωσω ή εχω ακομα καποια ελπιδα? συγνωμη για το μεγαλο μνμ!!

nacho_DL

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2010
615
3
Αθηνα - Moσχατο
Mαλλον δεν εχεις δοκιμασει το πιο σημαντικο.

Να μην τον εχεις μονο στην αυλη , αλλα και μεσα στο σπιτι μαζι σας. Δοκιμασε το κι αυτο μπορει να δουλεψει.

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Αν γίνει μια δημοσκόπηση :) :) θα δεις πόσα σκυλιά συμπεριφέροντε ετσι με τα μηχανάκια (delivery, ταχυδρόμος) ...

Σπρέυ με νερό θα έλεγα ότι δεν βοηθάει, μάλλον κακό κάνει παρα καλό σε γενικές γραμμές...

Αν είναι δεμένος δεν γαυγίζει καθόλου σε ενοχλητικές εξατμίσεις?

posedon2468

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2010
372
0
δουλευει... αλλα δυστυχως δεν υπαρχει η δυνατοτητα αυτη... εχω τους γονεις που δεν τον θελουν μεσα :( Να πω επισης οτι μας τον εφεραν κουταβι ως δωρο για την αδερφη μου και αυτος ειναι ο λογος που αρχισα εγω να ασχολουμαι μετα τον πρωτο χρονο (το λεω γιατι ακουγεται σαν 'αφου ηξερες οτι υπαρχουν αντιρρησεις γιατι το πηρες') βεβαια στα κρυφα τον βαζω μεσα και ειναι ηρεμοτατος!! η μοναδικη στιγμη που τον βλεπω να ξαπλωνει και να 'λιωνει'...

posedon2468

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2010
372
0
αν ειναι δεμενος θα ξαπλωσει και θαναι ηρεμος... αν περασει κατι πολυ θορυβωδες θα αρχισει να γαυγιζει αλλα και παλι οχι τοσο πολυ, βεβαια το δεσιμο δεν ειναι λυση, ετσι?

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Στην δικία μου που είναι γαυγισάρικη φυλή προσπαθώ και της κόβω το ερέθισμα του υπερβολικού γαυγίσματος. Υστεριάζει (υστερία όμως) με γάτες που δυστυχώς υπάρχουν πολλές αδέσποτες στο πίσω μπαλκόνι μας. Δεν την αφήνω να έχει πρόσβαση εκεί ειδικά όταν λείπω γιατί όταν είμαι σπίτι την ελέγχω και της το σταματάω. Όπως είπε και ο nacho μήπως να τον βάλεις μέσα? Εφόσον ξέρεις και τι τον ενοχλεί? Και καλύτερη σχέση θα αποκτήσετε και έλεγχο καλύτερο

posedon2468

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2010
372
0
Να υποθεσω και να ελπιζω δηλαδη οτι ειναι το 'καρμα' του σκυλιου να γαυγιζει τοσο πολυ? θεμα γονιδιων ή να ανησυχω για λαθος εκπαιδευση, γαυγισμα για εκτονωση, προστασια της περιοχης του κτλ και πρεπει να κανω κατι για τον ιδιο?

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Περίμενε... "κάρμα" σκύλου δεν υπάρχει πρέπει να καταλάβεις τον λόγο που γαυγίζει εκνευριστικά που λέμε. Κάποιες φυλές το έχουν στο "αίμα τους" που λένε περισσότερο από άλλες. Το γαύγισμα πρέπει να έχεις μάθει να το διαβάζεις. Άλλο το υστερικό - παραπονιάρικο άλλο το alert του τύπου κάτι άκουσα. Αυτό το γαύγισμα δεν της το έχω κόψει ποτέ. Το παθιασμένο- παραπονιάρικο συνεχόμενο που έκανε με τις γάτες κόβω το ερέθισμα δηλ δεν έχει πρόσβαση εκεί που θα της βγεί αυτή η συμπεριφορά. Αν ο δικός σου είναι στον κήπο και έχει ερεθίσματα συνεχώς τότε πρέπει να παρέμβεις άμεσα.

posedon2468

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2010
372
0
ναι, μιλαμε για γαυγισμα υστεριας...εχθρικο θα το ελεγα , αποτι εχω καταλαβει για να τους διωξει...αν ειναι να ακολουθησω την τακτικη του σπιτιου ανοιγουμε νεο θεμα! πως πειθουμε τους γονεις!! παθαινουν μια υστερια με την τριχα...

posedon2468

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2010
372
0
βεβαια στη βολτα ή οταν ειμαι διπλα του δεν θα γαυγισει... ή αν παει να το κανει με το 'μη' ή το 'κατσε' ηρεμει... αλλα μονος του του δινει κ καταλαβαινει!

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Για την τρίχα δυστυχώς δεν υπάρχουν λύσεις! Με την έννοια ότι λιγότερο περισσότερο ΟΛΑ τα σκυλιά αφήνουν τρίχα. Για την καλύτερη συμβίωση όλης της οικογένειας αν το μόνο θέμα είναι οι τρίχες το συζητάμε πως θα πειστούν οι γονείς

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
εαν φοβάσαι για φόλα μόνο με 11.50 μπορείς να σώσεις το σκυλο σου

DUMMY_SECURITY_CAME&.jpg

Ομοίωμα κάμερας. Όταν δει κίνηση το led αναβοσβήνει και η κάμερα κινείται για 15 δευτερόλεπτα, μετά θα σταματήσει.

posedon2468

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2010
372
0
ειναι καλουλης μωρε...οσην ωρα και να τον εχω αφησει μεσα ακομα και μονο του δεν κανει καμια ζημια... ουτε ανεβαινει πουθενα, ουτε τα κανει...κυριος! η μοναδικη αντιρρηση ερχεται με την τριχα μονο... προτιμουν να τον εχω δεμενο εξω παρα μεσα...

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα

View attachment 11589

Ομοίωμα κάμερας. Όταν δει κίνηση το led αναβοσβήνει και η κάμερα κινείται για 15 δευτερόλεπτα, μετά θα σταματήσει.
Τέλειο!! Δεν ήξερα ότι υπάρχει! Πολύ χρήσιμο και αποτρεπτικό :)

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Ηρθε και η σειρα μου λοιπον... Αναφερομαι σε ενα αυθεντικο 'αλητακο' 'μπασταρδακο'! Τον Ερμη... μενει στην αυλη μας και δυστυχως δεν ειχε την απαραιτητη εκπαιδευση απο κουταβι...ειναι 4 ετων περιπου και εγω τον ανελαβα τα τελευταια τρια χρονια με ενα ενδιαμεσο κενο λογω της μαμας πατριδας (φανταρος)! το θεμα ειναι οτι μενει στην αυλη και γαυγιζει ΣΥΝΕΧΕΙΑ! εχω περασει παρα πολλες ωρες μαζι του για να καταλαβω τους λογους και ο πιο βασικος ειναι τα μηχανακια. οταν περναει καποιο ειναι σαν να μπαινει ο διαολος μεσα του! αρχιζει να στριφογυριζει και να γαυγιζει, κοπαναει οπου βρει χωρις να τον ενδιαφερει (εχει χτυπησει ασχημα πολλες φορες) και σταματαει μονο οταν απομακρυνθει ή σβησει τη μηχανη! το ιδιο με καποια αυτοκινητα που κανουν θορυβο... δυστυχως εχουμε τους 'καλους' γειτονες που διαμαρτυρονται με τον πιο ασχημο τροπο (οσο και αν εχω ζητησει κατανοηση, εχοθν κ αυτοι ενα δικιο), εχουμε βρει ανοιχτη την πορτα του δυο φορες (πορτα με συρτη που κλειδωνει κ αποκλειεται να την εχει ανοιξει ο αλητακος μου) και πολυ φοβαμαι για την επομενη κινηση φολας (εχει συμβει τρεις φορες στο παρελθον φολα στη γειτονια και μαζικη δολοφονια!) οσο και αν τον αγαπω νομιζω οτι ισως ειναι καλυτερα να τον δωσω για το δικο του καλο.. δοκιμαζω με πολλη υπομονη εδω και μηνες να του περιορισω το γαυγισμα (λιχουδιες αν τυχει να περναει μηχανη και να μην γαυγισει,σπρει με νερο που φοβαται και μολις το βλεπει σταματαει να γαυγιζει αλλα μετα παλι τα ιδια,μπολικο παιχνιδι ή πολλες βολτες για να κουραστει αλλα αυτο το σκυλι δεν κουραζεται με τιποτα και ολα τα κολπα -εκτος απο ξυλο), μονο αν μεινει δεμενος ηρεμει, αλλα δεν θελω να τον περιοριζω τοσο.. τι να κανω? θα ηταν καλυτερα για αυτον να τον δωσω ή εχω ακομα καποια ελπιδα? συγνωμη για το μεγαλο μνμ!!
Καταρχην, φαντάζομαι να ενημέρωσες τους ανθρώπους που σας έκαναν "δώρο" το σκύλο ότι δεν κανουμε "δώρο" κατοικιδιο.
Αν δεν ήσουν εσύ στην οικογενεια ή αν για παραδειγμα έπρεπε να φύγεις για σπουδες, ποιος θα ασχολειτο μαζί του;

Πόσες ώρες τη μέρα παει βόλτα;

posedon2468

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2010
372
0

View attachment 11589

Το χω σκεφτει!! και αν δεν βρω καποια αλλη λυση τουλαχιστον ετσι θα γλυτωσω να μην κοπαναω το κεφαλι αν χτυπα ξυλο γινει κατι... εδω του ανοιξανε και τον βρηκαμε να τρεχει μες την καλη χαρα τριγυρω απο το σπιτι..απορω αν περασε κανενα μηχανακι οση ωρα ηταν ελευθερος, μην τρομαξει κανεναν ή τιποτε αλλο χειροτερο κ τρεχουμε!

posedon2468

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2010
372
0
Eχει τυχει ποτε να ειναι μεσα και να περναει μηχανακι? Πως αντιδραει τοτε?
αν ειναι εντονος ηχος μπορει να στριφογυρισει, να τρεξει λιγο, αντε και κανα γουβ... μεχρι εκει...

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Πραγματικά είναι κρίμα να είναι μόνο του έξω και δεμένο μόνο λόγω τρίχας... εκτός αν παίζει θέμα υγείας με αλλεργίες αλλά και πάλι ο σκύλος έχει ανάγκη από την αγέλη του την οικογένειά του! Έτσι μόνο θα τον μάθεις και θα σας μάθει σε συνήθειες συπεριφορά γαύγισμα στα πάντα!

posedon2468

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2010
372
0
Καταρχην, φαντάζομαι να ενημέρωσες τους ανθρώπους που σας έκαναν "δώρο" το σκύλο ότι δεν κανουμε "δώρο" κατοικιδιο.
Αν δεν ήσουν εσύ στην οικογενεια ή αν για παραδειγμα έπρεπε να φύγεις για σπουδες, ποιος θα ασχολειτο μαζί του;

Πόσες ώρες τη μέρα παει βόλτα;

Καλα, εννοειται οτι τους ενημερωσα! το θεμα ειναι οτι ηρθε και η ωρα που ελειπα για μηνες και αμφιβαλλω αν ειχε βγει βολτα συνολο 10 φορες... τωρα η βολτα του ειναι κανα συνολικα απο δυο-τρεις ωρες μεχρι 4-5...αναλογα και το τρεξιμο και το παιχνιδι που κανουμε σ την αυλη...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97